Keuzevraag: wat zou jij doen?

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Je woont vlakbij een rustig bos. Honden moeten aangelijnd. Het eerste losloopgebied is 45 minuten met de auto. Wat doe jij?

Mijn hond blijft altijd aan de (flex)lijn. Wat niet mag, dat mag niet.
10
15%
Mijn hond gaat gewoon los. Ik hoop dat niemand last van hem heeft
0
Geen stemmen
Mijn hond gaat los maar ik lijn hem aan als ik iemand zie lopen.
45
67%
Mijn hond gaat in het bos aan de lijn en ik ga regelmatig naar het losloopgebied
11
16%
Ik ga elke dag naar het losloopgebied ondanks de afstand
1
1%
 
Totaal aantal stemmen: 67
Barfplaats
Gesponsord bericht

Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9182
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Hope » Vr 06 Nov 2015, 19:33

Gewoon een interessevraag.

Ik laat niet los buiten losloopgebied maar ik kom standaard honden tegen die niet zijn aangelijnd en ook niet onder appèl staan. Sinds ik op bp lees dat er best veel honden zijn die er echt niet op zitten te wachten begroet te worden ben ik me daar wel bewuster van geworden. Lastig vind ik het wel, want ik heb toch het idee dat Nelson voldaner terug komt van een wandeling waarbij hij echt eens goed kon rennen.
Martine-Tom

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 06 Nov 2015, 19:40

Tom gaat dan gewoon los, hij staat zo goed als volledig onder appel, roep hem bij me als er mensen of honden komen, of als ik inschat dat dat moet, hij jaagt niet, loopt niet ver van me weg...
Echte uitzonderingen daargelaten (waarna hij dus de rest vd wandeling wel aan de lijn gaat) heeft niemand er last van als hij los is, dat appel is voor mij idd de voorwaarde om los te gaan...
Gebruikersavatar
*Lia*
5-sterren
Berichten: 3691
Lid geworden op: Zo 21 Mar 2004, 16:19
Locatie: West Brabant
Contact:

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor *Lia* » Vr 06 Nov 2015, 19:43

Mijn honden blijven aan de flexi. Ik riskeer geen boete en een eventueel schrikken en wegrennen omdat ze een andere grote hond zien naderen.
petralita
5-sterren
Berichten: 797
Lid geworden op: Wo 27 Jul 2011, 20:42

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor petralita » Vr 06 Nov 2015, 19:46

Hier achterhuis deel losloop, deel aanlijn. Als ik ga fietsen kom ik in deel aanlijn terecht.
Ik let heel erg op mijn omgeving, losloop of niet. Bij het zien van wild (of als mijn honden een indicatie geven van wild) of katten of honden of mensen, ze gaan altijd aan de lijn of zet ze onder appèl (zit bv). OOK in losloopgebieden. Als een bocht onoverzichtelijk is roep ik ze altijd bij mij.
Enige uitzondering is als ik mensen met honden zie die ik ken en waarvan ik weet dat de honden met elkaar kunnen.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11355
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor hannabelgje » Vr 06 Nov 2015, 19:52

Hier een paar keer per week los op een veilig verlaten landweggetje en verder aan de flexi. Hier zijn sowieso geen losloopgebieden in de buurt.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4275
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Jantina » Vr 06 Nov 2015, 19:57

Momenteel kan er bij mij 1 echt niet los, die zit in de beste jachtperiode van haar leven dus dat is buiten met wandelen even geen succes. Zij gaat aan de flex. Maar ze heeft juist wel extra behoefte aan racen en haar ei kwijt kunnen, aangezien we niet iedere dag aan zweetwerk oid kunnen. Nu hebben wij net als jullie flink wat land, en mogen ze extra in de paardenbak ravotten of op de wei. Is dat voor Nelson ook geen goed alternatief?
Gebruikersavatar
Irta
4-sterren
Berichten: 425
Lid geworden op: Di 01 Okt 2013, 16:54

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Irta » Vr 06 Nov 2015, 19:58

Als het expliciet verboden is dan hou ik mn honden aangelijnd. Maar ik zou dan in een bos wel een lange lijn gebruiken. Als we andere honden of onoverzichtelijke plekken tegenkomen roep ik ze sowieso altijd al bij me, aangezien ik dus honden heb die niet op dat gesocialiseer zitten te wachten. Aangelijnd of niet vind ik trouwens wat dat betreft nog niet eens zo belangrijk, het is meer appel waar het vaak aan schort, en aandacht vd baas voor wat de hond doet (en daardoor ook vaak van de hond voor de baas, heb ik het idee). Kom vaak zat aangelijnde honden tegen die het alsnog presteren om bij mijn honden te komen.

Ik woon zelf vlakbij bos waar ze gewoon los mogen. Dushi loopt daar vrijwel altijd los, Tadej altijd aan de lange lijn. Dit omdat ik Dush 100% vertrouw met alles en iedereen en ze ook absoluut niet naar andere honden of mensen toe gaat. Tadej vertrouw ik NIET met andere honden.
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9843
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Kaela » Vr 06 Nov 2015, 20:24

Expliciet verboden is aangelijnd, dan pak ik de flexi. Niet al te expliciet verboden en veilig naar mijn mening, dan misschien los. Maar alleen als ik van mening ben dat mijn hond goed genoeg luistert en niemand tot last is. Met Oscar is dat dus zo ongeveer nooit, alleen op ons doodlopende weggetje heel soms eens. Vroegah was dat met onze honden heel vaak, die luisterde zo goed en bleven dicht bij me. Dan ben ik wel zo dat ik dan bij het minste of geringste aanlijn, want mijn ervaring is dat als je dan ook écht geen overlast geeft, het nog wel gedoogd wordt.
Lil

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Lil » Vr 06 Nov 2015, 20:50

Ik ben jaren lang heel erg stout geweest met twee honden die los beter konden volgen dan 99% van de gewone honden aan de lijn kunnen. Niet voor niets jaren terug de pers gehaald met enige hond die alle landelijke GG examens met 100% heeft gehaald. Cay liet zich niet betasten en had geen examen voordat ze stierf, maar luisterde ook zo goed. Jones is verhaal apart. Hier mogen ze buiten bebouwde kom overal los, binnen 10 minuten keuze tussen 3 wandelgebieden en ik pak dus twee keer per dag de auto om te zoegen dat meneer veilig en zonder te veel stress zijn ei kwijt kan. Hij zit ook vaker aan de flex als ik niet naar die gebieden kan of er andere mensen of zo zijn. Hangt dus van heel veel dingen af. Jones luistert trouwens, maar gaat ver bij mij vandaan, is afgrijselijk snel en gaat 2 x per jaar achter nijntje aan.
Boeffie Blafmans
5-sterren
Berichten: 2607
Lid geworden op: Vr 02 Okt 2009, 11:34

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Boeffie Blafmans » Vr 06 Nov 2015, 20:54

Ik zou in die situatie geen hond nemen. Voor ik mijn eerste hond kocht heb ik gekeken of ik hem op loopafstand los kon uitlaten. Als ik een losloopmogelijkheid pas op 45 minuten rijden met de auto had gehad, was hij niet gekomen.

Maar afgezien hiervan, op een rustig moment, vroeg in de ochtend, in de regen, dat soort tijden, zou ik hem los laten en aanlijnen als ik iemand zag. Op drukkere momenten zou ik hem aangelijnd houden. En sowieso regelmatig naar een losloopgebied.
Gebruikersavatar
constance.blokzijl
5-sterren
Berichten: 2682
Lid geworden op: Do 21 Mei 2015, 18:53

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor constance.blokzijl » Vr 06 Nov 2015, 21:03

Mijn honden zijn allebei niet zo van vreemde honden. Maar als jij je hond los hebt en hij staat goed onder appel, wat wil zeggen dat je me dus kunt passeren zonder dat je hond bij de mijne komt, geen enkel probleem!
Ik vind het pas heel vervelend worden als jij je hond niet aangelijnd hebt en naar die van mij loopt, of zoals gisteravond, ze aan een flex hebt en je ze alsnog de kans geeft om naar die van mij te gaan, ze net op tijd terug haalt en vervolgens 2 meter achter me gaat lopen, dat werkt ook niet echt en dan boos op mij zijn omdat ik naar de overkant loopt zodat ik je voorbij laat gaan....

Ik liep laatst per ongeluk in een stukje los loop gebied, ik had ze aan de lijn, en in het bos is het de flex met hurrta tuig, zit zo'n mooi handvat op de rug
Ik kwam daar dus een dame tegen met een enorme enthousiaste spring hond tegen, ik dacht oho, chips, als ik die hoek om ben, ben ik het losloopgebied uit... En nog voor ik ook iets vroeg of zei, zei die mevrouw, oh je hebt ze aangelijnd, zal ik dat ook even doen voor een paar meter, is waarschijnlijk makkelijker voor jou.
Echt ik was zo verbaasd, dat er alleen een, dank u wel, dat is wel makkelijker ja, uitkwam. Kun je nagaan hoe zo'n ongewone reactie dit is voor mij tegenwoordig....
Martine-Tom

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 06 Nov 2015, 21:11

Kaela schreef:Expliciet verboden is aangelijnd, dan pak ik de flexi. Niet al te expliciet verboden en veilig naar mijn mening, dan misschien los. Maar alleen als ik van mening ben dat mijn hond goed genoeg luistert en niemand tot last is. Met Oscar is dat dus zo ongeveer nooit, alleen op ons doodlopende weggetje heel soms eens. Vroegah was dat met onze honden heel vaak, die luisterde zo goed en bleven dicht bij me. Dan ben ik wel zo dat ik dan bij het minste of geringste aanlijn, want mijn ervaring is dat als je dan ook écht geen overlast geeft, het nog wel gedoogd wordt.
dat laatste is ook mijn ervaring, in de tijd dat tom in opleiding was moest ie bijv leren om op afstand af te blijven, tijdens het generaliseren van die oefening moet je dat ook buiten gaan doen (hij had dan geen dekje aan) ik deed dat op een veld in het park waar hij niet los mocht, legde hem af, liep weg en riep hem bij me. Stadswachten vonden het over het algemeen alleen maar leuk om te zien en agenten keken niet eens om.
Zelfde met een speeltuin waar we wel eens heen gingen als er geen kinderen waren om oefeningen te doen, ook nooit problemen mee gehad, zolang ik maar zorgde dat hij daar niet plaste of poepte en hij luisterde, ik met hem bezig was enz dan leverde het hoogstens vragen op, maar daar bleef het bij.
En het woord hulphond heb ik daarbij nooit hoeven gebruiken ;) ze willen vooral geen overlast en als je dat niet bezorgd, en verantwoord en actief bezig bent met je hond en bovenal hij goed luisterd is het eigenlijk nooit een probleem.

Leukste was eigenlijk dat we ooit ergens aan het trainen waren, illegaal los, een agent rijd langs op de fiets en stopt en vraagt wat we doen (uit intresse) kijkt nog even, zegt dat ie het leuk vind om te zien dat hij zo lusiterd en op mij gericht is en fietst weg...en vanuit mn ooghoek zie ik ineens Tom een sprint nemen achter die agent aan...luid blaffend :-[
Ik roep TOM HIER NU, en tom komt schuldbewust aanlopen, agent draait om, zegt...gelukkig is het een echte hond en is ie ook wel eens ondeugend...maar zorg je ervoor dat dit niet meer gebeurd (met een knipoog) en rijd weer weg :P
Hardlopers en fietsers blijven af en toe lastig voor hem, dus als ik die verwacht op een plek waar hij officieel niet los mag zal ik dat ook niet snel doen ;)
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Borke » Vr 06 Nov 2015, 21:13

Vermits goed luisterend - en dat is Sofi inmiddels - kies ik optie 3.
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9182
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Hope » Vr 06 Nov 2015, 21:17

Nelson komt wel aan zijn kilometers hoor. Die ravot in de tuin met manlief, wij oefenen op de wei of in de bak en gaan dus ook nog naar het losloopgebied. Meestal 1 x per week.

Het verbaasd me gewoon vaak hoeveel mensen toch loslaten. Ik heb met Nelson gewoon echt niet 100% controle. Wild vind hij niet interessant, maar honden wel. En 9 van de 10 keer gaat hij braaf zitten als ik een hond zie en kan ik hem aanlijnen. Maar die ene keer bezorgd hij wellicht overlast en dat vind ik gewoon niet fijn.
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Vr 06 Nov 2015, 21:29

Hier lopen de honden bijna altijd los als we aan het wandelen zijn. Allebei de honden luisteren goed, soms jagen ze wel maar als wij dan snel reageren zijn ze vaak wel terug te roepen.
Als er mensen met een hond aankomen die aangelijnd is lijnen wij de onze ook aan. Als er wandelaars of fietsers aankomen roepen we ze bij ons en moeten ze in de berm wachten of naast lopen.

Eergisteren zijn we erachter gekomen dat er hier een klein losloopbos is maar in het grote bos moeten ze officieel aan de lijn. Volgens het gemeenteboekje mogen honden buiten de stadsgrenzen los maar ik weet niet of de uiterwaarden buiten de stadsgrenzen liggen of niet. Maar er wordt hier niet gecontroleerd en de meeste andere honden lopen ook gewoon los, volgens mij hebben we ook al een tijd geen boswachter meer.

Mijn ouders zijn jaren geleden wel een boswachter tegengekomen. De ene keer hadden ze niet eens een riem bij zich dus kregen ze een boete.  ;D
De andere keer waren ze foto's aan het maken in de sneeuw van Noël en mijn mijn broer en zus. Toen zeiden ze dat Noël alleen maar even los was voor de foto's omdat de riem niet zo mooi staat. Dat vond de boswachter toen wel goed want ze hadden Noël ook prima onder controle.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Keuzevraag: wat zou jij doen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Charlie Angel, fransbulletje, Kaela, Ronald en 13 gasten