Prednison red Radja's leven!!!

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 3584
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Radja » Wo 17 Jul 2013, 22:42

Gisteravond rond kwart voor 7, was rond de 20 graden,ging ik nog even met Radja wandelen! Terecht gekomen in een onbespoten weiland,2 x met een bal gegooid,eerste vindt ze direct,maar de 2 x gooien is haar bijna fataal geworden! Ze kon de bal niet vinden,vreselijk niezen tijdens het zoeken en wilde haar zonder bal mee terug nemen,omdat ze vreselijk begon te hijgen! Ik zie haar tong steeds witter worden,probeerde zo snel als mogelijk mijn man te halen en te roepen,want hij was buiten bezig! Radja liep me al zwalkend achter na totdat ze door haar poten zakte! Nog harder rennen ( kan ik niet heb spierziekte) roepen en eindelijk kwam mijn man! Tong spierwit,schuim liep uit haar bek! In de auto naar de DA,was inmiddels gebeld! We hadden geen minuut later moeten komen! In bek gekeken,zat niets dus direct aan de beademing! Ze had hoge koorts,41,6!!!!! DA heeft ook direct gekoeld en infuus met vocht aangebracht! Koorts zakte maar niet zo snel als gehoopt,maar het zakte! Weer een zak vocht! Tube eruit gehaald om te kijken of ze op eigenkracht kon ademen,want de prednison zou de zwelling in haar keel al minde hebben moeten maken! Maar ze ademde niet voldoende,dus ff klein roesje ingespoten en opeens zei de DA ze stopt er mee,ze gaat weg!!  :'( maar gelukkig kreeg ze een injectie in haar hartje en werd gereanimeerd en beademd door de DA! Ze is dus even dood geweest,want opeens begon haar hartje ( super sterk ) weer te kloppen,ze was er weer!!! Toen ze weer redelijk stabiel was,moesten wij naar huis,was rond 20.00uur en hij zou haar nog een aantal zakken vocht geven! We zouden tussen 22 en 23.00 uur gebeld worden of ze weer naar huis mocht! En ja hoor 10 uur werden we gebeld dat ze ons nodig had en naar huis mocht. Ze mocht thuis ook een beetje eten als ze dat wilde en dat kwam mooi uit,had kippenbouillon voor haar gemaakt,om haar veel te laten drinken ivm de blaasontsteking die ze had! Moest haar de AB voor die avond nog geven en die heb ik gemengd met de gekookte kip! Ging erin als koek! DA dacht zo goed als zeker dat ze oververhit was geraakt doordat ze zeer waarschijnlijk  stemband verlamming heeft! Ze heeft een rustige nacht gehad,wij niet maar dat heb je voor je meissie over! Vanmorgen leek alsof er niets gebeurd was! Mocht haar evt Rimadyl tegen de pijn geven,want zowel de spierstijfheid opweg naar DA als het reanimeren doet en dag erna vreselijk veel pijn! Alleen wilde ze vanmorgen haar carnibest kip niet,wel de gekookte kip en in de middag rauwe zalm en vanavond wilde ze haar kvv ook niet,zelfs niet met de bouillon! Heb ik warm gemaakt zodat ze het misschien zo wel zou lusten! Probeer morgen andere smaak!

Maar heeft iemand enig idee wanneer zo'n hoge dosis predinson uitgewerkt is?
En weet iemand of Radja dit alles als traumatisch ervaren heeft en of ze dit allemaal weet,want het lijkt alsof ze niet echt durft te slapen,want bij het minste geringste geluidje kijkt ze van wat is dat!?

Groetjes Jacqueline
Laatst gewijzigd door Radja op Wo 17 Jul 2013, 22:47, 1 keer totaal gewijzigd.
renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor renate1985 » Wo 17 Jul 2013, 22:49

Jeetje wat een schrik  :o
Gelukkig is het goed afgelopen en hebben jullie zo snel gehandeld en godzijdank heeft de da niet opgegeven toen haar hartje stopte.
Ik kan je geen advies geven maar wil jullie heel veel sterkte wensen en beterschap voor de komende tijd  :-*
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 3584
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Radja » Wo 17 Jul 2013, 22:52

Dank je wel Renate,het is ook een beeld wat ik de komende tijden ook niet meer kwijt raak! Heb inmiddels een koelband aangeschaft! Ook op aanraden van onze fantastisch dierenarts!!!
Gebruikersavatar
Lucie110
5-sterren
Berichten: 806
Lid geworden op: Ma 09 Jan 2012, 22:09
Locatie: Middelburg

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Lucie110 » Wo 17 Jul 2013, 23:52

Wat een verhaal  :o
Kan me voorstellen dat je je helemaal rot geschrokken bent. Ik heb geen ervaring met prednison dus kan je geen advies geven. Heel veel sterkte en beterschap !
Lizzy
Moderator
Berichten: 60357
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Lizzy » Do 18 Jul 2013, 08:42

Radja schreef:Gisteravond rond kwart voor 7, was rond de 20 graden,ging ik nog even met Radja wandelen! Terecht gekomen in een onbespoten weiland,2 x met een bal gegooid,eerste vindt ze direct,maar de 2 x gooien is haar bijna fataal geworden! Ze kon de bal niet vinden,vreselijk niezen tijdens het zoeken en wilde haar zonder bal mee terug nemen,omdat ze vreselijk begon te hijgen! Ik zie haar tong steeds witter worden,probeerde zo snel als mogelijk mijn man te halen en te roepen,want hij was buiten bezig! Radja liep me al zwalkend achter na totdat ze door haar poten zakte! Nog harder rennen ( kan ik niet heb spierziekte) roepen en eindelijk kwam mijn man! Tong spierwit,schuim liep uit haar bek! In de auto naar de DA,was inmiddels gebeld! We hadden geen minuut later moeten komen! In bek gekeken,zat niets dus direct aan de beademing! Ze had hoge koorts,41,6!!!!! DA heeft ook direct gekoeld en infuus met vocht aangebracht! Koorts zakte maar niet zo snel als gehoopt,maar het zakte! Weer een zak vocht! Tube eruit gehaald om te kijken of ze op eigenkracht kon ademen,want de prednison zou de zwelling in haar keel al minde hebben moeten maken! Maar ze ademde niet voldoende,dus ff klein roesje ingespoten en opeens zei de DA ze stopt er mee,ze gaat weg!!  :'( maar gelukkig kreeg ze een injectie in haar hartje en werd gereanimeerd en beademd door de DA! Ze is dus even dood geweest,want opeens begon haar hartje ( super sterk ) weer te kloppen,ze was er weer!!! Toen ze weer redelijk stabiel was,moesten wij naar huis,was rond 20.00uur en hij zou haar nog een aantal zakken vocht geven! We zouden tussen 22 en 23.00 uur gebeld worden of ze weer naar huis mocht! En ja hoor 10 uur werden we gebeld dat ze ons nodig had en naar huis mocht. Ze mocht thuis ook een beetje eten als ze dat wilde en dat kwam mooi uit,had kippenbouillon voor haar gemaakt,om haar veel te laten drinken ivm de blaasontsteking die ze had! Moest haar de AB voor die avond nog geven en die heb ik gemengd met de gekookte kip! Ging erin als koek! DA dacht zo goed als zeker dat ze oververhit was geraakt doordat ze zeer waarschijnlijk  stemband verlamming heeft! Ze heeft een rustige nacht gehad,wij niet maar dat heb je voor je meissie over! Vanmorgen leek alsof er niets gebeurd was! Mocht haar evt Rimadyl tegen de pijn geven,want zowel de spierstijfheid opweg naar DA als het reanimeren doet en dag erna vreselijk veel pijn! Alleen wilde ze vanmorgen haar carnibest kip niet,wel de gekookte kip en in de middag rauwe zalm en vanavond wilde ze haar kvv ook niet,zelfs niet met de bouillon! Heb ik warm gemaakt zodat ze het misschien zo wel zou lusten! Probeer morgen andere smaak!

Afschuwelijk! Wat een toestanden!

Maar heeft iemand enig idee wanneer zo'n hoge dosis predinson uitgewerkt is?

Geen idee maar dat weet je DA wel.

En weet iemand of Radja dit alles als traumatisch ervaren heeft en of ze dit allemaal weet,want het lijkt alsof ze niet echt durft te slapen,want bij het minste geringste geluidje kijkt ze van wat is dat!?

Groetjes Jacqueline

Ik denk wel dat ze hier het e.e.a. van mee heeft gekregen. Hoeveel weet je niet maar dat ze er wat van mee heeft gekregen lijkt me duidelijk. Misschien is wat Rescue van Bach lekker voor haar.
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Hitam » Do 18 Jul 2013, 09:27

Dat was op het nippertje. Goed gedaan door de dierenarts!
Door de oververhitting gaan ze heel erg hijgen en zeker als ze een wat te lang zacht gehemelte hebben gaat dat zwellen. Ik heb het ook wel eens meegemaakt.
Wat voor ras is Radja?
Ik zou haar niet meer achter balletjes aan laten rennen als het zo warm is.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25575
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Angelique » Do 18 Jul 2013, 09:41

Ow ow ow deja vú  :-X oké, mocht je hond echt  stembandverlamming hebben dan is dit weer dus echt nono. Hoelang die pred nawerkt, geen idee, mijn hond had er de volgende dag al geen last meer van.

Er is gisteren veel met je hond gebeurd en het kan goed zijn dat ze een flinke lichamelijke tik heeft gehad van de oververhitting en daar ook nog de hartstilstand bij. Rustig aan doen in nu het credo. Qua inspanning heeeft je hond gisteren een marathon gelopen, dus voor nu, rust rust rust.

Over 20 graden en gaan ballen op een dag als gister...met of zonder stembandverlamming:

Als het overdag al flink warm is geweest kunnen die lijfjes al zodanig opwarmen dat 2 keer met een bal gooien, of 500 meter wandelen met wat enthousiasme al genoeg kan zijn om ze naar een levensgevaarlijke temperatuur te brengen, omdat e die warmt van overdag nog niet kwijt zijn. De laatste keer dat het hier gebeurde was het afgekoeld tot 15 graden en toch ging het mis. Gezonde jonge honden trekken dit soort dingen wel, maar iets ouder, dik in de vacht, medisch manco kan dan funest zijn.

Als je da denkt dat er stembandverlamming meespeelt dan zou ik dat zeker laten checken bij een specialist zodat je daar op kan gaan anticiperen. Afhankelijk van de mate kun je er rustig op doorsukkelen of is een operatie noodzakelijk om de kwaliteit van leven weer op peil te brengen.

War geberurd er precies bij inspanning + stembandverlamming.... De hond kan sowieso niet goed zijn warmte kwijt, maar in ruste merk je daar weinig van. Bij opwinding gaat het al snel mis, omdat de hond automatisch sneller gaat ademen en de stembanden dit niet bij kunnen houden trekken deze vacuum waardoor er nog amper zuurstof binnen komt. Dit is het moment dat er zuurstofgebrek optreedt en e hond gaat zwalken. Vaak zie je kort tevoren dat ze ineens "wild" gaan slikken en graseten, omdat ze elf het gevoel hebben dat er iets in de keel zit. Ondertussen loopt de temperqtuur razendssnel op omdat de hond zich lichamelijk vreselijk aan het inspannen en opwinden is.
Ben je niet snel genoeg thuis om te koelen dan lopen dit soort dingen op een heel vervelende manier fataal af. Rustig aan doen op een warme dag...ook als het al afgekoeld is, is dan het toverwoord. Want 20 graden lijkt lekker koel als de temp van 30 afkomt, maar het is gewoon erg warm.

Sterkte met Radja  :-*
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor TMG1961 » Do 18 Jul 2013, 11:10

Dat is echt schrikken zo iets. Heel veel sterkte en beterschap !
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 3584
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Radja » Do 18 Jul 2013, 12:26

Dank jullie wel voor de lieve reacties! Radja is een Duitse staande langhaar van 13,5 jaar,die nu idd heel rustig aandoet en zeker voor de komende dagen alleen poep en plas uitlaten gaat doen,dus geen meter meer! Had al voor deze toestand kippenbouillon voor haar getrokken,omdat ze voor haar blaasontsteking veel moest drinken,daar heb ik nu blokjes ijs van gemaakt en die gaan er echt met smaak in! Het gaat nu heeeel goed met haar en de DA belt me zo terug,omdat we nog wat vragen hebben. Of we het laten onderzoeken of ze daadwerkelijk stemband verlaming heeft,dat weten we nog niet,omdat ze hartstilstand kreeg direct na het toedienen van een licht roesje,was nog geen kwart van wat ze eigenlijk mag hebben!

Ik vind het voor jullie ook vreselijk dat jullie dit ook ooit hebben meegemaakt en volgens mij vergeet je het nooit meer!
Groetjes Jacqueline en Radja
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8254
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor smulpaap » Do 18 Jul 2013, 12:51

Jeetje zeg , je hebt geluk gehad . Sterkte en beterschap verder
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25575
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Angelique » Do 18 Jul 2013, 15:04

Radja schreef:Dank jullie wel voor de lieve reacties! Radja is een Duitse staande langhaar van 13,5 jaar,die nu idd heel rustig aandoet en zeker voor de komende dagen alleen poep en plas uitlaten gaat doen,dus geen meter meer! Had al voor deze toestand kippenbouillon voor haar getrokken,omdat ze voor haar blaasontsteking veel moest drinken,daar heb ik nu blokjes ijs van gemaakt en die gaan er echt met smaak in! Het gaat nu heeeel goed met haar en de DA belt me zo terug,omdat we nog wat vragen hebben. Of we het laten onderzoeken of ze daadwerkelijk stemband verlaming heeft,dat weten we nog niet,omdat ze hartstilstand kreeg direct na het toedienen van een licht roesje,was nog geen kwart van wat ze eigenlijk mag hebben!

Ik vind het voor jullie ook vreselijk dat jullie dit ook ooit hebben meegemaakt en volgens mij vergeet je het nooit meer!
Groetjes Jacqueline en Radja


Je da kan met wat roesjesloze vooronderzoekjes wel kijken of het een heel aannemelijke diagnose is of dat er toch iets anders of niks aan de hand is en dat slechts haar leeftijd en de daarbij verminderde lichaamsfuncties de oorzaak van de oververhitting zijn geweest. Alleen de gezwollen stembanden tijdens dit "incident" is niet voldoende om aannemelijk te maken dat het om stembandverlamming gaat. Met een roesje de stembanden bekijken doen ze eigenlijk alleen als ze ook daadwerkelijk van plan zijn om te opereren en je natuurlijk wel zeker moet weten en zien hoe en welke stemband er verlamd is voordat je het delicate mes erin zet. Maar je kan het ook al horen aan de schrapende ademhaling e.d.
Neemt allemaal niet weg dat het met dit weer gewoon vet oppassen blijft.
Gebruikersavatar
Radja
5-sterren
Berichten: 3584
Lid geworden op: Ma 01 Jul 2013, 18:53
Locatie: Deventer

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Radja » Vr 19 Jul 2013, 11:31

Dierenarts inmiddels gesproken,de prednison die Radja heeft gehad werkt 12 uur met een max van 24 uur! Dus dat ze het nu zo goed doet is haar eigen kracht! :D En die koelband die ze nu als ze buiten is ( met die hitte zo min mogelijk ) draagt werkt perfect!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Prednison red Radja's leven!!!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten