keelontsteking zonder hoesten??

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

keelontsteking zonder hoesten??

Berichtdoor Barfplaats

lalaya81
1-ster
Berichten: 4
Lid geworden op: Ma 12 Nov 2012, 07:48

keelontsteking zonder hoesten??

Berichtdoor lalaya81 » Do 14 Mar 2013, 08:11

Mijn Golden Retriever van bijna twee had van de 1 op de andere dag kleine episode van smaken, kauwen en slikken. Hij werd daarbij erg onrustig. Die dag, voor de aanval, heeft hij een klein konijn karkas gekregen. De aanvallen zijn bij opwinding of als hij wakker wordt. Vorige week donderdag kreeg hij rode ogen.
De dierenarts kon er niet veel van maken. Dacht ook aan een ontstekking/kennelhoest, maar ja hij hoest niet. Het klinkt als benauwd en of er iets vast zit en het lijkt of hij daarna zou overgeven, maar dat gebeurd niet.
Buiten heeft hij niks. De longen klinken goed. Deze nacht heeft hij maar 1 aanval gehad. De nacht ervoor niet te tellen.
Ik heb van de DA novacam mee gekregen en heb die gisteravond gegeven.

Hij is bijn zes weken geleden geholpen aan zijn neus en die lag van het puntje tot tussen zijn ogen open.
Hij zit nu drie weken op de tetracycline. Vanaf de operatie heeft hij al wat moeite met slikken en borrelt het af en toe met een boertje wat opkomt.

Herkent iemand dit. Ik maak me wat zorgen of het wel een keelontsteking is.....
eelke
Moderator
Berichten: 15904
Lid geworden op: Vr 29 Jan 2010, 10:12

Re: keelontsteking zonder hoesten??

Berichtdoor eelke » Do 14 Mar 2013, 08:19

Ik denk misselijk/maagzuur wat omhoog komt. Joep heeft er ook eens in de zoveel tijd last van, de vorige keer kon ik een ritje dierenarts voorkomen door er met regelmaat okugest in te stoppen. Ik was gestart met twee pilletjes, toen een paar uur lang elk uur een pilletje, en zo afbouwend. Dat ging goed, okugest gaf hem zeker verlichting, want hij at ze zo op toen hij er veel last van had. Toen het beter ging, wilde hij ze eigenlijk al niet meer :)

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MarijeEnBoomer en 2 gasten