vragen over botvlees malen??

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Barfplaats

deja
5-sterren
Berichten: 1415
Lid geworden op: Za 14 Mar 2009, 21:52
Locatie: Alkmaar

vragen over botvlees malen??

Berichtdoor deja » Wo 06 Nov 2013, 11:39

Ik heb voor Fajah een vleesmolen gekocht de clatronic 3151 en wil eendennekken kipkarkas en konijnkarkas er proberen door te malen. Moet dat helemaal ontdooid worden of kan het er wel half bevroren door, wil er ook zalmlijven door malen, je moet vast alles klein knippen denk ik.
Barbaravh
4-sterren
Berichten: 267
Lid geworden op: Di 02 Dec 2008, 07:37
Locatie: Oost-Vlaanderen (BE)

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Barbaravh » Wo 06 Nov 2013, 12:16

Die vleesmolen ken ik niet, ik heb een Kenwood en maal alles half bevroren.
Hanny
5-sterren
Berichten: 980
Lid geworden op: Ma 06 Mar 2006, 10:52
Locatie: Oldenzaal

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Hanny » Wo 06 Nov 2013, 12:20

Ja, knippen lijkt me  wel nodig. Hoe wilde je het er anders in krijgen?
De ingang is toch vrij klein.
Hier wordt het  ontdooid gemalen.
Manlief, die dat werk altijd doet, houdt niet van ijskoude vingers.
i.p.v. kipkarkas maalt hij altijd kleine afvalstukje, die we van de poelier krijgen.
Te klein om aan mijn honden te voeren, maar makkelijk door de machine.
Wij malen al jaren en jaren met een eenvoudige machine en nog steeds doet die zijn werk.
Wel altijd met beleid behandeld, wij zijn nu eenmaal ouderwets zuinig.
Met poten, als die nog aan een karkas zitten, zou ik heel voorzichtig zijn.
Parelhoen laat zich ook vrij gemakkelijk malen.
Succes met je machine.

Hanny
Gebruikersavatar
Ruisje
5-sterren
Berichten: 3035
Lid geworden op: Ma 05 Mar 2012, 02:43
Locatie: Maasgouw - Midden Limburg

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Ruisje » Wo 06 Nov 2013, 15:26

Ook ik heb een andere molen (zo'n zware via ebay gekocht) maar ik hak, knip het wel in "hapklare" stukken voor de molen. Eerder lange dan dikke stukken, zodat de worm er makkelijk grip op krijgt. Zo knip ik eendennekken als ik die maal altijd in, voor de grip dus ;)
Alles maal ik half bevroren! Voor bevroren vingers heb ik van die handschoenen (soort rubber, gevoerd) bij de boerenbond gekocht. Daar meng ik ook mee.  ;D
deja
5-sterren
Berichten: 1415
Lid geworden op: Za 14 Mar 2009, 21:52
Locatie: Alkmaar

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor deja » Wo 06 Nov 2013, 15:35

Ruisje schreef:Ook ik heb een andere molen (zo'n zware via ebay gekocht) maar ik hak, knip het wel in "hapklare" stukken voor de molen. Eerder lange dan dikke stukken, zodat de worm er makkelijk grip op krijgt. Zo knip ik eendennekken als ik die maal altijd in, voor de grip dus ;)
Alles maal ik half bevroren! Voor bevroren vingers heb ik van die handschoenen (soort rubber, gevoerd) bij de boerenbond gekocht. Daar meng ik ook mee.  ;D

Maar doe je de eendennekken in zijn geheel erin maar dan ingeknipt?
Gebruikersavatar
Ruisje
5-sterren
Berichten: 3035
Lid geworden op: Ma 05 Mar 2012, 02:43
Locatie: Maasgouw - Midden Limburg

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Ruisje » Wo 06 Nov 2013, 15:38

deja schreef:Maar doe je de eendennekken in zijn geheel erin maar dan ingeknipt?

Ja. Ik knip ze aan één kant een paar keer in met de snoeischaar en met die kant voer ik ze aan de molen.
Als je bang bent dat het toch te hard is voor de molen, kun je ze ook met een hamer een beetje pletten. :)
deja
5-sterren
Berichten: 1415
Lid geworden op: Za 14 Mar 2009, 21:52
Locatie: Alkmaar

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor deja » Wo 06 Nov 2013, 21:23

Nou heb inmiddels 1 kilo konijnkarkas en 2 kilo eendennek en nog wat zalmlijf erdoor gemalen dat ging heel goed. Het meeste werk is nog het klein maken. Alles zit alweer in de vriezer, morgen komt er kipkarkas en ga ik die ook proberen. Ik wil het spiervlees en orgaan gewoon erbij geven. Dus niet malen. Het grootste probleem was de karkassen.
Ik ben er heel blij mee en zal hier zeker meer gebruik van maken.
Gebruikersavatar
Annemarie Rijnveld
5-sterren
Berichten: 3203
Lid geworden op: Ma 13 Feb 2012, 14:37
Locatie: Italie

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Annemarie Rijnveld » Wo 06 Nov 2013, 22:11

Ik zou geen kalkoennekken en lamsribben er door gooien....hier hebben al enkelen de Clatronic naar de ratsmoedee geholpen door deze vleesbotten proberen te malen.

Ik weet natuurlijk niet of misschien in Nederland kalkoennek en lamsrib zachter zijn dan in Italie.
deja
5-sterren
Berichten: 1415
Lid geworden op: Za 14 Mar 2009, 21:52
Locatie: Alkmaar

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor deja » Do 07 Nov 2013, 10:23

Annemarie Rijnveld schreef:Ik zou geen kalkoennekken en lamsribben er door gooien....hier hebben al enkelen de Clatronic naar de ratsmoedee geholpen door deze vleesbotten proberen te malen.

Ik weet natuurlijk niet of misschien in Nederland kalkoennek en lamsrib zachter zijn dan in Italie.
Nee hoor dat doe ik er ook niet door ik vond zalmgraad al moeilijk gaan, maar mss zat het onderin bij die schroef niet helemaal goed want later pakte hij en gooide het er in een keer uit dus het ging wel, maar meer als eend konijn kip en zalm mss duif en parelhoen zal ik er niet door doen, ik ga niet proberen tot hij stuk gaat natuurlijk. Maar ben er heel blij mee. Zou er ook haaskarkas door gaan.
Laatst gewijzigd door deja op Vr 08 Nov 2013, 07:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vragen over botvlees malen??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten