Vraagje over bloeduitslagen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Ma 10 Jun 2013, 17:24

Hoi allemaal,

Vandaag heb ik bloed beeld laten bepalen bij maartje, er was in haar urine bilirubine aangetroffen en volgens de DA  kon het wel eens een lekkende milt zijn met alle symptomen die wij aangedragen hadden.
dat waren de volgende:

Ze heeft 1 keer nu in huis geplast, maar tijden de uitlaat ronde wel tig keer plasjes ipv twee en of drie keer....

Sloom, meer drinken dan normaal en veel slapen
Maart wordt bijna 8 jaar en mankeert fysiek wel het een en ander, ED, spondolyose en artrose her en der. Maar met alleen corta rx en twee a drie keer in de week een tabletje tramadol gaat het wonderwel best goed.

de waardes in het bloed geven naar ons idee geen rare dingen aan maar toch zou ik het fijn vinden als jullie ook hier eens naar keken. Ze heeft namelijk al geruime tijd ook andere dingetjes die wij niet echt kunnen plaatsen en onder de noemer twee weten meer dan één en wellicht zien we wat over het hoofd.

ALB 34      25 -44 g/l
ALP 35      20 - 150 u/l
ALT 45      10 - 118 u/l
AMY 442    200 - 1200 u/l
TBIL 6      2 - 10 umol/l
BUN 6.1    2.5 - 8.9 mmol/l
CA 2.63    2.15 - 2.95 mmol/l
PHOS 1.68 0.94 - 2.13 mmol/l
CRE 71      27 - 124 umol/l
GLU 5.3      3.3 - 6.1  mmol/l
NA+ 146    138 - 160 mmol/l

K+ 5.0        3.7 - 5.8 mmol/l
TP 67          54 - 82 g/l
GLOB 33      23 - 52 g/l

qc  ok
HEM 3+
LIP 2+
ICT 0

dat is wat ik meekrijg op de bon met de naam vetscan vsz comprehensive diagnostic

ZIet een van jullie iets wat wij niet zien?  Ik hoor graag jullie kundig oordeel  :biggrin2:
Laatst gewijzigd door essie74 op Ma 10 Jun 2013, 17:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55226
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Lizzy » Ma 10 Jun 2013, 17:31

essie74 schreef:Hoi allemaal,

Vandaag heb ik bloed beeld laten bepalen bij maartje, er was in haar urine bilirubine aangetroffen en volgens de DA  kon het wel eens een lekkende milt zijn met alle symptomen die wij aangedragen hadden.
dat waren de volgende:

Ze heeft 1 keer nu in huis geplast, maar tijden de uitlaat ronde wel tig keer plasjes ipv twee en of drie keer....

Sloom, meer drinken dan normaal en veel slapen
Maart wordt bijna 8 jaar en mankeert fysiek wel het een en ander, ED, spondolyose en artrose her en der. Maar met alleen corta rx en twee a drie keer in de week een tabletje tramadol gaat het wonderwel best goed.

de waardes in het bloed geven naar ons idee geen rare dingen aan maar toch zou ik het fijn vinden als jullie ook hier eens naar keken. Ze heeft namelijk al geruime tijd ook andere dingetjes die wij niet echt kunnen plaatsen en onder de noemer twee weten meer dan één en wellicht zien we wat over het hoofd.

ALB 34
ALP 35
ALT 45
AMY 442
TBIL 6
BUN 6.1
CA 2.63
PHOS 1.68
CRE 71
GLU 5.3
NA+ 146

K+ 5.0
TP 67
GLOB 33
qc  ok
HEM 3+
LIP 2+
ICT 0

dat is wat ik meekrijg op de bon met de naam vetscan vsz comprehensive diagnostic

ZIet een van jullie iets wat wij niet zien?  Ik hoor graag jullie kundig oordeel  :biggrin2:


Wat zijn volgens dit apparaat de normaal waardes? (want dat verschilt per apparaat). Maar goed, was bilirubine ook verhoogd in het bloed volgens jouw DA? Nee dus kennelijk? Maar ze voelt zich ook niet OK, dus wat is nou het plan van je DA?
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Ma 10 Jun 2013, 17:35

hai Lizzy,

De andere DA  die ik vandaag gesproken heb, heeft de buik gevoeld, was leeg zoals hij zij en voelde geen rare bulten e.d...

Nu morgenochtend de urine opvangen en dan kijken wat daar de uitslag van is.... en daar dan verder op borduren en of genoegen nemen met de bloeduitslagen die niks laten zien...

Voor de rest net naar het park geweest en mevrouw rent alsof haar leven er vanaf hangt een ronde in het hoge gras en plonst ook de vijver nog ff in.....

niks aan de hand modus zeg maar..... :-\
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Ma 10 Jun 2013, 17:38

Lizzy schreef:Wat zijn volgens dit apparaat de normaal waardes? (want dat verschilt per apparaat). Maar goed, was bilirubine ook verhoogd in het bloed volgens jouw DA? Nee dus kennelijk? Maar ze voelt zich ook niet OK, dus wat is nou het plan van je DA?
  heb de eerste post aangepast!
Lizzy
Moderator
Berichten: 55226
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Lizzy » Di 11 Jun 2013, 10:51

essie74 schreef:hai Lizzy,

De andere DA  die ik vandaag gesproken heb, heeft de buik gevoeld, was leeg zoals hij zij en voelde geen rare bulten e.d...

Nu morgenochtend de urine opvangen en dan kijken wat daar de uitslag van is.... en daar dan verder op borduren en of genoegen nemen met de bloeduitslagen die niks laten zien...

Voor de rest net naar het park geweest en mevrouw rent alsof haar leven er vanaf hangt een ronde in het hoge gras en plonst ook de vijver nog ff in.....

niks aan de hand modus zeg maar..... :-\


Nou ja, bloed goed, hond ook weer in orde, blijft alleen de vraag waarom er bilirubine in de urine zat/zit.... Misschien moet je dat over een paar weekjes nog eens laten controleren?
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Di 11 Jun 2013, 14:55

ik zou het vanmorgen gedaan hebben, alleen door zeer onrustige nacht met de kleine man en dus weinig slaap zo naar buiten gelopen en hoppa toen ze ging zitten dacht ik  s**t!  ::)  echt als mijn kop niet vast zat......ppffff.

Maar ook jij ziet niet 1, 2, 3 iets vreemds Lizzy?
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Vr 14 Jun 2013, 20:41

vanmorgen opnieuw plas opgevangen!!

dit was de uitslag:

algemeen - anamnese :
bevindingen : urine ond; stick ; bilirubine, sg 1.055, iets eiwit, geen bloed. sediment ; neg. ph: 6.


Kan iemand er wat van bakken??  hond is nog steeds erg sloom maar eet als een dijker  :-[  Heeft wel gisteren voor het eerst in jaren in huis haar ontlasting laten lopen, niet alles, maar wel wat.... Wij weten het echt niet meer....
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Za 15 Jun 2013, 21:36

niemand?  hijs hem toch nog ff omhoog?
Lizzy
Moderator
Berichten: 55226
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Lizzy » Zo 16 Jun 2013, 08:33

essie74 schreef:vanmorgen opnieuw plas opgevangen!!

dit was de uitslag:

algemeen - anamnese :
bevindingen : urine ond; stick ; bilirubine, sg 1.055, iets eiwit, geen bloed. sediment ; neg. ph: 6.


Kan iemand er wat van bakken??  hond is nog steeds erg sloom maar eet als een dijker  :-[  Heeft wel gisteren voor het eerst in jaren in huis haar ontlasting laten lopen, niet alles, maar wel wat.... Wij weten het echt niet meer....


Ik weet het ook niet. En als de dierenarts het niet meer weet, moet hij/zij je doorsturen naar een specialist.
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Zo 16 Jun 2013, 21:43

Lizzy schreef:Ik weet het ook niet. En als de dierenarts het niet meer weet, moet hij/zij je doorsturen naar een specialist.


dank je Lizzy, daar waren we al, terug gezonden naar huis... niks gevonden wat gedrag kan verklaren, behalve licht dementerend en ed....  daar lijk je naar mijn idee niet zo sloom van te worden enz....  tenminste dat denken wij.. :-\
sella
5-sterren
Berichten: 5056
Lid geworden op: Za 11 Sep 2010, 15:48
Locatie: Krommenie

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor sella » Zo 16 Jun 2013, 23:39

8 en dementerend? Welk ras is Maartje ook al weer?

Sloom, ik zou zonder bloedafwijkingen toch denken aan pijn. Waarom krijgt ze tramadol ipv een nsaid? Van tramadol wordt je ook sloom, maar niet zo lang dat het dagen aanduurt nadat je het hebt ingegeven.
Gebruikersavatar
essie74
4-sterren
Berichten: 495
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2009, 10:58
Locatie: Utrecht
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor essie74 » Di 18 Jun 2013, 15:12

Maart is een rhodesian, krijgt nu corta rx en bergen minder tramadol ( was 6 x per dag)  nu wanneer nodig zeg maar....  andere Nsaid deden helemaal niks voor haar... indien ze pijn heeft door bijvoorbeeld wandelen en of te wild spelen krijgt ze de dag daarop meestal 1 a 2 tramadol.... maar ze plaste ineens in huis, van het weekend ook een keer ontlast en is zeer onrustig... iets zegt ons beide dat er iets is.. er werd gedacht aan nieren en blaasonsteking, milt... maar de pech is ze geen bij fysiek onderzoek geen krimp.... geen tongelen niet hijgen, coplete overgave lijkt het wel..... reageerd niet overdreven op pijnprikkels e.d...Bloed is goed, urine goed, waren wat kristallen in te vinden.

We zijn letterlijk op zoek naar speld in hooiberg..... kan wel doorverwijzing krijgen maar DA zegt terecht waar wil je dan heen? welk vakgebeid zullen we dan doen?  en eerlijk gezegd weet ik dat ook echt niet...... :-[ :'(
sella
5-sterren
Berichten: 5056
Lid geworden op: Za 11 Sep 2010, 15:48
Locatie: Krommenie

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor sella » Di 18 Jun 2013, 15:41

Een osteopaat? Die kan veel voelen in een lichaam en voor minder pijn en meer balans zorgen. Nee heb je, en het is niet pijnlijk. De kosten vallen ook erg mee.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55226
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Lizzy » Vr 21 Jun 2013, 08:16

sella schreef:Een osteopaat? Die kan veel voelen in een lichaam en voor minder pijn en meer balans zorgen. Nee heb je, en het is niet pijnlijk. De kosten vallen ook erg mee.


Nou, dat vind ik eigenlijk wel een goed idee, een osteopaat!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Vraagje over bloeduitslagen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten