pompoensoep tips

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

pompoensoep tips

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

pompoensoep tips

Berichtdoor lauraV » Do 16 Okt 2014, 20:24

morgen was de bedoeling een liter of 15 pompoensoep te maken voor de opvang ....
ik heb dus een grote pompoen , een grote gesponsorde courget , uien en wat spekjes om uit te bakken ....
mijn vraag : wat voor kruiden naast peper en zout voeg je toe? ik wilde ook verse knoflook en pepertjes gaan halen .... maar hoeveel gebruik je voor een volle pan?
er zullen tussen de 20 en 30 personen mee eten .... (grote eters  :) )
Roef & Hidde
5-sterren
Berichten: 1593
Lid geworden op: Zo 26 Okt 2008, 16:38

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor Roef & Hidde » Do 16 Okt 2014, 20:30

ik maak het altijd met curry madras kruiden en kokosmelk,ook sinasappelsap is er lekker door
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 3973
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor Fenixjuh » Do 16 Okt 2014, 20:36

Ik gooi er altijd een puntpaprika doorheen, wat peper en oude kaas. . Das al genoeg voor ons qua smaak ;)
Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor Jantina » Do 16 Okt 2014, 20:37

Ui aanfruiten in boter,  de pompoen en courgette even mee aanbakken, dan onder de groentebouillon zetten en gaar koken. Pureren. Kruidenroomkaas erdoor (in jouw geval meerdere bakjes) en je hebt een zalige soep!
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor lauraV » Do 16 Okt 2014, 21:45

zo leuk ....iedereen rageert op de groepsapp van de vrijwilligers  :)
ik heb nu bij elkaar:
grote pompoen ( voor 2 pannen denk ik)
grote courget (denk wel van 2 kilo  :o )
netje uien
verse knoflook
verse peper
winterpeen
aardappels
spekjes voor uit te bakken ( voor los erbij , er zijn mensen die geen varkensvlees eten)
en lactose en granenvrije bouillionblokjes groente
ras el hanout

dit alles binnen een half uur aangeboden door de mensen ..... de soep wordt vast lekkerder door al die toegevoegde liefde  :)

kan niet wachten tot alle mensen muisstil aan tafel zitten te genieten van de soep  :)
Laatst gewijzigd door lauraV op Vr 17 Okt 2014, 19:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
monster
5-sterren
Berichten: 1348
Lid geworden op: Do 13 Jun 2013, 19:40
Locatie: gelderland

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor monster » Do 16 Okt 2014, 21:54

Worteltjes meebakken met de ui. Geeft extra smaak.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor lauraV » Do 16 Okt 2014, 21:56

ok dankje voor de tip  :)
heeft nog een familielid van een bakker gereageerd .... er worden 12 stokbroden gesponsord ....  :D
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 9799
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor hannabelgje » Do 16 Okt 2014, 22:04

Gember is lekker in pompoensoep.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor lauraV » Do 16 Okt 2014, 22:07

dat zit al in de el hanout ( 5 kruiden mix)
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 9799
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor hannabelgje » Do 16 Okt 2014, 22:29

Moet wel verse gember zijn, geen poeder.
Gebruikersavatar
miik
5-sterren
Berichten: 2552
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2008, 22:10
Locatie: Delft
Contact:

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor miik » Do 16 Okt 2014, 23:18

Ik heb er van de week ook kardemom en gember door gedaan, was echt super lekker geworden !

Mijn recept:
700 gram pompoen
2 uien
4 knoflook tenen
1 aardappel
750 ml bouillon (1,5 groentebouillon tablet)
room
pepertje, zout, paprika poeder, gember, kardemom en paprika poeder

Ik heb ui, knoflook en pompoen aangebakken, kruiden erbij.
Daarnaast bouillon opgezet met een aardappel erin.
Dan groente (ui, etc) bij de bouillon, staafmixeren, vuur uit en scheut room erbij.
Was genoeg voor 3 kommen soep.
Gebruikersavatar
pluk
Moderator
Berichten: 2475
Lid geworden op: Za 23 Mar 2013, 15:01
Locatie: Nootdorp

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor pluk » Vr 17 Okt 2014, 00:04

Mijn snel klaar pompoensoep:
2-3 rode uien
2 rode paprika
1 kleine pompoen of ca 700 gram van een grote
1 bouillonblokje

Ui grof snijden en fruiten, paprika grof snijden en meebakken.
pompoen inclusief schil grof snijden, in de pan, bouillonblokje erbij, ca. 1/2 liter water
10 minuten koken, pureren met staafmixer, peper, tijm, oregano en sambal naar smaak toevoegen
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor Nynke » Vr 17 Okt 2014, 07:00

Ik gebruik altijd Patak's currypasta door de pompoensoep  :) :)
Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor - Judith - » Vr 17 Okt 2014, 12:24

Nynke schreef:Ik gebruik altijd Patak's currypasta door de pompoensoep  :) :)


Ik ook!  :) En linzen.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor lauraV » Vr 17 Okt 2014, 13:57

veel complimentjes gekregen .... het heeft heerlijk gesmaakt  :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: pompoensoep tips

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], MarijeEnBoomer, Martine-Tom, pike, pluk, willeke, Yahoo [Bot] en 5 gasten