Weer gebakken spons......

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Weer gebakken spons......

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Lazy Garfield
5-sterren
Berichten: 1974
Lid geworden op: Wo 13 Mar 2013, 21:28
Locatie: Nunspeet

Weer gebakken spons......

Berichtdoor Lazy Garfield » Do 05 Mar 2015, 17:55

Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2797
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Els&Flow » Do 05 Mar 2015, 18:38

Door social media worden er helaas veel malloten op het idee gebracht ook ergens spons neer te leggen. Maar ja, door te delen weten hondenbezitters ook waar je beter niet kunt lopen en waar het (nog) veilig is. Maar ik denk wel dat social media er een grote bijdrage aan heeft geleverd dat het nu in alle hoeken van het land opduikt.  :-X
Lizzy
Moderator
Berichten: 60702
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Lizzy » Do 05 Mar 2015, 18:40

Els&Flow schreef:Door social media worden er helaas veel malloten op het idee gebracht ook ergens spons neer te leggen. Maar ja, door te delen weten hondenbezitters ook waar je beter niet kunt lopen en waar het (nog) veilig is. Maar ik denk wel dat social media er een grote bijdrage aan heeft geleverd dat het nu in alle hoeken van het land opduikt.  :-X


PLUS HEEL ERG 1  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Martine-Tom

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Martine-Tom » Do 05 Mar 2015, 19:01

Lizzy schreef:PLUS HEEL ERG 1  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+2!

Zorg er gewoon voor dat je voorzichtig bent met je eigen hond en stop met het delen van dit soort berichten.
Tom mag nooit iets van straat eten, niet voor, niet tijdens en ook niet na een eventuele melding.
ALs iedereen nou eens stopt met in paniek schieten en stopt met het delen van dit soort berichten en gewoon goed op je eigen hond past komt het vast allemaal goed.
Gebruikersavatar
Dian
5-sterren
Berichten: 4251
Lid geworden op: Do 31 Aug 2006, 17:12
Locatie: Nieuwegein

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Dian » Do 05 Mar 2015, 19:06

fijn dat jou Tom nooit iets van straat eet, maar hier wordt er wel degelijk gesnackt. En ik kan het niet altijd voor zijn.............. brood voor de eendjes dat zo leuk op het gras wordt gegooid ipv in het water enzo........... kattenkeutels zijn ook populair net als zwanenkeutels, maar ik kan niet altijd zien of het dat is wat ze naar binnen werken............ :-\
Martine-Tom

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Martine-Tom » Do 05 Mar 2015, 19:15

Dian schreef:fijn dat jou Tom nooit iets van straat eet, maar hier wordt er wel degelijk gesnackt. En ik kan het niet altijd voor zijn.............. brood voor de eendjes dat zo leuk op het gras wordt gegooid ipv in het water enzo........... kattenkeutels zijn ook populair net als zwanenkeutels, maar ik kan niet altijd zien of het dat is wat ze naar binnen werken............ :-\
Ja en daar moet je dus altijd alert op zijn lijkt mij, niet alleen omdat er een of andere melding komt, toch?
Ik ben me er van het begin af aan bewust van geweest dat er dit soort idioten zijn, plus dat ik langs scholen loop waar frikandelbroodjes met saus en chips enzo liggen, en dat wil ik gewoon niet hebben dat ie eet...dus ben daar heel streng op geweest.
Overigens pakt ie af en toe wel wat op..en loopt dan met dikke wangen en een blik van "wasnt me!" rond, ik vraag hem te lossen en dat doet ie gelukkig ook.

Dat niet elke hond zo is ben ik me van bewust, maar je alertheid en gedrag zou niet afhankelijk moeten zijn van dit soort meldingen, en als je ziet dat je hond iets eet en vlakdaarna ziek word ga je toch wel naar een da lijkt me...ook daarbij helpt dit soort meldingen niet mag ik hopen, dat iedereen met een zieke hond na het eten van iets naar de da gaat.

Op dit moment is er zo'n wildgroei aan meldingen, ergens moet het ophouden lijkt mij, nu worden alleen maar grapjassen op ideeen gebracht.
Sociale mediazijn af en toe best gevaarlijk...
Gebruikersavatar
Dian
5-sterren
Berichten: 4251
Lid geworden op: Do 31 Aug 2006, 17:12
Locatie: Nieuwegein

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Dian » Do 05 Mar 2015, 21:43

ik woon met letterlijk voor de deur op woensdag en donderdag en vietnamese loempiaboer, een visboer op dinsdag en op zaterdag. Als die weg zijn, denk je dat ze niet willen zoeken naar iets eetbaars, mag niet van mij, maar ja, soms gaan er anderen met hen uit. Hangjeugd die elke avond ongeveer hier zit en die je door de chips kunt volgen als kleinduimpje, ze komen zelfs bij ons in de lift. Een wijk met jonge kinderen waar ik in het park zelf zie dat er door het kind brood voor de eendjes wordt gestrooid, tot er teveel eendjes uit het water komen........... dan is het brullen, eendjes weer in het water en mijn jongens die, als ze de kans krijgen, de eendjes wel helpen. Of mensen die hun pan met rijst in het gras leegkiepen. Zie ik 's avonds niet altijd dat er rijst ligt, valt niet op in het donker............. en Laddy zit graag te poepen onder de bosjes, dat hij er wel eens smakkend onder vandaan komt, is het leed al geschied. Weet ik veel wat ie daar gevonden heeft??
Laatst gewijzigd door Dian op Do 05 Mar 2015, 21:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Martine-Tom

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Martine-Tom » Do 05 Mar 2015, 21:52

Dian schreef:ik woon met letterlijk voor de deur op woensdag en donderdag en vietnamese loempiaboer, een visboer op dinsdag en op zaterdag, een wijk met jonge kinderen waar ik in het park zelf zie dat er door het kind brood voor de eendjes wordt gestrooid, tot er teveel eendjes uit het water komen........... dan is het brullen, eendjes weer in het water en mijn jongens die, als ze de kans krijgen, de eendjes wel helpen. Of mensen die hun pan met rijst in het gras leegkiepen. Zie ik 's avonds niet altijd dat er rijst ligt, valt niet op in het donker............. en Laddy zit graag te poepen onder de bosjes, dat hij er wel eens smakkend onder vandaan komt, is het leed al geschied. Weet ik veel wat ie daar gevonden heeft??
Daar gaat het ook nietom  ;)

Als je ziet dat ie smakkend terugkomt, en een uur later begint ie te projectielkotsen ofzo...dan leg je toch de link tussen dat eten wat ie deed en bel je de da toch? Ongeacht of je een melding voorbij hebt zien komen van gif in het bewuste park, als ze iets eten wat niet de bedoeling is, en vlak daarna worden ze ziek ga je naar de da denk ik....daar heb je die meldingen niet voor nodig  :)

Op dit moment lijkt het erop dat iedereen zich gek laat maken, en al die meldingen maken het daar niet beter op, uit mijn eigen ervaring met een vergiftiging van honden hier in de buurt vorig jaar (2 overleden en 1 kritiek maar heeft het overleefd, leek op iets van accuzuur, honden waren inwendig verbrand) vertrouw ik op de tamtam, die gaat snel genoeg (mond tot mond dus) en daarbij ook verifieerbaar omdat ik de namen van de honden meekreeg en dus de eigenaren kenden en aan kon spreken, dat is voor mij belangrijker dan een vage melding op fb.
Maar goed, ook daarbij brak de pleuris uit hier, en in tijd van niks waren er wel 10 honden dood 20 gewond en 12 vindplekken...wat dus gewoon echt niet waar was.
Gebruikersavatar
nova
5-sterren
Berichten: 4540
Lid geworden op: Zo 20 Mar 2005, 01:16
Locatie: Urmond, Limburg

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor nova » Do 05 Mar 2015, 22:19

het gaat toch om een zwam, en niet om synthetische spons?
is al een BP topic over, zal ff zoeken

http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,127582.0.html
Gebruikersavatar
Lazy Garfield
5-sterren
Berichten: 1974
Lid geworden op: Wo 13 Mar 2013, 21:28
Locatie: Nunspeet

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Lazy Garfield » Do 05 Mar 2015, 22:32

nova schreef:het gaat toch om een zwam, en niet om synthetische spons?
is al een BP topic over, zal ff zoeken

http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,127582.0.html


Ja dat was in Huizen dat het niet om gebakken spons ging.
Bij andere meldingen gaat het wel degelijk om gebakken spons.
Gebruikersavatar
CorinaM
1-ster
Berichten: 23
Lid geworden op: Di 11 Feb 2014, 18:05

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor CorinaM » Vr 06 Mar 2015, 12:08

even een nieuwsgierige vraag, die mij wel bezighoudt sinds de sponzenkwestie. Onze honden hebben toch een andere (betere?) vertering, veel sterker dan honden die met brokken gevoerd worden? Blijft zo'n spons dan wel heel in de maag? Of wordt dat onmiddellijk verteerd. Het zou wel super zijn als dat zo is. Zoveelste bewijs dat rauw voeren beter is... Ik ben heel benieuwd!

Dank alvast,
Gebruikersavatar
Hope
5-sterren
Berichten: 9192
Lid geworden op: Do 21 Jul 2011, 13:30

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Hope » Vr 06 Mar 2015, 12:35

Hoe meer paniek, hoe leuker deze idioten het vinden.
Stop de paniekzaaierij en dan stopt het probleem.
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2797
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Els&Flow » Vr 06 Mar 2015, 16:22

CorinaM schreef:even een nieuwsgierige vraag, die mij wel bezighoudt sinds de sponzenkwestie. Onze honden hebben toch een andere (betere?) vertering, veel sterker dan honden die met brokken gevoerd worden? Blijft zo'n spons dan wel heel in de maag? Of wordt dat onmiddellijk verteerd. Het zou wel super zijn als dat zo is. Zoveelste bewijs dat rauw voeren beter is... Ik ben heel benieuwd!

Dank alvast,


Een spons zet uit inde maag door de maagsappen die erbij komen. Daarnaast heeft de hond dorst en zal gaan drinken met alle gevolgen van dien. Het zal afhangen van de grote van de spons of het stuk wat de hond op heeft gegeten, maar spons (en dat geld ook voor purschuim) zet dus uit door maagsap.
Gebruikersavatar
CorinaM
1-ster
Berichten: 23
Lid geworden op: Di 11 Feb 2014, 18:05

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor CorinaM » Za 07 Mar 2015, 09:16

Dag Els,

Dank je voor je antwoord! Ik snap dat zo'n spons uitzet in water. Maar ergens heb ik ooit gelezen dat het maagsap van honden die BARF gevoerd worden veel sterker is -zuurder. Daardoor is een hond ook in staat om botten te verteren. En daarom vroeg ik me af of onze honden toch met het sponzenverhaal net zo kwetsbaar zijn als honden die alleen maar brokken te verteren krijgen. Purschuim is natuurlijk echt mega troep; want dat zet uit en wordt vervolgens keihard :( Blijft een vraag wat iemand die zoiets doet bezielt.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60702
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Lizzy » Za 07 Mar 2015, 09:26

Ik denk dat gebakken spons voor brok en vers etende honden even gevaarlijk is. Ik denk dat zuren niet zoveel invloed hebben op spons.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Weer gebakken spons......

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten