witte brokkelige ontlasting

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Barfplaats

Smurfjuhh
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Ma 25 Aug 2014, 16:12

witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Smurfjuhh » Di 14 Jul 2015, 00:02

Ik dacht ik ga het toch eens posten. Ik zit in mijn maag met een hond waarmee ik al 2x naar een da ben geweest waar niets uitgekomen is. Op zich is er niet veel aan hem merkbaar behalve slecht gedrag, maar de hond komt uit het buitenland en is gewoon nog voor veel dingen bang. Maar zijn ontlasting is altijd heel droog en wit en valt ook echt uit elkaar. Als je er per ongeluk op gaat staan is het net alsof je over grint loopt. Volgens mij is dit een teveel aan calcium wat hij uit poept.... toch? Ik geef hem daarom iets minder vleesbotten en wat meer spiervlees, maar zijn poepjes blijven hetzelfde en ik denk niet dat het verlagen van de hoeveelheid calcium iets op lost gezien het op zich geen kwaad kan omdat natuurlijk calcium toch natuurlijk afgevoerd kan worden. Ik heb hem ook al even overgezet op standaard KVV en ook daar veranderd er niets door. Nou vraag ik me af, zijn er honden die gewoon minder behoefte hebben aan calcium waardoor ze er meer van uitpoepen, of zou hij te weinig calcium opnemen?
Ik bedacht me vanavond ineens hij zal toch niet het "all meat syndroom hebben". Ik heb al eens een opvanghondje gehad die dat had en die is er uiteindelijk voor ingeslapen is omdat hij vergroeiingen had in zijn kaken en neusholte. Hij heeft namelijk wel O benen, maar niet zodanig dat hij er geen last van heeft. En toen ik daar over na begon te denken realiseerde ik me ook dat hij weinig echt rent. Mijn kleine Chi loopt als een speer naast de scooter en deze hond is 3x zo groot en loopt veel langzamer. Als hij loopt, loopt hij overwegend in een draf en een galopje doet hij alleen na aansporing (nee het is echt geen paard ;-) ) en ook maar heel kort. Hij gaat dus ook niet zo vaak mee naast de scooter, ook al vindt hij het wel leuk. Lange wandelingen merk ik op zich niets aan hem.
Hij is ook vreselijk gefocust op eten alsof hij altijd honger heeft, maar dat is natuurlijk ook te verklaren doordat hij op straat heeft moeten overleven. Af en toe mag hij zich lekker vol eten, maar hij wordt snel dik, dus dit mag hij niet te vaak doen.

Zijn er meer honden die dit hebben of is dit toch reden tot bezorgdheid en een 3e bezoekje aan de da?
charmed
5-sterren
Berichten: 3880
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor charmed » Di 14 Jul 2015, 00:32

Zolang de ontlasting wit blijft krijgt hij te veel bot in zijn eten. We hebben hier een KVV gehad, daar kon je wel 2/3 groente bij doen, maar de ontlasting bleef wit, conclusie, die KVV bestond bijna volledig uit Bot /kraakbeen en niet uit vlees/orgaanvlees/bot. Als we een andere kvv nemen is het probleem over.
Ik denk toch dat je nog te veel bot geeft. Ik zou eerst proberen nog minder bot te geven en kijken wat er dan gebeurd, helpt dat niet, zou je altijd een bezoekje kunnen wagen. Niet elke hond reageert hetzelfde op een zelfde hoeveelheid bot
Gebruikersavatar
Lazy Garfield
5-sterren
Berichten: 1958
Lid geworden op: Wo 13 Mar 2013, 21:28
Locatie: Nunspeet

Re: witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Lazy Garfield » Di 14 Jul 2015, 01:24

Is barfen geen optie?
Dan kun je de hoeveelheid bot zelf bepalen.
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9182
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Hope » Di 14 Jul 2015, 09:05

Hope heeft dit gehad. Om de één of andere rara reden kwam het bot er zo uit als jij beschrijft.

Ik voerde barf, en ben net zo lang aan het prutsen geweest met de percentages tot de ontlasting goed was. En in het begin kreeg hij daardoor héél weinig bot.
Nu staat hij standaard op 42% vleesbot en dan gaat het goed. Geef ik hem meer, krijgt hij weer van die droge witte ontlasting.

Of dat kwaad kan weet ik je zo niet te vertellen, maar voor een hond is het gewoon niet fijn. Het poept namelijk gewoon een heel stuk moeilijker en dat wil je natuurlijk niet.
Geef je groenten bij? Dat helpt hier heel goed tegen een hongergevoel.
Smurfjuhh
1-ster
Berichten: 18
Lid geworden op: Ma 25 Aug 2014, 16:12

Re: witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Smurfjuhh » Wo 15 Jul 2015, 11:45

Hij krijgt normaal 3 dagen barf en de rest van de week KVV. Ik heb gewoon de vriesruimte niet meer om volledig barf te geven. Maar barf of 4 dagen KVV is niet zo'n groot verschil omdat ik ook heel veel afwissel met KVV. Momenteel krijgt hij 3 dagen barf waarvan 1 dag vis, 1 dag een vleesbot met groentehapje en een stuk spiervlees en de andere dag spiervlees met een eitje.
Mijn Chihuahua krijgt hetzelfde alleen met meer vleesbot en die heeft wel perfecte ontlasting.

Het gevoel dat er iets aan de hand is blijft gewoon hangen, maar ben al naar 2 verschillende da's geweest. Waaronder een pro vers, waar ik overigens een slecht gevoel bij had.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: witte brokkelige ontlasting

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten