vraagje over pompoen

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vraagje over pompoen

Berichtdoor Barfplaats

hamada
5-sterren
Berichten: 2092
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

vraagje over pompoen

Berichtdoor hamada » Za 18 Okt 2014, 08:27

Een tijd geleden stond hier een tip over het schillen van een pompoen. Dit zou gemakkelijker gaan als de pompoen in de oven of magnetron verwarmd wordt. Ik weet niet meer precies hoe het zat. Weet iemand het nog wel?
Alvast bedankt.
Skyline
4-sterren
Berichten: 264
Lid geworden op: Zo 10 Jun 2012, 10:10

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Skyline » Za 18 Okt 2014, 13:41

Gewoon een goed scherp zaagmes met niet te grove kartel
hamada
5-sterren
Berichten: 2092
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor hamada » Za 18 Okt 2014, 14:44

Daar heb ik al een paar keer bijna een paar vingers mee verloren :-[  Het mes vloog alle kanten op op die gladde schil.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 6596
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor pike » Za 18 Okt 2014, 20:15

Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar als je de pompoen in de oven roostert hoef je hem niet te schillen en is die schil gewoon eetbaar. (Volgens ah  ::)) Maar dan is hij er ook gemakkelijk af te halen.
Tanna
5-sterren
Berichten: 1651
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Tanna » Za 18 Okt 2014, 20:51

Als ik de pompoen al schil -meestal is dat niet nodig - snijd ik hem in punten en schil die punten. Met een gewoon koksmes trouwens, niet gekarteld.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12396
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor koekje » Za 18 Okt 2014, 21:24

Neem een biologische. Die hoef je niet te schillen.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 3973
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Fenixjuh » Za 18 Okt 2014, 22:36

Ik gebruik 'gewoon' een dunschiller. .
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Nynke » Za 18 Okt 2014, 23:15

Fenixjuh schreef:Ik gebruik 'gewoon' een dunschiller. .

ik ook  :) :)  maar dat is natuurlijk wel het makkelijkst met een pompoen met een gladde schil  :P
hamada
5-sterren
Berichten: 2092
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor hamada » Za 18 Okt 2014, 23:28

Dank voor de tips. Ik ga aan de slag :D
Tanna
5-sterren
Berichten: 1651
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Tanna » Zo 19 Okt 2014, 08:03

koekje schreef:Neem een biologische. Die hoef je niet te schillen.


Dat vergat ik erbij te schrijven. Wij eten alleen maar biologisch, dan vergeet ik weleens dat niet iedereen dat doet.
Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 2507
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Eef+doggies » Zo 19 Okt 2014, 11:19

Ik schil (biologische hokkaido) pompoenen nooit, we eten ze altijd met schil. Die wordt ook net zo zacht als de rest van de pompoen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vraagje over pompoen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: *Gabriëlle*, Angelique, Mieke L., pike, Yahoo [Bot] en 1 gast