antibioticum bij hot spot

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

antibioticum bij hot spot

Berichtdoor Barfplaats

dazz
3-sterren
Berichten: 113
Lid geworden op: Di 07 Jun 2005, 22:20

antibioticum bij hot spot

Berichtdoor dazz » Vr 10 Jun 2005, 18:48

Mijn hond heeft een hot spot (zie ander item) en de dierenarts heeft hem een ab spuit gegeven en pillen voor nog 5 dagen om thuis te geven. Nu las ik dat er mensen zijn die niet zo voor ab zijn. En eigenlijk ikzelf ook niet. Als het enigszins kan, wil ik zelf ook liever geen ab.
Achteraf was ik niet zo bij de tijd om de zeggen dat ik liever geen ab voor hem wilde. De spuit zat er al in voor ik er erg in had, bwv spreken.
Wat is dat toch met die (dieren)artsen? Hup, de spuit erin. En dat voor een wondje. Ik bedoel, voortaan kijk ik het zelf goed aan en als ik zie dat de gezondheid achteruit gaat dan grijp ik wel verder in.

Om te laten zien dat je echt niet altijd naar de dierenarts hoeft het volgende verhaal; onze kater was een keer een complete nagel kwijt, er helemaal uit. Zielig! Dus ik heb hem een week niet naar buiten gelaten en elke dag 5 minuten met zijn poot in een lauw sodawatertje gedaan. Na een week zag de wond er goed uit. En daarna geen problemen gehad. Ik weet zeker dat als ik naar de DA was geweest, onze kater een ab had gekregen en misschien nog wel meer. Ik ben er best wel trots op dat ik zoiets heb gedaan!
Laatst gewijzigd door dazz op Vr 10 Jun 2005, 18:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Moos
4-sterren
Berichten: 412
Lid geworden op: Di 03 Feb 2004, 13:25

Re:antibioticum bij hot spot

Berichtdoor Moos » Vr 10 Jun 2005, 18:54

Moos heeft ook een keer ab gehad voor een flinke hotspot, en volgens mij was dat in dat geval ook niet geheel onnodig. Moos had namelijk ook behoorlijke koorts erbij, en ik durfde het toch niet aan om dan maar geen ab te geven.
dazz
3-sterren
Berichten: 113
Lid geworden op: Di 07 Jun 2005, 22:20

Re:antibioticum bij hot spot

Berichtdoor dazz » Vr 10 Jun 2005, 18:59

Hannes heeft er geen koorts bij. Hij was overigens wel een paar dagen was futloos, maar dat kwam doordat ik hem ontwormd had met Exiler. Dat doe ik dus nooit!!! meer. Wat een rotspul. Hij was er echt ziek van. Overgeven ook. Maar nu ik toch over ga op rauw hoop ik op een betere weerstand waardoor die ontwormingszooi niet meer nodig is. Maar goed, dat is een ander onderwerp.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:antibioticum bij hot spot

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten