BPWR: Personal Coach

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Barfplaats

Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Malamoods » Do 22 Mei 2014, 08:39

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met een personal coach? En dan bedoel ik op het gebied van afvallen. Ik ben vooral benieuwd naar hoe die coaching eruit zag en en wat de kosten hiervan zijn. Hoe vaak heb je coaching gehad en hoelang duurde zo'n sessie? Resultaat? Tevreden?
Ben benieuwd!
Thurin
3-sterren
Berichten: 243
Lid geworden op: Di 12 Nov 2013, 12:49

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Thurin » Do 22 Mei 2014, 08:55

Hier ben ik ook erg nieuwsgierig na....ik lees even mee...
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Laura2004 » Do 22 Mei 2014, 09:49

Ik heb persoonlijk geen ervaring met een personal coach, maar heb tijdens stage wel meegelopen met een aantal 'personal coaches' die zichzelf personal coach noemden en heel kwetsbare mensen begeleidden zonder enige opleiding hiervoor te hebben genoten (ik heb mijn stage oa hierom voortijdig afgebroken) en in mijn ogen ook gevaarlijke ondoordachte adviezen gaven,  dus ik zou vooral heel kritisch kijken naar wie je inschakelt als personal coach, het is volgens mij geen beschermde titel, dus iedereen kan zich 'personal coach' noemen. Verder geen ervaring sorry. Maar wilde dit toch even met je delen ;)


Succes met afvallen Rachel! 
Laatst gewijzigd door Laura2004 op Do 22 Mei 2014, 09:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Malamoods » Do 22 Mei 2014, 09:55

Laura2004 schreef:Ik heb persoonlijk geen ervaring met een personal coach, maar heb tijdens stage wel meegelopen met een aantal 'personal coaches' die zichzelf personal coach noemden en heel kwetsbare mensen begeleiden zonder enige opleiding hiervoor te hebben genote (ik heb mijn stage oa hierom voortijdig afgebroken),  dus ik zou vooral heel kritisch kijken naar wie je inschakeld als personal coach, het is volgens mij geen beschermde titel, dus iedereen kan zich 'personal coach' noemen. Verder geen ervaring sorry. Maar wilde dit toch even met je delen ;)

Succes met afvallen!


Ja, ik weet het inderdaad! En zeker goed om te delen hoor!  ;) Ik heb iemand op het oog. Ik ken haar via de sportschool, volg ook groepslessen bij haar en hoor veel positieve geluiden over haar. Als ik het doe, wil ik bij haar. In haar heb ik echt alle vertrouwen.
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Laura2004 » Do 22 Mei 2014, 12:07

Negeer mijn andere opmerking maar :P, ik lees weer eens half :-[, ik dacht aan een personal coach die je psychosociaal begeleidt bij het afvallen, niet eentje vd sportschool die je puur bij het afvallen begeleid (waarbij natuurlijk ook het mentale aspect wordt meegenomen,  maar op een andere manier dan bij de coaches waar ik aan dacht :-[).

Ik ken meerdere mensen die veel zijn afgevallen met behulp van een personal coach bij een sportschool. Ik denk dat het veel prettiger is dan alles op eigen houtje te doen. Ik heb bij sporten echt motivatie van buitenaf nodig en iets/iemand die ervoor zorgt dat ik mijn grenzen verleg, ik geef nl snel op, tenzij ik met andere mensen ben, want dan ben ik te trots  ::). En daarnaast is het fijn als iemand ervoor zorgt dat je houding etc.goed is, zodat je niet geblesseerd raakt. Als ik veel zou moeten afvallen en mij een personal coach zou kunnen permitteren zou ik het zeker doen. Ik kan geen enkele reden bedenken om het niet te doen.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Malamoods » Do 22 Mei 2014, 14:05

Nou ja, misschien had ik het gewoon wat duidelijker moeten formuleren.  ;D Anyway, bedankt voor je reactie! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het super motiverend kan zijn. Elke week gaat 'm helaas niet worden, maar wellicht 1 keer per maand en dan samen voor die maand een trainingsplan opstellen ofzo. Echt op maat gemaakt en dan na die maand nieuw trainingsplan, zodat afwisseling ook aanwezig blijft. Afwisseling werkt bij mij ook. Heb in elk geval een mail de deur uit gedaan en eens gevraagd naar de mogelijkheden en de kosten.... Hopelijk kan ik dat financieel gezien rondbreien, want het lijkt me best een goed plan.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: BPWR: Personal Coach

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anneloog, eelke, Kaio, smulpaap, Too en 5 gasten