Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Zo 12 Jul 2015, 23:59

Hallo allemaal, ik zal mij en en mijn hondje eerst even voorstellen,
Zelf heet ik Casper en ben op het moment 21 jaar , ik heb een groene vmbo opleiding gedaan waarin ik mij de laatste 2 jaar van het vmbo gespecialiseerd heb in plantenteelt gesloten ( dus werken in de glastuin/kassen) hierna heb ik een glasteelt  niveau 2 opleiding gedaan op mbo niveau en zit nu in mijn laatste jaar van niveau 3 mbo glasteelt/kasteelt opleiding. ( op zich wel groene vingers dus al zeg ik het zelf ) ::)
Binnen mijn vakgebied ben ik erg milieu bewust ingesteld en doe het liefst alles biologisch (toch ik ben geen een of andere hippie hoor die met bomen praat etc haha )
Met mijn hondje die Zarah heet en een Bolognezer teef je is van 04/05/2014 (nu net iets meer als een jaar oud dus )en 5,5 kg weegt terwijl ze tussen de 2,5 en 4 kg mag wegen, ben ik ook erg milieu en biologisch bewust. Zo geef ik haar vanaf dat ik haar zo'n beetje heb (ik heb eerst het voer van haar fokster opgevoerd en toen 1 week andere brokken gevoerd ) al Biologisch KVV eerst de puppy variant van Darf en later de enkelvoudige malingen van Oervoer. ( ik heb ooit is een combinatie pakket gekocht bij Oervoer ( 1/2 gemalen en de 1/2 ongemalen producten )en dit ging redelijk voor de  eerste keer toch mijn lieve hondje snapte niet hoe je überhaupt spier en orgaan vlees eet het vleesbot snapte ze wel en ging er goed in), ik gaf toen met druk van mijn ouders het toekomstige barf  maar op omdat het zo'n gesmeer was met de orgaan en het spiervlees ( ik woon nog steeds bij mijn ouders ,maar wil toch nog een poging wagen om langzaam een paar dagen in de week over te stappen op Den duur op barf in plaats van KVV en zo beter te weten en te bepalen wat ik voer. Voor de KVV zit ik nu bij Oervoer en die verkoopt gemalen variant van Darf en is dus bio . ( de helft van mijn bestelling per keer koop ik 10 kg in heb ik dus al een merk voor gevonden echter voor de ongemalen producten zoek ik nog een goed merk erbij , mijn vraag is dus ook weet iemand een merk waar ik online biologisch barf producten kan kopen voor een beetje normale prijs en waar je niet beperkt wordt qua orgaan . ( Oervoer verkoopt alleen hart,lever, maag , Darf verkoopt genoeg organen ongemalen namelijk, lever,hart,nier,testikels, milt,pens en maag toch deze verkoopt alleen in halve en sommige organen in hele of anderhalf tot 2 kilo verpakking en ik heb maar plaats in de vriezer voor 10 kg totaal aan voer de helft 5 kg is al bezet voor KVV en de overige 5 kg is voor orgaan maar ook voor spiervlees en vleesbot. Ik zoek dus bio barf producten zowel spiervlees,orgaan vlees en vleesbot en dit alles voor een kleinhondje dat nog beginnend is en geen wild kust , dit laat ze staan en ze eet rustig een dag niks als ik niks anders voer ( ik wil de barf producten spiervlees en orgaan vlees zelf gaan malen met een gehakt molen en steeds grover malen tot ik het in barf variant kan voeren het barf vleesbot kan ik al wel zo voeren.) Dat weet ze te eten en kan ik dus zo al barf voeren , ik ben dus geïnteresseerd in bio producten en bio kleine karkassen met orgaan zoals kwartel en verder geen wild of te grote dikke harde vleesbot en of niet bio barf producten. Als het niet anders is zit ik zelf te denken aan wat bio orgaan vlees en wat gangbaar vleesbot en spiervlees maar hier zoek ik dus ook voor het orgaan ,spier en vleesbot nog goede merken voor die niet in al te grote verpakkingen het orgaan verkopen , en voldoende diersoorten verkopen waar ik mee kan afwisselen.

Als er nog vragen zijn lees ik ze graag ! Sorry als ik erg onduidelijk ben , ik vind sommige dingen nog lastig uit te leggen en samen te vatten en ben in mijn enthousiasme dons te snel aan het type en te onduidelijk aan het type.

Alvast bedankt !

Groetjes, Casper en Zarah!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60360
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Lizzy » Ma 13 Jul 2015, 07:57

Hoi Casper, welkom op Barfplaats! Is zit niks voor je: http://www.prooidier.nl/catalog/619. Ze hebben aardig wat. En verder heb ik geen idee. Ik vermoed dat je het beste ook adresjes probeert te scoren in je buurt. Bellen met bio slagers, vertellen wat je nodig hebt, dat soort dingen.
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Ma 13 Jul 2015, 10:22

Hoi Lizzy ,

Bedankt voor je tips!
Prooidier.nl ken ik inderdaad ook.( misschien kan ik is de hele biologische kip kopen en de gemalen lams pens, lamslever  en kippen hart, echter hebben ze geen verdere bio producten helaas en kom ik met dit bedrijf niet aan mijn 5 diersoorten en hebben ze in vergelijking met Oervoer ook geen verschil in orgaan soorten. ( toch de bio hele kip zal waarschijnlijk wel meer dan , hart,lever, maag bevatten neem ik aan  toch ?)
En stel dat ik niet niet aan meer bio orgaan soorten kan komen , hoe denken jullie dan over de volgende 2 opties ? Ik heb dit zelf geprobeerd samen te stellen bij Oervoer en is dus geheel bio.

Optie 1: 5 kg KVV natuur van Darf bij Oervoer inkopen.
              5 rolletjes a 250 gram zalm (ik doe aan 1 vis dag en 1 pensdag in de week en verdeel 250 gram rolletjes in 3 porties hier doe ik dus zo'n 3 maand mee wat ik met 10 kg voer a +/- 100 gram per dag ook doe) 5 rolletjes runderen pens.
                1 x 5 kwartels.
                2 x parel hoen karkas.
                2 x 150 gram gemalen geiten orgaan (zodat ik wel hart,lever maar ook nier kan voeren)
                6 x eenden nek die ik in porties van 50 gram knip ongeveer.
                  2 x 250 gram runderkopvlees. ( dit was niet ongemalen te krijgen)    2 x sardientje. ( ik neem aan dat dit hele prooidier en zijn zoals karkas ook is ze wegen net iets minder al 100 gram per stuk en dienen dan als 1 dag maaltijd per stuk.
----------------------------------------------------------------------
Dit weegt dat 10,01 kg en er zit dus relatief veel gemalen spier en orgaan vlees in toch genoeg ongemalen bot van de karkassen en wel de juiste verhoudingen. ( ik wil 50 % vleesbot voeren , 15% orgaan voeren en 20 % spiervlees , sommige percentages heb ik iets teveel van maar dan kan ik of iets meer voeren of de volgende keer wat minder bestellen )

Optie 2:

5 kg KVV.
4 x klein karkas konijn a 250 gram.
5 x runder pens a 250 gram.
5 x zalm a 250 gram.
1 x 5 kwartels.
3 x parelhoen karkas.
1 x kippen maagjes a 150 gram.
------------------------------------------------------
Deze optie bevat meer ongemalen producten maar wel in karkas vorm waardoor ik de karkassen maximaal in 2 deken hoef te portioneren.  En de organen en overtollig vlees zelf nog even moet malen . (Zarah snapt dus niks van ongemalen spier en orgaan vlees)
De kippen maagjes kan ik dan mengen met de pensdag en. ( ik miste zonder de maag nog 100 gram vlees en kon anders geen bestelling plaatsen.

Nu eet Zarah op zich goed ongemalen bot wat ik mij van het combinatie pakket kan herinneren maar stel dat ze al het bot van de parelhoen teveel vind om ongemalen te eten , hoe malen jullie dit dan zelf ? Slaan jullie er met een hamer op of kan dit in een gemiddelde gehakt molen nog wel ?

     

Groetjes, Casper en Zarah.
Laatst gewijzigd door Casper-Zarah op Ma 13 Jul 2015, 12:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3708
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor pluk » Ma 13 Jul 2015, 12:13

Ik probeer ook zoveel mogelijk biologisch te voeren. Het meeste bestel ik bij Oervoer, Darf en Dogmeat. Dogmeat heeft geen officieel biologische producten maar wel de zogenaamde "natuurlijke producten". Hierover zeggen zij:
Hieronder vind je een aantal producten, die gewoon puur natuur zijn zonder dat daar een keuring voor een biologisch label aan vooraf is gegaan. Dieren die in het wild zijn opgegroeid zijn dus puur natuur,daar kun je niets aan veranderen.


Bij gebrek aan biologisch voer ik ook veel wild, maar begrijp dat Zarah dat niet lust.
Orgaan haal ik vaak bij de biologische runderboerderij hier in de buurt. Ik weet niet waar je woont, maar bij Ekoplaza verkopen ze bio kippenlevertjes. Niet goedkoop, maar zo'n klein hondje eet natuurlijk ook niet zoveel.
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Ma 13 Jul 2015, 12:27

Hallo pluk ,

Bedankt voor je tips !
Dogmeat kende ik nog niet , en misschien als ik de organen van wil kan kopen en het spiervlees dat ik het kan mixen met ei d of geit dan eet ze wel wild maar zal ik dus KVV vorm moeten blijven voeren.
Zelf woon ik in colmschate gemeente Deventer. (Eigenlijk een buitenwijk van deventer ) in de stad zelf zit wel een ekoplaza en dat is maar 10 min fietsen ofzo dus misschien dat ik het eens koop.

Groetjes, Casper en Zarah.
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3708
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor pluk » Ma 13 Jul 2015, 13:12

Welk wild heb je al geprobeerd? Die van mij lust bijvoorbeeld geen wilde eend, konijn of kwartel, maar wel hert, ree, gans en haas.
Verder zijn er nog wat truukjes te verzinnen om vlees aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld door het heel kort aan te bakken in kokosolie of het even te drogen.

Voor spiervlees kun je natuurlijk ook bij veel supermarkten wel terecht. Als je niets anders kunt vinden is dat ook nog een optie. Hou de aanbiedingen in de gaten of de bekende 35% korting sticker bij Appie.

Probeer ook contacten op te doen in jouw regio zodat je samen met anderen kunt bestellen of een grote verpakking kunt delen.
Heb je al eens in de verzamelgroep gekeken? http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,117773.150.html

Vwb de opties die je noemt: de gemalen orgaanmix bevat ook long en dit voegt weinig toe aan je menu. Ipv de kippenmaagjes zou ik liever een goede spiervlees toevoegen. Vraag ook even na hoe bevleesd de karkassen zijn. Wat ik me herinner van Oervoer is dat vooral het parelhoenkarkas vrij kaal was. Hier zul je waarschijnlijk nog spiervlees of orgaan bij moeten voeren.
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Ma 13 Jul 2015, 13:39

Super bedankt pluk ! ;) ik zal zeker Oervoer even vragen hoe bevleesd de parelhoen karkassen zijn, mochten deze erg kaal zijn koop ik inderdaad liever wat spiervlees erbij in plaats van maag.
Wat betreft de appie  die zit voor mij nog geen 2 minuten van mijn huis . ( dus dat is ook een optie al hoewel ik dan liever naar de slager ga die ook bio vlees soorten verkoopt en beter leven vlees verkoopt ik vind het vlees bij de appie in colmschate erg nat, volgens mij dienen ze veel vocht in het vlees toe om het zwaarder te maken).
Qua wild heb ik het volgende geprobeerd meerdere malen( ik vermoed dus echt dat ze dit niet lust want de smaak kan natuurlijk per keer verschillen aangezien het een levend dier is geweest en ieder een apart individu is ook al behoort het Tot het zelfde soort)
Wild dat ik geprobeerd heb  was ongemalen : alleen duif en gemalen dus kvv: edelhert, Ree , Heek,  Haas , bosduif, gans, en een kvv combinatie van hert en haas samen deze waren dus geen succes helaas, was vooral met de overstap naar barf wel handig geweest natuurlijk omdat ik dan meer hele karkassen met orgaan had kunnen voeren en meer keuze had ik vleesbot en orgaan voor het spiervlees heb ik nu ook al wel in goede hoeveelheid verpakkingen van verschillende diersoorten kunnen vinden echter het bio vleesbot is redelijk lastig te vinden , ze kan eigenlijk alleen kip/eenden nek eten of anders hele karkas met orgaan en spiervlees eraan van kwartel en parelhoen en de kleine ofwel 1/3 karkassen van konijn die alleen Oervoer aanbied zover ik gevonden heb de andere bieden geen kleine konijn karkassen aan , toch orgaan vlees bio in goede porties inkopen is echt moeilijk meeste organen worden per 500 tot 1000 of zelfs 1500 gram verkocht en zie dan maar is voor 5 kg orgaan vlees in te kopen a 15% die ik aan orgaan voer is dat op 5 kg maar 750 gram orgaan en dit moet dan sowieso hart,lever en nier bevatten , ik kan zolang ik dus ook 5 kg KVV nog wil blijven voeren eigenlijk niet anders dan alleen kip en eenden orgaan in te kopen maar hier heb ik ook al het vleesbot van als ik van andere dieren orgaan inkoop blijf ik te lang zitten met orgaan vrees ik. ( hoelang kan orgaan goed blijven bij -18 ? En dat na even een uurtje ontdooit te zijn in de koelkast en dus gemalen te worden, ik vries het dan daarna terug naar -18 in juiste portie grote). Als het nou een half jaar tot een jaar goed blijft kan ik misschien is 1,5 kg kopen dat is 15% van 10 kg en als ik dan wat plek heb in mijn vriezer omdat er al wat kvv op is zou ik misschien dus 1,5 kg orgaan kunnen kopen en dus ook is wat rund, lam en geit orgaan kunnen kopen. Mijn laatste vraag is eigenlijk Hoeveel hart of nier moet je minstens voeren in % om geen tekorten te krijgen ? Ik begrijp dat 1 pensdag in de week goed is en anders iedere dag  de helft van het orgaan vlees aan pens te laten bestaan ? En dat lever 40% uit moet maken van je totaal te voeren orgaan? Ik doe dan 1 pensdag en laat 40% van het te voeren orgaan lever zijn , echter lijkt het mij ook goed om af en toe als er wat plek is in de vriezer een deel van het hart percentage of nier percentage te vervangen voor milt/testikels zodat ze ook die vitamines en mineralen + natuurlijke hormonen binnen krijgt, maar ik weet niet of ik het percentage hart en of nier veilig kan verminderen zonder tekorten daaraan te ontwikkelen ? Ik durf echter niet het percentage orgaan op te voeren zodat ik er wat verschillende organen bij kan voeren , Zarah heeft bij de KVV die ik nu voer al last van plakkerige soms dunne ontlasting en zou om die reden en omdat ze dus al te zwaar is misschien meer hebben aan wat extra vleesbot of zie ik dit verkeerd ?

Groetjes, Casper en Zarah
Laatst gewijzigd door Casper-Zarah op Ma 13 Jul 2015, 23:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
dinky89
5-sterren
Berichten: 5441
Lid geworden op: Di 20 Nov 2012, 10:54

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor dinky89 » Di 14 Jul 2015, 12:28

Voor verkooppunten maak ik gebruik van deze site: http://www.voerwijzer.com/verkooppunten ... %5B%5D=003
Daar kan je ook aangeven dat je biologisch en/of wild wil zoeken  ;)
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Di 14 Jul 2015, 14:01

Super bedankt ! Dinky89
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Wo 15 Jul 2015, 19:52

Nog meer mensen met goede adressen ? (Voor bio barf vlees)
Ik heb hij Oervoer nu iets in gedachten namelijk :

5 kg KVV Natuur van merk darf.
1 x 5 kwartel karkassen met orgaan.
4 x a 250 gram gemalen zalm met graat en orgaan van zal erdoorheen.
2 x a 250 gram geiten pens.
1 x a 250 gram lamspens.
500 gram eenden nek.
500 gram kippen nek.
2 x a 150 gram geit orgaan mix. ( Hopelijk vind ik nog ergens anders een goede oplossing voor een goede verhouding van orgaan vlees voor mijn kleine hondje , ik begreep dat 40 % lever dien te zijn en verder hart en nier van kippen en eenden zou kunnen maar ik heb daar ook al het vleesbot van en van rund etc zijn de organen apart ingekocht in juiste verhouding veelste veel een runder hart weegt zo 1 kg)
2 x a 250 gram runder halsvlees.
1 x a 250 gram runderkopvlees.
4 x a 250 gram klein ofwel 1/4 konijn karkas met orgaan.

Lijkt dit een goed menu ?
Ik vind het zelf echter wel jammer dat ik voor het orgaan nog geen betere oplossing heb , omdat hier ook long doorheen zit en ik hoef Zarah niet van extraatjes te voorzien want ze is al te zwaar, maar als ik eenden en of kip orgaan inkoop heb ik weer zoveel kip en of eend, van grotere dieren orgaan inkopen gaat dus niet vanwege ruimte gebrek.

Iemand nog goede adressen waar ik orha aan in juiste verhouding van rund etc kan kopen maar dan in kleinere hoeveelheden?
Ik heb al een  topic genaakt om met iemand samen in te kopen , maar in Overijssel en vooral bij mij in de buurt ol zijn er erg weinig bedrijven te vinden Den die barf producten leveren.

Groetjes, Casper en Zarah.
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3708
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor pluk » Wo 15 Jul 2015, 22:10

Er zat een bio slager bij je in de buurt toch?
Misschien kun je hem vragen of hij aan niertjes kan komen?

Dan zou je de pens, hart en lever bij oervoer kunnen bestellen. Maar wat niet kan, kan niet.

Waar heb je gelezen over 40% lever? Want dat klopt naar mijn mening niet.
De verhouding van orgaan is 50% pens en de rest hart, lever, nier. Je kunt van alles 1/3 nemen of een andere verhouding waarbij je van hart het meest en van nier het minst geeft.
Ik geef bijvoorbeeld 50% pens, 25% hart, 15% lever en 10% nier.

Hoe vaak per week wil je die nek geven? Er wordt aangeraden die max 2x per week te geven namelijk.
Casper-Zarah
2-sterren
Berichten: 67
Lid geworden op: Do 23 Okt 2014, 16:11

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor Casper-Zarah » Do 16 Jul 2015, 10:24

Hey Pluk,

Ook super bedankt voor deze tips / raadgevingen !
Toen ik Oervoer een keer belde over of ik ook van geit en rund etc kleinere hoeveelheden orgaan kon bestellen bij hun en uitlegde dat ik anders alleen hun gemalen geit orgaan mix en wat eenden en kippen orgaan kon kopen omdat ik anders teveel orgaan in een keer moest inkopen wat ik dan niet kwijt zou kunnen in mijn vriezer ,zeiden ze bij Oervoer dat ik op zich mij niet al te druk hoefde te maken dat ik niet van verschillende dieren orgaan gaf. ( En niet van 5 verschillende diersoorten vleesbot en spiervlees gaf , als ik maar uiteindelijk met vleesbot,orgaan vlees en spiervlees op 5 diersoorten uitkwam eens in de 3 weken) en dat ik vooral bij het spiervlees moest proberen meer verschillende diersoorten dan 1 diersoort te voeren daarbij moest ik ook opletten volgens hun dat 40 % uit lever zou bestaan. (Daarbij vinden ze bij Oervoer dat nier niet zo belangrijk is het is immers een uitscheidend orgaan , zij vonden de 3 belangrijkste : lever,hart en pens aangevuld met maag. ( bij Oervoer gaan ze uit van 1 pensdag in de week en 1 vis dag in de week, op die dag voer je er verder niks bij) toch omdat ik via barf plaats dus begreep dat nier juist belangrijk is koos ik daarom uiteindelijk maar voor de gemalen geiten mix orgaan zodat ik hart , lever ,nier in goede verhouding voer en niet teveel eend en kip alleen geef (ik geef ook als vleesbot al eend en kip) wat mij op zich een mooie aanvulling leek bij de geit orgaan mix, was dat er long bij in zat , ik had hier al wel gelezen dat long weinig voeding bevat toch het is een orgaan en ik voer zo meer verschillende organen,  want ik ga en ging er van uit dat ook al heeft een bepaald product weinig voedingswaarde ieder stukje verschil is goed , long heeft vast voeding stoffen en of enzymen die andere organen niet bevatten dacht ik ,maar dit heb ik nooit gelezen hoor is puur wat ik denk , ik kon dus niet zelf samenstellen want dan zou ik teveel orgaan vlees aan kg hebben moeten inkopen als ik dat had kunnen doen deed ik het zeker want milt van Darf lijkt mij een waardevoller aanvulling dan long.
Wat betreft een bio slager in de buurt. ( ik weet in de stad een 'groene weg slager ' hier is Darf mee in samenwerking wat wil zeggen dat darf alle afval van de groene weg slagers inkoopt , ok wist dit en vroeg bij de groene weg slager of ik zelf bij hun barf spullen kon inkopen , ze keken mik wat raar aan en vroegen wat barf was, eenmaal uitgelegd kon 1 medewerker mij vertellen dat hij van ze vorige baan ( ook een slager bij de groenere maar dan ander filiaal ) zich kon herinneren dat al het orgaan en vleesbot inderdaad werd ingezameld maat wat er daarna mee gebeurde wist hij niet. Toch het kwam er dus op neer dat de slager groene weg in deventer al haar vlees kant en klaar aangeleverd kreeg van een ander filiaal en zij dus geen vleesbot en orgaan vlees hadden voor mij.
Verder zit in colmschate 1 slager die eerder keurslager was maar het keurmerk te duur vond worden voor de laatste paar jaar van zijn carrière en nu dus niet meer is aangesloten bij de keurslagers vereniging maar hij nu dus wel meer geld kan besteden aan het inkopen van mooie eerlijke stukken vlees en nu veel meer bio en beter leven vlees verkoopt even als vrije uitloop vlees. (Ik denk dat als ik weer terug ben van vakantie ik daar toch maar is een gokje waag of dat ik eerder al is gewoon bel zodat ze mij ook niet herkennen en voor een of ander vervelende zeurende persoon gaan aanzien.

Groetjes, Casper en Zarah. 
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 3708
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor pluk » Do 16 Jul 2015, 11:33

Oervoer heeft blijkbaar een andere visie. Het is aan jou om je eigen visie te ontwikkelen, kijkend naar waar jouw hond het goed op doet.
Voor wat betreft organen geef ik pens, hart, lever en nier. En dan in de verhoudingen zoals eerder vermeld. Maag, long, etc zijn aanvullingen maar niet noodzakelijk. Als gedroogde snack zijn deze wel leuk vind ik. Pens is belangrijk, maar 1 dag pens per week vind ik teveel voor mijn hond en levert slappe ontlasting op. Net als 1 visdag; ik hou max 10% vis aan, als je 1 dag vis geeft kom je op bijna 15%. Er zijn er ook die een dag vasten in de week, dit doe ik ook niet. Verder voer ik elke week compleet (dus orgaan/spier/bot in verhouding en minimaal 5 diersoorten).

Je kunt prima alle organen van 1 dier voeren. Er zijn meerdere barfers hier die bijvoorbeeld orgaanmix van konijn gebruiken. Ik heb zelf nog een kilo orgaanmix van haas liggen. Anderzijds ben ik wel van mening dat zoveel mogelijk afwisseling alleen maar beter is.

Mocht je voor de orgaanmix van geit gaan, dan zou ik de pens van lam nemen puur voor de afwisseling.
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8254
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor smulpaap » Do 16 Jul 2015, 12:45

Ik weet niet of je deze site ook al kent ?

http://www.hetkanwel.net/zelf-eerlijk-e ... gen-regio/

OKVlees is wel bekend met BARF 

Bij slagers die er niet bekend mee zijn vertel ik nooit meer dat het voor de hond is
Er zijn er die moeilijk (gaan) doen , HACCP
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8254
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Weet iemand goede online adressen voor beginnende kleine barf hond ? (graag BIO)

Berichtdoor smulpaap » Do 16 Jul 2015, 12:51

En deze meneer is er ook mee bekend

http://www.koopbiovlees.com/
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten