Elleboog blessure

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Elleboog blessure

Berichtdoor Barfplaats

Danny
5-sterren
Berichten: 2271
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Elleboog blessure

Berichtdoor Danny » Ma 02 Mar 2015, 11:09

Bah, bah mijn Gina die loopt mank...
Was lastig te zien waar.
Gister was ik met haar op een Fokdag (terug kom dag van Flatcoat nesten) en daar is altijd een arts (orthopeet) aanwezig zodat je Patella onderzoek kunt laten doen. "verplicht" onderzoek bij de flatcoats.

Maar goed Dr B. Meij, zag haar lopen en heeft naar Gina gekeken en bevoelt en ze gaf dus pijn aan bij de elleboog.
Hij raadde aan om haar rust te geven en pijnstillers/ontstekingsremmers. Over twee weken zie ik heb op de volgende fokdag weer, dan moest ik even laten weten hoe en wat.
Bah, bah vind het echt heel rot.
Ik heb 4 jaar terug ED laten onderzoeken bij Gina toen was ze helemaal vrij, met de complimenten van de arts toen. Normaal zien ze honden rond een jaar, en voor haar 4 jaar zag het er perfect uit.
Maar goed nu dus toch last van de elleboog. Dr Meij, die zei al dat hij het wel vaker zag bij honden die wat ouder zijn, Gina is nu ruim 8. En ja ze heeft een redelijk "zwaar" belast leven, Jachttraining, jagen, behendigheid, ze kijkt niet op een greppeltje meer of minder zeg maar...
Dus nu op rust, wel bewegen, maar niet zwaar belasten, dus wel wandelen. Geen jacht/training, geen behendigheid.
En op de pijnstillers.

Mocht het niet beter worden, zei hij dat we misschien een foto moesten laten maken, maar dat het ook vaak op een foto niet te zien is en we dan misschien een scan moeten laten maken...
Maar goed eerst maar kijken wat de rust en de pijnstillers doen...

Kunnen jullie me nog advies geven wat ik haar verder kan geven? Iets van Glucosamine ofzo? Zo ja welke dan want ik zat net op medpets te kijken en daar staat zo ontzettend veel dat ik niet weet wat ik moet hebben.

Sorry voor het langen verhaal maar ik hoop zo dat het goed komt...
Gebruikersavatar
Papalou
5-sterren
Berichten: 691
Lid geworden op: Ma 15 Nov 2010, 16:28

Re: Elleboog blessure

Berichtdoor Papalou » Ma 02 Mar 2015, 23:28

Traumeel of arnica misschien? Sterkte!
Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 712
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Re: Elleboog blessure

Berichtdoor *Remy* » Di 03 Mar 2015, 20:12

Ik zou beginnen met 3 weken volledige lijnrust in combinatie met ontstekingsremmers/pijnstillers.

Mijn blonde reu had ook een gevoelige elleboog (liep mank), wat maar niet wilde over gaan. Foto's gemaakt, waar niets op te zien was. Uiteindelijk de jongen 3 weken lang niet 1x laten rennen en/of springen (ook niet in of uit de auto), wel gezwommen (zonder dat hij in en uit het water rende, wat inhield dat ik in het water ging staan met mijn laarzen aan en vandaar uit dummy's gooide) en aangelijnd of volgend wandelen. Ook 3 weken lang pijnstillers gegeven (de eerst 1,5-2 weken de maximale dosis, daarna de halve). Na die 3 weken, die vreselijk lang duurde voor een hond die gewend is elke dag te werken, was zijn elleboogprobleem verholpen. Heeft sindsdien geen last meer gehad.
Danny
5-sterren
Berichten: 2271
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Elleboog blessure

Berichtdoor Danny » Di 03 Mar 2015, 20:17

Dank je wel voor de reactie. Ik vind die rust nu na 3 dagen al erg,..... Bah vind het maar niets voor een hond die altijd bezig is. Maar oké als dit helpt houden we even vol.....
Ik doe nu idd alleen aan de lijn wandelen.
Hou oud was/is jou blonde?

Hoop zondag ze straks in elk geval gewoon een lekker flatcoat leven kan leiden. Dat ze geen behendigheid meer kan/mag doen oké vind ik geen drama. Maar lekker wandelen, en eventueel wat aangepast trainen zou ik wel heel fijn vinden.......
Gebruikersavatar
*Remy*
5-sterren
Berichten: 712
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2004, 12:08
Locatie: Weert

Re: Elleboog blessure

Berichtdoor *Remy* » Di 03 Mar 2015, 20:32

Joon was een stuk jonger (hij was 2 jaar), daarom gaat de vergelijking misschien niet helemaal op. Echter, Gina's ellebogen zagen er ook goed uit, al waren de foto's 4 jaar geleden genomen. Je zou ook een foto kunnen laten nemen van haar elleboog en die laten beoordelen door een specialist? Wanneer daarop niets te zien is zou ik stug volhouden. Je zou de foto ook in een later stadium kunnen laten maken hoor (indien het mank lopen niet over zou gaan).

Het probleem dat ik had was dat ik elke keer na ongeveer anderhalve week stopte met de lijnrust (en pijnstilling) omdat hij niet meer mank liep (en net zoals Gina zo graag werkt). Liet hem elke keer te snel weer rennen (zoeken, apporteren). Het gevolg was dat hij weer opnieuw last kreeg (heeft meerdere maanden geduurd). Pas toen ik de gehele 3 weken doortrok  (zoals hierboven beschreven) en ik de training, na die 3 weken, langzaam opbouwde is het helemaal over gegaan.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Elleboog blessure

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten