Hoe zit dit?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe zit dit?

Berichtdoor Barfplaats

Yvonne1961

Hoe zit dit?

Berichtdoor Yvonne1961 » Di 28 Jun 2005, 17:56

Brokken en vkk mengen is niet goed heb ik hier geleerd. Nu las ik ergens dat dit niet geldt voor geperste brokken. Dus mag je geperste brokken wel mengen met vkk?
groetjes Yvonne
rees

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor rees » Di 28 Jun 2005, 17:59

volgens mij geld het voor alle brokken
is in mij ogen allemaal troep :-X
maar dat vind ik ;) :)
Yvonne1961

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor Yvonne1961 » Di 28 Jun 2005, 18:03

Tsja, ik heb gekozen voor 50% cavom en 50% Kvv.
Cavom is een geperste brok en volgens wat ik dus ergens tegen kwam zou ik deze brok gerust in combinatie kunnen geven.
Of in ieder geval niet persé met 8 uur er tussen.
pollekind

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor pollekind » Di 28 Jun 2005, 18:18

Hoi ik heb wel eens gelezen dat Farmfood eiegnlijk de enigste brok is waar versvlees bij gegeven kan worden.Maar ik denk persoonlijk dat je bij volledige brokken alleen maar enkelvoudig vlees kan voeren.Want iedere fabrikant stopt er zijn eigen vitamine in.
Lizzy
Moderator
Berichten: 59807
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor Lizzy » Di 28 Jun 2005, 18:26

Bij mijn weten kun je iedere brok bij versvlees voeren. Je moet gewoon zoeken welke het best bij jouw hond past. Nu wordt er wel eens gezegd dat je Farmfood wel kunt mengen met versvlees en andere merken niet. Maar ik zie geen enkele reden waarom je alleen Farmfood zou kunnen mengen.... of alleen geperste brokken.... tenslotte bevatten ze beide doodgekookte ingredienten en beide bevatten veel koolhydraten.

En de koolhydraten zijn voor mij de reden dat ik vind dat je rauw/versvlees beter niet tegelijkertijd moet voeren met brokken. Van brokken wordt het maagzuur namelijk minder zuur. En versvlees (en zeker zaken als rauwe vleesbotten) hebben gewoon lekker zuur maagzuur nodig. Ik zeg dus : niet mengen maar apart voeren.

Nu ken ik zat mensen die versvlees door de brokken gooien (omdat de hond de brokken anders niet eet). En bij deze mensen gaat dat al jaaaaaren goed..... Als je hond dus geen zwak maag/darmgestel heeft en als je hond er goed tegen kan: dan is er misschien niks mis mee om het wel te mengen. Ik zou het zelf niet doen, maar ja, wie ben ik....
202spots

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor 202spots » Di 28 Jun 2005, 18:35

Wanneer je vlees tegelijk met de brokken wil geven,dan is 't beter wanneer je vlees ZONDER bot geeft,de brok en bot samen is niet goed.
Als je kvv dus ook gemalen bot heeft,dan zou ik die kvv niet bij de brokken mengen,maar gewoon gehakt zou dus wel okay zijn.

Wanneer je de ene maaltijd alleen brok wil geven en 8 uur later de andere maaltijd kvv dan kan dat wel.
Yvonne1961

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor Yvonne1961 » Di 28 Jun 2005, 18:43

Echt mengen doe ik ook inderdaad niet. Ze krijgen een ontbijt van brokken en avondeten vkk. Normaal gezegd zit daar gemakkelijk 8 uur tussen, maar als wij in het weekend een keer uitslapen is het zo 11.00. En dan zit er minder tijd tussen de maaltijden. Of ik moet ze dan later eten gaan geven. Maar om 17.00 staan ze toch echt weer te kijken hoor. :P
amber2
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Za 16 Okt 2004, 11:20

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor amber2 » Di 28 Jun 2005, 21:57

Zoals jij het doet hebben wij het ook lang gedaan (dus 's ochtends brok en 's avonds kvv), en volgens mij doen veel mensen het zo die brok en kvv combineren. Ik denk niet dat het een probleem is als er een keertje wat minder dan 8 uur tussen de brok en het vlees zit hoor!
Maar Spots, waarom mag je volgens jou alleen vlees zonder bot met brok mengen; omdat bot moeilijker verteerbaar is?
En Lizzy, voor zover ik weet wordt er afgeraden om geexpandeerde brokken met vlees samen te voeren omdat geexpandeerde brokken blijven drijven in de maag, in tegenstelling tot geperste brok die gewoon op de bodem van de maag uit elkaar valt. Weet niet waarom het 1 nou precies beter is dan het ander, maar dit is wat ze volgens mij ook bij Farmfood als uitleg geven. Als het dus zou kloppen dat geperste brokken met kvv gemengd kunnen worden, zie ik niet in waarom dat alleen Farmfood zou mogen zijn. Cavom oid kan dan volgens mij net zo goed.
Wat ik jou aan zou willen raden Yvonne is: kijk ook of je honden het op alleen Cavom 'goed' doen (ontlasting, vacht e.d.), want mijn ervaring is dat 1 bekertje van een brok waar jou hond het niet goed op doet het hele effect van het kvv teniet kan doen. Maar misschien heb je hiervoor wel alleen Cavom gevoerd dus dan weet je dat natuurlijk al.
Yvonne1961

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor Yvonne1961 » Wo 29 Jun 2005, 08:45

Ik heb inderdaad al lang alleen cavom gevoerd. Ik moet zeggen dat mijn hondjes dit graag eten, de ontlasting klein en compact is(je kunt het met je handen op pakken) en ze er voortreffelijk uitzien.
Ik deed wel 1 of 2 maal per week een vkk dag voor de darmflora.
Ik ben dus nu bezig met een brokkenontbijt en vkk in de namiddag, en dit dan dagelijks.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Hoe zit dit?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten