Vriesmes?!

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Vriesmes?!

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Poedelpret
5-sterren
Berichten: 703
Lid geworden op: Do 12 Mei 2005, 12:48
Locatie: Overijssel
Contact:

Vriesmes?!

Berichtdoor Poedelpret » Di 31 Mei 2005, 13:13

Hoi,

Mijn hond Ken krijgt nu sinds vorige week Carnibest
en ik vind het nog lastig snijden die rollen. :P
Deel hem door 4 en verdeel het in tupperware bakjes
in de koelkast. (2 porties per dag)

Nu las ik laatst ergens dat er speciale vriesmessen bestaan. Klopt dit? Heeft iemand meer info. ???

Bedankt!
Jinxy
3-sterren
Berichten: 196
Lid geworden op: Vr 06 Mei 2005, 13:13
Locatie: Geleen

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Jinxy » Di 31 Mei 2005, 13:20

Vriesmessen ken ik niet.
De CB rollen snijd ik altijd gewoon door hoor, niks moeilijks aan. Wel een scherp mes gebruiken!
:)
Bianca1
4-sterren
Berichten: 281
Lid geworden op: Za 15 Jan 2005, 19:22
Locatie: Flevoland

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Bianca1 » Di 31 Mei 2005, 13:26

ja ik heb een elektrisch diepvriesmes, maar dat werkt dus niet zoals ik had gehoopt... Ik legde dan de worst een uurtje ofzo op het aanrecht, dan maakte ik met het mes een zaagsnede en dan wrikte ik het stuk met een gewoon mes eraf. Zo blijft het vrijwel geheel bevroren. Maar als je het uurtje langer op het aanrecht legt kun je inderdaad met een scherp gewoon mes prikken&wrikken (mijn ervaring is dat echt snijden niet gaat op zon knetterharde worst, maar als je je scherpe mes er ver in prikt en dan licht wrikt dan scheurt het stuk eraf )
Jinxy
3-sterren
Berichten: 196
Lid geworden op: Vr 06 Mei 2005, 13:13
Locatie: Geleen

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Jinxy » Di 31 Mei 2005, 13:28

Uhm, ik snijd de worsten wel pas door als ze helemaal of in ieder geval voor het grootste gedeelte zijn ontdooit..Gaat prima 8)
Gebruikersavatar
Poedelpret
5-sterren
Berichten: 703
Lid geworden op: Do 12 Mei 2005, 12:48
Locatie: Overijssel
Contact:

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Poedelpret » Di 31 Mei 2005, 14:27

Hoi,

Dank voor de adviezen! :D
Gebruikersavatar
Loti
3-sterren
Berichten: 220
Lid geworden op: Za 21 Feb 2004, 19:03

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Loti » Di 31 Mei 2005, 18:41

Ik heb bij een ijzerhandel een speciaal mes gekocht, waarmeer je diepvriesproducten kan doorsnijden. Het is levensgevaarlijk, want het is een dubbelzijdig mes. Als je kracht zet en per ongeluk op de bovenkant duwt, wat makkelijk kan gebeuren omdat het heft vrij klein is....dan laat zich raden wat er gebeurt :-\ :'(
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Jolly » Di 31 Mei 2005, 18:58

[quote="Loti"]
Ik heb bij een ijzerhandel een speciaal mes gekocht, waarmeer je diepvriesproducten kan doorsnijden. Het is levensgevaarlijk, want het is een dubbelzijdig mes. Als je kracht zet en per ongeluk op de bovenkant duwt, wat makkelijk kan gebeuren omdat het heft vrij klein is....dan laat zich raden wat er gebeurt :-\ :'(
[/quote]

auw dan krijg je dit effect zeker :-\
Afbeelding
Elvira
5-sterren
Berichten: 965
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 19:14
Locatie: Rucphen
Contact:

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Elvira » Di 31 Mei 2005, 22:11

Ik gaf vroeger rodi kennelverpakking en dat waren worsten van 2,25 KG. Met de zaag maakte ik een inkeping en met de beitel hakte ik het in stukken.
Gebruikersavatar
pleuntje
5-sterren
Berichten: 626
Lid geworden op: Di 19 Apr 2005, 11:45
Locatie: Roosendaal

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor pleuntje » Wo 01 Jun 2005, 00:38

Ik doe gewoon een worst in een tupperwaredoos en weeg het vlees netjes af op zijn benodigde portie.
Bandit vindt het trouwens heerlijk.
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Nelly » Wo 01 Jun 2005, 01:21

Ben ik ff blij dat ik 3 van die grote jongens heb. Hier gaat er gewoon 2 kg per dag doorheen, dus ik hoef niks te snijden, wrikken of wat dan ook. Leg het gewoon daags vantevoren uit de vriezer en rest gaat vanzelf 8)
Gebruikersavatar
Poedelpret
5-sterren
Berichten: 703
Lid geworden op: Do 12 Mei 2005, 12:48
Locatie: Overijssel
Contact:

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Poedelpret » Wo 01 Jun 2005, 09:22

[quote="Lupa"]
maar mag ik even vragen waarom je zo moelijk maakt?
je deeld door 4 want je hond heeft 2 plakken per dag nodig, dus je doet er met 1 rol 2 dagen erover.
waarom laat je het niet gewoon ontdooien en gewoon in de koelkast bewaren tot de volgende dag?
[/quote]
Als het al bijna ontdooid is wordt het zo'n zooitje
met bloed en stank met het snijden van porties dat ik dat liever bevroren doe, zeker als ik zelf nog moet eten
gaat mijn maag opspelen :-X

Wat wel al helpt is het een uurtje op de aanrecht en dan lukt het redelijk om het al in vieren te snijden / hakken. Dan gaat het gelijk in verschillende bakjes weer de koelkast in. ;)
Laatst gewijzigd door Poedelpret op Wo 01 Jun 2005, 09:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Vriesmes?!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pike en 1 gast