Bpwr lekker recept spaghettisaus

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Barfplaats

hannabelgje
5-sterren
Berichten: 9805
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor hannabelgje » Wo 18 Nov 2015, 14:48

Laatst zelf saus gemaakt, maar die viel nogal tegen. Iemand een lekker en simpel recept?
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 4892
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor tt-tjes » Wo 18 Nov 2015, 14:52

Dit ga ik volgen. Ik zoek ook al lang een lekker recept. Voorheen gebruikte ik altijd de kruidenmix van Knorr, in van die kleine kuipjes, maar dat hebben ze weer uit het assortiment getrokken.
Heel jammer, want die was echt lekker. Sindsdien ook niets meer kunnen vinden.
Gebruikersavatar
Lil
5-sterren
Berichten: 11223
Lid geworden op: Za 30 Okt 2004, 06:28
Locatie: Beek (Lb)

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Lil » Wo 18 Nov 2015, 15:21

tomaten passata (gewoon zo'n pakje naturel kopen dus zonder enige toevoeging; de pure gepureerde tomaat)
tomatenpuree
eventueel blokjes tomaat maar dat hoeft niet.

Alle kruiden die je lekker vindt; hier minimaal:
basilicum
rozemarijn
tijm
zout en peper
knoflook

Aanvullen met groente en vlees en kaas naar keuze.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24064
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Angelique » Wo 18 Nov 2015, 15:52

Ik begin met zo'n 4 teentje knoflook, wat chili erbij en een uitje. Even fruiten. Dan vlees erin, paprika,s champignong, courgette enz. Wat je wil. Dan een flinke scheut italiaanse tuinkruiden (potje aldi, molen erafbreken en dan een flinke scheut uit het potje)  wat paprikapoeder, zout ,peper. Voor de saus gebruik ik gepasseerde tomaten en bij gebrek daaraan een blikje puree met wat water. Even alles laten pruttelen tot het gaar is. Daar nog wat kaas naar smaak bij en voila.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Jantina » Wo 18 Nov 2015, 16:01

De allerlekkerste basis vind ik een pakje Heinz Tomato Frito. Ik rul rundgrhakt, daarbij knoflook, ui, paprika, prei en champignons. Dan pakje Tomato Frito erbij. Heerlijk!
Lizzy
Moderator
Berichten: 55292
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Lizzy » Wo 18 Nov 2015, 16:16

Luie wijven pasta: men neme een flinke scheut extra vergine olijfolie. In de pan. Drie gesnipperde uitjes erbij. Drie tenen grof gehakte knoflook. Een fijn gesneden Spaanse peper, 1 groenten bouillon blokje erbij en dan een blik tomaten erbij. Moet je niet die in stukjes nemen want dat is veel minder lekker. Gewoon hele tomaten en dat in de pan in stukjes snijden. Lekker even laten pruttelen. Nog een scheutje olijfolie erbij (extra vergine) en dan wat verse basilicum blaadjes erbij, in stukjes gescheurd. Spaghetti koken, erbij knikkeren en dan veeeeeel Parmezaanse kaas erover.
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 5202
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Kaio » Wo 18 Nov 2015, 16:39

Het allersimpelste is knoflook fruiten in olijfolie,  passata ( ik gebruik geen heinz frito want daar zit suiker en zetmeel in, de meeste passata niet) erbij, doorkoken en dan peper zout en wat basilicum.

In principe is een passata of ingeblikte tomaten partjes en of tomatenpuree je basis, liever uit blik dan verse tomaten omdat deze vaak niet rijp genoeg zijn ervoor.
Maar je kunt er bijna in flikkeren wat je wilt, spek, paddo's, gehakt, allerlei groenten, ui, wortel bleekselder combineert ook mooi. Maar courgette erin is ook lekker.
En je kunt wat boullion gebruiken voor diepte, of witte of rode wijn als je een luxere smaak wilt.

En oja parmezaan als finishing touch, altijd lekker
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10188
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Martine-Tom » Wo 18 Nov 2015, 16:42

Heb diverse basissauzen, maar heb nu een soep opstaan die als basissaus ook erg lekker is, wat worteltjes in stukjes, een ui, teentje knof (of meer) en een flinke prei stengel, daar een pak passata bij en bouillonblokje of zout...erg basic maar lekker!
TomsBorders
5-sterren
Berichten: 651
Lid geworden op: Ma 29 Jun 2015, 18:51
Locatie: Den Haag

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor TomsBorders » Wo 18 Nov 2015, 17:04

gehakt rullen, groentes erbij mikken en dan tomatensaus en een beetje basilicum.
Gebruikersavatar
lianneke
5-sterren
Berichten: 1329
Lid geworden op: Wo 30 Sep 2009, 15:35
Locatie: Ergens diep in Het Grunningse

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor lianneke » Wo 18 Nov 2015, 17:12

Twee blikjes gepelde tomaten, een ui, 70 gram roomboter. Peper en zout.
Ui door de midden bij de tomaat met peper en zout. 45 min laten pruttelen. Staafmixer erdoor.
BusKay

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor BusKay » Wo 18 Nov 2015, 17:21

Bolognese:

1 pond gehakt
300 gr peen  (fijngedraaid in de blender)
300 gr ui    (fijngedraaid in de blender)
300 gr bleekselderij  (fijngedraaid in de blender)
1/2 bol knoflook
2 blikjes tomatenpuree
2 blikjes gepelde tomaten  (fijngedraaid in de blender)
1 liter rode wijn
oregano
peper / zout /worchestersc.
olijfolie

Gehakt aanzetten in een flinke scheut olijfolie en rul roeren...
Groenten en knoflook toevoegen en even doorgaren (5 min)
tomatenpuree erbij en op hoog vuur (roerend) de tomatenpuree ontzuren)
De gepelde tomaten, rode wijn, oregano en smaakstoffen toevoegen.
De saus een half uur tot een uur laten pruttelen en eventueel wat afbinden met maizena (kopje, beetje water, maizena)

-------

Vissaus

400 gram peen    (fijngedraaid in de blender)
400 gram ui      (fijngedraaid in de blender)
1/2 bol knoflook  (fijngedraaid in de blender)
pak koolvis (Aldi)
blikje tomatenpuree
pakje room
1/2 fles witte wijn
visbouillonblokje
basilicum
oregano
maizena om af te binden
peper / zout / worchester
olijfolie

peen / ui / knoflook aanzetten in een flinke scheut olijfolie en dan de tomatenpuree toevoegen. Evan laten ontzuren en dan de witte wijn, room, kruiden en bouillonblokje toevoegen. De vis in blokjes snijden en even mee laten garen. Afbinden met maizena en op smaak brengen.


Sauzen / pasta completabel met kaas, olijven etc..
frodo quin
5-sterren
Berichten: 1645
Lid geworden op: Wo 28 Sep 2011, 23:06

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor frodo quin » Wo 18 Nov 2015, 18:12

Ik volg eigenlijk geen vast recept, maar dit zit er ongeveer in:

enkele uien (2 grote of 4 kleinere)
enkele teentjes knoflook
Dit in een scheut olijfolie fruiten
dan verse tomaten of buiten het seizoen een brik pasata of blokjes er bij
1à2 paprika's
wortelen
eventueel een courgette of een aubergine

plantaardig gehakt, tvp of rode linzen

en veel kruiden
meestal een beetje bouillon poeder
paprika poeder
chili poeder
basilicum
oregano
klein beetje anijszaad
tijm
...
Kruiden doe ik behalve een schepje bouillon of zout op het einde en ik proef gaande weg wat en hoeveel ik er nog bij wil, dus hoeveelheden en wat presies is elke keer anders

Als je een sterkere tomatensmaak wil, tomatenpuree er bij.
Gebruikersavatar
constance.blokzijl
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Do 21 Mei 2015, 18:53

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor constance.blokzijl » Wo 18 Nov 2015, 19:20

Ik heb een rode pasta saus en een groene;
Rood;
Wat knoflook teentjes, 2 uitjes snipperen en in de pan op laag vuur fruiten, vuur hoger en dan gehakt rullen en groente naar wens toevoegen. Italiaanse kruidenmix erbij, niet te zuinig en tot slot blik hele tomaten toevoegen en sudderen. De tomaten maak ik dan in de pan in stukjes. Indien gewenst kaas enz toevoegen.

Groen
Wederom uitje en knoflook en wat rode peper op laag vuur fruiten, vuur hoger en spinazie toevoegen ( per persoon ongeveer 150 gram of meer natuurlijk) wat kookroom en p.p. 50 gr grano padano oid toevoegen, nog even laten bakken en dan met de staafmixer fijn maken. Ik doe dit altijd met wat kip gebakken in oregano. En ik maak er een tomatensalsa bij: tomaten in stukjes gesneden, wat basilicum, rode peper, olijfolie en witte wijnazijn.
Gebruikersavatar
Anneloog
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Do 06 Okt 2011, 19:13
Locatie: Harderwijk

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Anneloog » Wo 18 Nov 2015, 19:53

Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 2562
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11
Locatie: tussen Leiden en Haarlem

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor - pien - » Wo 18 Nov 2015, 20:11

Mijn pastasaus:
Ui en knoflook glazig laten worden in (niet te zuinig) olijfolie (vet=smaak), evt. wat spekblokjes erbij, blikje tomatenpuree erbij mikken, gehakt erbij, roeren tot het gehakt is gegaard en de tomatenpuree niet meer zo zuur...
Blik tomaten op sap/pak passata erbij, scheut rode wijn, blups Italiaanse kruiden, een laurierblaadje (of 2), en nog wat extra oregano...
Bouillonblokje erin verkruimelen, flink met de pepermolen erover, evt. een schepje suiker erbij.
Zachtjes laten sudderen tot alles heerlijk ruikt...(een/twee uur is prima, een paar uur is beter).
Maak lekker veel zodat je een bak(je) in de vriezer kunt doen voor een makkelijke dag  :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Bpwr lekker recept spaghettisaus

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: the parsons en 14 gasten