Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Barfplaats

TJM009
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 13 Jun 2015, 00:02

Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor TJM009 » Ma 15 Jun 2015, 12:35

Hallo,

Ik ben wonend in Thailand en heb daar een ras hond de Thaise ridgeback genaamd kanun, een heel mooi beest, een van de mooiste in zijn soort ik ben nu 2 maanden in Nederland en heb 1.5 week geleden te horen gekregen dat mijn hond in Thailand ernstig vermargerd is en helemaal ziek. Een kennis van mij brengt hem nu regelmatig naar de doktor het probleem is alleen dat er private dokters zijn,  dus heb ik niet altijd het idee dat ze oprecht handelen.

Kanun kotste zijn eten uit, at niet voorheen is 4 kilo afgevallen heeft 40 graden koorts en is zwaar vermoeid wil niet bewegen toen is hij naar de doktor gegaan en heeft een bloedtest ondergaan resultaat was:

RBC: 2.5 (5.5-8.5)
Hemoglobin 3.5
Haernatiocrit 11
wbc 75, 100
Neutrophils  79
Eosinophils 1
lymphocycuts
monocytes 1
Plateleets count 181000  (200.000,500.000)\


ALP-PS 939 u/I (13 -82)
GPT-PS 577 U/I( 17 -78)

PCV 11 


Ik heb ook nog een echo laten maken en dit verontrusten mij zeer overal zwarte plekken op ze lever nieren en milt ook was de milt helemaal vervormt en verscheurd. Al met al een zeer treurige situatie voor Kanun hij is 1.5 jaar oud en ik moet zeggen dat hij sinds zijn geboorte al een paar keer ziek is geweest waarin tegen ik nog een hond heb en die is nog nooit ziek geweest.

Hij heeft nu afgelopen dagen iedere dag een hormonenshot gehad en antibiotica hij eet weer en heeft iets meer energie. Ik hoop met deze post wat meer informatie te verstrekken dan alleen het eenzijdige beeld van de private dotkers in Thailand alvast bedankt..

p.s de doktors diagnose is dat hij kanker of leptospirosis heeft procedure is 2 weken dagelijks antibiotica,  1x per week een hormonenshot. Na 2 weken nieuwe echo en bloedtest om ziekte vast te stellen.

Foto1: niet ziek
Foto2: 2 dagen na het dokters bezoek
Foto3: De echo met zwarte vlekken foto is niet goed maar wat ik hoorde waren zwarte vlekken overal !!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door TJM009 op Ma 15 Jun 2015, 12:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 11994
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor me and my boys » Ma 15 Jun 2015, 12:54

jeetje wat ziet ie er uit!!!!!
vreselijk, wat al die uitslagen zijn dat weet ik niet maar schrik van je foto
TJM009
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 13 Jun 2015, 00:02

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor TJM009 » Ma 15 Jun 2015, 12:59

ALP-PS 939 u/I (13 -82)
GPT-PS 577 U/I( 17 -78)

Zijn de leverwaardes dit zijn niet goed volgens hun.

PCV 11 is packed count volume (witte bloedcellen) dit hoort 350 te zijn normaal.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Lizzy » Ma 15 Jun 2015, 13:03

TJM009 schreef:Hallo,

Ik ben wonend in Thailand en heb daar een ras hond de Thaise ridgeback genaamd kanun, een heel mooi beest, een van de mooiste in zijn soort ik ben nu 2 maanden in Nederland en heb 1.5 week geleden te horen gekregen dat mijn hond in Thailand ernstig vermargerd is en helemaal ziek. Een kennis van mij brengt hem nu regelmatig naar de doktor het probleem is alleen dat er private dokters zijn,  dus heb ik niet altijd het idee dat ze oprecht handelen.

Kanun kotste zijn eten uit, at niet voorheen is 4 kilo afgevallen heeft 40 graden koorts en is zwaar vermoeid wil niet bewegen toen is hij naar de doktor gegaan en heeft een bloedtest ondergaan resultaat was:

RBC: 2.5 (5.5-8.5)
Hemoglobin 3.5
Haernatiocrit 11
wbc 75, 100
Neutrophils  79
Eosinophils 1
lymphocycuts
monocytes 1
Plateleets count 181000  (200.000,500.000)\


ALP-PS 939 u/I (13 -82)
GPT-PS 577 U/I( 17 -78)

PCV 11 


Ik heb ook nog een echo laten maken en dit verontrusten mij zeer overal zwarte plekken op ze lever nieren en milt ook was de milt helemaal vervormt en verscheurd. Al met al een zeer treurige situatie voor Kanun hij is 1.5 jaar oud en ik moet zeggen dat hij sinds zijn geboorte al een paar keer ziek is geweest waarin tegen ik nog een hond heb en die is nog nooit ziek geweest.

Hij heeft nu afgelopen dagen iedere dag een hormonenshot gehad en antibiotica hij eet weer en heeft iets meer energie. Ik hoop met deze post wat meer informatie te verstrekken dan alleen het eenzijdige beeld van de private dotkers in Thailand alvast bedankt..

p.s de doktors diagnose is dat hij kanker of leptospirosis heeft procedure is 2 weken dagelijks antibiotica,  1x per week een hormonenshot. Na 2 weken nieuwe echo en bloedtest om ziekte vast te stellen.

Foto1: niet ziek
Foto2: 2 dagen na het dokters bezoek
Foto3: De echo met zwarte vlekken foto is niet goed maar wat ik hoorde waren zwarte vlekken overal !!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Hemeltjelief, wat een narigheid :'(. Hij ziet er inderdaad heel erg ziek uit... :'(

Ja, dit is natuurlijk ontzettend lastig voor jou vanuit NL. En voor ons om hier veel zinnigs over te zeggen....

Verlaagde RBC en Platelets count kan vele oorzaken hebben. Van inwendige bloedingen tot een hevige besmetting met parasieten en kanker (tumor van organen maar ook leukemie).

Verhoogd ALP-PS zou duiden op lever of gal problemen. GPT idem.

Een afwijkende PCV kan duiden op wederom parasieten maar ook op lymfeklierkanker/leukemie.

De zwarte vlekken op de lever: is daar een biopt van genomen? Want dat lijkt me eigenlijk wel de meest logische stap nu. Wat je ook zou kunnen doen is Warmerdam in Nederland bellen. En vragen of je die foto van de echo op mag sturen en hij daar naar wil kijken. Ik heb geen idee of hij er wat mee kan hoor, maar hij is radioloog en de beste van NL.

Sterkte! Dit moet afschuwelijk voor je zijn, je hond daar, jij hier...... :-\
TJM009
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 13 Jun 2015, 00:02

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor TJM009 » Ma 15 Jun 2015, 13:31

Nee er is nog geen biopt genomen dat doen ze niet aan omdat de PCV zo laag is en daarmee de overlevingskans van de operatie te klein is volgens hun.

Als de bloedwaardes niet verbeteren willen ze een bloedtransfusie doen maar weer is de PCV hier te laag voor dus ze durven het niet aan. 
Het gaat wel beter nu maar hij heeft 3 dagen achtermekaar hormonenshots gekregen dus dat kan ook een opleving zijn.
Ja het is een slopende zaak ik overweeg om deze week al terug te gaan om zelf ervoor te gaan zorgen ook mocht het niet goed aflopen dat ik iig goed afscheid heb kunnen nemen  :'(
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Lizzy » Ma 15 Jun 2015, 14:16

TJM009 schreef:Nee er is nog geen biopt genomen dat doen ze niet aan omdat de PCV zo laag is en daarmee de overlevingskans van de operatie te klein is volgens hun.

Als de bloedwaardes niet verbeteren willen ze een bloedtransfusie doen maar weer is de PCV hier te laag voor dus ze durven het niet aan. 
Het gaat wel beter nu maar hij heeft 3 dagen achtermekaar hormonenshots gekregen dus dat kan ook een opleving zijn.
Ja het is een slopende zaak ik overweeg om deze week al terug te gaan om zelf ervoor te gaan zorgen ook mocht het niet goed aflopen dat ik iig goed afscheid heb kunnen nemen  :'(


Maar voor het nemen van een biopt hoeft hij toch niet geopereerd te worden? Nou ja, ze zullen er wel een goede reden voor hebben. Ik hoop dat het geen opleving is. Ik ga heel hard voor je duimen. Sterkte met het beslissen wel/niet eerder terug te gaan ook.
Gebruikersavatar
Papalou
5-sterren
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma 15 Nov 2010, 16:28

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Papalou » Ma 15 Jun 2015, 23:28

jeetje, dat is echt zwaar klote zeg, helemaal als je ook nog niet bij je hond kunt zijn...supernaar!

Misschien dat ze de biopten niet doen omdat dat dan wel geen operatie is, maar wél een pittige ingreep? Narcose nodig, en het nemen van de biopten vergt ook veel van de hond (hier paar weken terug ervaren en ook te horen gekregen van DA dat het behoorlijk heftig kan zijn voor hond..)

heeel veel sterkte!
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Lizzy » Di 16 Jun 2015, 08:13

Dat is ook zo. Maar niet weten wat die zwarte vlekken zijn op de lever: is ook behoorlijk heftig. Want wat moet je doen, qua behandeling?

Maar goed, ik zou de echo afbeelding hier in NL dus aan een specialist laten zien. En wie weet, kun je dit ook met een Nederlandse specialist bespreken? Weet ik veel, Paul Mandigers vragen om een consult?
Gebruikersavatar
judith1967
5-sterren
Berichten: 3311
Lid geworden op: Di 15 Nov 2005, 21:08
Locatie: rotterdam

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor judith1967 » Di 16 Jun 2015, 12:00

Jee zeg  :o :o
Jij hier en je hond doodziek daar :'(
Wil je heel veel sterkte wensen
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 8560
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Hope » Di 16 Jun 2015, 12:22

Jemig!

Ik ging terug. Wat een vreselijke toestand dit...
Heel veel sterkte.
TJM009
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 13 Jun 2015, 00:02

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor TJM009 » Di 16 Jun 2015, 21:25

Lizzy schreef:Maar voor het nemen van een biopt hoeft hij toch niet geopereerd te worden? Nou ja, ze zullen er wel een goede reden voor hebben. Ik hoop dat het geen opleving is. Ik ga heel hard voor je duimen. Sterkte met het beslissen wel/niet eerder terug te gaan ook.


Ze waren gewoon bang dat ie te veel bloed verloor en daaraan zou overlijden, dat is wat mij gezegd werd.
TJM009
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 13 Jun 2015, 00:02

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor TJM009 » Di 16 Jun 2015, 23:03

Lizzy schreef:Dat is ook zo. Maar niet weten wat die zwarte vlekken zijn op de lever: is ook behoorlijk heftig. Want wat moet je doen, qua behandeling?

Maar goed, ik zou de echo afbeelding hier in NL dus aan een specialist laten zien. En wie weet, kun je dit ook met een Nederlandse specialist bespreken? Weet ik veel, Paul Mandigers vragen om een consult?


Hij krijgt 2x per dag 3 verschillende antibiotica weet niet precies welke, 1x per week een hormonenshot en na 2 weken nog een diagnose en bloedtest om te kijken of het beter gaat en evt een biopt. Dat is de behandeling nu.

Ik ga zelf zaterdag al terug om hem zelf te verzorgen is toch iets wat ze baasje zelf moet doen  :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Thaise ridgeback rashond ernstig ziek hulp AUB

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten