Help onze hond is al twee jaar ziek.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Hubertus53
1-ster
Berichten: 25
Lid geworden op: Do 18 Dec 2014, 17:28
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Hubertus53 » Vr 19 Dec 2014, 18:08

Hallo ik heb me nog niet voorgesteld maar dat doe ik straks, liever eerst dit over onze hond.
Onze hond (West Highland White Terrier)is al twee jaar ziek, we hebben ondertussen al heel wat da versleten die overigens alle een andere diagnose hadden of iets riepen. Het komt er op neer dat onze hond dikke opgezwollen poten heeft waar hij regelmatig aan likt, ook als wij dit verhinderen door hem een kraag om te doen blijven zijn poten dik. Vaker is het zo erg dat het vocht er uit druipt. Er is al zoveel geroepen en geprobeerd maar tot dusver heeft niets mogen baten, het bloed is onderzocht en was schoon, geen beestjes niets kunnen vinden. Hij krijgt nu dagelijks prednoral toegediend anders is het niet te harden zoveel pijn heeft hij dan. Door de pijn loopt hij bijna niets meer en is hij dan nu mede de prednoral behoorlijk in gewicht toegenomen, de afgelopen zomer nog een zuivering kuur met hem gedaan daar de da. dacht dat het voedselallergie kon zijn maar ook dit leverde niets op. Nu wilde ik met barf eens gaan proberen op aanraden van een kennis van ons die zij dat het de moeite waard zou zijn om het probleem hier eens voor te leggen. Nauw bij deze wie kan ons adviseren hoe onze hond op een veilige manier aan barf kan laten wennen en herkend iemand de symptomen die onze lieverd nu heeft. Het laatste wat iemand me zij dat hij wel eens last kon hebben van zijn hart of te hoge bloeddruk, wie o wie kan ons helpen?
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Hubertus53 op Vr 19 Dec 2014, 20:24, 1 keer totaal gewijzigd.
RitaH
1-ster
Berichten: 41
Lid geworden op: Ma 24 Nov 2014, 20:54
Contact:

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor RitaH » Vr 19 Dec 2014, 21:16

Het zou een voedsel allergie kunnen zijn, of een atopie of een auto-immuun ziekte.

Door prednoral heb je vaak dat het lichaam opzet, is een bijwerking van het medicijn.
Dit medicijn kan ook nare gevolgen hebben voor lever en nieren.

Is het wel pijn? Het zou ook jeuk kunnen zijn, jeuk is erger dan pijn!
Kijk eens op google bij verschillende soorten allergieën.

Sterkte en beterschap.
Gebruikersavatar
Doranto
5-sterren
Berichten: 4894
Lid geworden op: Di 12 Jul 2011, 11:08
Locatie: Kaatsheuvel

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Doranto » Vr 19 Dec 2014, 21:17

Wat heeft hij tot nu toe altijd gekregen als voeding en evt. snacks/ kauwartikelen?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60254
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Lizzy » Za 20 Dec 2014, 08:26

Hubertus53 schreef:Hallo ik heb me nog niet voorgesteld maar dat doe ik straks, liever eerst dit over onze hond.
Onze hond (West Highland White Terrier)is al twee jaar ziek, we hebben ondertussen al heel wat da versleten die overigens alle een andere diagnose hadden of iets riepen. Het komt er op neer dat onze hond dikke opgezwollen poten heeft waar hij regelmatig aan likt, ook als wij dit verhinderen door hem een kraag om te doen blijven zijn poten dik. Vaker is het zo erg dat het vocht er uit druipt. Er is al zoveel geroepen en geprobeerd maar tot dusver heeft niets mogen baten, het bloed is onderzocht en was schoon, geen beestjes niets kunnen vinden. Hij krijgt nu dagelijks prednoral toegediend anders is het niet te harden zoveel pijn heeft hij dan. Door de pijn loopt hij bijna niets meer en is hij dan nu mede de prednoral behoorlijk in gewicht toegenomen, de afgelopen zomer nog een zuivering kuur met hem gedaan daar de da. dacht dat het voedselallergie kon zijn maar ook dit leverde niets op. Nu wilde ik met barf eens gaan proberen op aanraden van een kennis van ons die zij dat het de moeite waard zou zijn om het probleem hier eens voor te leggen. Nauw bij deze wie kan ons adviseren hoe onze hond op een veilige manier aan barf kan laten wennen en herkend iemand de symptomen die onze lieverd nu heeft. Het laatste wat iemand me zij dat hij wel eens last kon hebben van zijn hart of te hoge bloeddruk, wie o wie kan ons helpen?Welkom op Barfplaats!

Je hond heeft dus dikke rode poten, waar hij aan likt, maar er is geen diagnose gesteld?

Is er wel eens een allergie-test gedaan, met behulp van een bloedonderzoek + huid-allergie-test?

Ja, BARF is altijd leuk, maar ik zou met een hond die kennelijk dusdanige ernstige problemen heeft dat ie daarom op de prednison moet eerst laten onderzoeken door een specialist. Een dermatoloog. In mijn ogen is een van de beste dermatologen van NL (e.o.) Dr. Vroom te Oisterwijk.

Wat eet je hond nu? Is het misschien een idee om hem eerst op een goed merk KVV over te zetten en je in de tussentijd in te lezen over het zelf samenstellen van voeding?
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7766
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor pike » Za 20 Dec 2014, 09:11

Ik sluit me bij Lizzy aan, met een goed merk KVV zonder granen (dus ook geen rijst). (KVV is complete versvlees maaltijd uit de diepvries, kant en klaar wat je zo kan geven).
Gebruikersavatar
kiara
5-sterren
Berichten: 2435
Lid geworden op: Ma 03 Dec 2012, 21:50
Locatie: darp

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor kiara » Za 20 Dec 2014, 09:55

Kan het geen stres zijn? En daarna veranderd in gewoonte?
Ik zie het ook hier wel is bij mijn border 1 poot kauwen als er weer is stres is hier.
En bij mijn dochter der hondje ook.
Die prednison is leuk maar troep en lost het maar even op
Ik zou inderdaad een goede KVV beginnen en ik zou dan een KVV nemen met 1 diersoort en dat langzaam uitbouwen, en daarnaast veel afleiding geven, desnoods denk spelletjes, en ook alleen koekjes / kluifjes van dat ene diersoort geven.
Maar wat lizzy zegt een goede dermatoloog ook zeker doen
Sterkte hoor erg zielig, jeuk is vaak erger als pijn
Ps. wat mij ook te binnen schiet: dat is bij mijn dochter der hondje ook dat het erger word HOOI!
Die loopt veel bij de paarden en ligt graag in hooi, weet niet of dat bij jou hondje ook is maar denk meld het even
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7766
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor pike » Za 20 Dec 2014, 11:53

Westies met rode en jeukende voetjes komen heel veel voor. Google eens op "Westie rode voetjes," dan weet je niet wat je ziet. Veel Westies zijn al goed gebaat met een dieet zonder granen. Ik zou zowiezo om te beginnen het hondje direct op compleet vers vlees zetten. 
Gebruikersavatar
Hubertus53
1-ster
Berichten: 25
Lid geworden op: Do 18 Dec 2014, 17:28
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Hubertus53 » Za 20 Dec 2014, 12:06

Hartelijk dank voor de reactie's, ik zal nu iets gedetailleerder mijn verhaal maken.

Door ziekte waren we gedwongen om te verhuizen naar de stad om zo dichter bij een ziekenhuis te kunnen zijn, voorheen woonde wij in een dorp en beschikte over een mega grote tuin. Dit waren 200m² het domein van onze Westy en nu wonen we op een piep klein appartement en na deze verhuizing is hij ziek geworden terwijl hij voorheen nog nooit iets heeft mankeert. Hij was altijd fit en in voor een spelletje en zo wie zo altijd graag naar buiten, nu wil hij niet meer naar buiten en al helemaal niet meer lopen. De da. zijden dat hij veel pijn aan zijn poten had en dat dit zou komen door een voedsel allergie maar na dat we met hem een reinigingskuur hebben gedaan geloof ik daar niet meer in omdat er geen verandering kwam ondanks deze kuur. Hij krijgt nu 3 porties eten per dag, lamsvlees, pens, kip, rijst, groentes en brokjes, wel dus kleine afgewogen porties omdat hij een echte slok op is. Dit is ook trouwens het enige wat hij goed doet eten, het kan nooit genoeg voor hem zijn. Verder is hij nu veel te zwaar geworden door de prednoral maar zit hij goed in zijn vacht en op zich ziet hij er goed uit, wel zie ik dat er met hem iets ergs aan de hand is omdat hij naar mijn mening zeer veel pijn heeft en dus daarom niet wil lopen. Hij is momenteel al door alle da. hier gezien en het enige wat echt naar voren is gekomen dat er een testikel was ingedaald in zijn lies en deze is dus ook verwijderd maar konden de da. geen diagnose maken als alleen voedselallergie.
We hebben de afgelopen 2 jaar van alles geprobeerd maar niets heeft iets opgeleverd, het jammere is dat wij momenteel door omstandigheden afhankelijk zijn van een uitkering en dergelijke onderzoeken gewoonweg niet meer kunnen betalen. Alles wat we nog aan reserves hadden is geïnvesteerd aan onze lieverd om te proberen hem te kunnen helpen maar het heeft tot dusver niet mogen baten. Hij had laats de poten zo opgezwollen dat het vocht er zo uit druppelde en dit liet me weer aan mij zelf denken omdat ik hartpatiënt ben en dus ook oedeem vorming in mijn onderbenen heb. Wij hebben hem toen maar schoentjes en sokken gekocht om de poten enigszins te kunnen beschermen.
Dit is du zo'n beetje het verhaal van de problemen van onze Westy.
Afbeelding 
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2371
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor bloemetje » Za 20 Dec 2014, 12:14

Kun je foto's maken van zijn voeten? Idd westys hebben heel vaak huidproblemen. Zonder diagnose is t wel erg moeilijk behandelen.
Ik zou dus zeker aanraden een dermatoloog te bezoeken.  Daarnaast zou ik zsm starten met een goede graanloze kvv en niets anxers dan dat voeren. Ook geen snackjes. Na die reinigingskuur kun je echt niet constateren dat het geen voedselallergie is. Dan zou je hem zes weken iets moeten voeren wat hij nog nooit heeft gegeten (eliminatiedieet). In jullie geval zou ik simpelweg starten met een goede kvv.
Laatst gewijzigd door bloemetje op Za 20 Dec 2014, 12:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
kiara
5-sterren
Berichten: 2435
Lid geworden op: Ma 03 Dec 2012, 21:50
Locatie: darp

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor kiara » Za 20 Dec 2014, 15:34

Dus factor stres speelt dus wel degelijk mee, wat ik zou doen direct van die brokjes af en de rest wat er bij gegegeven word en starten met een goede KVV
Liefst iets van wild
En als het iets beter gaat veel wandelen en wat je mischien nu al kan doen wat ik al zei spelletjes voor de hond, genoeg over te vinden op internet
Dat leid hem af
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 7766
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor pike » Za 20 Dec 2014, 16:36

Een reinigingskuur heeft geen enkel effect op een allergie. Of de hond een allergie heeft kan je niet zo maar zeggen, dat zal je moeten laten testen. Maar je geeft aan er geen geld voor te hebben. Ik raad je sterk aan om zowiezo direct de brokjes weg te laten, en ook vooral geen rijst te geven, en alleen maar complete versvleesmaaltijden zonder granen te geven. Het is hoe dan ook slecht om brok en vlees door elkaar te geven. En ook geen snackjes uit de winkel geven.
Het feit dat het na de verhuizing begonnen is kan natuurlijk eventueel op stress duiden, dat jullie zelf problemen hebben voelt de hond ook. Maar het kan ook zijn dat er iets is in jullie nieuwe woning waar hij allergisch of overgevoelig voor is. Ik zie op de foto dat jullie vloerbedekking hebben. Daar kan bijvoorbeeld iets in zitten waar hij niet tegen kan.
Gebruikersavatar
nova
5-sterren
Berichten: 4540
Lid geworden op: Zo 20 Mar 2005, 01:16
Locatie: Urmond, Limburg

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor nova » Za 20 Dec 2014, 17:50

Welkom op BP.

Klinkt als erg pijnlijk voor jouw hond.

Wat lag er in jullie  vroegere woning op de vloer?

Ik lees in jouw verhaal niet dat hij ook  verder krabt, zijn de klachten alleen aan de onderbenen en aan de voeten?
Laatst gewijzigd door nova op Za 20 Dec 2014, 17:57, 1 keer totaal gewijzigd.
vagebond
5-sterren
Berichten: 1034
Lid geworden op: Zo 27 Mei 2007, 18:11

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor vagebond » Za 20 Dec 2014, 20:26

In mijn trimsalon zie ik helaas ook veel westies met vreselijke huidproblemen, echt niet normaal. Die dikke ontstoken voeten herken ik uit je verhaal. Het lijkt me een goed idee om samen met een holistische arts je hond over te zetten op versvoer.
Een van mijn westieklanten is naar een holistische da gegaan, jaren geleden. Westie zat toen aan de prednison en zag er niet uit. Nu aan de barf en het gaat super met haar! Ben trots op het baasje. De meeste eigenaren modderen maar aan met hun eigen da en dat leidt nergens toe, ja naar de prednison en die helpt ook nog niet afdoende.
Er komt hier een westie, waarvan de huid over het hele lijf helemaal geschubt en ontstoken is, de pus loopt zo'n beetje overal uit. Hondje zit aan de prednison. Gewoon om te janken.
Goed plan van je om hier hulp te zoeken, het komt vast goed, gr. Ingrid
Gebruikersavatar
Hubertus53
1-ster
Berichten: 25
Lid geworden op: Do 18 Dec 2014, 17:28
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Hubertus53 » Zo 21 Dec 2014, 00:38

Hallo allemaal, bedankt voor het mee denken,

Alle info is welkom en zijn we dankbaar voor, de rijst en granen gaan we weg laten en zal hij mee en mee op vers voer worden gezet wel niet in een keer dat lijkt me slecht. Nova vroeg wat er in onze vroegere woning op de vloer lag dat was laminaat en nee voor de rest krabt hij nergens tenminste niet extreem of manisch.
De reinigingskuur heb ik gedaan puur om te kijken hoe als dat hij ging reageren, dit is gebeurt onder begeleiding van het Prins PRO Care Team, op hun advies kreeg hij 6 weken lang alleen lamsvlees met rijst niets anders en had hij van te voren ook nog nooit gehad. Wat zijn poten betreft is het op dit moment rustig en heeft hij ze goed behaart, ik moet ze de komende week scheren en dan zal ik wat foto's maken dan kunnen jullie het probleem beter zien. En ja de factor stress doet wel degelijk mee, de hond is super gevoelig voor als er iets is in ons gezin. Heb ik hart problemen en het ermee moeilijk is hij ook helemaal van slag, mijn vrouw heeft vlak na de verhuizing een medische misser moeten ondergaan. Haar leven hing aan een zijde draadje en ik had toen niet zoveel tijd voor hem, wel er voor gezorgd dat hij niet alleen was maar ook toen kon je goed merken dat het hem ook degelijk geraakt had.
Wat ik wel vanaf het begin opmerkelijk was met onze Westy is, hij laat niet door vreemde aan zich komen dus ook niet in de trimsalon, pas toen ik erbij kwam kon de trimmer zijn werk doen dan wel onder luid protest daarom ben ik dit zelf gaan doen. Ook wil hij niet in een rijdende auto, wel als de auto stil staat en de motor niet loopt dit heeft hij al van jongs af aan dat wij hem hebben.
Onlangs had ik de Prednoral helemaal afgebouwd en op zich ging dat goed maar van de een op de andere dag kreeg hij een zware terugval en was hij weer bij af en moest ik wel weer prednoral gaan toedienen.
Hij komt minimaal 4 x daags naar buiten en wat hij vroeger bij mij deed om me uit te nodigen voor een spelletje doe ik nou zoveel als mogelijk bij hem om hem af te lijden en te stimuleren.
Zodra de situatie het toe laat zal ik zeker eens gaan overwegen om hem eens door een dermatoloog te laten onderzoeken, ook de brokken (HYPO-ALLERGEEN) gaan we afbouwen en gaan we een goed KVV menu voor hem samen stellen waar zeker iets met wild in zit en zo wie zo 1 x per week een vette vis.

Groet van Huberus53 en een poot van Lesley
Afbeelding
Gebruikersavatar
*Gabriëlle*
3-sterren
Berichten: 176
Lid geworden op: Zo 30 Sep 2007, 21:54

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor *Gabriëlle* » Zo 21 Dec 2014, 01:26

Bij een westie zijn een paar dingen heel belangrijk, goede rauwe voeding zonder granen, het plukken van de vacht en kritisch zijn met enten en ontwormen.
Westies hebben in zijn algemeenheid weinig voeding nodig, en die moet daardoor van hogere kwaliteit zijn dan bij veel andere rassen.
Scheren kan bij sommige honden goed gaan, maar ik heb in mijn trimsalon gezien dat bij meerdere westies alleen het weer plukken van de vacht al genoeg was om ze weer gezond in hun vel te laten zitten, terwijl er dus niet eens een echte allergie in het spel is.

Helaas krijgt het overgrote gedeelte van de westies brokken, word elk jaar geënt en genoeg trimsalons die over die "ettertjes"uit "gemak" de tondeuse trekken (want de gemiddelde westie heeft zijn of haar eigen idee over trimbeurten en allerlei andere zaken en dat moet je liggen zowel als eigenaar als trimster :D) maar door die dingen kan de weerstand zo omlaag gaan dat ze huidproblemen krijgen.

Ik zou zelf naar Dierenarts Tannetje Koning gaan, vaak zijn de huidproblemen bij westies helemaal niet zo uitzichtloos als sommige eigenaren en dierenartsen denken, en valt er door wat dingen aan te passen heel wat verbetering en soms zelfs genezing te behalen :).
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Help onze hond is al twee jaar ziek.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten