Hondje aaien

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Hondje aaien

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Sher
5-sterren
Berichten: 1384
Lid geworden op: Vr 24 Aug 2007, 13:15

Hondje aaien

Berichtdoor Sher » Vr 25 Jul 2014, 11:25

Gisteren op een terrasje hadden we weer eens een onverwachte bezoeker. Een klein kindje dat opeens op zijn billen naast ons zat en Noortje aaide.  :o
Nu is dat verder gelukkig geen probleem, Tilly vindt kindjes heel leuk en wordt graag geaaid en Noortje vond het een beetje eng, maar wordt ook graag geaaid. Toch heb ik het kindje even verteld dat je nooit zomaar vreemde hondje moet aaien. Gelukkig was de oma het met me eens.

Hebben jullie dat nou ook zo vaak? Kindjes die zomaar onverwacht gaan aaien? Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat iemand haar wankelende peutertje zomaar naar Tilly stuurde: "toe maar, ga maar hondje aaien".  Tilly heb ik toen trouwens opgepakt. Het kindje was zo instabiel dat ik bang was dat het Tilly zou verpletteren en ik houd de ervaringen met kindjes graag positief. :-X
Gebruikersavatar
Kaio
5-sterren
Berichten: 6641
Lid geworden op: Za 20 Aug 2005, 12:01
Locatie: Duitsland

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Kaio » Vr 25 Jul 2014, 11:35

euh, na Kaio heb ik de andere geleerd te omhelzen, ik de hond dan  :biggrin2: , goed vastpakken en op neus kussen ed. Heb toch wel eens meegemaakt dat ze ze zomaar omhelzen.
Nu met 3 blijven ze beter uit de buurt. Dat is dan ineens erg veel. Maar ik moet wel zeggen dat 95% het goed doet, van de ouders en van de kinderen. Men is zich er toch goed van bewust. Misschien gewoon ook omdat ik grote honden heb waarvan ouders dan toch zeker willen weten dat het goed gaat  ;) En de kinderen hebben ook altijd groot ontzag.
Inge en Bono
5-sterren
Berichten: 4499
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 20:44
Locatie: Den Haag

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Inge en Bono » Vr 25 Jul 2014, 11:39

Verbazingwekkend genoeg wel, blijkbaar zijn de dames voor kindjes niet zo eng  :biggrin2: Het is overigens geen enkel probleem als het onverwacht zou gebeuren. Hoewel ze geen kinderen gewend zijn, zijn ze, zeer rastypisch, gek op kinderen. Maar idd; ik waarschuw wel altijd dat ze eerst moeten vragen, dat er ook hondjes zijn die niet geaaid willen worden
Martine-Tom

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Martine-Tom » Vr 25 Jul 2014, 11:42

Eigenlijk zelden meer, het valt me juist op dat kinderen tegenwoordig zo netjes vragen of ze Tom mogen aaien. Er schiet er wel eens 1 tussendoor hoor maar dat zijn meestal echt jonge kinderen en vaak komt er al heel snel een ouder om ze weg te halen of het alsnog te vragen en kindje uit te leggen dat dat niet zomaar kan.
Gebruikersavatar
Els&Flow
5-sterren
Berichten: 2797
Lid geworden op: Za 04 Jul 2009, 12:26
Locatie: Den Haag

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Els&Flow » Vr 25 Jul 2014, 11:43

Helaas wel, ik wil het niet hebben. Als ze willen knuffelen kopen ze maar een knuffelhond bij de speelgoed winkel. Flow zal niks doen, maar voor onze vorige reu stak ik mijn handen niet in het vuur, die had een zeer grote persoonlijke zone waardoor hij nog weleens onverwacht uit de hoek kon komen en ik moet er niet aan denken dat ie een kind zou hebben verwond. Het is altijd goed gegaan, maar wel doordat ik er zelf bovenop zat, want er zijn helaas nog steeds ouders die ervan uit gaan dat iedere hond geknuffel accepteert.

Met vlaggetjesdag recent was er een knulletje, zo rond de 8 jaar, die van achteren kwam en bovenop Flow sprong, letterlijk. We schrokken ons allebei rot en ik was niet bepaald aardig naar dat joch toe, maar dat was mijn schrikreactie. Neefjes, nichtjes en kinderen van onze vrienden mogen wel aaien, maar alleen als ze dat vragen en als ik erbij ben om dat te begeleiden.
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Hondje aaien

Berichtdoor charmed » Vr 25 Jul 2014, 11:44

Hier springen ze dan alle 3 een meter achteruit als het onverwachts gebeurd. Ze houden niet van het onverwachte. Whisper wil helemaal niet geaaid worden. Ze vind mensen en kinderen wel leuk, maar aaien niet.

Voorheen had ik er wel bijters bij, dat was dan ook altijd heel goed opletten. Ylanie had je zo in de hand te pakken en keshia ook. Brrrrr Die twee hadden echt geen aaibaarheidsfactor. Ook een meneer die vond het leuk om eens Ylanie van dichtbij te bekijken, en hij had haar bijna in het kruis hangen. Gelukkig alleen de broek beschadigd. Ik had Ylanie toen nog heel kort, maar die meneer vond haar zo'n leuk hondje Pffffff nou eigen schuld dikke bult zeg ik dan. Ik ging juist aan de kant en die meneer die ging met mij mee want wilde ze toch wel van dichtbij zien en toen boog hij over hen heen. Nog voordat ik wat kon zeggen, hap
Roef & Hidde
5-sterren
Berichten: 1593
Lid geworden op: Zo 26 Okt 2008, 16:38

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Roef & Hidde » Vr 25 Jul 2014, 11:53

regelmatig gebeurt dit en vaak nadat ouders iets zeggen in de trant van: die kan je wel aaien die zijn lief(labradors)
helaas vindt Hidde kinderen helemaal niet leuk en ik moet er dan ook niet aan denken dat zo`n kind ineens onverwachts hem aait!! nu neem ik ze eigenlijk nooit mee naar drukke gelegenheden,maar in het park of bos gebeurt het wel dat je op anderen stuit.

neefje logeert hier nu en vind honden spannend en Hidde vind neefje spannend,dus die 2 zijn nooit alleen samen. neefje mag van ons ook niet alleen naar beneden `s morgens,waarom het risico nemen?
bij andere kinderen gaat het gewoon wel goed omdat ze niet bang zijn(vriendinnen van mijn dochter) maar iets in het gedrag van mijn neefje trickert het gedrag van Hidde.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11355
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Hondje aaien

Berichtdoor hannabelgje » Vr 25 Jul 2014, 12:01

Neuh. Zoë staat op een km afstand al gevaarlijk te blaffen dus dat laten kinderen wel uit hun hoofd. Onze buurvrouw probeert haar wel altijd door de poort heen te aaien als ze uit haar stekker aan het gaan is. Ik verbaas me er steeds weer over dat ze daarna nog alle vingers heeft.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4609
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Fenixjuh » Vr 25 Jul 2014, 12:16

Sinds ik zelf niet meer wil dat er geaaid wordt, krijg ik alleen nog maar lieve kinderen. In het park bv, als ze verdrietig zijn dat de kinderboerderij al dicht is. Gister weer twee lieve meisjes die het vroegen, geef ook altijd een complimentje dat ik het knap vind dat ze het vragen.
In de stad zal er vast wel eens een kinderhandje naar Jacy's kont gaan, maar ik wil het gewoon niet zonder mijn (of VL) toestemming hebben. Jacy wel, die vind niets heerlijkers dan door peuters geslagen worden en aan de oortjes getrokken  :o

Vorige week was het wel lastig, kwam twee verpleegkundigen tegen met 2 oude dames in rolstoel, lekker wandelingetje maken. Eén van die oude dames wilde Jacy graag aaien, maar Jacy heeft geleerd dat hij bij aaien moet liggen, dat is wel lastig met zo'n rolstoel  ::)
Leuk puntje om op te gaan oefenen, zitten en ge-aaid worden (staand aaien snapt hij niet en wordt hij m.i. onrustig van)
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8233
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Hondje aaien

Berichtdoor smulpaap » Vr 25 Jul 2014, 12:24

Mijn honden maken er geen probleem van als ze onverwachts worden geaaid ( Graag zelfs  :biggrin2: )
Het valt me in die gevallen dan op dat dat kinderen zijn die niet bang zijn voor honden
Ik let , juist omdat mijn honden van die knuffelkonten zijn , juist op de kinderen .
Zie ik bv kinderen die angstig worden als ze mijn honden zien naderen dan roep ik ze bij me
Zie ik ouders die angstvallig hun kinderen bij de hand pakken , idem .
Uitzondering hierin is Noa , nu ze oud is . Noa kan schrikken van kinderen die haar onverwachts aaien .
Het mag wel , maar dan onder onze begeleiding . We vertellen dan eerst hoe een kind Noa moet benaderen .
Met volwassenen idem , het valt me weleens op dat men zo,n oudje ooh zo aandoenlijk vind
Summerditches
5-sterren
Berichten: 900
Lid geworden op: Di 22 Jan 2013, 07:34

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Summerditches » Vr 25 Jul 2014, 12:27

Yep..hier loopt er trouwens 1 die zelf het initiatief neemt..beetje bullen eigen dat opdringerige..de ander is veel te wild en zorgt zo voor een natuurlijk schild...
Wel altijd vragen omdat ik vind dat kindjes moeten weten dat niet alle hondjes lief zijn of geaaid willen worden..met volwassenen erbij wordt het eigenlijk altijd gezegd 'eerst vragen"..dus als ze beginnen met aaien na het gevraagd te hebben zeg ik ook altijd..dat niet alle hondjes aaien leuk vinden dus dat ze het altijd moeten vragen en...van de puppy cursus overgehouden..de meeste onervaren mensen en kinderen passen de "sinaasappel uitperstechniek toe "..dat wil zeggen met de hand op 1 plek rondjes draaien op zijn kop..en dat wil ik zelf gewoon niet en Boy vindt dat ook niet ideaal..dus ik zeg altijd..natuurlijk mag je aaien..dan wil je zeker ook wel weten wat zijn lievelingsplekje is om geaaid te worden..dat is zijn rug..
Zo komen we samen een heel eind..
Gebruikersavatar
Kaela
5-sterren
Berichten: 9843
Lid geworden op: Do 24 Mar 2011, 19:00
Contact:

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Kaela » Vr 25 Jul 2014, 12:33

Zeer, zeer zelden. Maar die enkele keer dat het gebeurd is, was het kind dermate gemotiveerd en dus zelfverzekerd dat die gekke belg van mij het volkomen verbouwereerd over zich heen laat komen. Ik ben er heel scherp op en grijp soms ook vrij pittig in. Het kan nou eenmaal niet altijd en door iedereen bij Oscar.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Borke » Vr 25 Jul 2014, 12:34

Ja, vooral bij Borke hadden we daar veel last van, met al die vacht zag hij er heel aaibaar uit.
Toen we een keer op een terrasje zaten werd hij opeens bestormd door een klein jongetje en hij gromde. Toen heb ik meteen besloten dat dat de laatst keer was en sindsdien bewaak ik de honden altijd tegen onverwacht contact met kinderen.

Borke gromde en dat vond ik fijn, dat is een goede waarschuwing.
Het lastige is dat ik Sofi nog nooit heb horen grommen, misschien dat ze dat in Spanje er uit hebben geslagen  :-\ :-[
Cathelijn
5-sterren
Berichten: 3385
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2004, 14:36
Locatie: Brabant

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Cathelijn » Vr 25 Jul 2014, 12:38

Af en toe wil een kind Ilan aaien en aangezien Ilan wel eens wat te onstuimig kan zijn kan ik het als oefening gebruiken.
Dus van mij mag het altijd, onder mijn begeleiding.
Gebruikersavatar
Neally
5-sterren
Berichten: 2805
Lid geworden op: Wo 13 Jun 2012, 19:37
Locatie: Katwijk aan zee
Contact:

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Neally » Vr 25 Jul 2014, 12:46

Martine-Tom schreef:Eigenlijk zelden meer, het valt me juist op dat kinderen tegenwoordig zo netjes vragen of ze Tom mogen aaien. Er schiet er wel eens 1 tussendoor hoor maar dat zijn meestal echt jonge kinderen en vaak komt er al heel snel een ouder om ze weg te halen of het alsnog te vragen en kindje uit te leggen dat dat niet zomaar kan.


Dat dus. Dan hoor ik papa of mama zeggen: "eerst even vragen of je het hondje aaien mag".
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hondje aaien

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten