BPWR.... Contact leggen met een fokker

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
jasmijn
5-sterren
Berichten: 2099
Lid geworden op: Ma 03 Jan 2005, 18:18
Locatie: Purmerend

BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor jasmijn » Vr 07 Mar 2014, 00:44

Aangezien het heel leeg en stil in huis is ben ik weer een beetje opzoek gegaan naar een nieuw maatje.

Alleen omdat ik het vrij spannend vind allemaal heb ik ook wat moeiten om contact te leggen met een fokker.

Ben een beetje bang dat ik het verkeert doe  :-[

Dus mijn vraag aan jullie is hoe pak je dit aan?
Ik stuur het liefst een mailtje omdat ik bellen vrij eng vind, maar wat zet ik er in?
Gelijk mijn "levens" verhaal wat betreft honden of beter een kort hallo en dat ik graag een hondje van hun wil en daar veder persoonlijke over wil spreken hoe en wat?

hoe hebben jullie het gedaan?
En voor de fokker onder ons wat vinden jullie het fijns?

En zou ik daar dan ook gelijke in vermelden dat ik barf voer en dat ik samen wil over leggen over niet volgens het normalen schema enten of kan ik dat beter persoonlijk zeggen?

Ik heb nu een fokker op het oog die hier op barfplaats staat, dus dan zou het een plus zijn om dat te vertellen toch?
In ieder geval het barf voeren en de ervaring die ik daar mee heb.

O ik vind dit echt heel moeilijke, ik heb eigenlijke niemand die me hier bij kan helpen.
Mijn vriend is wel erg goed met mensen maar heeft echt geen bal verstand van honden  :-\
 
ChantalKrijn
5-sterren
Berichten: 1513
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2011, 19:36
Locatie: Spijkenisse
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor ChantalKrijn » Vr 07 Mar 2014, 00:52

Vertellen wie je bent, waar je vandaan komt, waarom je op zoek bent naar een hondje. En waarom dat ras en van die fokker.
Geen levensverhaal, maar zodat ze al een idee hebben wie je bent enzo. Dat je graag eens kennis komt maken met fokker + beestenboel.

Ik zou zelf het vers voeren en evt enten gewoon bespreken als je daar daadwerkelijk bent. Sommige fokkers lezen 'vers' in een mailtje en dan gaan gelijk de alarmbellen aan. Sommige fokkers hebben een stukje over voeding op hun website staan, daar zou ik dan naar verwijzen als je het in de mail wilt vermelden.

Het IS ook erg moeilijk, want je wilt natuurlijk niet dat de fokker die jij geweldig vindt een verkeerd beeld van je krijgt  :)

Stel een mailtje op, en lees die morgen nog eens. Ben je er dan nog tevreden mee, stuur je hem weg.
Gebruikersavatar
jasmijn
5-sterren
Berichten: 2099
Lid geworden op: Ma 03 Jan 2005, 18:18
Locatie: Purmerend

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor jasmijn » Vr 07 Mar 2014, 01:21

Oké super bedankt, hier kan ik al iets mee.

Maar wel of geen leeftijd er in zetten?

Gelukkig ben is het niet raar dat ik het moeilijk vind  ::) :biggrin2:

Kan natuurlijk ook het mailtje hier neer zetten zo dat jullie het na kunnen lezen en zeggen wat jullie er van vinden en wat er verbeterd moet worden  ;)

Moet ik het wel eerst durven schrijven  ::)
Ben nu al 10 keer op nieuwe begonnen en loop er de helen tijd over na te denken  :-\

Zo verschrikkelijk spannende dit  :nerves:
Sultan
5-sterren
Berichten: 553
Lid geworden op: Za 23 Jul 2005, 01:45
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Sultan » Vr 07 Mar 2014, 01:37

Ik ben ook iemand die liever mailt dan belt, ben geen held in bellen :)

Als fokker vind ik het heel fijn om te weten waarom iemand kiest voor het ras wat ik fok, in mijn gevl de Cane Corso. Weet iemand wat het ras inhoudt, de leuke, maar ook minder leuke kanten van het ras?

Een hele lange eerste mail vind ik niet nodig, kort en bondig, maar wel duidelijk. Toch heb ik al wel gemerkt dat een eerste mail of eerste telefoongesprek echt niet alles is. Heb hele mooie mails ontvangen, of mooie gesprekken gehad aan de telefoon, die dan bij bezoek hier vreselijk tegenvielen qua omgang met de honden.
Maar Anderson gaat ook op, een "gebrekkig" geschreven mail (weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven) of dito telefoongesprek, bleken bij kennismaking juist soms de fijnste pupkopers te zijn.
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11697
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor hannabelgje » Vr 07 Mar 2014, 06:18

Ik stel me kort voor in een mail en vermeld dan ook mijn woonsituatie.  Dan vraag ik of ik langs mag komen en maak een afspraak.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Parelridder » Vr 07 Mar 2014, 07:29

Toen ik pups verwachtte heb ik heel uiteelopende mails van belangstellenden ontvangen en er waren er heel verschillende zonder dat er sprake was van 'goed' en 'fout'. Ik zou willen zeggen "Probeer het jezelf niet zo moeilijk te maken, leg gewoon contact!", maar als dat lukte had je het natuurlijk al lang gedaan ;) Wat van belang is in een 1e berichtje is dat je aanleiding geeft interesse te hebben in een gesprek/ontmoeting met jou/jullie. Wat een fokker daarvoor van jullie wil weten verschilt echt van fokker tot fokker en is hier dus onmogelijk te beantwoorden. Zelf heb ik eerst telefonisch contact en pas als na dat gesprek beide partijen nog geinteresseerd zijn een afsprak voor ontmoeting tussen mij&honden en geinteresseerde/gezin.
Wat ik zelf een leuk 1e berichtje zou vinden is een mailtje waarin je jezelf kort voor stelt: naam, leeftijd, woonplaats en met wie je leeft (partner, kinderen, dieren..). Natuurlijk vertel je op zoek te zijn naar een pup en wat je aan trekt in dat ras (of die fokker als daarvan sprake is, wellicht mooie foto's op de website of zo, maak het niet ingewikkelder dan het is). Misschien weet je al of je een reutje of teefje wilt of persé een bepaalde kleur? Dit kan van belang zijn als er al een wachtlijst is, dan kan de fokker direct zien of je nog een aardige kans maakt of dat ze je beter kan adviseren verder te zoeken. Als fokker vind ik het daarnaast fijn te weten hoeveel uren de hond tzt alleen moet leren blijven: is het gezin hele dagen van huis en zo ja, hebben ze al nagedacht over wie/hoe de hond dan wordt opgevangen. Misschien heb je vragen die je al vast wilt stellen, dan gewoon doen. Je wens uit spreken de fokker en honden te bezoeken, om verder kennis te maken, vind ik en absolute pré. Komt bij dat je ook meteen weet of de fokker die tijd er in wil steken ;)
Ik zou in een 1e mailtje niet beginnen over voeding en vaccinatie. Los van dat dit een gevoelig onderwerp kan zijn en ik het daarom pas ter tafel zou brengen als je elkaar al wat hebt leren kennen, zou dit voor mij persoonlijk - als pupkoper - niet het grootste belang zijn (haak je af als de fokker brokjes verkiest of de reguliere vaccinaties laat zetten bij alle pups?) Persoonlijk hecht ik meer waarde aan waar de pups opgroeien, hoe de socialisatie gaat, hoe de moederhond is... En ook hoe tzt het bezoek gaat, mogen eens per week alle kopers gezamenlijk komen of neemt ze voor iedereen apart de tijd? Maar al die dingen hoef je niet in en 1e berichtje te bespreken. Mag wel, niets op tegen, het is een kennismaking en dus gewoon zijn wie je bent! Allereerst is de kans behoorlijk klein dat iemand daarop af knapt, want het zou niet van wezenlijk belang moeten zijn lijkt mij, of iemand iets meer of minder tikt, daar wordt pup tzt immers niets minder van!! Als een fokker af knapt op een vraag meer of een thema wat voor jou nú van belang is, dan gaat het vroeg of laat toch stuk lopen, dan zitten jullie kennelijk op elkaar allergie. Kom ik dus tóch terug op m'n 1e advies: Probeer het jezelf niet te moeilijk te maken :)
inni
5-sterren
Berichten: 2151
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor inni » Vr 07 Mar 2014, 08:03

Ik tikte op een moment dat ik de koude stilte zat weg te snotteren, een mailtje, gewoon wat er in me opkwam, over het gemis van Berre, de plaats waar we wonen (en wandelen) de +- leeftijd van de kinderen ( 2 thuis, 2 uithuis) het feit dat ik overdag thuis ben.............. ??of ik in aanmerking zou kunnen komen?? en de +- prijs, want daar had ik geen benul van. Enkele uren later (of de dag erna??) nog 's nagelezen hier en daar wat aangepast en "verzenden". En dan wachten.....maar al snel een antwoord met info en dat we eventueel mochten komen kenismaken.....dat was nog enger ;) maar de kop was eraf............ enkele weken later uitkiezen........wat lastig....want wat wint, hart of verstand???........bij mij mijn hart dus... en dan het ophalen...........weer eng .....en het vertrekken..........plaatselijke buien ;)

Het gaat je best lukken.  ;)
Gebruikersavatar
vanhaut
3-sterren
Berichten: 221
Lid geworden op: Wo 08 Jun 2005, 18:35
Locatie: Rutten (Noordoostpolder)
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor vanhaut » Vr 07 Mar 2014, 08:21

Ik kreeg via de NLV een lijst met fokkers .
Na wat zoeken heb ik een aantal fokkers eerst gemaild met hierin onze gezinssituatie , woonomgeving en samenstelling honden populatie ( destijds veel reuen en behoorlijk stevige reuen qua karakter )

Daarna telefonisch contact gehad met onze fokker en daarna huisbezoek .. Toen kregen we groen licht  8).. En kwam een poos later onze eerste labrador ( Bo, mooie zwarte labrador reu ) . Yara (bruine labrador dame ) kregen we doordat dezelfde fokker ons uitkoos om haar op fokkersvoorwaarden te plaatsen bij ons .. Daar zijn er nog steeds erg blij mee . Het vertrouwen wat ons is geschonken ..

Yara is op dit moment hopelijk drachtig ( volgende week echo ) .. En een dochter van haar zal bij ons blijven op wederom fokkersvoorwaarden .
Lizzy
Moderator
Berichten: 62404
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Lizzy » Vr 07 Mar 2014, 08:25

Ik vond het prima om gebeld te worden, ik vond het prima om gemaild te worden. En als ik mails ontving, vond ik het eigenlijk allemaal prima behalve de "wat kost ie?" mails waar geen aanhef en een afsluiting in stond. Dus ik zou me helemaal niet zo druk maken, gewoon lekker schrijven of zeggen wat jij fijn vindt. Het gesprek of de email wisseling komt vanzelf op gang (of niet maar dan weet je ook genoeg) doordat de fokker jou ook vragen stelt.
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Nadia » Vr 07 Mar 2014, 09:52

Niet alles gelezen, maar zou er niet een herplaatst staffordje bij jullie komen??
Gebruikersavatar
jasmijn
5-sterren
Berichten: 2099
Lid geworden op: Ma 03 Jan 2005, 18:18
Locatie: Purmerend

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor jasmijn » Vr 07 Mar 2014, 11:18

Ja dat was idd het plan, helaas besloot Femke anders  :-\

Buiten ging het super goed en waren ze gek op elkaar, binnen was het opeens totaal anders :(

Femke ging echt totaal over de zeik, totaal gestrest en niet meer te bereiken met wat dan ook.
Het was zo erg dat na die enen keer samen binnen het 3 dagen duurden voor ze weer haar zelf was.
En daarna wou zo ook buiten niks meer met hem te maken hebben, ik snapte er echt niks van tico had echt niks naars gedaan of zo.
Van af het moment dat hij een voet over de drempel zetten was ze totaal van streek  ???

We hebben toen besloten dat het voor Femke beter was om geen anderen hond er bij te nemen zo lang ze nog bij ons was.

Tico is weer terug gegaan naar het asiel en hij heeft een nieuwe baasje gevonden gelukkig, ik vond het wel verschrikkelijk moeilijk hoor, was al erg veel van die hond gaan houden  :-\
Maar ik kon het Femke echt niet aan doen
Gebruikersavatar
nova
5-sterren
Berichten: 4540
Lid geworden op: Zo 20 Mar 2005, 01:16
Locatie: Urmond, Limburg

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor nova » Vr 07 Mar 2014, 11:52

Bij een fokker informeren naar een pup is geen sollicitatie gesprek  ;)

Als mensen mij mailen voor een pup, vind ik het fijn  als ze zich kort voorstellen, aangeven wat ze zoeken, reu/teef,  en  of ze een hond zoeken als  bankhanger  en of ze  meer willen, bijv. showen.
OOk vind ik het fijn als mensen aangeven dat ze kennis willen maken met  mijn honden, vóórdat er puppen zijn, ik hou  dat even af totdat een echoo heeft uitgewezen dat er idd pupsels onderweg zijn.
-

Ik knap  af op mails van 3 regels, waarvan 1 regel de vraag behelst: wat kost ie? . 
TessaThomas
5-sterren
Berichten: 527
Lid geworden op: Ma 22 Aug 2011, 14:02
Locatie: Moerkapelle

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor TessaThomas » Vr 07 Mar 2014, 12:03

Ik vond bellen ook eng. Dus ik heb eerst een mail gestuurd. Gewoon een nette met aanhef, wie wij zijn, hoe we bij die fokker terecht gekomen zijn, wat we willen met een hond  en wat we kunnen bieden. En natuurlijk wat vragen. Daar kwam een leuke mail op terug, met toch het verzoek om te bellen, omdat dat makkelijker was. Dus met zenuwen gebeld en meteen 3 kwartier aan de telefoon gezeten. ;) Nu had ze op dat moment een nest liggen, dus de kennismaking kwam pas enkele weken later. Ook de kennismaking was heel leuk, hele avond zitten kletsen. En zelfs nog te horen gekregen dat als we geen pup bij haar vandaan wilden, ze ons wel wilde helpen met verder zoeken.

Niet nodig geweest, wel 2 jaar gewacht en nu is de pup alweer bijna een jaar oud.

Ik denk dat je het niet te lang moet maken, geen mail van 4 A4tjes. Maar gewoon jezelf kort voorstellen. Je wordt vanzelf terug gemaild met vragen als ze meer willen weten.
**Jillaroo**
5-sterren
Berichten: 600
Lid geworden op: Di 16 Okt 2007, 11:57
Locatie: nieuwegein
Contact:

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor **Jillaroo** » Vr 07 Mar 2014, 12:45

Mij mag je mailen bellen maakt mij niet uit. Op iedere mail krijgt men antwoord, afhankelijk van de gestuurde mail is dit uitgebreid of minder uitgebreid. Een beetje persoonlijke mail vind ik altijd wel erg fijn en natuurlijk waarom je voor een bepaald ras heb gekozen en of jouw ervaring met het ras ook inderdaad zo is. over het vers voeren is alleen handig als je het ook terugziet op de website of dat je je weet dat ze het voeren.

Succes! enne fokkers bijten echt niet  ;D
Gebruikersavatar
Pauline
5-sterren
Berichten: 7256
Lid geworden op: Di 04 Jan 2005, 10:07
Locatie: Daar waar de wijzen vandaan kwamen

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Pauline » Vr 07 Mar 2014, 12:59

Aan mij heb je niks..., ik zou bellen. Ik ben nooit bang aan de telefoon en ik vind mailen juist weer lastiger. Maar er zitten mooie tips tussen, dus het gaat vast goed komen!

Wat voor ras heb je op het oog?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: BPWR.... Contact leggen met een fokker

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kaio en 22 gasten