Hond met jeuk

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hond met jeuk

Berichtdoor Barfplaats

Kenzo123
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Do 20 Mar 2014, 17:05

Hond met jeuk

Berichtdoor Kenzo123 » Vr 21 Mar 2014, 11:50

Mijn chihuahua reu heeft al een tijd last van jeuk. Voornamelijk op z'n bek, bij z'n oogjes en kin. Maar ook wat jeuk op de rest van z'n lijfje. Ook wat schilfers door z'n vacht.

Hij krijgt een jaar KVV van naturis en dit bevalt prima.

Inmiddels ben ik 2x bij de DA geweest met deze klachten. De eerste keer (begin feb) is er een afkrabsel gemaakt en onderzocht op mijt. Dit was negatief. Hij heeft toen ook een spuitje gehad tegen de jeuk. Na een paar dagen was zijn huid njet meer geïrriteerd en hoopte ik dat het opgelost was. Toen bleek dat die spuit 2-3 weken werkt. Daarna kwam het weer terug.

Sinds een paar maanden kreeg hij ook zalmolie over zijn vlees. Dit heb sinds het eerste dierenartsbezoek weggelaten. Ook heb ik na zijn eerste dierenartsbezoek geit en lam gevoerd. Wat hij nooit eerder heeft gehad. Nu ongeveer 6 weken verder is de jeuk en irritatie nog steeds aanwezig. Waar ik niet bij stil heb gestaan is dat ik dan helemaal niets extra's kan geven zoals kluiven etc. Dus nu heb ik alles opgeruimd.

Gisteren ben ik weer bij de dierenarts geweest en hebben ze wederom een afkrabsel gemaakt voor de zekerheid. Weer negatief. Ze heeft ook gekeken voor vlooien, maar die heeft hij njet zoals ik al dacht. Toch heeft ze me een pipetje meegegeven die ook tegen mijt etc werkt. Om dat ook helemaal uit te sluiten. Ze gaf aan dat er sommige honden zijn die niet tegen dierlijke eiwitten kunnen. En om dit na te gaan stelde ze hypoallergene brokken voor. Heb toen een zak meegenomen maar eenmaal thuis begon ik te twijfelen... Ik wil hem het liefst op vlees houden. En wil dus eigenlijk verdergaan met vleessoorten elimineren. Dus dat ga ik vanaf nu doen en die zak brokken breng ik terug.
Ze wil dat ik over een maand weer contact met me opneem om te kijken hoe de brokken werken want volgens haar zou je al na een maand ongeveer verbetering moeten Zien.

Als het na 8 weken nog hetzelfde is wil ze een tijdje antibiotica geven om te kijken of dat werkt. En anders evt een biopt, of een bloedonderzoek voor allergieën uit de omgeving. (Als ik het allemaal goed heb begrepen en onthouden)

Dus. Iemand ervaring ermee? Ik sprak namelijk ook nog een andere DA en die zei dat het onwaarschijnlijk is dat een hond voor alle dierlijke eiwitten allergisch is. Eerder voor bepaalde soorten.
Wil hem ook niet heel z'n leven hypoallergeen brokken geven. Het liefst gewoon KVV.

Iemand tips? Ik denk erover om een vleesdroger aan te schaffen zodat ik he, toch nog iets van een snack/beloning aan kan bieden van het vleessoort waar hij tegen kan.
Gebruikersavatar
luka en kira
5-sterren
Berichten: 1231
Lid geworden op: Zo 30 Mei 2010, 23:51
Locatie: Harderwijk

Re: Hond met jeuk

Berichtdoor luka en kira » Vr 21 Mar 2014, 12:39

Wat vervelend dat je hondje zulke klachten heeft!
Heb je al eens gekeken of er rijst, granen of een premix in naturis zit? Ik ben hier niet bekend mee... zelf geef ik mijn honden barf.
Dan weet ik tenminste precies wat ze binnen krijgen.
Misschien zou je dan nog kunnen overwegen om een andere kvv te geven?
Ik zou in dit geval naar een holistisch dierenarts gaan om de oorzaak van de klachten op te sporen.
Zo lang je niet weet wat de klachten veroorzaakt blijft het toch koffiedik kijken lijkt me.
Waarom krijgt je hond: een AB kuur (bacterie gevonden?) een spuitje tegen de jeuk (is symptoombestrijding en werkt altijd tijdelijk) of een pipetje tegen mijt terwijl er in het afkrabsel geen mijt is gevonden?

Sterkte!
Kenzo123
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Do 20 Mar 2014, 17:05

Re: Hond met jeuk

Berichtdoor Kenzo123 » Vr 21 Mar 2014, 14:30

In naturis zit geen rijst of granen.

Dus wat voer betreft ben ik tevreden, zeker omdat naturis per 150 gram wordt verpakt op z'n kleinst. En dit is dus voor mijn hond precies genoeg voor 2 dagen.

Zoals ik schreef, mijn hond krijgt nu geen AB kuur, dat stelde de DA voor om te proberen als het niet aan voeding ligt. Dat pipetje is ook tegen vlooien. Schijnbaar kan 1 beet al problemen veroorzaken. En de da zei ook dat het mogelijk is dat niet bij elk afkrabsel mijt te zien is. Dus vandaar.

Bedankt voor je advies tot zover :-) vind ik fijn!

Denk alleen dat ik eerst verder ga met voedseleliminatie. Als dat niet blijkt te werken kan ik altijd nog naar een holistisch dierenarts gaan. Die zal mij waarschijnlijk ook niet met een consult een kant en klaar antwoord kunnen geven dus voor nu doe ik maar wat ik denk dat goed is.

Meer mensen die ervaring hebben met jeuk bij honden?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60313
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hond met jeuk

Berichtdoor Lizzy » Vr 21 Mar 2014, 14:41

Waarschijnlijk heeft je hond een spuit met prednison gehad. En als de jeuk dan acuut stopt, kan er ook sprake zijn van een allergie. En ja, dan is natuurlijk altijd de vraag "allergie voor wat?". Ik geloof dat het zo'n beetje standaard is dat men eerst kijkt of de hond een voedselallergie heeft. Dat is lekker makkelijk namelijk, je trekt een zak brokken uit het rek. En als dat niet helpt, ga je meestal verder zoeken. En kun je bijv. een allergie test doen.

Ik denk dat dit wel een interessant topic voor je is: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 582.0.html
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hond met jeuk

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Joyce1985 en 3 gasten