Word het nu erger??

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Word het nu erger??

Berichtdoor Barfplaats

amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Word het nu erger??

Berichtdoor amber13 » Ma 27 Jun 2005, 12:26

De afgelopen tijd heb ik weinig gepost omdat het vrij goed ging met de honden, en dan met name Max.Maar helaas,zaterdagavond was het weer helemaal mis, eerst om 22.05 2 grand mal aanvallen, vlak na elkaar (had hij nog nooit zo gehad! )bleef toen een paar minuten voor dood liggen en daarna bleef hij maar compleet van de wereld rondzwalken, omvallen, opkrabbelen, tegen de muur aanlopen en dan doorblijven lopen en nergens op reageren. Na 20 min (deze fase duurde normaal bij hem 5 min!!) toch de spoedlijn van de DA gebeld, die raadde me aan hem een spuit met stesolid (diazepam) die ik uit voorzorg in huis had, te geven. Dan kon Max rustig worden en bijkomen en zouden er niet meer aanvallen komen. Dus ik heb Max die spuit toegediend en toen ging hij na een kwartiertje eindelijk liggen en was weer een beetje aanspreekbaar, wel zag je hem steeds wegzakken en weer opschrikken. Tegen 23.20 stond hij op, liep een paar stappen, en kreeg toen weer 2 grand mal aanvallen binnen 5 min. (visite is toen weg gegaan, die zag het voor het eerst die avond en kon de 2e keer niet aan, te schokkend) Na deze twee aanvallen bleef Max eerst weer een paar minuten voor dood liggen, en begon toen weer net als de eerste keer rondjes te lopen, omvallen, enz.... Na een kwartier maar weer de DA gebeld, maar omdat Max een uur ervoor de stesolid had gehad (wat overigens allang had moeten werken) moesten we toch maar even afwachten, en als het met een half uurtje niet over was maar weer bellen. En gelukkig, een paar minuten nadat ik de telefoon had neergelegd, ging Max liggen slapen, heel diep, en de volgende ochtend is hij op hetzelfde plekje als waar hij direct in slaap was gevallen weer wakker geworden (hij heeft helemaal niks meer gehoord die avond en nacht, niet dat ik Tara uit ging laten, niet dat ik bij de "koekjeskast" zat, bij hem ben wezen kijken 's nachts enz.) En toen hij weer wakker was, kon je, op de vuile vlekken in z'n vacht en z'n lodderige ogen na, er niks van merken wat er de avond ervoor gebeurt was, hij rende en speelde weer. Wel heeft hij overdag iets meer geslapen, maar dat is ook niet zo verwonderlijk natuurlijk.
Nou vraag ik me eigenlijk af hoe het nou ineens kan dat Max nu zoveel aanvallen zo vlak na elkaar heeft, dit had hij anders nooit, is dit nu een teken dat het erger word, of gewoon toeval? En wat betreft de stesolid, hoe goed/slecht zijn jullie ervaringen met dit middel, ik heb het idee dat het na de eerste aanvallen niet echt had geholpen, aangezien hij er daarna toch weer twee kreeg. Hoe schadelijk is het spul voor Max?
Is het zo een beetje duidelijk? Sorry voor het lange verhaal.
Jinxy
3-sterren
Berichten: 196
Lid geworden op: Vr 06 Mei 2005, 13:13
Locatie: Geleen

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Jinxy » Ma 27 Jun 2005, 12:41

Nou zeg, arme hond (en baasje)
Ik heb geen idee wat betreft je vragen, maar wil je wel veel sterkte wensen.
Gebruikersavatar
Valentino
2-sterren
Berichten: 52
Lid geworden op: Do 24 Mar 2005, 16:16
Locatie: Zuid Holland

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Valentino » Ma 27 Jun 2005, 13:01

het is al weer een tijdje geleden ,dat ik reageerde op een oproep van je over Max ik vertelde je toen dat ik een poedeltje heb gehad die nog oud is geworden ,maar ik moet eerlijk zijn het is heel moeilijk en ik heb soms als Shadow naar boven kijk dat de schrik om mijn hart slaat ,omdat ik bang ben dat hij het ook krijg en nu het zo erg is met Max is er denk ik weinig of niks wat helpt.Ik voel zo met je mee en wilde dat ik iets wist wat hem iets beter zou maken .
:'(jullie maken een moeilijke tijd door ,daarom sterkte en een knuffel voor Max. ???
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Truus » Ma 27 Jun 2005, 16:11

Ach jee :'(, ik weet niet wat je er aan kunt doen maar wil je heel veel sterkte wensen :-*.
Het is wel heel erg heftig geweest he. Die suffigheid erna is wel normaal hoor, het hoort erbij. Ik heb eeb zus die het ook heeft en was daarna helemaal van de kaart.
Zouden andere medicijnen niet helpen?
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor amber13 » Ma 27 Jun 2005, 16:21

Bedankt allemaal voor het medeleven :-*
We geven nu Epitard, en daarvoor kreeg Max fenobarbital, maar dat hielp niet echt en was slecht voor de lever, epitard zal minder belastend voor z'n lever zijn(is ons verteld). Kaliumbromide is ook geen oplossing, dus ik zal eigenlijk niet weten wat we hem dan nog kunnen geven :(
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Truus » Ma 27 Jun 2005, 16:32

Op de site van Atjo Westerhuis wordt aan geraden om eens een dagboekje bij te houden wat er aan vooraf gaat, om te kijken of je preventief medicijnen kunt geven.
Lees anders eens op zijn site...


http://www.uwdierenkliniek.nl/home.html
Even naar bibliotheek en dan ziekteinfo.
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 10498
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Charlie Angel » Ma 27 Jun 2005, 16:46

Ik weet ook geen antwoord op je vragen, maar wil je toch heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat de aanvallen nu voorlopig wel wegblijven. :-*
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Truus » Ma 27 Jun 2005, 16:58

Is Max kort geleden geent?
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor amber13 » Ma 27 Jun 2005, 17:13

Truus schreef:Op de site van Atjo Westerhuis wordt aan geraden om eens een dagboekje bij te houden wat er aan vooraf gaat, om te kijken of je preventief medicijnen kunt geven.
Lees anders eens op zijn site...


http://www.uwdierenkliniek.nl/home.html
Even naar bibliotheek en dan ziekteinfo.
Interressante link, ik heb al aardig wat gevonden op internet, maar deze nog niet. Bijhouden van een dagboekje doe ik al vanaf het begin, dat is met toen al eens aangeraden, maar er zit gewoon geen verband in. Toen het begon had Max de aanvallen 's ochtends tussen 03.00 en 07.00. Daarna ook 's avonds en 's middags. Tegenwoordig gebeurt het nooit meer 's ochtends. We dachten idd ook dat stress een oorzaak kon zijn, maar ook daar hebben we weinig verband in kunnen ontdekken. Het enige wat me opvalt (maar dat kan ook toeval zijn natuurlijk) is dat hij vaak een paar uur voor de aanval zeer heftig op een bot heeft liggen kauwen. Maar dat weet ik niet zeker, en om hem nu uit voorzorg geen bot meer te geven vind ik ook zo wat. Verder is er een tijdje geweest dat hij soms al wel 2 dagen voor een aanval begon met heel veel aandacht vragen, steeds op schoot kruipen, en als je hem er dan af zet klimt hij er net zo gauw weer op, alsof hij bang is. Soms wil hij een paar dagen voor een aanval niet eten, dan eet hij voor een aanval juist weer heel veel, je kan er geen touw aan vast knopen.Maar tegenwoordig komt er geen enkele waarschuwing vooraf (tenminste, zo lijkt het). Ik zit momenteel even in de ziektewet en ben dus veel thuis en observeer hem veel, maar kan echt niks duidelijks vinden.

En wat betreft het enten, nee, hij moet eigenlijk woensdag, maar ik wil alleen de beperkte enting, niet de hele cocktail. Vorig jaar heeft hij geen problemen gehad na de enting, en ook nog nooit na een wormkuur of vlooiendruppels.
Volgens de DA in Utrecht heeft het ook niks met stress te maken bij Max, maar met een defect in de hersenen, en moet ik niet steeds op zoek naar een verklaring, maar ja, ik wil er zo graag een verklaring voor hebben, omdat ik het op die manier misschien kan voorkomen. ::) ???
Ster

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Ster » Ma 27 Jun 2005, 17:45

amber13 schreef:moet ik niet steeds op zoek naar een verklaring, maar ja, ik wil er zo graag een verklaring voor hebben, omdat ik het op die manier misschien kan voorkomen. ::) ???

Wat vervelend voor jou en je hond! Ik heb een tante gehad met epileptie, petit mal seizure en mijn vorige kat had epileptie. Misschien weet je onderstaande allang, maar missch heb je er wat aan:
Een gangbare verklaring is een hersenbeschadiging opgelopen na bv een hersenbloeding, of een bestaande vaatvernauwing, hersenschorsbeschadiging, dat soort dingen. Als het sinds de geboorte aanwezig is is het dus vrijwel onmogelijk om achter de precieze oorzaak te komen, daarbij schiet je er niet veel mee op. Je kunt de seizures er nl niet mee voorkomen, iig niet voor zover ik weet. Ik weet een beetje hoe een seizure fysiologisch werkt in de hersenen. Als je interesse hebt kan ik je dat wel uitleggen in een pb, maar moet dat dan wel weer ff opzoeken. Behandeling is idd medicatie en (vooral vroeger) in zeer ernstige gevallen door scheiding van de twee hersenhelften om de ernst van de seizures te laten afnemen. Uit de televisiefilm 'First do no harm' met Meryl Streep ken ik het Ketogenic diet voor mensen. Geen idee of dat ook bij honden werkt, en zowiezo of het haalbaar is om uit te voeren. Zo te lezen was de laatste aanval erg zwaar. In principe is het niet gevaarlijk, tenzij je hond niet meer zelf uit de aanval bijkomt. (weet je vast ook al). Sterkte ermee! Is heel vervelend om te zien weet ik en je voelt je vreselijk machteloos. Sterk je met de wetenschap dat je hond er niets van merkt, in de zin van pijn ofzo. Het mat alleen af.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Lizzy » Ma 27 Jun 2005, 22:26

Ik vind dat je hem helemaal niet moet enten! Ook geen beperkte enting. Want ik wil niet lullig doen, maar alleen 100% gezonde honden mogen geent worden en helaas.... (ik bedoel het niet rot!): jouw hond heeft epilepsie en is dus niet gezond.

Ik kan je helaas geen antwoord op je vraag geven... Misschien dat Linda, Tannetje, Angelique antwoord weet! Je hebt niks anders gedaan/gegeven of iets dergelijks als normaal?
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25569
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Angelique » Di 28 Jun 2005, 00:09

Ster schreef:Wat vervelend voor jou en je hond! Ik heb een tante gehad met epileptie, petit mal seizure en mijn vorige kat had epileptie. Misschien weet je onderstaande allang, maar missch heb je er wat aan:
Een gangbare verklaring is een hersenbeschadiging opgelopen na bv een hersenbloeding, of een bestaande vaatvernauwing, hersenschorsbeschadiging, dat soort dingen. Als het sinds de geboorte aanwezig is is het dus vrijwel onmogelijk om achter de precieze oorzaak te komen, daarbij schiet je er niet veel mee op. Je kunt de seizures er nl niet mee voorkomen, iig niet voor zover ik weet. Ik weet een beetje hoe een seizure fysiologisch werkt in de hersenen. Als je interesse hebt kan ik je dat wel uitleggen in een pb, maar moet dat dan wel weer ff opzoeken. Behandeling is idd medicatie en (vooral vroeger) in zeer ernstige gevallen door scheiding van de twee hersenhelften om de ernst van de seizures te laten afnemen. Uit de televisiefilm 'First do no harm' met Meryl Streep ken ik het Ketogenic diet voor mensen. Geen idee of dat ook bij honden werkt, en zowiezo of het haalbaar is om uit te voeren. Zo te lezen was de laatste aanval erg zwaar. In principe is het niet gevaarlijk, tenzij je hond niet meer zelf uit de aanval bijkomt. (weet je vast ook al). Sterkte ermee! Is heel vervelend om te zien weet ik en je voelt je vreselijk machteloos. Sterk je met de wetenschap dat je hond er niets van merkt, in de zin van pijn ofzo. Het mat alleen af.


Dat dieet heeft door de verschillen in stofwisseling tussen mens en hond geen effect bij de hond.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25569
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Angelique » Di 28 Jun 2005, 00:13

Lizzy schreef:Ik vind dat je hem helemaal niet moet enten! Ook geen beperkte enting. Want ik wil niet lullig doen, maar alleen 100% gezonde honden mogen geent worden en helaas.... (ik bedoel het niet rot!): jouw hond heeft epilepsie en is dus niet gezond.

Ik kan je helaas geen antwoord op je vraag geven... Misschien dat Linda, Tannetje, Angelique antwoord weet! Je hebt niks anders gedaan/gegeven of iets dergelijks als normaal?


Helemaal mee eens. Hier wordt de betreffende hond ook niet geent en de DA waarschuwde me toen zelf al voor het gebruik van vlooienzooi, sprays en pipetten. Zou ze een vlo hebben dan gaat ze gewoon geheel in bad en verzuip ik ze wel in de shampoo, maar er komt geen enkele vorm van gif of wat ook maar eventueel een aanval kan triggeren bij haar in de buurt.
Overigens zagen we dit vorig jaar al en was het ook dit jaar weer het geval dat met die extreme temperaturen de frequentie van de aanvallen toeneemd. Zelfs 2 aanvallen binnen 24 uur en dat is in ruim een jaar tijd pas 1 keer eerder voorgekomen.
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Doedels » Di 28 Jun 2005, 00:29

amber13 schreef:Het enige wat me opvalt (maar dat kan ook toeval zijn natuurlijk) is dat hij vaak een paar uur voor de aanval zeer heftig op een bot heeft liggen kauwen. Maar dat weet ik niet zeker, en om hem nu uit voorzorg geen bot meer te geven vind ik ook zo wat.
Wat naar dat de aanvallen erger worden. Waarschijnlijk wordt een aanval niet veroorzaakt door het bot, maar is het heftig kauwen op een bot de voorbode van een aanval. Ik hoop dat er nog iets met medicatie is bij te stellen. Kan een homeopatisch DA helpen?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60284
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Lizzy » Di 28 Jun 2005, 09:14

Ik heb ook even de wat oudere berichten van Max doorgelezen. De leverwaarde van Max zijn ook slecht, is het niet? Het zou natuurlijk kunnen (en ik hoop dat niet voor je natuurlijk....) dat de lever verder verslechterd is....

Volgens mij doe je er goed aan om hem absoluut NIET te laten enten, totaal geen gif te gebruiken en terug te gaan naar een goede specialist. Want mij is het nou werkelijk niet echt meer duidelijk wat er nu eerst was. Volgens mij moet je Linda's raadt opvolgen en naar Overduin gaan.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Word het nu erger??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten