Recept Coq au vin?

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Recept Coq au vin?

Berichtdoor Barfplaats

Danny
5-sterren
Berichten: 2042
Lid geworden op: Vr 08 Dec 2006, 10:45
Contact:

Recept Coq au vin?

Berichtdoor Danny » Di 16 Dec 2014, 11:20

Wie o wie kan mij helpen aan een lekker recept voor Coq au vin? Ik wil dat graag 1e kerstdag maken.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 9807
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor hannabelgje » Di 16 Dec 2014, 11:21

Grappig, wij gaan dat ook eten.  :biggrin2:
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10194
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Martine-Tom » Di 16 Dec 2014, 11:25

(Kan het weer niet laten, begint traditie te worden  :biggrin2:)

Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 9807
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor hannabelgje » Di 16 Dec 2014, 11:31

Is niet hetzelfde hoor, is eend, geen haan.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Nynke » Di 16 Dec 2014, 12:15

Dit klinkt mij goed in mijn oren, ik zou zelf alleen meer wijn gebruiken  :P :P :P
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/h ... e-136.html
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24070
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Angelique » Di 16 Dec 2014, 12:25

[quote="hannabelgje"]
Is niet hetzelfde hoor, is eend, geen haan.
[/quote]

Het is ook geen recept maar een stukje onzin  :biggrin2:
Lizzy
Moderator
Berichten: 55311
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Lizzy » Di 16 Dec 2014, 12:36

Willem zegt dat haan in wijn niet te vreten is.
Gebruikersavatar
Kim_S
5-sterren
Berichten: 8948
Lid geworden op: Wo 24 Aug 2011, 21:39

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Kim_S » Di 16 Dec 2014, 12:44

[quote="Lizzy"]
Willem zegt dat haan in wijn niet te vreten is.
[/quote]

Dat zou ik ook zeggen als ik Willem was  :biggrin2:
eelke
Moderator
Berichten: 12319
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor eelke » Di 16 Dec 2014, 12:46

Ik dacht dat het gewoon ff kip aanbakken, in een grote pak gooien met groente erbij, fles wijn erbij, bietje bouillon erbij en garen maar was?
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 5208
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Kaio » Di 16 Dec 2014, 13:00

[quote="eelke"]
Ik dacht dat het gewoon ff kip aanbakken, in een grote pak gooien met groente erbij, fles wijn erbij, bietje bouillon erbij en garen maar was?
[/quote]
zoets ja
Gebruikersavatar
EliScooby
5-sterren
Berichten: 2442
Lid geworden op: Wo 14 Mar 2012, 20:41
Locatie: Vollenhove

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor EliScooby » Di 16 Dec 2014, 13:29

Cocq aanbraden, vin toevoegen en in de oven ermee toch?
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3939
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Mowgli » Wo 17 Dec 2014, 16:21

[quote="Martine-Tom"]
(Kan het weer niet laten, begint traditie te worden  :biggrin2:)

Benodigdheden:
- Een eend van 5 kg.
- 2 flessen Schotse Whisky.
- Spekreepjes.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.
Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.
Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povenkand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.
Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape.
Deent noggis oprape em met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege.
Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape.
Tkapotte glazzopvege endeent terug in de hove toen.
Deheent oprape en dove eers opedoen.
De twwwiede fles biski pedoen en overeindzette.
Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege.
Noggis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte.
De bles op de grondzette.
Uide bles drinke wande glave sijn opof kabot.
Den'ove aftette, deooge sluite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de wanden en plafond schoonmaken.
Glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!



[/quote]Hij blijft leuk  ;D ;D ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Recept Coq au vin?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnemiekevD, Bing [Bot], Dian, Hope, Lizzy, Rowena, Yahoo [Bot] en 4 gasten