BPWR: CV opstellen

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3946
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Mowgli » Za 09 Aug 2014, 01:08

Ik ben nu bezig met het bijwerken van mijn cv (de laatste Nederlandse versie is uit 2002  :biggrin2: ) en stoot meteen op een aantal vragen.

De eerste is over het kopje opleiding:

Ik ga per 1 september met een part-time bachelorstudie Vertaler Duits op afstand beginnen, waarvan ik denk dat het uiteindelijke diploma ook een voordeel voor de functie waarop ik solliciteer kan hebben. De aanmelding is gedaan, n.a.v. een plaatsingstoets mag ik in het 2e jaar instappen en de boeken zijn al binnen. Kan ik dit direct bij mijn opleiding verwerken? En dan alleen het begin jaar melden, naam van de school,  de omschrijving van de studie en de te verwachten einddatum? Met als opmerking dat ik n.a.v. de plaatsingstoets in het 2e jaar kan beginnen?

Ik ga een chronologische cv maken.
Zal ik eerst de meest recente opleiding bovenaanzetten? Zo ja, dan komt dus ook meteen als eerst de studie waar ik in september mee ga beginnen. Of is het beter bij het begin te beginnen met de middelbare school?

Het is belangrijk dat het niet saai wordt, ik ben bang dat mijn cv  eventueel opzij wordt gelegd als de lezer net op de helft is, waardoor mijn recentere opleiding / werkervaring misschien niet wordt gelezen. Aan de andere kant ben ik bang, dat als ik met de recentere ervaring en opleiding begin, de lezer van mijn cv alleen de laatst gelezen dingen onthoudt, en dus eventueel de niet zo actuele werkervaring.

wat is wijsheid?  :g:

Edit: Ik heb al veel verschillende websites gelezen en overal wordt weer wat anders geadviseerd.
K&D
5-sterren
Berichten: 3051
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor K&D » Za 09 Aug 2014, 09:18

Ik zou de opleiding waar je straks mee begint gewoon erbij zetten, met als opmerking: verwachte afrondingsdatum xxxxx
Wat ik meestal zie bij ons is omgekeerd chronologisch. Wat ik soms zie is dat mensen enorme CV's maken met heel uitgebreide ervaring erbij. En dan zijn het soms ervaringen of cursusjes van een dag of wat. Daar prikken we zo doorheen. Die zijn het vermelden waard, maar gewoon op datum en kort.
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6650
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Kaio » Za 09 Aug 2014, 09:23

Zeker zet je je opleiding die je nu gaat volgen erbij. Dat zegt gelijk dat je niet stil zit en dat je bezig bent om een hoger nivo te halen wat betreft vertaler. Trekt meteen aandeacht denk ik zo.  ;)

Verder zou ik recente opleiding en werkervaring eerst noemen. Dat is ook meest relevant voor de werkgever. En natuurlijk wat meer uitlichten van wat je denkt wat voor deze werkgever belangrijk is.
Gebruikersavatar
Ronald
5-sterren
Berichten: 2435
Lid geworden op: Vr 19 Dec 2008, 21:23
Locatie: Leeuwarden

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Ronald » Za 09 Aug 2014, 09:49

Toevallig heb ik laatst een CV mogen opstellen  ::)

Opleidingen omgekeerd chronologisch, dus de laatste, inclusief de aankomende opleiding, bovenaan.
Werkervaring omgekeerd chronologisch. Bij recente werkgever(s) uitgebreidere informatie over takenpakket, verantwoordelijkheden en resultaten. Bij minder recente werkgevers informatie beperken, tenzij natuurlijk van belang voor deze functie.

Ik heb ooit in een gesprek gezegd dat ik weliswaar niet de gevraagde papieren had, maar wel de uitdaging aandurfde (en kon!) op basis van met name ervaring en leervermogen. Inmiddels heb ik die papieren wel gehaald en is het dus ook geen discussiepunt meer.

Vergeet niet om eventuele "hobbybaantjes" mee te nemen. Zo ben ik bestuurslid van twee verenigingen en inmiddels vrijwilliger hier in het MCL. Dat maakt het plaatje completer.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4611
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Fenixjuh » Za 09 Aug 2014, 12:40

Om even een idee te geven, mijn laatste 3 opleidingen:

09-2009 tot 05-2012           WO Voortraject Master Taal- en Spraakpathalogie, Radboud Universiteit te Nijmegen  Niet afgerond
09-2008 tot heden                   HBO Bachelor Logopedie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen                 (nog) Niet afgerond
09-2005 tot 05-2008                MBO Doktersassistente, ROC RijnIJssel te Arnhem                                                         Afgerond


In mijn CV staan er meer hoor, maar dit is om een voorbeeldje te geven  ;)
Gebruikersavatar
Zev
4-sterren
Berichten: 482
Lid geworden op: Wo 10 Mar 2010, 23:51
Locatie: Heemskerk

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Zev » Za 09 Aug 2014, 15:36

Fenixjuh schreef:Om even een idee te geven, mijn laatste 3 opleidingen:

In mijn CV staan er meer hoor, maar dit is om een voorbeeldje te geven  ;)

Deze zou ik dus al andersom doen, maar dat is mijn mening  ;) omdat er nu bovenaan meteen staat dat je iets niet hebt afgerond, dat roept vragen op ondanks dat je andere ' taal'-opleiding bent gestart.

Ik vermeld altijd wat ik wanneer gedaan heb, met het recentste bovenaan. Verder laat ik onrelevante dingen weg (bijvoorbeeld wanneer ik op dierverzorging reageer meld ik wel mijn administratieve ervaring, maar toch wat minder uitgebreid. Andersom werkt dat ook zo). Dus ik vermeld ook mijn vrijwillige functies, pogingen dingen te leren enz.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: BPWR: CV opstellen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Angelique en 4 gasten