Ik weet het echt niet meer.

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderators: eelke, pluk

Barfplaats
Gesponsord bericht

Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Barfplaats

Feline
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Ma 18 Mar 2013, 16:10

Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Feline » Di 19 Mar 2013, 13:32

Hallo ik ben Feline getrouwd met Roy en samen hebben wij een pup genaamd Chuck.
Chuck is een kruising tussen een golden en een flatcoated retriever.
Hij is nu bijna 4 maanden oud.

Hieronder mijn vraag over zijn voeding:

Voordat wij onze pup kregen heb ik onderzoek gedaan naar voeding.
Toen heb ik al snel besloten om voor kvv te gaan.
Na prijs/kwaliteitsonderzoek kwam ik terecht bij Smuldier.
Ook vanwege dat dit gewoon bij de supermarkt op de hoek verkrijbaar is.
 
Toen we eindelijk onze pup met 8 weken kregen stond hij nog op bonzo pup.
We hebben hem toen in een week naar smuldier over gedaan.
Wel brokken en smuldier door elkaar gemengd, pas later gelezen dat dit slecht kan zijn maar gelukkig heeft hij nergens last van gehad.
 
Toen bij de dierenarts geweest voor de 2e inenting met 9 weken die vond hem er erg goed uitzien alleen vond kvv toch minder dan brokken en rade zelf royal canin of iets dergelijks aan (wat ik me kan voorstellen omdat ze zelf royal canin verkopen).
 
Toch besloten om smuldier te blijven geven.
 
Toen met puppycurcus vonden ze hem te dun. Dus naar 2 bakjes smuldier per dag gegaan (dit was al meer dan de aangeraden 6% die ik toen voerde).
 
Dit uiteindelijk naar 4 x daags 2/3 pakje gedaan.
 
Hij ziet er super uit zowel de da als de puppycurcus vinden hem mooi slank (wat wel raar is aangezien hij zoveel eet). Meestal prima ontlasting 2/3 x per dag. Goede vacht, geen stinkende bek, goed gebit.
 
Nu was hij van de week 16 weken en hebben we hem gewogen en was hij al weer 19 kg. Wat voor zijn ras nogal zwaar is. Hij is een kruising flatcoated/golden retriever. We hebben opgezocht een normale golden retriever reu van zijn leeftijd is rond de 15 kg.
Maar hij is dus absoluut niet dik. Alleen groot.
 
Vele mensen in het bos zeggen ook dat hij groot is voor zijn leeftijd en dat ie grote voorpoten heeft dus waarschijnlijk erg groot gaat worden maar niemand vind hem er niet goed uitzien.
 
Maar ondertussen bij de dierenarts weer geweest vandaag en die vond hem mooi slank en heel goed eruit zien, de gewrichten waren ook heel goed (bij het ras wel heup/elleboog/knie problemen). Geen opmerkingen dat hij te snel groeide of zoeits. Wel een andere dierenarts dan mijn vaste. Wel dezelfde praktijk.
 
Ook zei begon weer het verhaal tegen kvv en voor brok en dan vooral Royal Canin. En ja dat is op wetenschappelijke basis enzo. Dus ik vroeg of ze daar dan ook een onderzoek van had wat de voedingswaarden van een hond moesten zijn en wat die van Royal Canin dus waren. Nee dat hadden ze dan niet.
 
Uiteindelijk zelf gaan zoeken op internet, moeilijk te vinden wat honden dus nu eigenlijk aan voedingswaarden nodig hebben.
Op de site van royal canin stonden geeneens de voedingswaarden.
 
Uiteindelijk hier de voedingswaarden van Royal Canin Maxi Junior gevonden:
Royal Canin Maxi Junior
 
Hier stond die van smuldier
Smuldier Vlees Compleet
 
Toen bij deze site uitgekomen:
voerwijzer
 
Royal Canin bleek niet de beste te zijn volgens de beoordeel een brok in 6 stappen.
De beste brok was dan:
Orijen Adult
 
Maar deze is een stuk duurder dan smuldier of royal canin.
 
Toen weer gaan lezen over kvv.
goede kvv
 
Daar kwam dus uit dat smuldier een calcium supplement heeft en bestaat uit premix. Dit is minder goed dan bot als calcium en afwisselende diersoorten.
 
Dus toen kwam ik weer uit bij Lotgering:
lotgering
 
Goedkoper dan smuldier omdat je minder moet voeren, maar weer lastig verkijgbaar hier in de buurt dus betaal je weer bezorgkosten.
 
Lotgering gebeld met een paar vragen oa verschil tussen totaalpakket en afwisselnd pakket, pupvoeding, en de hoeveelheid die een pup moest hebben.
 
Ik vind het ronduit een vervelend gesprek, kwam bijna niet aan het woord, veel verkooppraatjes, en niet erg vriendelijk.
                                                                                         
Nu weeeet ik het dus echt niet meer, ik ben het spoor helemaal bijster.
 
Mijn man zegt joh hij doet het goed op smuldier dus laat het gewoon daar op staan.
 
Maar ik wil gewoon het beste voor hem. Alleen iedereen lijkt iets anders te vinden.
 
Zijn er meer mensen die tegen dit probleem aanlopen?
 
Heeft iemand tips? Adviezen?
erwinenmarloes
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Vr 20 Jan 2012, 16:02

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor erwinenmarloes » Di 19 Mar 2013, 13:55

Moeilijk he, iedereen heeft weer een andere mening, en bijna iedereen praat in zijn eigen straatje. Hier op het BARFforum zal niemand je brokken aanraden, op een brokkenforum (als dat al bestaat...)  zullen ze de KVVers voor gek verklaren.....
Wanneer je hond het goed doet op Smuldier, en het is het beste haalbaar qua financien, blijf dat dan lekker voeren. Kijk wel of je allerlei smaakjes kan voeren, zodat je hond ook diverse diersoorten krijgt. Je zou ook nog in de dierenwinkels kunnen kijken wat er nog meer te krijgen is in jullie prijsklasse.

Ik voer zelf Lotgering. Heb me niet voor laten lichten door hun, maar ben uitgegaan van mijn fokster, die het ook voert.
Af en toe voer ik ook AHVBreda, ook in een vergelijkbare prijsklasse (waar ik het haal) dat doe ik om de hond ook eens iets anders te geven.

Advies is dus eigenlijk. Volg je hart en kijk goed naar je hond!
Martine-Tom

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Martine-Tom » Di 19 Mar 2013, 14:15

Ik zou iig voor afwisseling gaan, Lotgering vind ik te vet, smuldier heeft een calciumsupplement dus die zou mijn voorkeur ook niet hebben.
Ik zou voor Darf oid gaan, zonder granen, zonder supplementen (premix) en niet al te vet.

Maar het is maar net wat je wil  :)
Roosjes3
3-sterren
Berichten: 209
Lid geworden op: Wo 17 Okt 2012, 15:49

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Roosjes3 » Di 19 Mar 2013, 14:26

Ik vind het prijsverschil tussen verschillende soorten KVV echt belachelijk. Smuldier en Lotgering zijn goed te betalen, maar bijvoorbeeld Darf, Tinlo, Carnibest, Alaska e.d.... JEETJE wat verschrikkelijk duur. Je betaald zo 5 euro de kg. Ik snap dus heel goed dat je het een moeilijke keuze vindt.
Wij hebben ook een tijd smuldier gevoerd en ik ben van mening dat dat in ieder geval al beter is dan alle mogelijke brokken. Dus als je hondje het daar goed op doet (en het lijkt daar wel op) dan gewoon lekker blijven geven! :)
Omdat hij best wel wat vet kan gebruiken, zou ik ook helemaal niks tegen hebben op lotgering. Alleen de verzendkosten zijn dan wel jammer ja... Misschien kan je samen met iemand bestellen? Lotgering hebben wij ook even gegeven en vond ik niets mis mee.

Waar ik iets mis mee vind, is 5 euro per kg KVV betalen. ;) Wij hebben het ook niet zo breed, maar wel een allergische hond. BARF is een goede middenweg; namelijk wél het beste voor je hond, maar betaalbaarder dan de dure merken KVV. Maar het heeft even geduurd voor wij de stap durfden te zetten hoor.
Belleke
3-sterren
Berichten: 197
Lid geworden op: Zo 19 Okt 2008, 11:29

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Belleke » Di 19 Mar 2013, 14:27

Je zou ook gewoon eens verschillende merken kunnen uitproberen.
Mijn ervaring is dat ik eerst die spullen die in de supermarkt voorradig waren kocht en me steeds meer ben gaan verdiepen in KVV voer.
Ook via voerwijzer.
En zo ben ik verschillende merken gaan uitproberen. IK bestel meestal bij Caroba omdat het makkelijk is ivm de verzendkosten. Soms bestel ik met iemand anders mee.
IK weet niet of je vriesruimte hebt anders probeer je eens wat te bestellen bij Caroba. Ik bestel meestal de Darf/Tinlo en Alaska rollen. Ze hebben ook Kiezebrink maar dat is niet helemaal compleet. Bevallen die merken goed kun je gaan afwisselen.
Het is een zoektocht en een gepuzzel vind ik zelf. Maar als je hond goed groeit en het er goed op doet geeft het veel voldoening.
Knuffels Belleke
Gebruikersavatar
Naomi1971
1-ster
Berichten: 35
Lid geworden op: Ma 14 Jan 2013, 14:20

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Naomi1971 » Di 19 Mar 2013, 14:35

Je zou ook nog de goedkopere merken met de wat duurdere kunnen afwisselen, zodat het niet schreeuwend duur wordt maar je wel goede en afwisselende voeding kunt geven.
Gebruikersavatar
Ghali
3-sterren
Berichten: 121
Lid geworden op: Do 28 Feb 2013, 22:55

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Ghali » Di 19 Mar 2013, 16:04

Hoi Feline,

Ik ben ook nieuw hier, en sinds drie weken heb ik mijn honden op de KVV, mijn Ridgeback teefje van  7 jr. krijgt voornamelijk lotgering af en toe Alaska en mijn Ridgeback pupje reu van 9 weken krijgt vrijwel alleen Carnibest en af en toe een dagje Lotgering en Alaska.

Lotgering drukt de prijs wat en mijn volwassen teef doet het er echt super op! Voor de pup wil ik omdat hij in de groei is wat meer andere kvv 's geven, Carnibest vind hij erg lekker en lees daar goede ervaringen over. Als hij een jaar is of iets ouder zal ik ook hem wat meer afwisselen met bijv. Lotgering etc. Ik moet zeggen ik ken persoonlijk mensen die ook gewoon hun pups afspenen en houden op de Lotgering en doen het uitstekend! Ik denk zelfs met de verzendkosten dat het nog veel scheelt met andere KVV's. Smuldier ken ik persoonlijk niet, hier in de winkel hebben ze alleen de pensvariant.....

Maar voor mijn eigen gevoel (over van brok op kvv, was al een stap vond ik ;D) de pup wat duurdere kvv in de groei. Mijn Reutje van net 9 weken groeit trouwens ook keihard weegt nu al 10.6 kg. Ook hij is slank en heeft na een paar dagen wat minder te eten, er dagen bijzitten dat hij 700 a 800 gram op een dag eet! Heel veel plezier met je pup!   
Gebruikersavatar
Lazy Garfield
5-sterren
Berichten: 1974
Lid geworden op: Wo 13 Mar 2013, 21:28
Locatie: Nunspeet

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Lazy Garfield » Di 19 Mar 2013, 16:16

[quote="Roosjes3"]
Ik vind het prijsverschil tussen verschillende soorten KVV echt belachelijk. Smuldier en Lotgering zijn goed te betalen, maar bijvoorbeeld Darf, Tinlo, Carnibest, Alaska e.d.... JEETJE wat verschrikkelijk duur. Je betaald zo 5 euro de kg. Ik snap dus heel goed dat je het een moeilijke keuze vindt.
Wij hebben ook een tijd smuldier gevoerd en ik ben van mening dat dat in ieder geval al beter is dan alle mogelijke brokken. Dus als je hondje het daar goed op doet (en het lijkt daar wel op) dan gewoon lekker blijven geven! :)
Omdat hij best wel wat vet kan gebruiken, zou ik ook helemaal niks tegen hebben op lotgering. Alleen de verzendkosten zijn dan wel jammer ja... Misschien kan je samen met iemand bestellen? Lotgering hebben wij ook even gegeven en vond ik niets mis mee.

Waar ik iets mis mee vind, is 5 euro per kg KVV betalen. ;) Wij hebben het ook niet zo breed, maar wel een allergische hond. BARF is een goede middenweg; namelijk wél het beste voor je hond, maar betaalbaarder dan de dure merken KVV. Maar het heeft even geduurd voor wij de stap durfden te zetten hoor.
[/quote]

Vijf euro de kilo is wat erg overdreven. darf eko bv kost 17 euro en dan heb je vijf kilo!
http://www.dogshapemidden.nl/epages/PH1 ... /HOND-DARF
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Jipogelion » Di 19 Mar 2013, 16:18

Soms kan samen bestellen heel wat schelen, zeker met bedrijven als Lotgering die een vast bestelbedrag rekenen ongeacht de bestelde hoeveelheid. Misschien kan je hier iemand bij jou in de buurt vinden met wie je samen kan bestellen.

Ik voerde ook Lotgering, naar volle tevredenheid want mijn dames mogen wel wat vettere voeding hebben. Maar er zijn hier ook mensen wiens honden het niet kunnen verdragen, dat is zo iets individueels. Ze deden het er hier echt goed op. Toch ben ik overgestapt op BARF, ik ben uiteindelijk (stukken!) goedkoper uit en nu weet ik écht wat ze binnen krijgen. Bovendien begrijp ik ook wel dat een KVV fabrikant geld moet verdienen dus de kans dat zij met een betaalbaar product hetzelfde mooie spiervlees in hun product verwerken als ik nu voer is nihil. Dat loont gewoon niet. Ik heb wel nog wat verpakkingen liggen voor als we ergens heen gaan en als "reserve". Het is gewoon makkelijk om zo'n kant en klaar pakje eruit te trekken. En hoe blij ik ook met het BARF-en ben mocht ik om wat voor reden dan ook de dames ineens weer op KVV moeten zetten dan voel ik me daar niet schuldig om. Smuldier, Lotgering, Darf... natuurlijk heb je verschil in kwaliteit en gebruikte grondstoffen maar tis wat mij betreft allemaal nog steeds veel beter dan brok. Ik heb BARF-en tot mijn nieuwe hobby gemaakt. Geld uitgeven aan iets wat toch moet (de honden en katten voeren) en er een sport van maken om het zo uitgebreid, kwalitatief en voordelig mogelijk te maken...

Maar als iemand daar geen tijd/geld/zin in heeft dan moet je toch ook zonder schuldgevoel een pak KVV uit de vriezer kunnen trekken. Een goede KVV is beter dan een slechte BARF-maaltijd dus het één is niet per definitie beter dan het andere. Jouw hond doet het nu goed op Smuldier, groeit goed en is in goede conditie. Dus je bent al goed bezig. Die DA zal altijd blijven miepen, want die wil je op brok zien. Uiteraard bij voorkeur op "zijn" brok maar als dat niet lukt in ieder geval op iets anders dan vers. Dus dat kan je zowieso met een dikke korrel zout nemen. Uiteindelijk beslis je zelf wat voor jou goed voelt, waar jouw hond het goed op doet en wat binnen je budget past. Alles kan altijd beter, ongeacht wat je doet, je moet een balans vinden waar jouw hond, jullie zelf en jullie portomonee van in balans blijven.  :)
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3946
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Mowgli » Di 19 Mar 2013, 17:13

Als jouw hond het goed doet op smuldier, zou ik hem gewoon lekker op smuldier laten staan.
De ene hond is de andere niet, dat zie je al aan de hoeveelheden die je jouw hond geeft zodat hij op gewicht blijft. Een andere hond zou er tonnetje rond van worden. Zo is het dus ook met de ervaringen van de verschillende soorten kvv. Vindt de ene lotgering te vers, doet de andere hond het er prima op. Natuurlijk willen we allemaal het beste voor onze dieren, maar het moet financiëel wel haalbaar blijven. Als je er niet gerust op bent vanwege de pre-mix, dan probeer je toch gewoon Lotgering? Zoals Jipo hierboven al schreef, haar hondjes doen het er prima mee. Verzendkosten daar kom je helaas niet onderuit, hoewel ik moet zeggen, dat ik het nogal vind meevallen wat je in Nederland betaalt voor levering aan huis. Ik woon in Berlijn, mijn bestellingen komen staandaard per pakketdienst, hiervoor beginnen de verzendkosten bij ca. 7,95 en kunnen bij sommige aanbieders echt oplopen als je bestelling erg groot is en in meerdere dozen verstuurd moet worden.

Als laatste opmerking: Een kwalitatief goede brok is ook duur. Ik vind Koninklijk konijn niet goedkoop, volgens mij komt de prijs zelfs in de buurt van 1 van de betere kvv's op de markt, zoniet eroverheen. Als je Orijen wilt voeren, dan ben je zelfs heel veel goedkoper uit met de duurdere kvv's.
M@rina
5-sterren
Berichten: 2292
Lid geworden op: Ma 04 Dec 2006, 23:08
Locatie: Leiden
Contact:

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor M@rina » Di 19 Mar 2013, 22:31

Met kvv heb je goed, beter, best en best tja daar betaal je dan ook voor. Kwalitatief goede kvv's voegen niets toe aan het vlees: Vers gemalen bot, spiervlees en orgaan en dat dan in een bepaalde verhouding van een bepaalde kwaliteit vlees.

Smuldier valt wat mij betreft onder de noemer goed, veel beter dan brok, maar er is dus veel beter te krijgen, duurder ook ja.  Bij een opgroeiende hond zou ik in ieder geval kiezen voor een kvv waar een natuurlijke calciumbron in zit. Bij smuldier is dat alleen de enkelvoudige kipvariant.

Als ik je mag adviseren zou ik eens naar darf eko en Versvoer (eigenmerk van www.versvoer.nl) kijken. Beide zijn rond de 17.00 euro per 5 kilo. Ze zijn compleet (bestaan uit 4 verschillende dierssoorten). carnibest is per verpakking compleet, ze voegen vitamine toe om het compleet te maken, maar het bevat wel een natuurlijke calciumbron, het is een kvv die al jaren op de markt is en constante kwaliteit biedt.

Om de kosten wat te drukken zou je bijv. af kunnen wisselen met smuldier kip en een site zoeken waar ze ook barfproducten verkopen. 2 dagen in de week bijv. een maaltijd van eendennekjes met een rauw ei, wat gepureerde groente of een maaltijd van verse vis (restanten vragen op de markt)  ook daarmee druk je de kosten en het zijn gezonde voedingsstoffen die je hond daarmee binnen krijgt.
Gebruikersavatar
Rapalje
3-sterren
Berichten: 127
Lid geworden op: Di 19 Mar 2013, 23:55
Locatie: Nijmegen

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Rapalje » Wo 20 Mar 2013, 17:48

Hee Feline!
Wat grappig, ik kom hier net kijken en zie gelijk een bekende  ;D
Je hebt dus inderdaad een puppy, leuk!

Ik geloof nooit dat Royal Canin beter is dan KVV - de hond van mijn moeder krijgt het en is op zich prima gezond, maar hij eet maar matigjes, stinkt uit zijn bek en heeft altijd diarree zodra hij een beetje in beweging komt  ::)
Ik ga juist proberen om haar over te halen om ook aan de KVV te gaan... zou ook niet verkeerd zijn om samen goedkoper te bestellen enzo  :biggrin2:
Mijn eigen hondje krijgt alleen Carnibest en doet het daar hartstikke goed op, maar dat is inderdaad nogal duur... Ik ga nu eerst combineren met Lotgering en denk dat ik ook maar af en toe wat Smuldier ga geven om de kosten wat te drukken. Ik zit ook te denken om er wat bij te gaan BARFen maar heb maar een kleine vriezer en zijn tandjes zijn niet zo geweldig (hij is al 10) dus nog even onderzoeken hoe of wat. Zullen we elkaar op de hoogte houden?
Feline
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Ma 18 Mar 2013, 16:10

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Feline » Wo 20 Mar 2013, 23:24

Hey Rian,

Jah echt grappig.
Maar Carnibest is voor ons ook wel een goeie omdat het seriues nog geen 10 min van ons de leverancier zit. Maja wel erg prijzig.
Lotgering lijtk me een goede keus, maar ik heb geen plek voor 36 pakjes van 500 gram en als je per half krat besteld word het wel weer prijzig met bezorgkosten.
Zit te denken om anders te kijken of iemand op de kynologenclub samen kunnen bestellen of toch op zoek naar een grotere vriezer (we hebben nu al een aparte voor de smuldier daar gaan zo'n 24 pakjes in).
En anders toch smuldier blijven geven met als combi carnibest.
Feline
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Ma 18 Mar 2013, 16:10

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Feline » Vr 22 Mar 2013, 21:23

Ik heb vandaag 10 rollen van 1000 kg bij Carnibest gekocht.
Ik wil dat nu als afwisseling bij smuldier gaan geven.

Carnibest is wel duurder dan lotgering maar de handelaar zit 10 min van mij vandaan dus een stuk gemakkelijker verkrijgbaar.
En word vaak aangeschreven als 1 van de betere merken.
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3946
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Mowgli » Vr 22 Mar 2013, 22:46

[quote="Feline"]
Ik heb vandaag 10 rollen van 1000 kg bij Carnibest gekocht.
[/quote]Heb jij zo'n grote vriezer dat daar 10.000 kilogram in past? dat is meteen genoeg om meerdere honden een leven lang te voeren  ;D  ;D  ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Ik weet het echt niet meer.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten