Barfen in spanje!

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Barfen in spanje!

Berichtdoor Barfplaats

carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Zo 17 Nov 2013, 16:21

Hoi, ik ben nieuw op deze website, ik ben Ellen Vangronsveld wij hebben een Duitse Dog Bentley, in Spanje. Barf is volledig onbekend, en zelfs geen veearts kan je hierbij helpen! Onze duitse dog van 1 jaar en 6 maanden weegt 53 kg, meerendeels te wijten aan leishmania, een ziekte doorgebracht door een mug, enkel en alleen in zuiderse landen. Hierdoor heeft hij ruim 10 kilo verloren. Bovenop alles is hij ook nog eens gevoelig voor 1 of meerdere ingredienten die constante diaree veroorzaakte ! Momenteel is Bentley, onze duitse dog, in behandeling tegen leishmania en op een eliminatie dieet. Hij is nog in behandeling tot en met begin December. Als alles goed gaat met hem zou Ik graag over stappen op Barf! ik zeg IK omdat mijn man nog niet volledig overtuigd is !
Het werk is geen enkel probleem, naargelang we nu ongeveer een 2 kilo per dag koken voor meneer, maar we zullen alles en ook alles zelf moeten samen stellen ! Ik heb me nagevraagd bij de slagers in de buurt, en dit zijn de prijzen : paarden en rundsvlees ( mager ) 5,50 per kilo, 4,50 / kilo rundsribben met veel vlees, 2 euro / kilo ribben volledig kaal. 2Euro / kilo longen , 4,25/ kilo lamslever.
zalmkop : 2,95 euro/ kilo, kleine visjes ( geen idee welke , weinig graad ) 2,50 / kilo
volledig konijn, 5 euro .
We zouden rond de 150- 160 euro per maand willen blijven voor 1,300 kilo / dag wat met deze prijzen wel mogelijk is . Wat denken juillie hiervan ? wat zijn jullie ervaringen prijzen voor zelf samen te stellen.
helenavantroje
3-sterren
Berichten: 147
Lid geworden op: Do 12 Mar 2009, 00:33

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor helenavantroje » Zo 17 Nov 2013, 16:34

Hallo,
Ik woon ook in Spanje en vind jou prijzen erg laag, ik betaal aanzienlijk meer. Runderribben zijn een no no, veel te hard. Kan je beter ribbetjes van een jong lam nemen, krijg ik voor een goeie prijs. In longen zit bijna geen voedingswaarde, dus als tractatie wel geschikt.
Sardines zijn goedkoop, makreel ook( deze wel een paar weken invriezen voordat je het geeft), meestal krijg ik de zalmkop por nada als ik toch vis koop. Ik zie geen groente in je dieet, dat hoort er echt wel bij!
carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Zo 17 Nov 2013, 22:21

Leuk dat we niet de enige zijn in spanje
carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Zo 17 Nov 2013, 22:22

Ps: de groentjes zijn er ook zeker bij! Maar wat precies ben ik ook nog niet uit!
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1635
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Thea » Ma 18 Nov 2013, 13:27

Ik mis hart en nier. Je zou bij de paardenslager eens kunnen vragen of hij ook het hart wil verkopen aan je ;)
pens zou een hele mooie afwisseling zijn, kan je makkelijk als dagmaaltijd geven.
Kippen hebben ze toch ook wel in Spanje. Daar mogen ze alles van hebben ;)
Eigenlijk al het gevogelte wel denk ik.
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5288
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Laura2004 » Ma 18 Nov 2013, 15:01

Barfen in Spanje is goed mogelijk, alleen is het een stuk kostbaarder en daardoor voer ik veel minder gevarieerd dan in Nederland.

We kunnen voor een redelijke prijs aan lamsrug/ribben komen €4,50 p/kg bij de islamitische slager. Daarnaast koopt mijn moeder in Madrid voor mij hele kleine lamskopjes (en als ze op bezoek komt neemt ze er zoveel mogelijk voor mij mee, deze week ook weer  :)), die kan ik hier weer niet krijgen (hier = Tarragona), de islamitische slager verkoopt alleen hele grote en dat vind ik niet prettig om te geven.

Daarnaast kopen we lams- en runderorganen bij de islamiet, daar betalen we tussen de €4,50- €8,- p/kg voor. En we kunnen daar ook aan kippenorganen komen, zo rond de €6,- p/kg. De enige plek waar je vuile pens kan kopen in Spanje is bij de islamiet (pens wordt namelijk veel gegeten in Spanje en wordt dan ook schoon en gebleekt verkocht bij de Spaanse slagers), maar aangezien de pens van de islamitische slager ontzettend naar urine rook geef ik het niet meer, ik moest er van kokhalzen, dus de honden krijgen geen pens.. We hebben laatst ook (bijna) een hele geit (een hele kleine met organen en kop, de poten hebben we niet gekocht) kunnen kopen bij de islamiet, ook voor zo'n 4,50 p/kg. Maar dat was incidenteel.

Daarnaast kopen wij in de supermarkt kipkarkassen, die kosten zo'n €1,20 p/kg. Wij kopen die bij Mercadona of Spar.

En ook hebben we een slager die kalkoennekken besteld voor ons (dozen van 5 kg), daar betalen we zo'n €3,- p/kg voor. Konijn kost zo rond de €4,50 p/kg, dus ook dat kopen wij niet standaard.  En ik koop makreel voor de honden op de markt voor €2,50 p/kg.

Het menu van mijn honden bestaat dus over het algemeen uit (om de dag) kip(karkassen en lever, nieren, hart en maagjes) afgewisseld met runderorganen (tong, hart en nieren)), lam (nek, rug, testikels en hart, soms lamswangen), kalkoen (nek en soms karkassen met organen), (1 maal p/week) vis en groenten en daarnaast geef ik dagelijks chlorella en een aantal andere suplementen (ivm lichamelijke klachten). Incidenteel konijn of geit. 

Ik zou graag gevarieerder willen voeren, maar dat is financieel niet mogelijk. Ik zou dolgraag parelhoen, eend, kwartel, haas etc. willen voeren, maar dan kunnen we zelf niet meer eten. De honden eten ongeveer anderhalf kg per dag.

Ik weet niet of je wat hebt aan deze informatie. Het is dan de bedoeling dat je met de producten die je kan krijgen een zo compleet mogelijk menu samenstelt volgens de (barfplaats)percentages. Je kan je menu in de daarvoor bestemde afdeling van het forum plaatsen.

Geef aub geen runderribben, dat kan alleen maar ellende opleveren (kapotte tanden en kiezen en obstructies). Ik zou die ribben wel kopen en gewoon het vlees eraf snijden, ik vind het super goedkoop!
Gebruikersavatar
Meike en Daisy
5-sterren
Berichten: 588
Lid geworden op: Ma 26 Jul 2010, 14:07
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Meike en Daisy » Ma 18 Nov 2013, 15:19

Ik vond het ook duurder in Spanje, maar kon wel redelijk betaalbare producten vinden. Maar met een klein hondje is het al gauw betaalbaar natuurlijk.

Ik heb de prijzen van producten en winkels waar ik ze vond opgeschreven: http://www.voerwijzer.com/barfen-spanje
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10179
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Anne in Zweden » Ma 18 Nov 2013, 15:21

Heb je geen kleine slagertjes bij je in de buurt, waar ze gespecialiseerd zijn in één of twee diersoorten? Ik heb korte tijd in Spanje gewoond, net in de tijd dat we begonnen met barfen, en bij ons in het dorp was een slager die alleen lam en kip verwerkte - echt een piepklein winkeltje, maar het hele dorp kocht er zijn lamskoteletjes omdat die zo mooi waren. Ik heb daar heel wat keren goed kunnen scoren, voor weinig geld. Lamsorganen: luchtpijp met hart en longen er nog aan, kip: alles wat de slager aan restjes in een bak had gekwakt, dus ook kopjes, pootjes (geen veren). Niet het mooiste vlees, maar het was even roeien met de riemen die ik had toen.

Op mercados municipales had ik op een gegeven moment ook mijn contacten, kon ik ook veel restjes halen, of bv. lamsribjes waar de koteletten af waren gehaald, zodat je alleen nog het doormidden gezaagde borstbeen met ribjes van een paar cm lang overhield. Die kocht ik voor 3 euro de kilo. Op mercados zijn ze per winkeltje vaak ook gespecialiseerd in één of twee diersoorten. Is wel fijn, dan loop je ook niet het risico dat je vlees in contact is geweest met varkensvlees.
carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Ma 18 Nov 2013, 15:25

Bedankt voor beide reacties!
Kip is bij bentley volledig uit de boze! Hij heeft namelijk sinds pup altijd diaree gehad,
Wat volgens onze veearts geen probleem was, het zou wel veranderen waneer hij volwassenvoer kreeg!
We zijn 90% zeker dat kip de boosdoener is, naargelang zijn gosbi bits chicken and rice onmiddelijke diaree oplevert! Het zit dan ook volgepropt met kip, kip, kip en nomaals kip.
Kip is dus een zekere no! We zitten momenteel op eliminatie dieet, hij is pas weer slecht geweest door de leishmania, en zo heb ik konijn, rund en paardenvlees kunnen proberen! Alles wel gekookt!
Dit tolereerd hij prima!
De informatie is super!! Het is heel anders hier naar een slager te gaan, een deel te vertalen van op de website, en dan als
carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Ma 18 Nov 2013, 15:29

Meike en daisy, super artikel, met vertaling en alles!
Geweldig, bedankt voor de moeite in namens van iedereen die in spanje moet beginnen barfen!
carelde
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Do 14 Nov 2013, 13:03

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor carelde » Ma 18 Nov 2013, 15:33

Anne in Duitsland: goed idee, het klopt dat in de slager enkel met paardenvlees het stukken goedkoper is! Hier in de buurt is geen, de privee slagerd zijn super duur, maar mischien wel Girona centrum!
Het zal zoeken, zoeken, en zoeken zijn! Tenminste als ik mijn man krijg overtuigd!
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2914
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Cindy de Wolf » Ma 18 Nov 2013, 15:38

Als jullie een beetje bij elkaar wonen (geen idee) is het dan niet een idee om eens te overleggen met bijvoorbeeld Degomeat mbt een diepvriestransport?? Denk alleen wel dat je dan een grote vriezer moet hebben zodat er veel ingekocht kan worden.

Ik weet dat er hier iemand was, ik meen in Zwitserland die kvv liet komen vanuit Nederland.
helenavantroje
3-sterren
Berichten: 147
Lid geworden op: Do 12 Mar 2009, 00:33

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor helenavantroje » Ma 18 Nov 2013, 16:01

Carrefour heeft soms ook kleine lamskopjes, geit is niet te betalen, duurder dan tournedos hier! Ik rij naar een nederlandse supermarkt in Albir die voor mij dozen pens van smuldier bestelt. Lamshart is wel te krijgen en runderhart. Ik geef ook af en toe een kwartel, hardstikke duur, maar ja, je moet toch een variatie hebben.
Gebruikersavatar
Meike en Daisy
5-sterren
Berichten: 588
Lid geworden op: Ma 26 Jul 2010, 14:07
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Meike en Daisy » Wo 04 Dec 2013, 17:32

carelde schreef:Meike en daisy, super artikel, met vertaling en alles!
Geweldig, bedankt voor de moeite in namens van iedereen die in spanje moet beginnen barfen!


Bedankt, leuk om te horen :) En graag gedaan natuurlijk!

Ik had zelf ook Ziwi Peak hert mee ter afwisseling (en soms voor de makkelijkheid). Ook niet goedkoop.
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Moderator
Berichten: 8061
Lid geworden op: Di 26 Jul 2011, 16:20
Locatie: Herzele (België)

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor pearlsofpassion » Do 05 Dec 2013, 08:30

carelde schreef:Bedankt voor beide reacties!
Kip is bij bentley volledig uit de boze! Hij heeft namelijk sinds pup altijd diaree gehad,
Wat volgens onze veearts geen probleem was, het zou wel veranderen waneer hij volwassenvoer kreeg!
We zijn 90% zeker dat kip de boosdoener is, naargelang zijn gosbi bits chicken and rice onmiddelijke diaree oplevert! Het zit dan ook volgepropt met kip, kip, kip en nomaals kip.
Kip is dus een zekere no! We zitten momenteel op eliminatie dieet, hij is pas weer slecht geweest door de leishmania, en zo heb ik konijn, rund en paardenvlees kunnen proberen! Alles wel gekookt!
Dit tolereerd hij prima!
De informatie is super!! Het is heel anders hier naar een slager te gaan, een deel te vertalen van op de website, en dan als  worden te bekenen!
Lam gaan we zeker proberen! Ik voeg nu verschillende vlees soorten bij het eliminatie dieet, dan weet ik al zeker als hij het verdraagd of niet.
Vandaag kon ik het niet laten, en heb garbanzos cocidos ( kikkererwten ) gemixt en hij was super blij!
Alle reacties zijn super fel op prijs gesteld!!! Geen costillas de ternera dan maar!


Let je wel een beetje op dat omdat hij een diersoort gekookt verdraagd, dit niet wil zeggen dat het ongekookt ook gaat.  Dat is vaak hetzelfde, maar niet noodzakelijk.
Ik zou ook niet aan de hand van zijn reactie op de brokken concluderen dat kip zowiezo niet gaat.  Er kan ook een andere boosdoener in gezeten hebben, graan vb.  Nu is kip wel vaak een oorzaak van allergiën hoor, daar niet van.  Ik begrijp dan ook dat je eerst andere diersoorten wil gaan proberen, maar op het eind van je eliminatiedieet, zou ik het toch nog even uittesten.
Houdt je ook lang genoeg aan tussen elke diersoort voor je eentje toevoegt?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Barfen in spanje!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten