Accuut nierfalen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Accuut nierfalen

Berichtdoor Barfplaats

AnjaS
1-ster
Berichten: 6
Lid geworden op: Vr 06 Dec 2013, 19:57

Accuut nierfalen

Berichtdoor AnjaS » Za 28 Dec 2013, 17:54

Nadat we begonnen waren met het gebruik van Vitofyllin, werd Durac heel ziek. Overgeven, zieker dan tevoren.
Meteen gestopt met de Vitofyllin op advies van onze dierenarts.
Ruim anderhalve week later was hij nog niets opgeknapt, dus weer op het spreek uur. Meteen bloed afgenomen, en het bleek dat de nierwaarden te hoog waren, nog niet schrikbarend, maar wel in die mate dat hij ons adviseerde twee nierspoelingen te gaan doen, waarschijnlijk zouj Durac daar van opknappen. Zo gezegd zo gedaan. Ook hebben we hem op dieet voeding gezet. Een paar dagen na de laatste spoeling weer bloed afgenomen, en nu waren de nierwaarden zeer verslechterd, de spoelingen hadden niets gedaan. Ook waren de waarden van de alvleesklier verslechterd, wat betekent dat hij zichzelf aan het vergiftigen is. We hebben als laatste middel toch nog weer een spoeling gedaan gistermiddag. Hij zou eventueel de nacht in de praktijk kunnen blijven zodat we hem vandaag op zouden kunnen halen, maar we hebben besloten hem op te halen, we wilden hem bij ons hebben als het veel slechter zou gaan.
Momenteel slaapt hij erg veel. Het eten gaat nu redelijk. We zijn ons ervan bewust dat we binnenkort afscheid van onze lieverd moeten nemen. We zijn erg verdrietig, we knuffelen hem veel en zorgen dat hij er lekker bij ligt. Hij komt gelukkig nog wel uit de mand, en is nog wel allert.
We zullen hem verschrikkelijk missen, 13 jaar lang is hij ons vriendje en speelkameraadje geweest.
Ik heb geen idee hoe ik foto's moet plaatsen, anders zou ik dat graag doen.
Lil

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor Lil » Za 28 Dec 2013, 17:59

Heel veel sterkte!

Hier komen de beelden van afgelopen mei terug, alleen was accuut hier dermate accuut dat het maar een paar uur geduurd heeft.
Gebruikersavatar
Esther en Daya
4-sterren
Berichten: 262
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2011, 18:55

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor Esther en Daya » Za 28 Dec 2013, 18:36

Gatver, wat een rot nieuws.

Roept bij mij ook herinneringen op........

Heel veel sterkte!
keetje
5-sterren
Berichten: 4319
Lid geworden op: Vr 24 Aug 2007, 16:12
Locatie: Ermelo, gelderland

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor keetje » Za 28 Dec 2013, 20:09

Verschrikkelijk, ook hier weer bekende beelden op het netvlies,.....

Hier heeft accuut 2 spoelingen en 4 dagen geduurd..... :'(

Heel veel sterkte,..... :bigarmhug:
Gebruikersavatar
dien
3-sterren
Berichten: 183
Lid geworden op: Ma 29 Jul 2013, 09:02
Locatie: winschoten

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor dien » Za 28 Dec 2013, 21:12

Ach wat erg, heel veel sterkte hoor!
miekjevdv
3-sterren
Berichten: 191
Lid geworden op: Wo 10 Jul 2013, 23:18

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor miekjevdv » Zo 29 Dec 2013, 21:40

Ook dit komt mij zeer bekend voor.

Mijn hond heeft het in maart gehad, volgens mij ook door nieuwe medicatie (kreeg juist 2 dagen extra medicatie voor zijn hartgeruis en dit was zeer zware medicatie), maar volgens mijn DA is dat niet bewezen en heeft hij er nog nooit problemen mee gehad.
Hij werd ook op een paar uurtjes tijd heel slecht. Reageerde niet meer, kon niet meer staan, bleef gewoon liggen.

Eens bij de DA en na bloedonderzoek werd er ook nierfalen vastgesteld.

Normaal zou hij ook bij de DA gebleven zijn om alles goed te spoelen, maar omdat mijn DA naar een begrafenis moest en mijn hond niet alleen wou achterlaten, hebben we toen besloten om hem terug mee naar huis te nemen. Dit ook omdat mijn DA ons (mijn ouders en mij) al kent van toen hij zijn praktijk begon en ik heb mijn stage ook bij hem gedaan. (ik ben afgestudeerd als dierenarts assistente), dus hij vertrouwde mij wel.

We hebben toen pilletjes meegekregen tegen het misselijk zijn en Fortekor (wat de doorbloeding bevorderd) kreeg hij al voor zijn hartgeruis. En hij heeft ook een spuitje met langwerkende AB. Dit omdat hij ook met zeer hoge koorts zat (41,5°C) en waarschijnlijk een ontsteking van de nieren had.

Ik heb toen 2 weken beneden blijven slapen bij hem, omdat ik bang was dat ik 's ochtends beneden zou komen en hem dood zou aantreffen want in het begin kroop hij altijd stilletjes weg.

Mijn hond wou in het begin zelf niet drinken. Dus heb ik hem elk uur (licht gedwongen) met een spuitje water gegeven. Dit heb ik ongeveer 1 week gedaan. Daarna begon hij terug zelf te drinken.
Ik denk dat hij op die week tijd, meer heeft gedronken dan in heel zijn leven.  :D (Hij is nooit een grote drinker geweest)

Het terug willen eten, heeft nog een week langer geduurd en we hebben hem in het begin ook moeten dwingen.
Dit door middel van nierdieet (blikjes royal canin, wist toen nog niets af van KVV) te mixen met een beetje extra water en hem dan ook via een spuitje gegeven.
Mijn hond was in het begin gewoon bang om terug te eten. Hij dacht dat hij terug misselijk zou worden.

Hij heeft het nierdieet van de DA ongeveer 3 maand gegeten. En dit met lange tanden. Toen ben ik op KVV terecht gekomen en ben ik overgeschakeld op een week menu van verschillende soorten KVV (die weinig fosfor bevatten) en 1 pens dag per week en elke dag extra groenten. Dit eten ging er goed in en hij knapte goed op. Hierdoor ben ik volledig overtuigd dat KVV véél beter is voor honden dan brokken en krijgt mijn volgende hond, vanaf het pup zijn ook KVV.

Wij hebben hem nog 8 maanden bij ons mogen hebben, waarvan toch nog zeker 5 zeer goede maanden.
Ik heb hem uiteindelijk op 1 december laten inslapen. Dit omdat zijn nierwaarden terug verslechter waren en zijn hart ook niet meer zo goed was. De laatste maand heeft hij ook 2x een keelontsteking en 2x een dubbele oorontsteking gehad, wou niet meer eten (zelfs dingen waar hij vroeger zot van was wou hij niet meer) en toen zag ik duidelijk aan hem dat het genoeg was.  Mijn DA was zelf verrast dat hij het nog zolang goed gedaan heeft, want hij was er eigenlijk al bijna zeker van dat mijn hond geen maand meer te leven had. Zo slecht waren zijn waarden in maart.

Wij hebben hem ook 13 jaar bij ons gehad en ik weet dat afscheid nemen zeer pijnlijk is. Voor mij was hij alles. Ik heb geen kinderen, ben singel en al mijn liefde ging naar hem. Dus ik weet hoeveel pijn het doet. Het is nu 1 maand geleden en het doet nog elke dag zeer veel pijn, maar voel jezelf zeker niet schuldig. Troost je met de zeer mooie herinneringen en weet dat je hem 13 jaar (of hopelijk nog langer) lang alles gegeven hebt wat hij verdiende. En geloof mij, je hond geeft zelf wel aan wanneer het genoeg geweest is en zoals ik in je verhaal kan lezen, heeft hij het zelf nog niet opgegeven  ;). Dus misschien word hij wel terug een beetje beter en kan je nog lang van hem genieten.  :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug:

Maar zeker nog niet opgeven.
Zolang hij zelf nog wil eten en drinken, heeft hij het zelf nog niet opgegeven.

De raad die ik je kan geven is hem extra laten drinken. Al dan niet gedwongen.
Het vele slapen deed mijn hond in het begin ook, dit komt omdat de hond alle energie nodig heeft om de nieren aan het werk te houden.
Mijn hond kreeg ook extra omega 3. Omega 3 blijkt ook goed te zijn voor de doorbloeding van de nieren. Ik gaf Senior van Doils. Dit is een olie. Pas wel op in het begin dat je dit stilaan opbouwt, sommige honden krijgen hier rap diarree van als je de volledige dosis in 1 keer geeft.
Ook gaf ik mijn hond Ipakitine. Dit is een poeder die je samen met het eten geeft en die poeder bindt het Fosfor in het eten, zodat de opname van fosfor verminderd word.
Voor de rest hem rustig houden, lekker veel liefde geven en veel knuffelen.

Heb je medicatie of iets anders meegekregen van de DA?

Mocht je nog vragen hebben over iets, vraag ze maar. Misschien kan ik je nog verder helpen met iets.

Voor de  rest zeer veel sterkte gewenst.  :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug: :bigarmhug:
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Accuut nierfalen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten