Wat te doen met stoofvlees?

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Barfplaats

Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Jantina » Wo 28 Mei 2014, 16:31

Wij hebben mee gedaan met het delen van een koe. Mooi idee, maar we hebben wel heel veel van die stoof/runderlappen gekregen.
Nu zijn wij niet echt van die stoofvlees liefhebbers in de vorm van hachee of goulash enz. Valt er misschien nog iets anders mee te doen? (behalve aan honden voeren  :P)
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 2906
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Radja » Wo 28 Mei 2014, 16:37

Een lekkere indonesische rendang van maken! Ontiegelijk veel werk maar wel heerlijk!
Gebruikersavatar
Riek
5-sterren
Berichten: 2348
Lid geworden op: Do 13 Jul 2006, 11:36
Locatie: Ede, Gld

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Riek » Wo 28 Mei 2014, 16:39

Radja schreef:Een lekkere indonesische rendang van maken! Ontiegelijk veel werk maar wel heerlijk!

Of je haalt even een boemboe bij de AH, daar heb je ook Rendang van.
Errug lekker!!!
Gisteren gegeten.
Gebruikersavatar
Mandarijn
5-sterren
Berichten: 2942
Lid geworden op: Ma 29 Okt 2012, 19:08
Locatie: Stramproy, gemeente Weert

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Mandarijn » Wo 28 Mei 2014, 16:40

Ik maak er graag een Franse stoofschotel van. Dan braad ik eerst het vlees in blokjes bruin en uit de pan halen. Gevolgd door spekreepjes en die er ook uit halen. Sjalotjes bakken en eruit halen. En dan begint het echte werk. Winterpeen in plakjes en gesnipperd uitje enkele minuten in de pan op laag vuur bakken. Dan geperste knoflook erbij en eventjes mee opwarmen. Dan een eetlepel bloem 1 minuut mee in de pan en dan met scheutjes rode wijn afblussen. Gevolgd door een scheut cognac en vleesfond. Daarna vlees en sjalotten erbij en een paar uur stoven. Ondertussen wat champignons bakken en die nog eventjes in de stoofschotel mee laten stoven. Heerlijk met aardappelpuree.
Laatst gewijzigd door Mandarijn op Wo 28 Mei 2014, 16:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Naomi B
5-sterren
Berichten: 1472
Lid geworden op: Za 28 Apr 2012, 20:56
Locatie: Zwijnrecht

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Naomi B » Wo 28 Mei 2014, 16:40

Terriaki mee maken maar dan lang laten sudderen. Is ook erg lekker.
Rendang ook! mjam!

en als het heel goed vlees is, laatst op tv gezien, gewoon als biefstukje bakken.... Maar dat was wel van speciale koeien ook.

Verder heerlijk in de groentesoep.

boeuff bourgignonne (oftewel stoofpotje met rode wijn en ander lekkers erdoor)

En tja, stoofvlees met bier en dan bij de patatten. Hmmmm.

Ik zou het wel weten...
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 2906
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Radja » Wo 28 Mei 2014, 16:42

Als het heel goed vlees is,kan je van de riblap ook lekker een cote de boeuf maken,bereiden als biefstuk! Of een boeuf bourguignon.
Gebruikersavatar
Naomi B
5-sterren
Berichten: 1472
Lid geworden op: Za 28 Apr 2012, 20:56
Locatie: Zwijnrecht

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Naomi B » Wo 28 Mei 2014, 16:44

Radja schreef:Als het heel goed vlees is,kan je van de riblap ook lekker een cote de boeuf maken,bereiden als biefstuk! Of een boeuf bourguignon.


Whahaha, ja dat dus. Ik wist niet meer hoe je het schrijft.
Skyline
4-sterren
Berichten: 264
Lid geworden op: Zo 10 Jun 2012, 10:10

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Skyline » Wo 28 Mei 2014, 16:45

Drogen voor snackjes voor de beestjes
Gebruikersavatar
Anneloog
4-sterren
Berichten: 403
Lid geworden op: Do 06 Okt 2011, 19:13
Locatie: Harderwijk

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Anneloog » Wo 28 Mei 2014, 16:46

een deel in de goed gevulde boeren groente soep ;)
Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Jantina » Wo 28 Mei 2014, 16:50

Ja maar een deel gebruiken wordt moeilijk. Het is ingevroren in 1 kg verpakkingen. Boeuf Bourgignon heb ik dus laatst geprobeerd, maar we vonden het toch net niks. En het heeft ook niet een dusdanige kwaliteit dat het als biefstuk te bakken is. Maar stoven is echt de enige optie dus?
Gebruikersavatar
Mandarijn
5-sterren
Berichten: 2942
Lid geworden op: Ma 29 Okt 2012, 19:08
Locatie: Stramproy, gemeente Weert

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Mandarijn » Wo 28 Mei 2014, 16:55

Naomi B schreef:Terriaki mee maken maar dan lang laten sudderen. Is ook erg lekker.
Rendang ook! mjam!

en als het heel goed vlees is, laatst op tv gezien, gewoon als biefstukje bakken.... Maar dat was wel van speciale koeien ook.

Verder heerlijk in de groentesoep.

boeuff bourgignonne (oftewel stoofpotje met rode wijn en ander lekkers erdoor)

En tja, stoofvlees met bier en dan bij de patatten. Hmmmm.

Ik zou het wel weten...


Dat is de naam van mijn Franse stoofschotel, was even de naam kwijt.  :P
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12412
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor koekje » Wo 28 Mei 2014, 16:57

Ja, stoven in de zin van lang opstaan is denk ik de enige optie. Maar dat is niet erg. Behalve rendang en Franse stoof kan je er ook een curry mee maken. Ik had een tijdje geleden een rundervindaloo gemaakt met sucadelapjes.
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 2906
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Radja » Wo 28 Mei 2014, 16:58

Als het vlees niet geschikt is om als "biefstuk" te bakken/grillen ( wel juiste bereidingstijd,anders dan een biefstuk!) dan ben ik bang dat er niets anders overblijft dan het als stoofvlees,maakt niet uit wat voor een recept,idd ook voor soep,of vlees voor de honden te gebruiken.
Gebruikersavatar
Naomi B
5-sterren
Berichten: 1472
Lid geworden op: Za 28 Apr 2012, 20:56
Locatie: Zwijnrecht

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Naomi B » Wo 28 Mei 2014, 17:05

Megapan groentesoep maken en lekker invriezen....

Maar verder, stoven denk ik dan als het niet als biefstuk te bakken is.

Mijn recept voor stoof voor bij de patatten:

nodig:
kilo stoofvlees
knoflook (stuk of 6 teentjes)
2 blaadjes laurier
1 flesje bruin bier of triple of iets dergelijks.
roomboter
olijfolie
peperkorrels
4 plakken ontbijtkoek
mosterd
2 runder bouillonblokjes
bloem
2 uien, gesnipperd
grote stoofpan
uur of 4 tijd

Het vlees in stukken snijden van ongeveer 4 bij 4 cm. Door de bloem husselen.
Ondertussen de olijfolie verhitten in de pan (niet op max vuur, iets lager) en de uien beetje aanfruiten.
De uien verwijderen uit de pan en apart zetten.
Beetje olie indien nodig erbij en het flinke klont roomboter. Als deze heet genoeg is, de stukken vlees aanbraden rondom. Ik doe niet alles tegelijk. Ik doe de bodem van de pan bedekken met vlees. Vlees rondom schroeien en dan weer eruit en in een schaal. Zo al het vlees aanbraden.

Daarna de uien weer in de pan, vlees erbij en het flesje bier erbij. Het zou net onder moeten staan. Zoniet, zorg dat van een backup flesje bier.  ;)
Laurier erbij, peperkorrels erbij, bouillonblokjes erbij. Knoflook schoonmaken en door de helft in lengte doen en ook erbij.

Plakken koek dik met mosterd besmeren en met mosterdkant naar benedenn op het vlees leggen. Deksel op de pan, kleinste pitje, sudderplaatje en 3 tot 4 uur late staan. Zo nu en dan even omroeren. De koek lost vanzelf op.

Na die tijd het vlees er voorzichtig uitvissen en op een bord volledig tot draden trekken met behulp van 2 vorken. De laurierblaadjes verwijderen en eventueel de saus met een staafmixer pureren. Dat hoeft niet, maar dan kan je wel een knoflook tegenkomen tijdens het eten.
Het vlees weer toevoegen aan de saus en goed mengen.
Patatten en sla erbij, klaar!

Edit. Dit is voor ongeveer 4 personen, maar wij eten het gewoon twee dagen... Tweede dag vaak met een aardappeltje en groenten zoals bloemkool of zo. Smaakt het ook prima bij.

En nu heb ik er ook trek in.... ::)
Gebruikersavatar
MargaS
5-sterren
Berichten: 1194
Lid geworden op: Za 03 Okt 2009, 12:52
Contact:

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor MargaS » Wo 28 Mei 2014, 17:06

Jantina schreef:Ja maar een deel gebruiken wordt moeilijk. Het is ingevroren in 1 kg verpakkingen. Boeuf Bourgignon heb ik dus laatst geprobeerd, maar we vonden het toch net niks. En het heeft ook niet een dusdanige kwaliteit dat het als biefstuk te bakken is. Maar stoven is echt de enige optie dus?

Oude koe? Zou het zeker proberen als biefstuk. Wij hebben ook steeds een stuk koe. Heerlijk vlees. En draadjesvlees? Ook lekker en puur.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wat te doen met stoofvlees?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Hope, Loti, Mandarijn, Mieke L., pluk en 5 gasten