Hoe doen jullie dat?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
bas rouge
5-sterren
Berichten: 501
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor bas rouge » Zo 22 Mei 2005, 11:37

Ik heb ingevroren vlees gekocht. Ik wil daarvan porties maken en ook een deel verwerken in de groenteprutjes.

Daarvoor moet het vlees eerst geheel ontdooien, verwerkt worden en dan, tja, weer opnieuw in de vriezer.
Kan dat? Bij alle vleestypes?

Hoe doen jullie dat als je vlees besteld, of kopen jullie alleen niet ingevroren materiaal zodat je direct thuis porties kunt maken.

Kortom, van te voren heb ik er niet over nagedacht en nu sta ik in dubio wat te doen.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor geer » Zo 22 Mei 2005, 11:38

Ik laat het altijd wat ontdooien, maak porties en vries het vervolgens weer in...
Lizzy
Moderator
Berichten: 55276
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Lizzy » Zo 22 Mei 2005, 11:41

Ik koop eigenlijk alleen vlees dat niet ingevroren is. Om deze reden dus. Ik heb in het verleden wel ingevroren vlees gekocht. Dat liet ik dan ietsjes ontdooien en met een warm gemaakt mes (in heet water dopen) sneed Leo het vlees dan in porties. Dat ging met gemak weer terug de vriezer in en dat is altijd prima gegaan. Maar ja, handig is het niet....
Gebruikersavatar
bas rouge
5-sterren
Berichten: 501
Lid geworden op: Ma 12 Jul 2004, 21:55
Locatie: Den Haag
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor bas rouge » Zo 22 Mei 2005, 11:41

Wat ontdooien, dus niet geheel begrijp ik maar net zoveel dat jer meer mee kan.

Maar zo'n keukenmachine kan vast niet overweg met half ontdooit (en dus nog steeds hard) vlees. Of vergis ik me daarin?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55276
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Lizzy » Zo 22 Mei 2005, 11:43

bas rouge schreef:Wat ontdooien, dus niet geheel begrijp ik maar net zoveel dat jer meer mee kan.

Maar zo'n keukenmachine kan vast niet overweg met half ontdooit (en dus nog steeds hard) vlees. Of vergis ik me daarin?



Nee, ik denk inderdaad dat je je keukenmachine sloopt wanneer je daar bevroren vlees in doet.

Het enige wat ik kan bedenken is dat je het vlees ietsjes zachter laat worden en met een goeie gehaktmolen maalt.

Ik zou het tenminste zelf niet zodanig laten ontdooien dat je het met een keukenmachine kan verwerken om het vervolgens weer in te vriezen. Dat lijkt mij (maar wie ben ik) teveel van het goede.
Laatst gewijzigd door Lizzy op Zo 22 Mei 2005, 11:44, 1 keer totaal gewijzigd.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor tieneke » Zo 22 Mei 2005, 11:55

Ik zou het zeker niet volledig laten ontdooien,heb je een scherpe ijzerzaag in huis?
Had mijn hakbijlt al ingepakt...stom,stom,stom....toen ik erachter kwam dat ik nog honden heb.....waar ik een grote lamsnek voor moest halveren....was zo gepiept ;)
k9
2-sterren
Berichten: 85
Lid geworden op: Zo 13 Mar 2005, 14:40
Locatie: Groningen
Contact:

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor k9 » Zo 22 Mei 2005, 18:21

tieneke schreef:Ik zou het zeker niet volledig laten ontdooien,heb je een scherpe ijzerzaag in huis?
Had mijn hakbijlt al ingepakt...stom,stom,stom....toen ik erachter kwam dat ik nog honden heb.....waar ik een grote lamsnek voor moest halveren....was zo gepiept ;)


;D ;D kan me voorstellen... ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Hoe doen jullie dat?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten