zelf yoghurt maken

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

zelf yoghurt maken

Berichtdoor Barfplaats

TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

zelf yoghurt maken

Berichtdoor TMG1961 » Vr 27 Sep 2013, 10:07

Vraagje voor de mensen die zelf yoghurt maken. Ik houd niet echt van de dunne Nederlandse yoghurt. Nu heb ik een yoghurtmachine met een 1 ltr bak maar de yoghurt die ik krijg is even dun als die in de winkel. Hoe maken jullie de yoghurt en hoe krijg je hem dikker zonder na de bereiding hem eerst nog eens te laten uitlekken.
Gebruikersavatar
Annemarie Rijnveld
5-sterren
Berichten: 3203
Lid geworden op: Ma 13 Feb 2012, 14:37
Locatie: Italie

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Annemarie Rijnveld » Vr 27 Sep 2013, 10:24

TMG1961 schreef:Vraagje voor de mensen die zelf yoghurt maken. Ik houd niet echt van de dunne Nederlandse yoghurt. Nu heb ik een yoghurtmachine met een 1 ltr bak maar de yoghurt die ik krijg is even dun als die in de winkel. Hoe maken jullie de yoghurt en hoe krijg je hem dikker zonder na de bereiding hem eerst nog eens te laten uitlekken.
Misschien hangt het af van de yoghurt die je hebt gebruikt (mager?) ik begin altijd met een biologische yoghurt, volle yoghurt...en ik heb altijd lekkere stevige yoghurt..ik kan het potje ondersteboven houden, bij wijze van spreken.
Gebruikersavatar
Zoetermeerder
1-ster
Berichten: 26
Lid geworden op: Wo 14 Aug 2013, 08:47

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Zoetermeerder » Vr 27 Sep 2013, 12:17

Heb je al Griekse yoghurt (bij AH bijv) of Turkse yoghurt geprobeerd?
Blijft als de deksel er af is ook omgekeerd in het bakje.
Veel lekkerder, voller van smaak en romiger.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor TMG1961 » Vr 27 Sep 2013, 12:38

Heb het eerst met griekse yoghurt gemaakt..maar eindresultaat was dunne yoghurt.
Heb nu volle melk met roeryoghurt erin zitten..griekse yoghurt was op

Heb ook mailtje gestuurd naar leverancier machine..er zit een timer op maar die werkt niet goed. de machine geeft al na 2 uur aan dat de yoghurt klaar zou zijn
Gebruikersavatar
Annemarie Rijnveld
5-sterren
Berichten: 3203
Lid geworden op: Ma 13 Feb 2012, 14:37
Locatie: Italie

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Annemarie Rijnveld » Vr 27 Sep 2013, 13:45

Nee, moet minstens 8 uur bij mijn weten...de eerste yoghurt kan inderdaad niet zo geweldig uitvallen, daarna gebruik je er een gedeelte ervan als starter voor de volgende partij. Succes
Gebruikersavatar
WillyP
5-sterren
Berichten: 1075
Lid geworden op: Do 12 Feb 2009, 22:06
Locatie: Grijpskerke

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor WillyP » Vr 27 Sep 2013, 13:51

Leuk!

Hoe maak je yoghurt zonder machine?
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8048
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Borke » Vr 27 Sep 2013, 13:58

Mijn machine doet er 24 uur over.
Dikkere yoghurt krijgen heeft te maken met de starter die je gebruikt.
Ik gebruik Yogood bakjes van AH en gooi een vol bakje bij 1250ml melk.
K&D
5-sterren
Berichten: 3030
Lid geworden op: Do 16 Feb 2006, 21:08
Contact:

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor K&D » Vr 27 Sep 2013, 14:25

Toevallig zag ik vandeweek een uitzending van de keuringsdienst van waarde.
Je moet echt verse melk van de boer hebben volgens hen en:

Voeg twee eetlepels yoghurt toe aan de warme melk. De kwaliteit van de yoghurt die je toevoegt, bepaalt de kwaliteit van de yoghurt die je maakt. Gebruik dus een yoghurt die je erg lekker vindt.
Linkje naar artikel en rechts de uitzending:

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... hurt_maken
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor TMG1961 » Vr 27 Sep 2013, 14:28

K&D schreef:Toevallig zag ik vandeweek een uitzending van de keuringsdienst van waarde.
Je moet echt verse melk van de boer hebben volgens hen:
Linkje naar artikel en rechts de uitzending:

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/s ... hurt_maken


Het kan ook met melk die je in de winkel koopt. Die hoef je dan alleen tot ongeveer 45 graden te verhitten ipv te koken
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor TMG1961 » Vr 27 Sep 2013, 14:28

Nog een vraagje. Doen jullie de melk op kamertemperatuur in de machine of verwarmen jullie die eerst tot een graad of 40-45?
Gebruikersavatar
boskat
5-sterren
Berichten: 1020
Lid geworden op: Za 30 Jul 2005, 13:48
Contact:

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor boskat » Vr 27 Sep 2013, 14:29

http://nl.m.wikihow.com/Yoghurt-maken. Deze link vond ik op internet,lijkt me wel leuk om het ook eens te proberen :)
Gebruikersavatar
- pien -
5-sterren
Berichten: 2570
Lid geworden op: Wo 21 Dec 2005, 15:11
Locatie: tussen Leiden en Haarlem

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor - pien - » Vr 27 Sep 2013, 14:31

Ik heb ook wel es yogurt gemaakt en die was vrij dun.
We houden hier van stevige yogurt, vriendlief brengt vaak Turkse mee  :D
Ik heb niet zo vaak melk in huis maar toevallig nu wel, dat zou leuk zijn als ik met een beetje Turkse yogurt gewoon m'n eigen (goedkopere) stevige yogurt kan maken  :)
Gebruikersavatar
Beppie1
5-sterren
Berichten: 567
Lid geworden op: Za 07 Jul 2007, 09:05
Contact:

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Beppie1 » Vr 27 Sep 2013, 15:23

Ik leg de melk in heet water. Ongeveer 15 min later is de melk dan 45 gr.
Gebruik ook de Yogood(voorheen die andere ;)....) en altijd prima.... Alleen lukt het me niet met halfvolle of magere melk..... dat vind ik dan weer jammer!

Ook ik laat het 24 uur staan in mijn machine
Sonja
5-sterren
Berichten: 3528
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Sonja » Vr 27 Sep 2013, 15:27

Ik vond de joghurt die ik maakte met de custom probiotics als starter het lekkerste, maar helaas is die in Nederland lastig te verkrijgen. Ik maak nu joghurt met een joghurt van de makro als starter. Weet eigenlijk niet precies het merk, maar het is een dikke joghurt en ik heb gelet op de culturen die er in zitten.
Als ik verse melk gebruik, verhit ik de melk tot aan het kookpunt. Gebruik ik houdbare melk, dan verhit ik tot ca. 42 graden. Ik gebruik altijd volle melk, evt nog aangevuld met room en ik laat 'm minimaal 24 uur in de joghurtmaker staan. Ik heb dan lekker dikke joghurt.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8048
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Borke » Vr 27 Sep 2013, 15:38

TMG1961 schreef:Nog een vraagje. Doen jullie de melk op kamertemperatuur in de machine of verwarmen jullie die eerst tot een graad of 40-45?

Ik gebruik volle geitenmelk, gewoon van de supermarkt.
Die leg ik in warm water uit de boiler, daarna nog een keer in deel kokend water wat ik aanvul met warm water.
In het begin temperatuurde ik, nu weet ik wel dat het ca 42 graden is als het de machine in gaat.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: zelf yoghurt maken

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: lauraV, patt en 9 gasten