hardheid vleesbotten.

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Barfplaats

Roosj
5-sterren
Berichten: 1313
Lid geworden op: Di 27 Nov 2012, 15:31

hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Roosj » Za 01 Mar 2014, 18:33

Waar zijn kalkoen vleugels en kalkoenrugstuk qua hardheid en verteerbaarheid mee te vergelijken?

En haaskarkas?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55292
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Lizzy » Za 01 Mar 2014, 18:38

Roosj schreef:Waar zijn kalkoen vleugels en kalkoenrugstuk qua hardheid en verteerbaarheid mee te vergelijken?

Haaskarkas?

En haaskarkas?

Kalkoenvleugels :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:
Dat is flauw :biggrin2:

Ik vind beide hard. Echt ongeschikt voor de beginner en zelfs voor sommige gevorderde vleesbot-eters. Het is hard en scherp. Beide. Ik had laatst weer geiten/lamsribben van het Islam Centrum, die waren zachter en beter te verteren.
Roosj
5-sterren
Berichten: 1313
Lid geworden op: Di 27 Nov 2012, 15:31

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Roosj » Za 01 Mar 2014, 19:37

Lizzy schreef:Haaskarkas?
Kalkoenvleugels :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:
Dat is flauw :biggrin2:

Ik vind beide hard. Echt ongeschikt voor de beginner en zelfs voor sommige gevorderde vleesbot-eters. Het is hard en scherp. Beide. Ik had laatst weer geiten/lamsribben van het Islam Centrum, die waren zachter en beter te verteren.


Tnx. Dan gokken we het er niet op. Lamsribben verteer den wel.
Roosj
5-sterren
Berichten: 1313
Lid geworden op: Di 27 Nov 2012, 15:31

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Roosj » Zo 02 Mar 2014, 10:01

En kalkoen drumstick?
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor lauraV » Zo 02 Mar 2014, 10:14

de botten van kalkoen vind ik te hard en evt kleine stukjes te scherp ... vooral van de drumstick
hier dus geen kalkoen of hazen karkas ...
Roosj
5-sterren
Berichten: 1313
Lid geworden op: Di 27 Nov 2012, 15:31

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Roosj » Zo 02 Mar 2014, 10:18

Ok. Tnx.

Kalkoennekken geef ik overigens wel en dat gaat prima.
Gebruikersavatar
renate1985
5-sterren
Berichten: 1429
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor renate1985 » Zo 02 Mar 2014, 10:22

Kalkoennekken gaat hier goed ( gevorderde barfers)  alleen Haaskarkas verteren ze slecht dus krijgen ze niet meer.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 5721
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor pearlsofpassion » Zo 02 Mar 2014, 10:49

Naar het schijnt zijn vleugels en karkas van kalkoen harder dan de nekken. Poten zijn dragende delen en van zo'n groot dier als kalkoen dus zowiezo niet geschikt.
Kalkoenbot zou ook kunnen splinteren, al zou dat bij de nekken dus minder het geval zijn.
Roosj
5-sterren
Berichten: 1313
Lid geworden op: Di 27 Nov 2012, 15:31

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Roosj » Zo 02 Mar 2014, 10:56

Ok, dus behalve de nekken voer ik beter geen botten van een kalkoen ;)

Tnx
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: hardheid vleesbotten.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten