runderstrotten enz

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

runderstrotten enz

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Amanda/Dino
3-sterren
Berichten: 202
Lid geworden op: Di 29 Jan 2013, 21:32
Locatie: Haaksbergen

runderstrotten enz

Berichtdoor Amanda/Dino » Di 09 Apr 2013, 14:45

Hallo Allemaal

Even weer een vraagje uit deze kant. Ik zie allerlei mensen dingen als long/strot/maag (geen pens) en nog wat dingen kopen. Hoe voeren jullie zoiets? heb nu voor het eerst geitenkopjes besteld maar in gedachten voor recreatiebot. Mijn hond krijgt standaard iedere week spier, bot en hart/lever en nier. Zou graag wat nieuwe dingen proberen maar wil mijn menu niet in de war schoppen. Ik hoor graag hoe jullie dit doen.

groetjes Amanda
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: runderstrotten enz

Berichtdoor Mevroi Kruim » Di 09 Apr 2013, 15:11

Recreatiebotten zijn botten die te hard zijn om op te eten. Die geef ik in principe niet. Ten eerste omdat de gemiddelde barf-hond ruim voldoende te knagen heeft, dus niet nodig. Ten tweede omdat harde botten bloedlink zijn. Er breken regelmatig honden hun tanden of kiezen op en sommige honden slagen er toch in om er stukken af te knagen en in te slikken. Die harde stukken bot verteren slecht tot niet en kunnen dus makkelijk een verstopping in de darmen veroorzaken. Mij veel en veel te link.

Geiten- of lamskoppen eten ze hier als vleesbot mits zacht genoeg. Ik koop ze altijd in de lengte doorgezaagd en ik hou er nauwlettend toezicht op; als er harde stukken zoals onderkaken overblijven neem ik die gelijk weg. Vaak laat ik ze een tijdje kluiven en geef ik ze dan nog een lap pens, waarna ik de restanten kop opruim voor de volgende dag. Een halve kop is nl best veel.

Long, strot en maag geef je gewoon en de hond eet het op. Aan long of maag kunnen ze zich geen buil vallen, strot is kraakbeen dus harder werken, en sommige honden krijgen er diarree van.
Gebruikersavatar
Amanda/Dino
3-sterren
Berichten: 202
Lid geworden op: Di 29 Jan 2013, 21:32
Locatie: Haaksbergen

Re: runderstrotten enz

Berichtdoor Amanda/Dino » Di 09 Apr 2013, 16:54

Oke duidelijk ik heb tot nu toe een hertenbot gegeven vond het te hard voor botvlees maar het was ongeveer 80% vlees en 20% bot dus ws die dag iets teveel spiervlees gehad. Runderstrot is dus kraakbeen? kan ik dat dan geven als vleesbot? of is het meer voor de leuk?

Snap dat hij long en maag gewoon opeet maar kan ik dat een weekje bv geven ipv nier/hart of lever. Hij krijgt nu maandag woensdag vrijdag pens, dinsdag hart, donderdag lever, zaterdag nier en zondag een mix van rundertong met lamslong.
Miranda 1
5-sterren
Berichten: 944
Lid geworden op: Vr 10 Jun 2011, 19:25
Locatie: provincie Utrecht

Re: runderstrotten enz

Berichtdoor Miranda 1 » Wo 10 Apr 2013, 13:38

Ik geef mijn Berner soms een runderstrot met wat bot ipv alleen bot. Maar hij eet 700 gram bot per dag. En soms geef ik het als extra, mijn honden kunnen dat wel hebben.

Long droog ik als snack of als beloningskoekjes. Ik heb altijd begrepen dat ik long niet zoveel zit een voedingsstoffen. Niet zoals hart, nier en lever. Dus ik geef long eigenlijk niet als orgaan.

Maag geef ik mijn Berner niet ivm zijn voedselallergie. Bij mijn Golden doe ik het soms bij zijn orgaanmixje. Dus erbij niet ipv.

Maar ik weet niet hoe andere dat doen?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: runderstrotten enz

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten