Uitslag bloedonderzoek

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Uitslag bloedonderzoek

Berichtdoor Barfplaats

Tapas
1-ster
Berichten: 21
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2014, 09:57

Uitslag bloedonderzoek

Berichtdoor Tapas » Wo 06 Aug 2014, 16:14

Hai hai allemaal

Wie van jullie heeft ervaring met het lezen van een bloedonderzoek ?

Ik zal alleen de afwijkende waarden opschrijven :

Trombocyten                  103.000 (164.000 - 510.000)
Hemoglobine                  21,1      (14 - 20 g/dl)
Hemoglobine                  13,15    (8,72 - 12,46 mmol/L)
MCHC                              36,5      (30,0 - 36,0 g/dl)
MCHC                              5,66      (4,65 - 5,58 mmol Hb/1 RBC)
Leucocyten                      4210      (6000 - 16000 µl)
Neutrofiele segmenten    43          (12,0 - 35,0 %)
Lymfocyten                      45          (12,0 - 35,0)
Segmentkernigen totaal  1810      (3000,00 - 11500,00/µl)

Wie kan hier wat van maken ?

Groetjes
Tapas
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Uitslag bloedonderzoek

Berichtdoor Lizzy » Do 07 Aug 2014, 11:56

Tapas schreef:Hai hai allemaal

Wie van jullie heeft ervaring met het lezen van een bloedonderzoek ?

Ik zal alleen de afwijkende waarden opschrijven :

Trombocyten                  103.000 (164.000 - 510.000)

Verlaagd trombocyten gehalte kan o.a. duiden op verschillende dingen. Van relatief onschuldige als een tekort aan bepaalde vitamines en ik dacht foliumzuur en vitamine B12) tot leukemie.

Hemoglobine                  21,1      (14 - 20 g/dl)
Hemoglobine                  13,15    (8,72 - 12,46 mmol/L)

Verhoogd gehalte kan duiden op een verhoogde aanmaak van rode bloedcellen en uitdroging. En er waren nog wel wat oorzaken maar die weet ik niet meer uit mijn hoofd.

MCHC                              36,5      (30,0 - 36,0 g/dl)
MCHC                              5,66      (4,65 - 5,58 mmol Hb/1 RBC)

Volgens mij is dit heel licht verhoogd maar kan dit weer duiden op een tekort aan foliumzuur en B12.

Leucocyten                      4210      (6000 - 16000 µl)

Dit kan echt op veel dingen duiden, een verlaagd leucocyten. Van vitamine gebrek tot auto immuunziekten tot kanker, etc. etc.

Neutrofiele segmenten    43          (12,0 - 35,0 %)

Weet ik niet meer.

Lymfocyten                      45          (12,0 - 35,0)

Dit kan ook echt varieren van stress tot lymfeklierkanker en van alles daar tussen in. Volgens mij zie je dit ook wel na vaccinatie.

Segmentkernigen totaal  1810      (3000,00 - 11500,00/µl)


Wie kan hier wat van maken ?

Groetjes
Tapas

Als je het mij vraagt heb je gewoon een dierenarts nodig om van deze uitslag te kunnen zeggen "ik denk dat we aan de hand van dit bloedbeeld, de symptomen, etc. het die kant op moeten zoeken". En als je dierenarts dat niet kan, moet je doorgestuurd worden. Kortom, de interpretatie hiervan zou ik aan een dierenarts overlaten.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten