Strand Scheveningen word opgespoten- pas op voor gevaarlijke stroming!

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2858
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Strand Scheveningen word opgespoten- pas op voor gevaarlijke stroming!

Berichtdoor Els&Flow » Za 03 Jan 2015, 15:50

Pas op met zwemmende honden.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op maandag 5 januari start Rijkswaterstaat met de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van nieuw zand voor het strand van Scheveningen. De daadwerkelijke zandsuppletie start op 12 januari en eindigt medio februari.

Tussen 2009 en 2013 is de zeewering bij Scheveningen versterkt. De veiligheid wordt gewaarborgd door een hybride kering van het type Dijk-in-Boulevard in combinatie met een ophoging van het strand en de vooroever. Het zand voor de versterking van Scheveningen is in 2010 en 2011 aangelegd. De andere werkzaamheden rondom de versterking liepen door tot in 2013. `

Omdat de kust bij de boulevard van Scheveningen na de versterking uitsteekt ten opzichte van andere kustdelen, hebben wind en de zee hier meer grip op de kust en verdwijnt het zand sneller. Dit is ook vooraf voorzien.

Het strand lijkt op het oog misschien breed genoeg, maar schijn bedriegt voor de veiligheid. Rijkswaterstaat meet jaarlijks de kustlijn. Op basis van de laatste metingen worden de normen voor de basiskustlijn voor een deel van de Scheveningse kust dit jaar al overschreven. Voor andere delen is de verwachting dat de normen uiterlijk in 2017 worden overschreden.

Om de veiligheid van de kust te kunnen waarborgen is het dus nodig om het verdwenen zand weer aan te vullen tot het niveau van 2010. Er wordt in totaal 700.000 kubieke meter zand aangebracht op het strand. De verwachting is dat ook de komende jaren, om de 4-5 jaar, onderhoudssuppleties voor het Scheveningse strand nodig zijn.

Wat gaat er gebeuren?

Het strand tussen het Havenhoofd tot net iets ten noorden van de pier wordt weer net zo breed gemaakt als na de suppletie van 2010 het geval was. De werkzaamheden duren iets meer dan een maand en gaan 7 dagen per week, 24 uur per dag door. Medio februari is het werk gereed, mits er zich geen bijzondere (weers)omstandigheden voordoen. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Op dit moment is de planning dat er gewerkt gaat worden van zuid naar noord.
Ter hoogte van het Havenhoofd wordt gekeken of het zand dusdanig kan worden aangebracht dat de condities voor surfers verbeteren.

Veiligheid

Het strand blijft toegankelijk voor recreanten en bereikbaar voor hulpdiensten. Per fase wordt ongeveer een stuk strand van 400 meter lengte en 50 meter breedte afgezet met hekken. De aannemer zal toezien op de veiligheid. Aangezien er rond de waterlijn gewerkt wordt, blijft er dus ter hoogte van het werkgebied een strook strand aan de boulevardzijde open.

Stroming

Door het aanbrengen van zand kan er (tijdelijke) verandering van de stroming plaats vinden. Na verloop van tijd zal de bodem gesetteld zijn en zal dit effect verdwijnen.


Hinder

Het garanderen van de veiligheid gaat brengt altijd enige mate van hinder mee. Rijkswaterstaat en de aannemer nemen daarom diverse maatregelen om deze hinder voor de vaste paviljoenhouders zo veel mogelijk te beperken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62652
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Strand Scheveningen word opgespoten- pas op voor gevaarlijke stroming!

Berichtdoor Lizzy » Za 03 Jan 2015, 17:01

Even een pinnetje in voor 2 dagen.

Bedankt voor de waarschuwing!
Tanna
5-sterren
Berichten: 2333
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: Strand Scheveningen word opgespoten- pas op voor gevaarlijke stroming!

Berichtdoor Tanna » Za 03 Jan 2015, 17:47

Bedankt, heel nuttige informatie!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Angelique, KarenH en 19 gasten