Visolie geven bij autopi?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor Barfplaats

renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor renate1985 » Vr 10 Mei 2013, 22:56

Vandaag bij de da een prednison kuur gehaald voor Basco tegen de jeuk.
Basco is allergisch voor 4 verschillende mijten en vlooien en ik vermoed ook voor pollen ( daar was toen der tijd niet op getest ).
Nu zei de da dat als je extra visolie geeft dit ook helpt tegen de allergische/ontstekings reacties op het lichaam. Hij zei ook dat je daar niet snel mee kon overdoseren.

Klopt dit en is het zinvol om te proberen?
Basco heeft een half tabletje van 20mg gekregen.  Hij heeft sinds hij het tabletje heeft gehad, een half uur daarna, geen jeuk meer gehad gelukkig.
Vorig jaar heeft een paar keer een prednison spuit gehad omdat hij vol met uitslag stond, ontstoken oren, womden van het krabbem, kapotte pootjes van het likken, ontstolen ogen en ontstoken voorhuid. Nu wil ik die ellende voor blijven en omdat hij gisteren begon met hevig krabben ( iedere 10minuten flink krabben ) zijn we die kuur gaan halen. Hij moest volgens de da om de dag 1 tablet maar ik begin met een half tabletje en dat gaat goed. Als hij weer flink jeuk krijgt krijgt hij weer een halfje. Ik geef dus wanneer nodig en niet preventief zolang dat niet nodig is.
Roosjes3
3-sterren
Berichten: 209
Lid geworden op: Wo 17 Okt 2012, 15:49

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor Roosjes3 » Za 11 Mei 2013, 00:58

Ik weet niet precies hoe het werkt met de prednoral/prednisolon dosering, maar volgens mij is het voor de nieren erg belastend om zonder structuur of regelmaat zomaar een random hoeveelheid toe te dienen. Als je er aan begint moet je dat daarna ook niet voor niets langzaam weer afbouwen... Ik ben er altijd voorzichtig mee en hou het bij één kuurtje, dat we dan op 't eind met een zo laag mogelijke dosering proberen te rekken.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60269
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor Lizzy » Za 11 Mei 2013, 07:29

Ja, visolie is zinvol om te geven bij allergieen. En dan doe je er goed aan een goed merk te geven en een therapeutische hoeveelheid. Doils is goed. Maar meestal is dat alleen niet voldoende. Ik zou Puur Pollen overwegen. Daar ben je nu al te laat mee, aangezien je al met prednison bent gestart. Maar voor de toekomst het proberen meer dan waard.
renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor renate1985 » Za 11 Mei 2013, 07:37

Hij krijgt nu het minimale. Ik moet hem anders tot de winter weer begint om de dag een hele tablet geven is dat niet belastender dan wanneer nodig een half tabletje van 20mg?
Vorig jaar kreeg hij 3x een spuit met hoge dosis vandaar dat ik hem zo min mogelijk wil geven en alleen wanneer nodig. Ik wil ook natuurlijke middelen gaan proberen ( heb een goede tip gekregen daarvoor ) in de hoop dat hij helemaal geen prednison hoeft te gebruiken.

@lizzy dank je wel dan ga ik ook visolie toevoegen. Ik kreeg ook de tip om een drainage kuur te laten samen stellen en puur pollen erbij te gebruiken. Daar ga ik me in verdiepen en wil ik gaan proberen straks zodat de prednison niet meer nodig is.
Hij had weer acute jeuk en heel hevig dus ik kon niet anders dan al prednison te geven om de jeuk weg te halen voordat hij weer vol ontstekingen zou zitten  :(

Bedankt allebei voor jullie antwoorden!
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor nienk » Za 11 Mei 2013, 13:49

visolie kan zeker goed effect hebben!

allergieën gaan vaak samen met een kwetsbare of gevoelige huid, de visolie helpt daar heel goed mee. althans, dat is mijn ervaring bij Reus. als die een dag of 2 zijn olie niet krijgt omdat ik het bijvoorbeeld vergeten ben mee te nemen als we op stap zijn, dan is het gelijk raak. meer jeuk, meer krabben, schilferige huid, daar weer meer jeuk van, etc. hij krijgt Doils Skin.

allergieën zijn problemen met de weerstand. je doet er dus goed aan de weerstand van Basco flink aandacht te geven. dit kan met een drainage kuur gevolgd door weerstandsopbouwende middelen als pro-biotica of bijvoorbeeld Immu Boost van Phytonics (maar er zijn meer van dat soort dingen). je laten adviseren door een pro-vers dierenarts die werkt met dergelijke dingen zou een goed idee zijn, denk ik.

succes!
renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor renate1985 » Za 11 Mei 2013, 16:41

Dank je wel! Ik heb nu eindelijk een hele fijne da gevonden. Of hij pro vers is weet ik niet, kreeg in ieder geval geen weerwoord toen ik zei dat Basco barf kreeg en geen brok.
Ik zal maandag vragen of hun me met een drainage kuur kunnen helpen en een goede probiotica anders moet ik daarvoor een andere da in de omgeving zoeken die dat kan doen.

Dank je wel voor de adviezen!

Oh ja Basco heeft tot nog toe geen jeuk meer gehad gelukkig. Ben benieuwd hoe lamg hij nu jeuk vrij zal zijn. Hoelang moet hij van de prednison af zijn om met probiotica, drainage kuur en puur pollen aan de slag te kunnen?
Gebruikersavatar
nienk
5-sterren
Berichten: 3881
Lid geworden op: Di 23 Mar 2010, 21:39

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor nienk » Za 11 Mei 2013, 17:21

die drainage/ontgift kuur kan je ook zelf doen, maar Basco kan wel er het een en ander aan tijdelijke klachten van krijgen. daarom vind ik het prettig dat soort dingen een beetje onder begeleiden van iemand te doen die daar kundig mee is.

hoe lang hij van de prednison af moet zijn om de andere dingen te starten, dat weet ik eigenlijk niet. aangezien prednison nogal wat doet in het hondenlijf aan dingen stil leggen die je met die dingen juist wilt opbouwen, weet ik niet of het zin heeft om al te beginnen als hij nog prednison krijgt. gevoelsmatig zeg ik, begin met pro-biotica als je de prednison stopt (of nu gewoon al), wacht dan even om te kijken hoe het gaat, en dan het ontgiften. als je gelijk gaat ontgiften na de prednison, dan weet je niet welke dingen komen door het stoppen van de prednison, en wat 'gewoon' ontgiften is.

de visolie kan je overigens wel gelijk nu al geven, hoe eerder hoe beter, lijkt me.

de mijten waar Basco last van heeft, zijn die nu meer aanwezig dan in andere tijden van het jaar?
renate1985
5-sterren
Berichten: 1445
Lid geworden op: Do 11 Dec 2008, 08:37
Locatie: Rijen

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor renate1985 » Za 11 Mei 2013, 17:36

Dat weet ik niet, ik weet alleen dat hij zodra het warmer word veel last heeft en in de winter geen last heeft. Hij is allergisch voor: farinaemijt, huisstofmijt, meelmijt en copramijt.
Dan geef ik hem voor nu visolie erbij en probiotica en wanneer nodig nog prednison en dan ga ik me verdiepen in de drainage kuur en puur pollenzodat ik dat volgend jaar kan gebruiken.
Ik kan Basco nu niet te lang zonder iets laten zitten want dan ontsteekt alles.

Hij heeft overigens nog maar 1x een half tabletje gehad ( gisteren avond ) van 20mg en verder niks, hij heeft vandaag 1x gekrabt maar niet obsesief dus dat zal door de rui zijn.

Dank je wel voor je advies!
Gebruikersavatar
bianca987
1-ster
Berichten: 30
Lid geworden op: Wo 30 Mei 2012, 19:29
Locatie: Hilversum

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor bianca987 » Ma 13 Mei 2013, 17:00

Ik geef sinds enige tijd de doils skin olie en ik heb een heel sterk vermoeden dat dit super goed werkt voor de jeuk.
Sinds dat ik het zeker een maand gebruikte werd er ook niet meer gekrabt toeval?
Het is zeker niet goedkoop maar het is het zeker waard om het te proberen.
http://www.newpharma.nl/apotheek/search ... key1=doils
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Visolie geven bij autopi?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten