een tweede hond erbij

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

een tweede hond erbij

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 595
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

een tweede hond erbij

Berichtdoor Envie » Za 03 Mei 2014, 23:41

Hoe is dat jullie vergaan? En zouden jullie dingen nu anders doen? Ben benieuwd naar ervaringen !!
Nog een weekje, dan ga ik mijn golden blij maken met een border pupje  :D
Laatst gewijzigd door Envie op Zo 04 Mei 2014, 20:27, 1 keer totaal gewijzigd.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2381
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor bloemetje » Za 03 Mei 2014, 23:51

Ik zou geen derde en vierde meer nemen. Oo oeps wordt mjjn neus nu langer :biggrin2:

Ik wens je veel plezier :-*
Gebruikersavatar
suzanne 1
5-sterren
Berichten: 663
Lid geworden op: Do 12 Mar 2009, 17:56
Locatie: haaksbergen

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor suzanne 1 » Zo 04 Mei 2014, 09:21

Toen ik mijn pyr kreeg heb ik die gewoon mee naar binnen genomen in mijn handen.  Nou wist ik dat mijn duitse herder sociaal en rustig met pups was. Jamey (pup) vond het heel spannend maar max was alleen maar met alle speelgoed bezig die met jamey mee kwam. Die keek niet eens naar jamey  ::) en dat is eigenlijk haast de hele middag zo gebleven zodat jamey rustig kon wennen en snuffelen aan hem. Nu met de husky's zou ik eerst gaan wandelen op vreemd terrein en ze daar kennis laten maken.  Maar Rossi is dan ook niet happy als er een vreemde hond op ons terrein komt zacht gezegd. Dus dat ligt heel erg aan de hond die je al hebt
eelke
Moderator
Berichten: 16090
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor eelke » Zo 04 Mei 2014, 09:28

Hier ging dat prima, Joep was zelf ook nog maar een jaar en dus nog jong. We hebben er wel voor gezorgd dat Joep een plek had waar hij rust had, Joep mocht wel op de bank en Gijs nog niet.

Oh, en Joep kan ook erg goed met het bordertje van mijn zusje, dus dat sterkt je voorpret vast!  :) zij is nu bijna 6 maand.
Gebruikersavatar
zhiva
5-sterren
Berichten: 1247
Lid geworden op: Di 24 Jan 2012, 12:58
Locatie: sneek

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor zhiva » Zo 04 Mei 2014, 13:17

Toen ik afscheid nam van Twister wist ik al dat er een weer een hond bij zou komen. Ik had Gentle toen nog (schotse terrier reu van 8)
De 'fout' was dat we Kaya direct mee naar binnen namen en dus niet op neutraal terrein hebben laten kennis maken. Gentle was nooit echt moeilijk naar andere teven toe maar Kaya werd direct aangevlogen. Resultaat : nog steeds een mooi litteken op haar neus  ;)
Daarvan geleerd hebbende zijn we met Chakotay naar het veld gegaan en hebben daar Kaya kennis laten maken met hem. Tussen die 2 is vanaf het eerste moment een klik geweest. Wat ik van die 2 heb geleerd is dat het belangrijk is ze apart mee te nemen naar diverse activiteiten en wandelingen. Chakotay wordt erg nerveus als Kaya niet in de buurt is. Hij kan dan ook niet helemaal alleen zijn. Samen mat Kaya kan hij rustig 4 uren alleen thuis zijn. Maar het is gewoon niet practisch ze apart uit te laten voor mij, daarom heb ik dat dus nooit gedaan. Dat is wel een puntje wat ik volgende keer dus echt anders ga doen.  ;)
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10291
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Anne in Zweden » Zo 04 Mei 2014, 13:39

Max kwam als dakloze pupperd gewoon een bosweggetje af gedoddeld toen ik met Scotch langsliep. Ik heb hem meegenomen en hij is nooit meer weggegaan. Scotch vond het enig, zo'n speeltje. :biggrin2:
Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 595
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Envie » Zo 04 Mei 2014, 13:40

Bedankt tot zover, het komt me allemaal wel bekend voor  ;) want natuurlijk heb ik half internet al afgestruind en mensen met meerdere honden gevraagd. Maar toch blijft ervaring delen belangrijk.
Dus...meer ervaringen......  8)
renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor renate1985 » Zo 04 Mei 2014, 17:56

Toen we Ghost nog hadden is Basco daarbij gekomen. Ghost was net een jaar. Helaas ging dat niet meteen goed dus hebben we ze bijna een jaar gescheiden moeten houden. Na bijna een jaar onder begeleiding van een gt hun bij elkaar gezet. Het heeft even geduurd voor ze echt bij elkaar konden. Toen dat eenmaal goed ging waren ze de beste maatjes samen. Enige probleem met Ghost ( tegenover Basco) was dat hij angst agressie had en zich bij spanning ( als bijvoorbeeld een hond voorbij kwam die hij echt niet moest of met vuurwerk)  zich afreageerde op Basco  :-\

Na het overlijden van Ghost was er weinig van Basco over. Hij wilde niks meer, niet spelen, wandelen, ook eten ging moeizaam. Toen hebben we een herplaatser genomen.
Deze hond leek echt geschikt. Een wandeling gemaakt met de oude eigenaren erbij en ze negeerde elkaar netjes.
Eenmaal thuis gekomen ging het 's avonds ineens mis. De herplaatser verstarde naast Basco, terwijl Basco sliep, en zijn ogen draaide richting Basco. Ik sloeg op het bureau en gelukkig taaide hij af. Basco mocht van hem niet bij ons liggen of knuffelen. Basco mocht niks meer in eigen huis.

Toen hebben we besloten om de herplaatser terug naar de eigenaar te brengen want dit kon niet  :'(

Daarna kwam Kaine. Op hem hebben we 8 weken gewacht. Pas op het moment toen Kaine binnen kwam fleurde Basco helemaal op. Hij werd een soort moeder. Buikje wassen na het slapen, spelen, eten, plassen. Naast de bench slapen als Kaine daar sliep. Die twee zijn samen de grootste maatjes geworden. Af en toe hebben ze weleens wat mot samen maar meer als een hoop herrie is het vaak niet.

Beetje een lang verhaal geworden  :-[
Het zijn 2 verhalen van hoe het bij ons ging. Eerste keer niet helemaal goed en de tweede keer geweldig.
Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 595
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Envie » Ma 05 Mei 2014, 11:42

Bedankt voor jullie reacties !! Nog een weekje  :D en dan zal ik mijn versie hier plaatsen.
Boeffie Blafmans
5-sterren
Berichten: 2607
Lid geworden op: Vr 02 Okt 2009, 11:34

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Boeffie Blafmans » Ma 05 Mei 2014, 17:18

Ik zou geen tweede meer nemen met het idee dat de hond die ik heb dat ook leuk gaat vinden. Dat is nl niet altijd het geval. Los hiervan zou ik gewoon weer een tweede (of volgende) nemen. Doe ik trouwens ook, er komt binnenkort een tweede Hollands Herdertje bij me wonen :D :D
Veel plezier van je pup :)
TessaThomas
5-sterren
Berichten: 527
Lid geworden op: Ma 22 Aug 2011, 14:02
Locatie: Moerkapelle

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor TessaThomas » Ma 05 Mei 2014, 18:13

Tessa is angstagressief, dus pup erbij was best spannend. We wisten dat ze met bekende honden wel leuk was, maar met de pup van schoonouders was ze erg streng. Die pup mocht niet aan de speeltjes, niet tegen haar aanliggen, niet in haar mand, eigenlijk vrij weinig behalve ademen ;) Wij hebben geen kennis gemaakt op neutraal terrein, maar expres op terrein wat voor Tessa enorm leuk was. Mijn vriend kwam met Tessa daarheen en ik zat daar met pup tussen mijn benen. Vervolgens samen de tuin ingegaan en ik ben op de grond gaan zitten met Tay weer tussen mijn benen. Binnen 3 dagen vonden ze elkaar geweldig en Tay mocht alles. Het enige wat ik anders zou doen bij een volgende pup (volgend jaar dus) is pup vanaf het begin leren dat zij ook wel eens alleen is zonder andere honden. Tay lieten we altijd apart van Tessa uit, maar als Tessa uitging (in de auto naar industriegebied) ging hij mee de auto in. Helemaal alleen thuis is nu erg lastig.
Laatst gewijzigd door TessaThomas op Ma 05 Mei 2014, 18:32, 1 keer totaal gewijzigd.
inge58
5-sterren
Berichten: 742
Lid geworden op: Vr 14 Jan 2011, 15:14
Locatie: In de buurt van Tilburg

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor inge58 » Ma 05 Mei 2014, 19:12

Ik vrees dat mijn twee shelties ook teveel 1 zijn.
Als onze Music zou overlijden krijg ik met Django grote problemen.
Niet genoeg mijn best gedaan om van nummer twee een zelfstandig hondje te maken.
Django is nergens zonder zijn grote broer.
Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 595
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Envie » Ma 05 Mei 2014, 19:48

Inderdaad zal pup in eerste instantie voor mij zijn. Ik wil haar zeker het eerste jaar veel met mij laten ''samenwerken''. Met ieder appart bezig zijn. Bovendien moet pup ook leren even alleen te kunnen zijn.
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1081
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor WillyP » Ma 05 Mei 2014, 23:03

Toen Charlie erbij kwam hebben we op onbekend terrein voor Baiko kennis laten maken met Charlie, maar het was een teefje en die kunnen alles doen bij Baiko behalve 'kwaad'. en nu nog kan Charlie alles maken bij Baiko. Het zijn de beste maatjes.

Ze gaan vaak samen uit, maar ook alleen neem ik ze weleens mee of gaan ze apart met de baas mee. Charlie heeft daar iets meer moeite mee, Baiko legt zich bij zijn lot neer, wat dat ook is.

Als er een opvanghond hier in huis komt is het soms op onbekend terrein, maar vaak de eerste ontmoeting in onze eigen tuin. Bij sommige honden laat ik eerst Baiko kennis maken en dan pas Charlie. En soms neem ik ze direct mee aan de lijn voor een kleine wandeling, dan zijn ze aan het 'werk' en gaat de kennismaking makkelijker.

het ligt dus echt aan de hond die ik eerst even zie voordat de honden mogen kennismaken. Gelukkig gaat het vaak gewoon goed. Charlie heeft er de meeste moeite mee in het begin, maar trekt snel weer bij en zij is degene die op den duur het meest speelt en samen is met de opvanghonden.
Gebruikersavatar
MarijeEnBoomer
5-sterren
Berichten: 5554
Lid geworden op: Ma 24 Nov 2008, 16:45
Locatie: Den Haag

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor MarijeEnBoomer » Ma 05 Mei 2014, 23:04

Boomer heeft Pippa bij de fokker al ontmoet en ze zijn samen naar Nederland gereisd.
Ze had een week lang haat voor Pippa en opeens was ze het meest fantastische ter wereld!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: een tweede hond erbij

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten