Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Lynx
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Za 09 Mar 2013, 21:12

Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lynx » Vr 07 Mar 2014, 12:22

Goedemiddag,

Ik ben vanmorgen naar de dierenarts geweest met mijn Jack Russel van 12 jaar oud. Ik vond dat ze de laatste week een wat dilkere buik had en dat terwijl ze nog niet optimaal eet. De dierenarts gaf aan dat ze een vermoeden had dat er vocht in de buik zou zitten. Ze heeft bloed afgenomen en hier kwamen schokkende waardes uit en ook kwam er vocht uit haar buik. Ze adviseerde mij om de hond in te laten slapen of om nog een echo te laten maken. Wat is wijsheid? Is mijn hond nog te redden? Ze oogt verder niet ziek. Gaat iets minder graag uit dan voorheen maar dat ligt misschien aan het vocht in de buik.
Leverwaardes waren trouwens boven de 1000 en de rest was ook of te laag of te hoog.

Mvg,
Lynx
Lizzy
Moderator
Berichten: 55288
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lizzy » Vr 07 Mar 2014, 12:28

Volgens mij is de keuze om uit te laten zoeken waar je hond aan lijdt. Of niet. En te kijken hoe lang het nog gaat. Ik zou zelf willen weten wat er aan de hand is. En dus liet ik een echo maken. Kost niet veel, weinig belastend en kan een hoop vragen beantwoorden. Zonder de exacte bloedwaardes te kennen kunnen we er verder niks zinnigs over zeggen. Verhoogde leverwaardes kunnen van alles betekenen. Onder andere ook een leverontsteking (die mogelijk nog behandelbaar is).
Gebruikersavatar
Lynx
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Za 09 Mar 2013, 21:12

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lynx » Vr 07 Mar 2014, 12:41

Bedankt voor je antwoord. Ik denk dat ik inderdaad voor een echo ga. Mijn vader kwam net thuis en is het ermee eens. Ik ga weer even de dierenarts bellen.
Edit:
Over een uurtje kan ik terecht voor een echo. Wel bij een andere kliniek maar wil graag uitsluitsel krijgen. Even kijken wat zij er over zeggen en anders kan ik nog naar een specialist gaan.
Edit2:
Terug van de echo. Ze heeft onwijs veel vocht in de buik. Ook blijkt de lever vergroot en is het hoogst waarschijnlijk een tumor. Omdat hij zo vergroot is kan deze niet meer geopereerd worden.
Leverwaardes:
Ureum 4.2 (moet tussen 2.3 - 9.1)
Glucose 5.3 (moet tussen 4.4 - 5.9)
Alkalisch fosfatase 1076.0 (Moet onder de 130)
Totaal eiwit 41.0 (moet tussen 47- 69)
GPT/ALT 590.0 (moet onder de 113)
Creatinine 49.0 (moet tussen 55 - 139)
Albumine 10.0 (moet tussen 22 - 35)

Ik heb plaspillen en prednison meegekregen. Nu even op zoek naar een goed dieët.
Laatst gewijzigd door Lynx op Vr 07 Mar 2014, 15:16, 1 keer totaal gewijzigd.
tt-tjes
5-sterren
Berichten: 4892
Lid geworden op: Ma 16 Jan 2006, 09:47
Locatie: Noord Brabant

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor tt-tjes » Vr 07 Mar 2014, 15:47

Er staan diverse topics waar voorbeelden in staan. Fjurdy krijgt een combidieet. Zoek anders even naar Fjurdy leverdieet.
charmed
5-sterren
Berichten: 3721
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor charmed » Vr 07 Mar 2014, 18:42

Bij Prudence waren de laatste keer ook de GPT en AF fors verhoogd. Zij heeft een leverbesparend dieet gehad (gekookt) en daarnaast Mariadistel.

Lynx schreef:Bedankt voor je antwoord. Ik denk dat ik inderdaad voor een echo ga. Mijn vader kwam net thuis en is het ermee eens. Ik ga weer even de dierenarts bellen.
Edit:
Over een uurtje kan ik terecht voor een echo. Wel bij een andere kliniek maar wil graag uitsluitsel krijgen. Even kijken wat zij er over zeggen en anders kan ik nog naar een specialist gaan.
Edit2:
Terug van de echo. Ze heeft onwijs veel vocht in de buik. Ook blijkt de lever vergroot en is het hoogst waarschijnlijk een tumor. Omdat hij zo vergroot is kan deze niet meer geopereerd worden.
Leverwaardes:
Ureum 4.2 (moet tussen 2.3 - 9.1)
Glucose 5.3 (moet tussen 4.4 - 5.9)
Alkalisch fosfatase 1076.0 (Moet onder de 130)
Totaal eiwit 41.0 (moet tussen 47- 69)
GPT/ALT 590.0 (moet onder de 113)
Creatinine 49.0 (moet tussen 55 - 139)
Albumine 10.0 (moet tussen 22 - 35)

Ik heb plaspillen en prednison meegekregen. Nu even op zoek naar een goed dieët.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55288
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lizzy » Za 08 Mar 2014, 08:01

Ze konden geen biopt maken van de lever? Want nu weet je eigenlijk nog niet wat het is... Waarschijnlijk een tumor zegt mij niet zoveel.

Ik zou je hond echt direct op een leverdieet zetten. En Mariadistel gaan geven. De helft van de mensendosering.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55288
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lizzy » Za 08 Mar 2014, 08:02

Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor *Dorothea* » Za 08 Mar 2014, 12:03

De lever kan ook vergroot zijn tgv stuwing tgv een hartprobleem, dan kun je ook vocht in de buik krijgen.
Is het vocht ook nog onderzocht?
Gebruikersavatar
Lynx
1-ster
Berichten: 10
Lid geworden op: Za 09 Mar 2013, 21:12

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Lynx » Za 08 Mar 2014, 18:25

De dierenarts die de echo maakte zei dat het er niet goed uitzag. En ze had het er over dat een biopt maken niet zoveel zin heeft. Goedaardig of kwaadaardig opereren heeft geen zin meer omdat de lever zo vergroot is. Ik ben nu bezig met kip/zoete aardappel en groentes zelf koken. Morgen ga ik mariadistel halen. Havermout zal ik ook even halen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Verhoogde leverwaardes. wat doen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Radja en 9 gasten