Kiezen tussen rodi- of leverworst

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 6262
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Pauline » Za 16 Jul 2005, 09:04

Ik train met beide honden. Joris puppyklas en Joep gevorderden. Als beloning heb ik van alles geprobeerd maar helaas vinden de heren (allebei) vieze rodiworst het lekkerst. Ze lusten ook graag leverworst (voor mensen dus). Nu trainen we 1x per week en het gaat dan ook om zo'n 2 plakjes in ieniemiene stukjes gesneden. Heb ook al gedroogde long en hart geprobeerd. Maar vooral voor Joris kost dat teveel tijd om het op te eten. Kijk die worst is natuurlijk zo weg en op de long en hart moet gekauwd worden, hij is dan gewoon teveel afgeleid.
Mijn vraag is nu: Kan ik niet beter leverworst geven dan die gore rodiworst?
.
Gebruikersavatar
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Audrina » Za 16 Jul 2005, 09:48

Ik zou toch gaan voor die rodiworst, want in leverworst zit volgens mij veel meer zout.
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 6262
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Pauline » Za 16 Jul 2005, 10:00

Okay, daar had ik nog niet aangedacht! Trouwens onze slager maakt zelf de leverworst en hij kan het ook zonder zout maken. Dat is natuurlijk ook nog een optie.
Gebruikersavatar
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Audrina » Za 16 Jul 2005, 10:08

En kleine blokjes gekookte kip? Is dat niks? Nu is gekookt ook niet alles, maar het is altijd nog beter dan die worsten met "vage inhoud". ;)
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 6262
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Pauline » Za 16 Jul 2005, 10:21

Ja dat kan ik ook nog proberen. Gekookt is inderdaad niets, maar rauw is tijdens een training ook niet alles.
Gebruikersavatar
Audrina
5-sterren
Berichten: 1591
Lid geworden op: Di 15 Jun 2004, 10:25

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Audrina » Za 16 Jul 2005, 10:47

Nee, rauw dat wordt zo'n zooitje in je zak he? ;)
Lizzy
Moderator
Berichten: 55223
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Lizzy » Za 16 Jul 2005, 11:15

Zit er in leverworst werkelijk zoveel zout? Meer als in kaas? (ik gebruik kaas en gedroogd vlees).
Gebruikersavatar
Birgit
3-sterren
Berichten: 161
Lid geworden op: Di 30 Dec 2003, 22:37
Locatie: Voorhout

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Birgit » Za 16 Jul 2005, 12:44

Leverworst is toch van varkensvlees gemaakt ?

Zou kiezen voor die Rodi
amber2
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Za 16 Okt 2004, 11:20

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor amber2 » Za 16 Jul 2005, 14:18

Maar wat is er dan precies zo slecht aan die rodiworsten? Ik dacht dat de inhoud vergelijkbaar is met hun rauwe producten alleen is het dan verhit. En als je toch maar een heel klein beetje geeft als tussendoortje lijkt me dat toch geen probleem; is toch juist onhandig als je dan steeds met je handen aan stukjes rauw vlees moet zitten?
Ik zou dus zeker voor de rodi-worst gaan, in leverworsten voor mensen zitten juist vaak allerlei toevoegingen (ook die van de slager!) in de vorm van E-nummers: antioxydant, conserveermiddel, kleurstof e.d.
Gebruikersavatar
Lil
5-sterren
Berichten: 11213
Lid geworden op: Za 30 Okt 2004, 06:28
Locatie: Beek (Lb)

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Lil » Za 16 Jul 2005, 14:37

Lizzy schreef:Zit er in leverworst werkelijk zoveel zout? Meer als in kaas? (ik gebruik kaas en gedroogd vlees).


En nog een heleboel ander kruiden, leverworst is heel erg gekruid, tenzij je hem puur natuur maakt, maar dan is hij echt niet lekker.
Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 2507
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Eef+doggies » Wo 27 Jul 2005, 18:45

amber2 schreef:
Ik zou dus zeker voor de rodi-worst gaan, in leverworsten voor mensen zitten juist vaak allerlei toevoegingen (ook die van de slager!) in de vorm van E-nummers: antioxydant, conserveermiddel, kleurstof e.d.


Volgens mij zit dat ook in de rodiworst.. Je zou je kunnen afvragen of twee plakjes leverworst in de week te veel zout bevat... Ik weet het niet hoor, maar als het maar twee plakje in de week zijn..
amber2
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Za 16 Okt 2004, 11:20

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor amber2 » Wo 27 Jul 2005, 20:38

Over 2 plakjes in de week zou ik me ook niet zo druk maken nee. Ik heb laatst eens zo'n rodi-worst bekeken in de winkel en daar stond niets op over toegevoegde conserveermiddelen/anti-oxidanten, dus ik neem aan dat die er toch echt niet in zitten dan.
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3821
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Nitus » Wo 27 Jul 2005, 21:15

amber2 schreef:Over 2 plakjes in de week zou ik me ook niet zo druk maken nee. Ik heb laatst eens zo'n rodi-worst bekeken in de winkel en daar stond niets op over toegevoegde conserveermiddelen/anti-oxidanten, dus ik neem aan dat die er toch echt niet in zitten dan.

Maar hoe kan het dan dat ze een jaar lang (of zoiets) buiten de koelkast zijn te bewaren?? ;)
amber2
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Za 16 Okt 2004, 11:20

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor amber2 » Do 28 Jul 2005, 12:23

Tja, het is wel verhit en dan vacuum verpakt maar een jaar is wel lang ja... Het is toch verplicht om op de verpakking te zetten als er conserveermiddelen e.d. aan toegevoegd zijn?
Gebruikersavatar
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor conleeuw » Do 28 Jul 2005, 17:44

Ik zou ook willen weten of het dan geen kwaad kan dat er vaak varkensvlees in de lewerworsten zit? Varkens vlees is toch een no - no nou weet ik lever worst is verhit is het dan ok?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Kiezen tussen rodi- of leverworst

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten