Bachbloesem waar en wanneer

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Barfplaats

westie
3-sterren
Berichten: 143
Lid geworden op: Wo 16 Mar 2005, 14:02
Locatie: hoofddorp

Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor westie » Wo 18 Mei 2005, 11:40

Mijn hond Isis is heel hyper bij de behendigheidstraining ;D. Ze gaat tekeer als een gek. Bij haar EEG cursus (wel andere hondenschool) is er nauwelijks iets aan de hand. Nu raadde iemand mij aan om haar bachbloesem te geven. Dit zou haar wat kalmeren. Nu vraag ik mij af of dit inderdaad een oplossing kan zijn en zo ja, waar ik het kan kopen. Alvast bedankt voor de reacties.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60254
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Lizzy » Wo 18 Mei 2005, 11:53

westie schreef:Mijn hond Isis is heel hyper bij de behendigheidstraining ;D. Ze gaat tekeer als een gek. Bij haar EEG cursus (wel andere hondenschool) is er nauwelijks iets aan de hand. Nu raadde iemand mij aan om haar bachbloesem te geven. Dit zou haar wat kalmeren. Nu vraag ik mij af of dit inderdaad een oplossing kan zijn en zo ja, waar ik het kan kopen. Alvast bedankt voor de reacties.


Is ze altijd hyper? Of is ze gewoon enthousiast met cursussen? Je moet eerst achterhalen welke Bach Bloesem het beste bij haar en haar situatie past. Daarvoor kun je bijv. wat boekjes lezen over Bach Bloesems bij honden. Of je kunt contact opnemen met iemand die zich in Bach Bloesems/honden gespecialiseerd heeft. Overigens worden Bach Bloesems ingezet bij probleemgedrag. Ik weet niet of daar uberhaubt sprake van is?

Bach Bloesems kunnen in de meeste reformwinkels of via de therapeut aangeschaft worden. Maar nogmaals, iedere hond/situatie is uniek en heeft z'n eigen Bach Bloesems of combinatie van meerdere bloesems nodig.
westie
3-sterren
Berichten: 143
Lid geworden op: Wo 16 Mar 2005, 14:02
Locatie: hoofddorp

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor westie » Wo 18 Mei 2005, 13:56

Isis is gewoon een hele overdreven enthousiaste hond. Het gedrag bij de behendigheids cursus is zo danig dat als ik haar straf (boos toespreken)en bij haar halsband alleen beet houden) ze zelfs mij bijt. Normaal bijt ze nooit en vertoont ze dit gedrag eigenlijk niet. Aangezien ze verder wel naar haar zin blijkt te hebben ( als ze zelf aan de beurt is)vind ik het zonde met de cursus te moeten stoppen.Ze wordt zo hyper dat ze moeilijk aandacht kan geven en te keer gaat als een gek als iemand anders aan de beurt is. Ze kan op zo een moment ook niet geaaid worden en er moet zeker geen andere hond langs haar komen :-[. Ze gromt dan als een gek en bijt (niet door maar ze bijt wel). Ik hoop een reformwinkel te vinden met folders. Als iemand anders nog info voor me heeft over de Bach BVloesems of een andere ideale tip heeft graag. :)
Aura
4-sterren
Berichten: 254
Lid geworden op: Za 30 Apr 2005, 23:49
Locatie: meestal Utrecht-stad
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Aura » Wo 18 Mei 2005, 14:09

Ik heb laatst een boekje gekocht over Bach Bloesem bij dieren. Het is geschreven door Bianca Uittenbogaard, en heel prettig leesbaar! Er zijn ook nog meer boekjes, maar die ken ik zelf niet....

De eerste Remedies die ik gaf, heb ik besteld op Dierendokter.nl.
Ze kunnen daar ook wel advies geven als je het hele verhaal verteld, maar toen ik dat boekje had gelezen, kwam ik toch op andere remedies uit dan dat die site me geadviseerd had. Je kent je eigen hond natuurlijk ook het beste.
Nu heb ik zelf iets samengesteld (je kan ook maar 1 remedie geven trouwens), maar dat heb ik wel via die site besteld. ;)

Ik kan je aanraden om eens een boekje te halen en zelf te kijken wat je haar het beste kan geven.
Ike
5-sterren
Berichten: 3004
Lid geworden op: Ma 18 Apr 2005, 15:11

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Ike » Wo 18 Mei 2005, 15:25

ik weet dat ze bij Rozemarijn in het dorp (een paar winkels naast de Hema) veel op dat gebied hebben en er erg veel van af weten!
Doedels
5-sterren
Berichten: 1119
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2005, 21:13
Locatie: Flevoland
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Doedels » Wo 18 Mei 2005, 22:13

Ik ben het met Lupa eens. Ik denk dat het probleem eerder in de trainingsaanpak zit dan in het karakter en aanleg van Isis. Een Westie blijft een Westie natuurlijk. ;)Dus de uitdaging bij de training zit in rust en kalmte. Het gedag van Isis klinkt als aangeleerd en niet als aangeboren gedrag.
Kan ze buiten de training om wel rustig zijn?
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Nitus » Do 19 Mei 2005, 09:51

Bachbloesem is idd een pracht van een hulpmiddel, maar is (in de meeste gevallen) geen oplossing op zich.
Vaak kun je met behulp van BB én aangepaste training hele goede resultaten bereiken maar helaas vergeten een heleboel mensen dat laatste (training) en verwachten wonderen.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat het gedrag van Isis tijdens de behendigheid gaat veranderen als je haar BB gaat geven, dat is volgens mij een kwestie van trainen (omdat ze dat 'hyper' gedrag niet op de andere cursus vertoont).
danielle1980
5-sterren
Berichten: 4331
Lid geworden op: Zo 09 Mei 2004, 22:50
Locatie: Loerbeek
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor danielle1980 » Do 19 Mei 2005, 11:42

ik kan nergens vinden hoe oud je hond is :-[

hoe bedoel je bij de andere cursus is er niets aan de hand?
kun je misschien vertellen hoe ze daar is
en is ze alleen zo op die training, of bv ook in huis of buiten bv in drukke situaties???

ik denk dat jou hond te veel prikkels in 1 keer krijgt en zich daarom niet meer 'normaal' kan uiten.
bach kan helpen, maar je zult toch echt ook het gedrag van de hond moeten veranderen, want bach alleen zal je probleem niet verhelpen.
Laatst gewijzigd door danielle1980 op Do 19 Mei 2005, 11:43, 1 keer totaal gewijzigd.
westie
3-sterren
Berichten: 143
Lid geworden op: Wo 16 Mar 2005, 14:02
Locatie: hoofddorp

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor westie » Do 19 Mei 2005, 14:33

Bedankt voor alle reacties. Isis is 24-5-05 precies 1 jaar oud. Ze heeft al een puppy, jongehondencursus en de a cursus gedaan. Ze begint binenkort met de B cursus. Ze Reageerd nooit zo tijdens(andere) trainingen of in of om huis. Het is alleen tijdens behendigheid zelf als ze op haar beurt moet wachten. Ze kan wel Los tijdens behendigheidles, alleen zit er nog een hond die erg blaft en gromt. Dan raakt ze uit haar doen. Maar als ze op haar beurt moet wachten en die handere hond is stil, gaat ze blaffen en grommen (wat ze dus nooit doet). Als ik haar straf tijden grommen bijt ze (niet door natuurlijk). Nu is het advies van de trainer als ze mij probeert te bijten, haar in haar wang te pakken en zeggen laat dat. Na het advies heeft ze toevallig niet meer uitgevallen en was het voldoende om haar gedrag aan te pakken door haar aan haar halsband op de grond te duwen en te zeggen laat dat. In eerste instantie heb ik dit wel gedaan. Het hielp alleen maar even.Tja, of dit voldoende is, weet ik volgende keer natuurlijk pas. Behalve stoppen nog andere adviezen? Ik natuurlijk altijd nog stoppen als jullie andere adviezen bij haar niet werken ;) Hoe kan ik dit volgens jullie afleren?
Laatst gewijzigd door westie op Do 19 Mei 2005, 14:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Mevroi Kruim » Do 19 Mei 2005, 15:22

1 jaar :o en dan al behendigheid? Bij de school waar mijn hondjes lessen moeten ze 2 zijn voor beginnerstraining.
Mijn jongste (2 jaar) verveelt zich altijd als 'ie op z'n beurt moet wachten en gaat dan lopen klieren ('t zijn net mensen hè ;D) blaffen, gaten spitten, en inderdaad naar andere honden blaffen of grommen, wat hij anders nooit doet. Dus ik neem een knoop mee en ga lekker met hem spelen of rondjes volgen ofzo.
westie
3-sterren
Berichten: 143
Lid geworden op: Wo 16 Mar 2005, 14:02
Locatie: hoofddorp

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor westie » Do 19 Mei 2005, 16:21

;D Tja, niet iedere hondenschool heeft dezelfde regels geloof ik. maar misschien is ze inderdaad nog te jong. Bij de hondenschool waar ik het nu doe wordt gekeken naar de hond zelf (en ja ze scoorde uitmuntend met haar andere trainingen ;D). Bij de andere hondenschool waar ze net de A cursus heeft afgerond mag je komen zodra je de A cursus hebt of als je door een selectie komt. Als ik apart rondjes loop( tijdens behendigheid dus), terwijl anderen bezig zijn gaat het redelijk goed (dan blaft ze soms). Maar zodra ik ook maar even stop en ze ziet er een door de slurf gaan, wordt ze gek (blaft gromt piept en bibbert :-X). Ik moet zeggen bij de andere cursussen is het wel zo dat als iemand zijn/haar hond beloont na een oefening met spelen wordt ze erg enthousiast ( maar daat hoort ook bij een westie niet waar!) Misschien is het speeltje inderdaad een goede oplossing tijdens het wachten. Zo niet, dan helaas misschien toch maar stoppen en volgend jaar bij de andere hondenschool verder.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Mevroi Kruim » Do 19 Mei 2005, 17:37

Ja dat dat op wedstrijden niet de bedoeling is snap ik ;D maar ik doe het puur voor de lol, hou ook helemaal niet van wedstrijden. Het gaat mij erom dat de honden het hartstikke leuk vinden om te doen, en dat geblaf en geklier stoort de andere honden en bazen, zodoende. Ik kan hem natuurlijk wel afleggen en streng wezen maar dan gaat voor hem ook de lol er af.
danielle1980
5-sterren
Berichten: 4331
Lid geworden op: Zo 09 Mei 2004, 22:50
Locatie: Loerbeek
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor danielle1980 » Do 19 Mei 2005, 17:53

westie schreef:Bedankt voor alle reacties. Isis is 24-5-05 precies 1 jaar oud. Ze heeft al een puppy, jongehondencursus en de a cursus gedaan. Ze begint binenkort met de B cursus. Ze Reageerd nooit zo tijdens(andere) trainingen of in of om huis. Het is alleen tijdens behendigheid zelf als ze op haar beurt moet wachten. Ze kan wel Los tijdens behendigheidles, alleen zit er nog een hond die erg blaft en gromt. Dan raakt ze uit haar doen. Maar als ze op haar beurt moet wachten en die handere hond is stil, gaat ze blaffen en grommen (wat ze dus nooit doet). Als ik haar straf tijden grommen bijt ze (niet door natuurlijk). Nu is het advies van de trainer als ze mij probeert te bijten, haar in haar wang te pakken en zeggen laat dat. Na het advies heeft ze toevallig niet meer uitgevallen en was het voldoende om haar gedrag aan te pakken door haar aan haar halsband op de grond te duwen en te zeggen laat dat. In eerste instantie heb ik dit wel gedaan. Het hielp alleen maar even.Tja, of dit voldoende is, weet ik volgende keer natuurlijk pas. Behalve stoppen nog andere adviezen? Ik natuurlijk altijd nog stoppen als jullie andere adviezen bij haar niet werken ;) Hoe kan ik dit volgens jullie afleren?


ok ben ik de enige die bijna van zn stoel af valt door t advies van de trainer???
sorry hoor maar de hond in dr wang pakken of dr op de grond duwen vind ik werkelijk NIET normaal :o >:( :-\
als ze dat tegen mij hadden gezegt had ik gezegt dat ze geen verstand van honden hadden en was ik weg gegaan. ::)

ten 1ste is ze gewoon nog veel te jong en dus enthousiast, waarschijnlijk vind ze het gewoon zo leuk dat ze te veel prikkels krijgt.
elke hond heeft een bepaald moment dat hij of zij over hun 'theewater' gaan zoals ik dat noem,
op dat moment valt er dus niets met de hond meer te beginnen.
en alle correcties en wat dan ook hebben geen nut meer, want die krijgen ze dan toch niet mee.

als baas is het de bedoeling dat je zorgt dat de hond dat punt niet bereikt.
er zijn genoeg manieren waarop je dat kunt bereiken.

ongewenst gedrag zoals happen kun je het beste gewoon negeren.
maar eigenlijk moet je dus voorkomen dat het gebeurt.

ik denk zeker dat in deze situatie bach niet helpt.
bovendien vind ik dr nog veel te jong.

als je per se wilt doorgaan zou je moeten trainen om dr rustig te houden, spelen met speeltje tussendoor zou kunnen, maar je zou dan op moeten letten of ze juist daardoor niet te opgefokt word, je zou bv ook een paar simpele trainings oefeningen kunnen doen, bv zit, lig of af, maar dus wel oefening die ze al zeker beheerst.
desnoods even uit de groep weg gaan tot ze rustig is en dan opnieuw proberen.
Laatst gewijzigd door danielle1980 op Do 19 Mei 2005, 17:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Aura
4-sterren
Berichten: 254
Lid geworden op: Za 30 Apr 2005, 23:49
Locatie: meestal Utrecht-stad
Contact:

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Aura » Do 19 Mei 2005, 18:59

Lupa schreef:Isis is super enthusiast en ze weet niet van gekgeheid wat ze moet doen, je straft eigenlijk haar enthusiasme en dar ben ik geen voorstander van.

Het kan natuurlijk ook zijn, dat Isis een onzeker wordt en dat uit in dat drukke gedoe. Als je dat zou straffen, maak je haar alleen nog maar meer onzeker en maak je het erger. Negeren of afleiden lijkt me beter.
Maar ik denk dat je gewoon goed moet kijken naar haar om te zien wat het probleem is. Geen idee of leeftijd ermee te maken heeft, want ik heb (nog) geen ervaring met behendigheid, maar 1 jaar lijkt me wel jong om zulke dingen van je hond te vragen.
westie
3-sterren
Berichten: 143
Lid geworden op: Wo 16 Mar 2005, 14:02
Locatie: hoofddorp

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor westie » Do 19 Mei 2005, 19:02

;D Dat van dat wang knijpen heb ik ook niet gedaan hoor. Ik vind het zielig. Ik ga eerst proberen af te leiden met speeltje. Mocht het na een paar keer geen baat hebben stop ik er inderdaad mee. Overigens was ik nooit van plan wedstrijden o.i.d. te doen. Gewoon voor het plezier (extra contact hond/baas). :D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Bachbloesem waar en wanneer

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten