Vegetarische Kapucijner recepten gevraagd

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Vegetarische Kapucijner recepten gevraagd

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Vegetarische Kapucijner recepten gevraagd

Berichtdoor Lizzy » Wo 19 Nov 2014, 13:00

Wie heeft dat voor mij?
Laatst gewijzigd door Lizzy op Za 22 Nov 2014, 17:19, 1 keer totaal gewijzigd.
eelke
Moderator
Berichten: 12340
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor eelke » Wo 19 Nov 2014, 13:02

Schillen, koken, staafmixer erin?


Zonder gekheid, ik lees graag mee :)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12426
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor koekje » Wo 19 Nov 2014, 13:03

uhh, is dat niet iets als volgt:
Knolselder schillen en in blokken snijden. Tot snot koken. Woest stampen met de stamper. Naar wens zout en peper en boter en slagroom ofzo.
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Nadia » Wo 19 Nov 2014, 13:05

Kliko open knolselderij erin. Kliko dicht.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Lizzy » Wo 19 Nov 2014, 13:07

Nadia schreef:Kliko open knolselderij erin. Kliko dicht.


;D ;D ;D ;D

Martine's beroemde recept :biggrin2:
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Lizzy » Wo 19 Nov 2014, 13:10

Ik dacht "lekker bij dit":

Kapucijners met appel en ui


Ingrediënten:
1 grote rode appel
1 grote ui
olie of boter om te bakken
1 eetl. suiker
1 theel. kerrie
zout
versgemalen peper
1 eetl. citroensap of azijn
1 pot kapucijners van circa 400 g
piccalilly
 
Voorbereiding:
Snijd de gewassen appel met de schil in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in niet te dunne parten. Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.
 
Bereiding:
Verhit de olie of de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer er de suiker door. Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten. Voeg de parten appel toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en laat omscheppend op middelhoog vuur bakken tot de appel begint te kleuren. Breng op smaak met het citroensap of de azijn. Verwarm intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de kapucijners door het appel-uienmengsel. Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.

Maar niet dus.... Mmmm.... Ik heb geen zin in aardappelen erbij. Ik heb een beetje teveel stamppotten op.
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Nadia » Wo 19 Nov 2014, 13:11

Yeah. Ik heb van alles met knolselderij geprobeerd. Maar vind het smerig. Enkel in de snert niet.
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Nadia » Wo 19 Nov 2014, 13:12

Ik eet kapucijners ook wel eens soortgelijk. Ik eet het gewoon zonder iets erbij of met geroosterd brood of stokbrood.
eelke
Moderator
Berichten: 12340
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor eelke » Wo 19 Nov 2014, 13:13

Anders met zoete aardappel?
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8861
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Anne in Duitsland » Wo 19 Nov 2014, 15:43

Wij aten de kapucijners vroeger altijd gewoon als eenpansmaaltijd, zonder aardappelen. Da's ook nog een mogelijkheid, en niet de duurste! :biggrin2:
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Lizzy » Wo 19 Nov 2014, 15:50

Anne in Duitsland schreef:Wij aten de kapucijners vroeger altijd gewoon als eenpansmaaltijd, zonder aardappelen. Da's ook nog een mogelijkheid, en niet de duurste! :biggrin2:


Bij ons thuis ook. Maar wat ging er ook alweer in?
Anne in Duitsland
5-sterren
Berichten: 8861
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Anne in Duitsland » Wo 19 Nov 2014, 16:07

Lizzy schreef:Bij ons thuis ook. Maar wat ging er ook alweer in?


Een groot stuk wit spek in blokjes. :P Maar zonder gekheid: ik weet het niet meer. Zal 's goegelen. Heette het vroegah niet 'Captain's Dinner'?
BusKay

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor BusKay » Wo 19 Nov 2014, 16:08

Lizzy schreef:Maar niet dus.... Mmmm.... Ik heb geen zin in aardappelen erbij. Ik heb een beetje teveel stamppotten op.


Kan toch ook met gebakken aardappeltjes....
Knolpuree ..... beetje melk gebruiken...
29 manieren: http://www.webchef.nl/search.html?query=knolselderijpuree+
Laatst gewijzigd door BusKay op Wo 19 Nov 2014, 16:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 2912
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Radja » Wo 19 Nov 2014, 16:11

Lizzy schreef:Ik dacht "lekker bij dit":

Kapucijners met appel en ui


Ingrediënten:
1 grote rode appel
1 grote ui
olie of boter om te bakken
1 eetl. suiker
1 theel. kerrie
zout
versgemalen peper
1 eetl. citroensap of azijn
1 pot kapucijners van circa 400 g
piccalilly
 
Voorbereiding:
Snijd de gewassen appel met de schil in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in niet te dunne parten. Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.
 
Bereiding:
Verhit de olie of de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer er de suiker door. Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten. Voeg de parten appel toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en laat omscheppend op middelhoog vuur bakken tot de appel begint te kleuren. Breng op smaak met het citroensap of de azijn. Verwarm intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de kapucijners door het appel-uienmengsel. Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.

Maar niet dus.... Mmmm.... Ik heb geen zin in aardappelen erbij. Ik heb een beetje teveel stamppotten op.


Lijkt me er heerlijk bij!
kilo knolselderij en een 350gram aardappels (gelijke stukken) gaar koken in melk met evt wat zout. Afgieten en pureren,op smaak maken met zout,peper en wat nootmuskaat!

Eet smakelijk!
Laatst gewijzigd door Radja op Wo 19 Nov 2014, 16:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Martine-Tom
5-sterren
Berichten: 10202
Lid geworden op: Vr 11 Feb 2011, 19:21

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Martine-Tom » Wo 19 Nov 2014, 16:15

Nadia schreef:Kliko open knolselderij erin. Kliko dicht.
*nailed it!*  :biggrin2:
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Recept knolselderij puree

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Laika en 3 gasten