Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor Barfplaats

MirandaS
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 11 Mei 2012, 15:32

Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor MirandaS » Vr 29 Mar 2013, 21:23

Hoop dat jullie een antwoord hebben op het volgende:
begin deze week is Eyla (witte herder 21/2 jr) haar ontlasting bij het Woud onderzocht en er kwam uit dat ze haakwormen en coccidieën had. Er werd geadviseerd haar te behandelen met Procox. Maar wij vragen altijd of dit middel goed is voor een witte herder. Het Woud adviseerde dit niet te gebruiken. Oke naar de dierenarts hier in IJsselstein voor een ander middel, die ging bestellen en kon ik vandaag ophalen. Daar aangekomen hadden ze het verkeerde besteld. Nu komt dit pas eind volgende week en wat denk je .....het middel dat besteld is is Procox. Dit drong overigens pas later tot mij door.

Maar wij zijn niet voor 1 gat te vangen, want wij hebben nog een dierenarts maar dan in Wageningen (gespecialiseerd o.a. in witte herders) die gebeld en die adviseerde Toltrazuril (wordt gebruikt door duivenmelkers en zit ook in Procox), maar ja is moeilijk aan te komen en zij kunnen het niet bestellen.
We hadden nog een lijntje uitstaan bij de DA in Houten, want tja om meer dan een week te wachten om haar te ontwormen is ook zo wat. Ze gaan mijn eega nog terug bellen om te kijken welk middel het beste gebruikt kan worden, maar dat wordt niet eerder dan dinsdag.
Wat ons opvalt is dat alle dierenartsen vallen over het feit dat deze combinatie van haakwormen en coccidieën zeer weinig voorkomt. Zegt dit jullie iets, hebben jullie hier wel eens over gehoord en/of hebben jullie eventueel een advies voor een middel.
Eyla is wat hangerig, maar dit is ze al iets van een week of 2. Slaapt enorm veel, heeft geen diarree en in haar poep zie ik niets zitten. Afgelopen tijd wel veel veranderd/gebeurd: vaccinaties gehad, eten van 2 naar 1x per dag en weer gestart met homeopathische middelen. Het is dus ook moeilijk te zeggen waar ze wat van heeft.

Na nog even op internet gezocht te hebben zijn we er inmiddels achter dat Procox een redelijk nieuw middel is en waarschijnlijk het enige middel dat gebruikt kan worden bij een besmetting als deze (worm en parasiet).
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11296
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor hannabelgje » Vr 29 Mar 2013, 21:29

Kun je ze niet los van elkaar bestrijden ipv met 1 middel voor allebei?
MirandaS
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 11 Mei 2012, 15:32

Re: Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor MirandaS » Vr 29 Mar 2013, 23:19

Nou ja daar zeg je wat haha. Zit nu al een tijdje te kijken hoe en wat dan. Denk dat ik morgen nog maar even langs die dierenarts ga om in ieder geval wat voor die haakwormen te halen. Ik weet alleen niet of ze iets tegen die coccidieen hebben. Gedoe allemaal.
Dank je wel voor het meedenken.
vagebond
5-sterren
Berichten: 1029
Lid geworden op: Zo 27 Mei 2007, 18:11

Re: Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor vagebond » Ma 01 Apr 2013, 18:29

Bedoel je coccidiose?Zijn 2 van mijn teckels ook mee besmet geweest. Bij mijn weten zijn daar geen ontwormkuren voor toch? Toen niet in ieder geval. Heb het met parasietencompositum van de Groene Oss weggekregen. Gek eigenlijk maar geen coccidiose meer. Een volwassen hond heeft daar geen last van, echter ik wilde 1 van deze 2 teefjes laten dekken, en dan heb je een probleem met de puppies. Die gaan aan de diarree, gevaarlijk dus.
Sterkte ermee, Ingrid
MirandaS
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 11 Mei 2012, 15:32

Re: Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor MirandaS » Ma 01 Apr 2013, 19:21

Toch zaterdag maar even naar de DA gebeld om eventueel alvast te kunnen starten met iets tegen de haakwormen. En ja hoor krijg gewoon een ontwormingskuur mee. Vrijdag komt de Procox binnen, maar we gaan haar eerst laten testen weer bij het Woud en daarna zien we wel verder. De assistente van de DA vertelde dat het geen kwaad kon om honden zo snel achter elkaar te ontwormen, maar ik heb daar iets op tegen. Kijk kan het echt niet anders dan is het maar zo, maar we laten het eerst maar controleren.
En Ingrid het is coccidiose ja. Heb al een aantal keren zien staan dat als er een onderzoek van het Woud terug komt met daarop alleen coccidiose er niets gedaan hoeft te worden als de hond geen last heeft. Heb ook gelezen dat het best vaak voorkomt bij pups, maar bij volwassen honden niet echt. Die van ons is 21/2 jr, dus geen pup meer:))) Bedankt voor je reactie in ieder geval en ik zal eens gaan kijken naar die parasietencompositum.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Haakwormen en coccidieën, wat te doen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten