BPWR pijnstillers / knieproblemen -uitslag

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

BPWR pijnstillers / knieproblemen -uitslag

Berichtdoor Barfplaats

Lil

BPWR pijnstillers / knieproblemen -uitslag

Berichtdoor Lil » Do 12 Jun 2014, 19:57

Ik slik sinds gisteren 1000 mg Naproxen en smeer 2 maal daags behoorlijk wat zalf met 3% diclofenac. Zalf kan ik wel weglaten vermoed ik (maar de Naproxen is voor 30 dagen verplicht ivm ontsteking.

Twee weken geleden namelijk enorm verstapt/ uitgegleden en dus knieklachten.

Diagnose na onderzoek ontstoken spier/pees en vocht (cyste als ik dat goed verstond?) hierdoor spoort de knie niet en kraakt elke beweging (voel ik zelf, maar voelt de arts ook met zijn vinger tijdens het onderzoek) of....
meniscus kapot.
Maar arts denkt het eerste ivm atypische klachten.

Bewegen mag, maar niet forceren gelet op feit dat overbelasting ontsteking aanwakkert en als het misschien toch de  meniscus is dan is forceren al helemaal niet slim.

Maar doordat de ontstekingsremmer dus tevens heftige pijnstilling is voel ik niets van pijn (tenzij de 12 uur om zijn, dan krijg ik wel signaal dat de zooi is uitgewerkt). Bewegen op geleide van pijn wat de regel is, is dus een slechte raad, want er is geen pijn.  Ha zegt op mijn vraag: vooral niet forceren en rustig doen maar kan dit als ik doorvraag niet specificeren. Bewegen is wel goed, dus stil zitten is het ook niet. Mensen die mij wel kunnen helpen met tips?

Ik loop in ieder geval op het werk zo min mogelijk trappen (zijn er 8 namelijk, dus leek me wat veel) en wandel op "vlakke" wegen (vals plat kan ik niet vermijden).
Maar wat is forceren? Zojuist een uur gewandeld dat vond Pa dus forceren. Is dat zo? Ga normaal 75 min/90 min Bergje op en Bergje af in een (veel) hoger tempo en zit op mijn werk al stil. Hiero op bp slimme mensen die gevoel hebben voor wat wel en wat niet slim is?
Laatst gewijzigd door Lil op Do 24 Jul 2014, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Arkay
4-sterren
Berichten: 274
Lid geworden op: Zo 08 Jul 2007, 19:59
Locatie: Hellevoetsluis

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Arkay » Do 12 Jun 2014, 20:08

Niet forceren en rust is zeker geen uur wandelen ookal is het redelijk vlak.
trappen lopen is not done, de hond uitlaten denk max 15 min per keer, zorgen voor goede schoenen ookal is het slipper weer ... denk er maar overna wat kan je als je op krukken loopt wat dat is de volgende stap als het niet genoeg rust krijgt.

Wat zit er verder in naproxen want misschien is er een andere optie zodat je wel de pijn voelt.
Ik ga altijd door dankzij med en daardoor ga ik ook te ver, dus altijd de lichtst mogelijke med of een losse ontstekingsremmer.
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 7037
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Pauline » Do 12 Jun 2014, 20:11

Ik vind het heel moeilijk, heb hier natuurlijk een "patiënt" die vorige week geholpen is aan een beschadigde knieschijf en een kapotte plica. Inmiddels (9 dagen later) alweer volop lopen en fietsen, idd alles op geleide van pijn. Na de operatie was de pijn direct over, ook na het stoppen met de pijnstillers. Fysio zei vanmiddag dat hij gewoon alles weer mag doen wat hij kan, maar gevoelsmatig weet ik niet of dat in jouw situatie ook handig is.... Alhoewel Eddie voor de tijd ook gewoon doorgewerkt heeft tot aan de operatie en echt alles gewoon gedaan heeft. Toen werd gedacht dat het waarschijnlijk meniscus was en toch werd hem geen verbod op gelegd. Kwam misschien ook wel omdat ze toch gingen opereren.

Al met al weet ik niet zo heel goed wat je doen moet. Op geleide van pijn is zo verschillend per persoon..... Ik vind een uur wandelen in ieder geval niet overdreven als je dat niet 4x daags doet.

Sterkte ermee Lil!  :-*
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11366
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor hannabelgje » Do 12 Jun 2014, 20:20

Als ik pijn in mijn knie heb dan heb ik vooral last van opstaan na zitten, traplopen en fietsen. Gewoon wandelen niet. Ik denk niet dat het slecht is voor je knie.  Voor de zekerheid zou ik gewoon iets minder lang wandelen.  Half uur per keer ofzo.
Lil

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Lil » Do 12 Jun 2014, 20:31

hannabelgje schreef:Als ik pijn in mijn knie heb dan heb ik vooral last van opstaan na zitten, traplopen en fietsen. Gewoon wandelen niet. Ik denk niet dat het slecht is voor je knie.  Voor de zekerheid zou ik gewoon iets minder lang wandelen.  Half uur per keer ofzo.


Dat is het precies wat jij zegt! Kon ook voor de medicatie wandelen idd.

Ander spul slikken zou niet helpen zou dan gewoon een andere nsaid worden, dan maar beter de beste hiervoor.

Ehhh op krukken, met gips in de sneeuw: 45 minuten wandelen. Dat kwam ik op krukken hihi.
Gelukkig heb ik alleen extreem goed schoeisel.
Ik zal thuis beter nadenken over wanneer ik echt naar boven/ beneden moet en dingen meer combineren. Trap lopen doet trouwens ook met de medicatie pijn, alleen nog nadenken voordat ik wat voel idd.
K&D
5-sterren
Berichten: 3051
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor K&D » Do 12 Jun 2014, 22:21

Het kraken komt voor vocht in je knie. Als je kniebanden uitgerekt zijn, dan zou ik wel bewegen, maar een uur wandelen is wellicht even wat te veel. Als het na een paar weken niet over is, of je zakt bij belasting nogmaals door de knie dan naar de specialist om de kruisbanden te laten controleren.
Als je meniscus gescheurd is, dan heeft ie echt rust nodig om te genezen. Als ie afscheurt ben je verder van huis...Gewoon met mate bewegen, niet te lang zitten, lopen, en niet belasten. Je kunt een kniebandage om doen, dat scheelt met vocht en ondersteunt wat. Ook ben je dan wat minder bewegelijk in de knie en beperkt dat activiteit.
Trap is funest met een defecte knie. Dan moet je per trede het been bijzetten.
*Marieke*
3-sterren
Berichten: 241
Lid geworden op: Vr 16 Dec 2011, 12:58
Locatie: Lekkerkerk
Contact:

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor *Marieke* » Vr 13 Jun 2014, 00:06

Zijn er foto's gemaakt? Zo ja, als daar geen afwijkingen op te zien zijn kan je theoretisch verder niet echt wat stuk maken.. Als het de meniscus is, zal je daar hoe dan ook, met of zonder belasten last van houden.. Bij vocht in je knie, rot, maar natuurlijk verschijnsel, gedoseerd bewegen en met name (ook qua meniscus) draai bewegingen proberen te vermijden.. Lekker simpele loop bewegingen, dus buigen strekken zonder teveel kracht/druk (dus eindeloos een trap op en af lopen) is juist goed dan.

Geen foto, zal het verhaal niet heel veel anders zijn omdat er geen aanwijzingen voor benig letsel, dus letsel aan botten..

Als jij gaat belasten en je krijgt meer klachte, gewoon weer even aan de bel trekken.

Mag btw wel hopen dat je een goede maagbeschermer slikt??  ;)
Lil

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Lil » Vr 13 Jun 2014, 07:36

Ik heb geen vocht IN mijn knie. Ik heb ook nul komma niets aan mijn kruisbanden. Ik heb ergens aan de zijkant een harde bobbel wat dus vocht (cyste?) zou zijn. Of dit dan van de knie of de pees is geen idee. Maar de knie zelf zat geen vocht in. Wel in mijn gezonde knie door de verkeerde  belasting. Die zegt soms knak, is heel anders dan bij elke beweging kraaaaaakkk voelen.
Buiten dat er met mijn been is geduwd, trokken etc. Geen enkel onderzoek gehad. Zou geen zin hebben. Volgens mij is enige waarop ze wat zien een scan en die krijg je niet zomaar om te kijken of er misschien iets stuk is.

Ja, precies gescheurde meniscus is niet erg, afscheuren wil je niet. Dus ik wil liever nu voorzichtig zijn dan straks spijt hebben. Ik ben namelijk van het type gewoon doorgaan totdat het zo stuk is dat ook dat niet meer lukt. Maar verstand komt met de jaren hihi.

Ja, ik heb inderdaad maag bescherming. Er is overleg geweest daarover, want ik ben bekend met maagklachten. Mag dus ook geen alcohol, koffie meer voor de zekerheid.

Op de trap het been bijzetten kan ik wel doen idd. Goede tip.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4616
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Fenixjuh » Vr 13 Jun 2014, 08:25

Ik vind fietsen altijd ontspannend, weet niet of dat bij jou ook werkt? Als ik teveel gelopen heb, ff stukje fietsen (naar winkel oid) om m'n knie weer 'los' te maken, dan houd ik het lopen ook langer vol  ::)
Lil

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Lil » Vr 13 Jun 2014, 08:41

Fenixjuh schreef:Ik vind fietsen altijd ontspannend, weet niet of dat bij jou ook werkt? Als ik teveel gelopen heb, ff stukje fietsen (naar winkel oid) om m'n knie weer 'los' te maken, dan houd ik het lopen ook langer vol  ::)


Ik heb geen flauw idee. Enige mogelijkheid om langer dan 800 meter te fietsen is 6% helling nemen. Af gaat die geheid heel goed.  ;D ;D ;D

Gelet op het dorp waarin ik woon heb ik een fiets verbod haha, maar ik zou eens kijken of het kreng in mijn auto zou passen en een rechte weg uitzoeken. Limburg is schitterend, maar niet altijd praktisch.
Lil

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Lil » Vr 13 Jun 2014, 17:10

OK, zonder na te denken je omdraaien betekend veel au ook met tabletten. Blijkbaar voel je toch nog wat als je niet braaf bent. Zal verder braaf zijn beloof ik plechtig.
Lil

Re: BPWR pijnstillers

Berichtdoor Lil » Vr 11 Jul 2014, 15:10

Vandaag controle gehad en ik mag volgende week zondag de mri scan in.

Heel mooi systeem. Huisarts vulde iets in op internet en nog voordat ik mijn werk kon bereiken kreeg ik telefoon van het ziekenhuis of ik volgende week zondag kon komen voor de mri. Aangezien ik elke zondag vrij heb, kan dat dus. Heel fijn dat ik geen vrij hoef te regelen etc.
Gebruikersavatar
Fenixjuh
5-sterren
Berichten: 4616
Lid geworden op: Ma 06 Aug 2012, 11:04
Locatie: Zevenaar
Contact:

Re: BPWR pijnstillers / knieproblemen

Berichtdoor Fenixjuh » Vr 11 Jul 2014, 15:23

Wat apart dat dat op zondag kan, maar wel fijn ivm je werk.. Succes!!
Gebruikersavatar
monster
5-sterren
Berichten: 1370
Lid geworden op: Do 13 Jun 2013, 19:40
Locatie: gelderland

Re: BPWR pijnstillers / knieproblemen

Berichtdoor monster » Vr 11 Jul 2014, 16:41

Pas goed op met bewegen met pijnstillers. Ik heb na de vorige knie operatie paracetamol en morfine gehad. Hamstring helemaalverkeerd gebruikt,omdat ik geen pijn had en toen 5 weken vreselijk pijn gehad door een ontstoken peesaanhechting
Je merkt niet als je forceert. Ik pas deze keer goed op.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: BPWR pijnstillers / knieproblemen

Berichtdoor Borke » Vr 11 Jul 2014, 18:10

Ik zou heel voorzichtig zijn en zeker geen uur gaan lopen!
Stevige schoenen aan, vlak terrein en liever 6x 10 minuten lopen dan een uur in een keer.
Dat is heel voorzichtig gesteld, maar je leest hierboven wat forceren kan betekenen!

Over bewegen vind ik een goede fysiotherapeut vaker betere adviezen geven dan artsen. Dus daar kan je ook raad vragen, dat kan zonder verwijzing.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: BPWR pijnstillers / knieproblemen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: *Gabriëlle*, eelke, Kim_S, Truida en 9 gasten