Kook voorbereiding...

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Kook voorbereiding...

Berichtdoor Barfplaats

Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Kook voorbereiding...

Berichtdoor Danny » Ma 22 Dec 2014, 17:32

Wij vieren kerstavond bij ons thuis en er staat denk ik best een lekker menu op het programma.
Oa stoofpeertjes, als we die woensdagavond eten...zou ik ze dan vanavond al kunnen maken of beter morgenmiddag?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55299
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Lizzy » Ma 22 Dec 2014, 17:46

Ik zou ze morgenavond maken.
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2518
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Els&Flow » Ma 22 Dec 2014, 18:11

Ik ga ook voor morgen, zo laat mogelijk. Peertjes zijn veel te lekker om te bewaren.  :biggrin2:
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Nynke » Ma 22 Dec 2014, 18:49

Vanavond al koken, 2-3 uurtjes voor stoofperen, dan 1 of 2 nachten laten staan, dan zijn ze het lekkerst  :) :)  Handperen hoeven maar een uurtje te koken. Juist door ze zeker een nacht te laten staan, worden ze van binnen ook mooi rood  :) :)
Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Danny » Ma 22 Dec 2014, 19:21

Ik kan er wel vanaf blijven, het ging me er vooral om dat ze niet woensdag al bedorven zouden zijn.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Nynke » Ma 22 Dec 2014, 19:44

Danny schreef:Ik kan er wel vanaf blijven, het ging me er vooral om dat ze niet woensdag al bedorven zouden zijn.

Eenmaal gekookt en goed afgekoeld blijven ze 4-6 dagen goed in de koelkast  :) :)
Je kunt ze ook meteen na het koken in uitgekookte jampotten/appelmoespotten, deksel ook uitgekookt, doen, goed afvullen met vocht, deksel er goed op, omdraaien en maanden te bewaren  :) :)
Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Danny » Di 23 Dec 2014, 08:45

Dank je wel! Nou ja ga ze vanmiddag lekker maken, dan kan het nog goed intrekken.
Skyline
4-sterren
Berichten: 264
Lid geworden op: Zo 10 Jun 2012, 10:10

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Skyline » Di 23 Dec 2014, 10:52

Veel dingen kan je al voor maken

Je denkt toch niet dat wij in de keuken voor 2000 man alles op de dag zelf maken  ;D
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Nynke » Di 23 Dec 2014, 11:12

Skyline schreef:Veel dingen kan je al voor maken

Je denkt toch niet dat wij in de keuken voor 2000 man alles op de dag zelf maken  ;D

:D :D :D :D :D :D 
Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Danny » Di 23 Dec 2014, 11:59

Haha, nou ik ben ook echt niet van plan alles op de dag zelf te maken hoor...nee vanmiddag al heel wat klaar maken voor morgen, en dan woensdag het een en ander maken voor donderdag. Vrijdag lekker bij mijn sch ouders!
Skyline
4-sterren
Berichten: 264
Lid geworden op: Zo 10 Jun 2012, 10:10

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Skyline » Di 23 Dec 2014, 12:17

Wat een luxe allemaal...

Ik begin vandaag met werken, heb zondag vrij
Mag wel voor 2000 mensen koken met de kerst....
Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Danny » Di 23 Dec 2014, 17:01

Mazzelaar
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10189
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Martine-Tom » Di 23 Dec 2014, 17:03

Ja hoor, in water bewaren en tussendoor even in schoon water zetten  :)
Gebruikersavatar
Neally
5-sterren
Berichten: 2722
Lid geworden op: Wo 13 Jun 2012, 19:37
Locatie: Katwijk aan zee
Contact:

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Neally » Di 23 Dec 2014, 17:04

Als je ze morgen wilt bakken dan zou ik ze nu vast koken. Niet helemaal plat natuurlijk.  :biggrin2:
Dan kun je ze morgen zo afbakken, zou aardappelen niet zo lang van te voren alleen maar schillen en in water laten staan.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Nynke » Di 23 Dec 2014, 17:46

Neally schreef:Als je ze morgen wilt bakken dan zou ik ze nu vast koken. Niet helemaal plat natuurlijk.  :biggrin2:
Dan kun je ze morgen zo afbakken, zou aardappelen niet zo lang van te voren alleen maar schillen en in water laten staan.
Martine-Tom schreef:Ja hoor, in water bewaren en tussendoor even in schoon water zetten  :)

Kan allebei, als je ze bij alleen in water bewaren maar heel goed afdroogt voor je ze gaat bakken/frituren. Voorkoken heeft als voordeel dat je ze helemaal kunt laten afkoelen tot ze gebakken worden. Zeker niet te lang koken dan.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kook voorbereiding...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot], MarijeEnBoomer, Radja en 5 gasten