Dierenartsen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Dierenartsen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Renner
1-ster
Berichten: 25
Lid geworden op: Zo 08 Nov 2015, 19:52

Dierenartsen

Berichtdoor Renner » Do 12 Nov 2015, 22:34

Hallo,

Wij krijgen de 21ste een pup. De laatste tijd heel veel gelezen over voeding en besloten om te gaan Barfen. Ondertussen een menu samengesteld en de eerste bestelling geplaatst:). Nu lees ik hier en daar dat lang niet alle dierenartsen achter het idee van verse voeding staan. Kunnen jullie mij hier meer over vertellen? En hoe pak ik dit aan, moet je dan naar een "speciale" dierenarts?
TomsBorders
5-sterren
Berichten: 777
Lid geworden op: Ma 29 Jun 2015, 18:51
Locatie: Den Haag

Re: Dierenartsen

Berichtdoor TomsBorders » Do 12 Nov 2015, 23:05

anderen kunnen het beter toelichten dan mij maar hier is een lijstje van bekende pro vers da's
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 904.0.html
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8233
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Dierenartsen

Berichtdoor smulpaap » Do 12 Nov 2015, 23:26

Hoi  ;)

Die keuze ligt bij jouw . En het hangt van je mondigheid en je eigen kennis af
Dit t.av. voeding . Maar bv ook van entingen en ontwormen .
Maar ook als je hond klachten krijgt .

Vele DA vinden bv nog steeds dat de hond 4 x per jaar ontwormd moet worden
Ze smijten met AB alsof het een beloning voor de hond is .... bij wijze van
Ben je hier tegenop gewassen dan kan je ook naar een ""gewone "" praktijk
Als men jouw denkwijze ook kan respecteren

De DA die gespecialiseerd zijn in rauwe voeding kijken ook met een andere bril naar je hond
Dus even kort gezegd : Geen symptoombestrijding
Maar goed nagaan waar een klacht vandaan kan komen
Heel vaak doen dergelijke DA meer dan zich alleen bezighouden met voeding
Alternatieve geneeswijze - kruiden - osteopatie - acupunctuur - titer bepalingen - enten op maat

Ik heb zelf wel een pro-rauw da .
Ik ben ooit eens in een dierenziekenhuis terecht gekomen met 1 van mijn honden
Bij de internist , omdat mijn hond toen moeilijk kon eten kwam het onderwerp voeding natuurlijk ter sprake
Barf ..... hij stond op dat moment , ik begon uit te leggen , hij ging er maar bij zitten  :biggrin2:
Nadat ik mijn hele riedel had verteld stelde hij geen vragen meer en had geen op of aanmerkingen
Hij zei mij toen niet of hij voor of tegen was , nu is hij geregeld in het nieuws . Over vers voeren

Ook eens in een andere kliniek voor knie operaties
men vond de honden er erg goed uitzien , aparte vacht ... daar begon het mee  ::)
Diezelfde kliniek waarschuwt ook geregeld voor vers vlees
Dus .... het is maar net hoe de pet staat
Ik kreeg overigens geen preek hoe gevaarlijk rauw vlees wel niet was
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3703
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Dierenartsen

Berichtdoor pluk » Do 12 Nov 2015, 23:28

Volgens mij heb je 3 categorieen da: degene die pro vers zijn, degene die anti vers (of eigenlijk pro brok) zijn en een groep ertussenin die het eigenlijk gewoon niet uitmaakt. Er zitten hier genoeg forumleden die een da hebben die niet pro vers is en die een prima contact hebben. Maar ook mensen die bij elk dingetje te horen krijgen dat ze beter brok voeren.

Persoonlijk vind ik het fijner om een da te hebben die niet voor klakkeloos inenten is, die het ook logisch vind om alleen te ontwormen indien nodig en die eerst alternatieven probeert ipv direct ab of pred. Gewoon omdat het veel discussie of uitleggen voorkomt. Bijkomend voordeel is dat deze da meestal ook wel pro vers zullen zijn. Gelukkig heb ik zo'n da gevonden, maar bij spoed ga ik ook rustig naar de da op de hoek. Wel ben ik dan extra alert op wat ze voor behandeling willen uitvoeren en bepaal ik zelf wat er wel of niet gebeurt.
Gebruikersavatar
luka en kira
5-sterren
Berichten: 1231
Lid geworden op: Zo 30 Mei 2010, 23:51
Locatie: Harderwijk

Re: Dierenartsen

Berichtdoor luka en kira » Do 12 Nov 2015, 23:35

Wat super dat je gaat barfen met je pup!!!  :) :) :)

Ik ga het liefst naar een holistische dierenarts. Weet niet waar je woont? Er zijn diverse holistische dierenartsen verspreid over het land werkzaam.
In Otterlo zit Tannetje Koning daar ga ik bij voorkeur naar toe.
Maar voor spoedgevallen of castratie o.i.d. ga ik naar de DA hier in het dorp.
Tannetje heeft op youtube een paar filmpjes gemaakt over: vers vlees voeren, inenten en ontwormen.
Misschien goed om die te bekijken? Leerzaam!
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25570
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Angelique » Do 12 Nov 2015, 23:44

Je hoeft niet speciaal naar een speciale dierenarts. Belangrijkste is dat een da jou in je waarde laat. Dus hij mag best probrok zijn, maar moet niet dag en uur en bij ieder akkefietje gaan zeiken dat het elke akkefietje bij jouw hond aan het voer ligt, terwijl ondertussen de hele wachtkamer vol zit met broketende hondjes met vaak nog veel meer akkefietjes. Maar die worden veroorzaakt door de stand van de maan.
Als je ergens komt en niemand vraagt wat je voert, begin dan zelf ook niet over de voeding, want voor je het weet is het kommer en kwel. En meestal is het dan onbekend maakt onbemind en komen ze met allerlei "horenzeggen" verhaaltjes aan om je ervan te overtuigen dat brok echt veiliger is. Beginnen ze er wel zelf over en beginnen ze direct te stuiteren en te zeuren dat het allemaal zo gevaarlijk is...rechtsomkeerd en een ander zoeken.

Mijn da is ook niet provers, weet heus wel wat ik voer, maar zeurt er nooit over, omdat er ook niks te zeuren valt. Maar hij respecteert mijn voerwijze en ik respecteer zijn visie en zo kunnen we prima door 1 deur. Wederzijds respect is het toverwoord. En zodra jou het gevoel bekruipt dat die da zich een superautoriteit voelt en jou benaderd alsof je een domme doos bent die vooral niks weet, dan moet je wegwezen. Maar dat laatste kan je net zo goed bij een provers-da overkomen.
Mijati
4-sterren
Berichten: 393
Lid geworden op: Wo 18 Mar 2015, 19:00
Locatie: tussen de rivieren

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Mijati » Vr 13 Nov 2015, 07:34

Alvast gefeliciteerd met je pup.

Staat hij al op vers?

Bij mij in de straat zit een dierenartspraktijk, de lidmaten zijn tegen vers, maar ze hebben een dierenarts in dienst, die staat neutraal op dit moment. Als ik kom en we komen op voeding en enten, dan zijn we het er over eens dat enten niet elk jaar hoeft en dat titeren een betere optie is (en dan afhankelijk van die uitslag enten). Vers vind ze op zich beter als brok, maar je moet wel precies afmeten en een menu door een ervaren da laten samenstellen (ik antwoord braaf, ja, ik laat dat goed nakijken, dat dat op barfplaats is, laat ik maar even weg).

Dus ook binnen een praktijk kunnen er verschillende stromingen zijn.
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9183
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Hope » Vr 13 Nov 2015, 08:26

Zeker in het begin, als je zekf nog niet heel duidelijk kan maken waarom je hond vers eet en dat hij daarmee echt niks tekort komt, is een anti-vers da best lastig. Het is dan toch wel echt vooral een kwestie van sterk in je schoenen staan.

Als je da bij elk dingetje gaat roepen dat het aan het voer ligt, dan vind ik het wel tijd voor een andere da, want dan krijg je nogal eens tunnelvisie.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Lizzy » Vr 13 Nov 2015, 08:27

Gaaf, gelijk barfen met die pup!

Ja, je hebt dus dierenartsen die echt anti zijn. En als deze bij ieder wisje wasje direct over brokjes en jouw foute voeding begint: dat is gewoon reuze vervelend....

Mijn dierenarts is niet pro. En ook niet anti. Nou, laat ik het zo zeggen, hij heeft er volgens mij 100% vertrouwen in dat ik weet wat ik doe, dus hij zegt er nooit wat over.

Nou is het natuurlijk wel zo, tegenwoordig is BARF niet altijd meer BARF. Vroeger was het zo dat iedereen die zelf wilde gaan samenstellen het in de broek deed dat pupje of hondje alles binnen kreeg dat het nodig had. Wij waren dan dagen bezig om mensen te overtuigen en uit te leggen dat dit echt echt het geval is.

Dat is tegenwoordig niet meer. Op de een of andere manier lijkt die angst weggenomen en heeft dat plaats gemaakt voor soms net even teveel gemakzucht en onverschilligheid. Er zijn dus mensen die de kok hebben horen fluiten en niet weten waar de lepel hangt. En dus maar wat in die bak gooien. Dat zijn er niet veel, maar ze zijn er wel. Dus ik vind dat een dierenarts best over voeding mag beginnen, als een hond iets lijkt te mankeren dat daar mee samenhangt. Maar in plaats van dan gelijk een zak brokken tevoorschijn te toveren, zouden ze eens moeten zeggen "joh, lees nou eerst even heel serieus wat je moet doen en lees eens een boek over de materie". Laten dierenartsen mee gaan met hun tijd en gewoon een goed boek adviseren over verse voeding. Of laten ze mensen hier naartoe verwijzen. Hoeven ze het nog helemaal niet eens te zijn met onze manier van voeren, als je hier rond kijkt, kan zelfs Stevie Wonder zien dat wij hier heel serieus met de materie bezig zijn en er alles vanaf weten. En als je als dierenarts bang bent dat gewone mensen niks over hondenvoeding kunnen weten, zorg dan dat je een lijstje met namen van collega's hebt liggen die wel pro-vers zijn en die jouw cliënt verder kunnen helpen. Maar nee, sommige zijn daar allemaal te belazerd voor.... Verdiepen zich nergens in, branden het alleen maar af.

Dus tja. Het hangt er allemaal een beetje vanaf hoe jij zelf in elkaar steekt. Als je bij de eerste beste negatieve opmerking gelijk gaat twijfelen, als je de discussie niet aan durft, als je bang bent voor wat je dierenarts zegt: dan zoek je misschien het beste een dierenarts die pro-vers is.

Mij kun je naar elke dierenarts sturen. Naar de negatiefste van Nederland. Mij zal het bommen. En als meneer of mevrouw in discussie wil over voeding: ik vind het prima. Ze leggen het toch af. Ja, dat klinkt arrogant maar zo is het wel. Net als zoveel hier met mij: ik weet meer over hondenvoeding dan de gemiddelde dierenarts. Dus kom maar op.

Wat ik vind dat je het beste kunt doen: zorg ervoor dat je dermate veel kennis van de materie hebt dat je een dierenarts goed kunt uitleggen wat je voert en waarom. Hoe meer jij weet, hoe meer zelfvertrouwen jij hebt en hoe makkelijker jij overal bij elke dierenarts naar binnen stapt. Dat is ook beter voor je pup, beter voor jezelf en beter voor je relatie met welke dierenarts dan ook. Als een dierenarts namelijk merkt dat je er de ballen van weet en toch zelf een pup wilt voeren met zelf samengestelde voeding, kan ik me voorstellen dat hij of zij daar met dichtgeknepen billen staat en je het liefst op brokken hebt. En als jij voldoende kennis hebt en een dierenarts treft die desondanks pushed om brok te gaan voeren en doet alsof jij een kleun bent: dan kun je natuurlijk nog zeggen (als het ook echt een goeie DA is he, want anders is het de moeite van de energie sowieso niet waard) van "joh, zullen we elkaar gewoon respecteren en verder op dit gebied met rust laten?". Doet hij of zij dat niet: de pleiterik maken.
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8233
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Dierenartsen

Berichtdoor smulpaap » Vr 13 Nov 2015, 09:21

Via deze link kan je verschillende onderwerpen bekijken

http://www.dierbewust.nl/meest-aanbevolen/
petralita
5-sterren
Berichten: 799
Lid geworden op: Wo 27 Jul 2011, 20:42

Re: Dierenartsen

Berichtdoor petralita » Vr 13 Nov 2015, 10:49

Zit ook bij een DA die niet pro-vers is maar ook niet helemaal anti.
Die hebben vooral weerstand omdat ze bang zijn dat mensen niet weten wat ze doen en zullen het daarom ook niet promoten.
Maar eigenlijk hebben ze er zelf ook niet heel erg verstand van.

Ze weten dat ik vers voer en mijn ouders tegenwoordig nadat diabetes is vastgesteld bij de hond. Ze waren meteen akkoord, maar wel even aangeven dat ze liever kvv zien omdat dat compleet is.... tja ::)
Laatst gewijzigd door petralita op Vr 13 Nov 2015, 10:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Martine-Tom

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 13 Nov 2015, 10:50

Ik heb niet echt een vaste da, ligt eraan wat er aan de hand is en de mate van spoed waar ik heenga, ooit een echte anti da gehad, vooral om wat Lizzy zegt, de mensen die maar wat dood beest in een bak mikken en dat barf noemen. Na de zoveelste discussie Toms menu een keer uitgeprint en ingeleverd, nooit meer problemen gehad ;)
In het begin is het fijn als ze iig je in je waarde laten, maar prent jezelf in dat als he da iets voedingsgerelateerd te melden heeft nadien gewoon hierheen te komen,,,dan leer je vanzelf meer over barf en sta je steeds sterker in je schoenen. Ik voer nu 5 jaar vers en mij maakt het niet meer uit, ga in discussie als het een interesse vraag betreft, en verder zeg ik braaf ja en amen en doe vervolgens mijn eigen ding :P
petralita
5-sterren
Berichten: 799
Lid geworden op: Wo 27 Jul 2011, 20:42

Re: Dierenartsen

Berichtdoor petralita » Vr 13 Nov 2015, 10:51

Martine-Tom schreef:In het begin is het fijn als ze iig je in je waarde laten, maar prent jezelf in dat als he da iets voedingsgerelateerd te melden heeft nadien gewoon hierheen te komen,,,dan leer je vanzelf meer over barf en sta je steeds sterker in je schoenen. Ik voer nu 5 jaar vers en mij maakt het niet meer uit, ga in discussie als het een interesse vraag betreft, en verder zeg ik braaf ja en amen en doe vervolgens mijn eigen ding :P

+1 O0
Martine-Tom

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 13 Nov 2015, 10:52

Ik heb ooit mijn menu eens door Esther Plantinga laten doorrekenen, en daar bleken geen tekorten uit...nu hecht ik daar weinig waarde aan hoor, voor mij niks nieuws zeg maar. Maar omdat ze nou eenmaal goed bekend is bij das is het best leuk om daar eens mee te zwaaien bij echte anti das 8)
Gebruikersavatar
Sigbrid
4-sterren
Berichten: 349
Lid geworden op: Zo 24 Feb 2013, 20:53
Locatie: Marknesse

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Sigbrid » Vr 13 Nov 2015, 13:37

Ik kom bij 2 klinieken , ivm dat bij de ene meer expertise is en de andere ideaal voor de niet spoed en dagelijkse niet specialistische zaken . Bij de specialistische kliniek zijn ze niet anti , ook niet pro naar mijn idee . Bij Nick was de dermatoloog er wel positief over ivm z'n allergieën . Maar bij een andere was de enige reactie zolang je maar kompleet voert.
Hij de andere kliniek zijn 2 die in die jaren heb gezien nooit afwijzend geweest tov vers , bij Nick ook juist positief  ( ze zagen ook verschil natuurlijk met ervoor) maar ook onlangs met een hier gedumpte kitten die maar 4 weken bleek , was het geef haar maar lekker wat ze het liefste eet want ze moet wel een beetje inlopen ( was 290 gram) dus als ze kvv goed eet lekker daarop laten .   
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Dierenartsen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten