Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Barfplaats

Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Jacoba » Do 18 Jun 2015, 14:55

Maakt het wat uit of deze goed in blokjes of repen door de (elektrische) vleesmolen gaan? Dit i.v.m. het vet wat erdoor zit.

(Als deze vraag niet in de juiste rubriek staat, verplaats hem dan maar  ;))
Laatst gewijzigd door Jacoba op Do 16 Jul 2015, 16:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Lizzy » Vr 19 Jun 2015, 07:51

Ik begrijp je vraag eerlijk gezegd niet..... :-[

Waarom zou je spiervlees malen?
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Jacoba » Vr 19 Jun 2015, 08:04

Ik maal dit voor de kat. Zij krijgt kvv. Dacht, zet het in deze hoek dan bereik ik meer mensen dan in de kattenhoek maar dat valt nog niet mee ;D.
Laatst gewijzigd door Jacoba op Vr 19 Jun 2015, 08:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Lizzy » Vr 19 Jun 2015, 08:07

Dan nog begrijp ik je vraag niet. Je gooit zo'n riblap toch gewoon door de vleesmolen? Even husselen, klaar?
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Jacoba » Vr 19 Jun 2015, 08:21

Ja, maar zou dat beter pakken als het eerst in blokjes wordt gesneden of in repen? Want ervaring leert dat het vet zich ophoopt achter de maalschijf en dus niet altijd erdoor wordt geduwd. Normaal maak ik eerst blokjes, maar vroeg me af of dit beter zou gaan met repen. Misschien maar gewoon uitproberen dan  ::).
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12426
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor koekje » Vr 19 Jun 2015, 10:45

Volgens mij maakt het niet uit hoe je het door de molen doet. Maar je mag altijd zelf een deel in blokjes doen en een deel in repen en het versxhil dan hier vertellen  :)
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8860
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Anne in Duitsland » Vr 19 Jun 2015, 12:26

Ik vind zelf reepjes handiger, omdat de wokkel die zo lekker de molen in trekt. Maar ook blokjes komen er gewoon gemalen uit, hoor! :biggrin2:
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Jacoba » Vr 19 Jun 2015, 23:54

Als ik de volgende keer ga malen, laat ik de uitslag weten. Zal nog wel even duren  ;).
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3939
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Mowgli » Za 20 Jun 2015, 02:02

Het vlees hoopt zich minder snel op als het nog half bevroren is.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 5720
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor pearlsofpassion » Ma 22 Jun 2015, 16:11

Inderdaad half bevroren repen malen het eenvoudigst.
En anders het vet regelmatig achter de schijf verwijderen en het vet weggooien.  Als het enkel het vet bijhoudt, vind ik dat een ideale manier om je vlees te ontvetten.  :biggrin2:  Ik heb nog nooit riblappen gemalen, dus verder kan ik er niets over zeggen...
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe?

Berichtdoor Jacoba » Ma 22 Jun 2015, 18:36

pearlsofpassion schreef:En anders het vet regelmatig achter de schijf verwijderen en het vet weggooien. Als het enkel het vet bijhoudt, vind ik dat een ideale manier om je vlees te ontvetten. :biggrin2:
En dát is het hem nou net: het vet mag er wél doorheen zitten :P.

Ik maal het altijd vers vanuit de winkel. Hmm... misschien maar eerst wat laten bevriezen.

Wordt dus vervolgd...
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3939
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Mowgli » Do 16 Jul 2015, 16:38

Jacoba schreef:Ik maal het altijd vers vanuit de winkel. Hmm... misschien maar eerst wat laten bevriezen.
Hier gaat al het versgekochte vlees standaard een paar uurtjes de vriezer in voordat het in de vleesmolen verdwijnt.
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Jacoba » Do 16 Jul 2015, 16:43

Jee, dat gaat heel wat sneller en fijner in repen! Slurp slurp, en de kg riblappen waren weg. Geen geduw met de stamper en ik heb het idee dat de motor van de machine dit ook fijner vindt...
Dat ik dat niet eerder onder mijn neus heb ontdekt  ::). Bedankt voor de tip! Alleen hoopt er zich toch behoorlijk wat vet tussen de wokkel en het mes op, maar mwah.
Jacoba
4-sterren
Berichten: 290
Lid geworden op: Ma 29 Mar 2010, 15:57

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Jacoba » Do 16 Jul 2015, 16:48

@Mowgli:

Ja, dat was ik dus vergeten... Heb het vers gemalen. Het zou inderdaad kunnen schelen wat het vet betreft. Dan gaat dat er misschien wél beter doorheen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Riblappen door de vleesmolen, hoe? Update.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten