Bach

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Bach

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Bach

Berichtdoor avalon » Ma 03 Nov 2003, 21:56

Ik heb een vraagje over welke bach remedie ik mijn hond het beste kan geven. Het gaat om de retriever. Ze is bang voor knallen na een slechte ervaring met vuurwerk. Als ze een knal hoort gaat ze er als een speer vandoor. Ze is ook wat onzeker en wil graag goed haar best doen. Op jonge leeftijd is ze gebeten door een andere hond, dit was zo erg dat ze op drie plaatsen in haar snuit gehecht moest worden, hierdoor is ze in een afgesloten ruimte (hondenschool) erg bang voor andere honden. Op plaatsen waar ze weg kan is het geen probleem en kan ze prima samen met andere honden. De barfwandelingen doen haar goed. Ook is ze overgesocialiseerd dwz ze vind iedereen leuk en begroet dan uitbundig. een toevallige voorbijganger kan zomaar ineens worden begroet, ze springt er dan ineens tegenaan en al piepend en niezend wordt deze dan afgelebberd, helaas kan ik dit niet altijd voorkomen. Ze doet het niet altijd, maar soms krijgt ze het in haar bol en dan gaat ze weer. Vooral kinderen zijn favoriet, die vindt ze het einde. Ik heb haar enige poos de rescue en de star of betlehem gegeven, ze is rustiger geworden, hersteld sneller nadat ze geschrokken is, maar ik vindt haar nog niet de oude. Ze vertoont tekenen van stress, nl hijgen, niezen, ineens piepend op mij klimmen en ik weet niet waarom. Ze krijgt niet meer of minder aandacht dan normaal. Zou het te maken kunnen hebben dat mijn andere hond schijnzwanger is? Toen deze pups had vond ze het ook allemaal te druk. Ook probeer ik gelijk na een knal iets lekkers te geven (met haar favoriete speeltje kan ik haar in dit geval niet afleiden). Met oudjaar kan ik ze beter sederen denk ik want dan is ze echt hevig gestresst dat zelfs een vleesmaaltijd blijft staan. Een geluid cd helpt niet ze kijkt dan geirriteerd naar de boxen.
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Bach

Berichtdoor Truus » Ma 03 Nov 2003, 22:03

Sinds een paar jaar is Timo ook bang voor vuurwerk en alles wat knalt.Vannacht stond ze weer voor de slaapkamerdeur omdat er onweer was :-\
Ze is nu 8jaar en het is van de laatste tijd. We kunnen niet plaatsen waar het aan ligt en negeren het zoveel mogelijk. Overigens laten we hem niet op bed als hij voor de deur staat en brengen hem weer naar beneden.
Het is erg lastig en daarom ben ik benieuwd naar een antwoord Renate.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor oebaya » Di 04 Nov 2003, 09:58

Hoi Renate,

Je mag Bach rescue helemaal niet gebruiken voor het doel waarvoor jij het hebt gebruikt. Het is echt een 1e hulp remedie, b.v. als de hond in shock is, kan je rescue geven en dan snel naar de dierenarts. Verder mag je rescue niet gebruiken.
Maar voor wat je beschrijft komen volgens mij in aanmerking: Mimulus, Star of Bethlehem, die je overigens al gegeven hebt, maar misschien nog eens?
Je kan ook i.p.v. de bachremedie essentiële olie van Marjolein branden of op een geursteentje druppelen en bij de lichtplaats van de hond leggen. Om de hond wat rustiger te krijgen in angstsituatie kan je wat valeriaandruppels door het eten doen (niet duur bij Etos) of van Dr. Vogel Avena Sativa Complex.
Als je met essentiële olie werkt, let dan op dat je een werkelijk goede hebt, want er is veel kaf onder het koren.
gr.
Nicolette
Laatst gewijzigd door oebaya op Di 04 Nov 2003, 10:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Janet
5-sterren
Berichten: 717
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:38
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor Janet » Di 04 Nov 2003, 12:51

Dit hoort eigenlijk op het Yallaforum (gedragsvragen) denk ik, maar goed... ;D
Als je Avalon (daar gaat het toch om?) nou eens helemaal negeert als ze knallen hoort terwijl jij doorgaat waar je mee bezig was alsof er helemaal geen knal is geweest ???.
Verder ben ik het met Nicolette eens: niet 'zomaar' aan de bach, maar kijk goed naar de oorzaak, de verschijnselen en het uiteindelijke doel.
Suc6.
Laatst gewijzigd door Janet op Di 04 Nov 2003, 12:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor avalon » Di 04 Nov 2003, 19:39

Ik had de rescue gegeven omdat ze zo gestrest was. Ik heb die drie dagen gegeven (3 druppels in haar waterbak ongeveer 1,5l water) mede omdat er hier al veel geknalt wordt. Daar na heb ik op aanraden van een vriendin de star of betlehem gegeven. Ze is rustiger geworden zoals ik al eerder vermeld had. Maar ik zal nu stoppen met de rescue, als ze weer gestresst terrug komt na de wandeling door knallen zal ik haar alleen nog de star ob geven. (ik heb wel het idee dat ze hier baat bij heeft).
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor oebaya » Wo 05 Nov 2003, 08:28

Hoi Renate,

Naarmate er harder geknald wordt, kan je altijd nog valeriaan of het middel van Dr. Vogel bijgeven. Dan is ze bij voorbaat al wat kalmer. O en aangezien het hier om een natuurlijke remedie gaat, vind ik dat je de vraag hier wel mag stellen hoor. Het is ook geen gedragsvraag, de hond heeft al een zwaar trauma opgelopen en daar moet eerst aangewerkt, pas daarna komt eventueel trainen op beter bestand zijn tegen knallen weer aan de orde.
gr.
Nicolette
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor Hitam » Wo 05 Nov 2003, 10:15

Ja, heb ik een heel bericht getypt, verdwijnt ie zomaar weer..........

Nogmaals:
Angst voor vuurwerk is alleen maar goed weg te krijgen door trainen. Ik ben geen expert op dat gebied,ik denk dat het goed is als je hulp zoekt bij het trainen van je hond.

Er zijn wel middelen die haar minder angstig en dus gemakkelijker te trainen maken:
Prodier Nervositeit is speciaal voor dieren die bang zijn voor onweer en vuurwerk. Mocht dat niet genoeg helpen kun je Rust Compositum van De Groene Os erbij gebruiken. Niet te veel geven want dan kan je hond echt duf worden.
En met oud en nieuw zelf is Rescue een goede optie.

Maar nogmaals: deze middelen lossen het probleem niet op: trainen!
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor oebaya » Wo 05 Nov 2003, 12:55

Tannetje, je kan wel trainen, maar als de hond een trauma heeft opgelopen, dan heb je, dat is in elk geval mijn ervaring, toch ook ondersteuning van wat andere middelen nodig. Anders schiet de hond bij het minste of geringste weer in de stress.
gr.
Nicolette
Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor avalon » Wo 05 Nov 2003, 21:54

Wat knallen betreft oefenen we nu met balonnetjes. Van die kleine waterballonetjes. Ik had er een per ongeluk laten klappen terwijl ze aan het slapen was, ze was gelijk wakker en kroop weg. Toch heb ik het idee dat ze iets minder bang is nu ik vaker bewust een ballon stukprik. Ze hersteld sneller heb ik het idee. Ik kan het ook helemaal fout hebben hoor, maar volgens mij bibbert ze niet meer zo lang na de knal na. Ze vind het wel leuk om met een ballon te spelen. Ze zit er eerst een poos tegen te piepen en dan haal ik hem uit de box en negeer haar verder, even later merk ik dan dat ze ermee speelt. Hier maak ik uit op dat ze in iedergeval niet bang is van een ballon terwijl ze wel weet dat hij stuk kan gaan. Ze is er dan ook erg voorzichtig mee.
SHIVA
4-sterren
Berichten: 396
Lid geworden op: Zo 22 Jun 2003, 21:16
Locatie: hellevoetsluis

Re:Bach

Berichtdoor SHIVA » Wo 05 Nov 2003, 22:38

hallo avalon
onze golden was schot vast nooit bang geweest voot wat voor knal dan ook tot we op vakantie waren in belgie veel onweer man stond buiten de tent met de hond en buurman omweer gade te slaan tot het vlak voor zijn neus de bliksem insloeg manlief schrok zo erg en de hond zat naast hem die schrok van de baas
vanaf dat moment heeft hij angst gehad voor onweer en knallen ,alfa leider schrikt hond neemt gedrag over
lichaamstaal.,
het is nooit meer over gegaan wel wat minder geworden door te trainen en ballonen te gebruiken ook een pistooltje gebruikt
dat is wel gewoon geworden maar de onweer kan je niet nabootsen
zeker als er bij je zelf ook iets van onrust zit al is dat minimaal hond voelt dat perfect aan .
dus mijn vraag ben jij bang voor knallen hoe reageer jij op vuurwerk en onweer
wij mensen geven zoveel sigalen af wat voor ons niet herkenbaar is maar wel voor een dier
gr shiva
Angelique

Re:Bach

Berichtdoor Angelique » Wo 05 Nov 2003, 22:47

avalon schreef:Wat knallen betreft oefenen we nu met balonnetjes. Van die kleine waterballonetjes. Ik had er een per ongeluk laten klappen terwijl ze aan het slapen was, ze was gelijk wakker en kroop weg. Toch heb ik het idee dat ze iets minder bang is nu ik vaker bewust een ballon stukprik. Ze hersteld sneller heb ik het idee. Ik kan het ook helemaal fout hebben hoor, maar volgens mij bibbert ze niet meer zo lang na de knal na. Ze vind het wel leuk om met een ballon te spelen. Ze zit er eerst een poos tegen te piepen en dan haal ik hem uit de box en negeer haar verder, even later merk ik dan dat ze ermee speelt. Hier maak ik uit op dat ze in iedergeval niet bang is van een ballon terwijl ze wel weet dat hij stuk kan gaan. Ze is er dan ook erg voorzichtig mee.


Niet om het een of ander, maar ballonnetjes knallen is niet te vergelijken met het geweld wat met oud en nieuw losbarst:-(
Wij hebben hier ook zo'n stresskip. We doen dan op oudjaarsdag al RR is de waterbak en de stresskip krijgt de gehele avond ieder uur 2 tot 4 druppels op zijn tong. De laatste 2 jaar (sinds we het zo doen) is hij tijdens het vuurwerk onder de eettafel blijven liggen, terwijl er voorheen door het hele huis gerend en gestresst moest worden. Hij is uiteraard nog steeds niet blij met het vuurwerk, maar compleet flippen doe hij niet meer.

Overigens geven wij ook als er op straat iets gegooid werd en er flipte er eentje ook altijd RR, of het nu 1 keer per dag is of 10 keer. De rust is snel terug, en daar gaat het even om. Wanneer je RR geeft hoef je niet apart Star of b. te geven, daar dit al in de RR zit.
Gebruikersavatar
avalon
5-sterren
Berichten: 926
Lid geworden op: Zo 30 Mar 2003, 16:22
Locatie: tilburg
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor avalon » Wo 05 Nov 2003, 23:16

Bij ons thuis is niemand bang voor knallen of vuurwerk. Maar toen dat jochie dat vuurwerk naar mijn hond had gegooit was ik me ook rot geschrokken omdat ik het niet aan zag komen en ineens een harde knal binnen een halve meter van je vandaan, dat je niet verwacht wie zou daar niet van schrikken? Ik wel in ieder geval. Dus toch onbewust aan haar angst meegewerkt :( Ik hoop dat ze in ieder geval niet zo gestresst is want al die stress lijkt me niet gezond.
Janet
5-sterren
Berichten: 717
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:38
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor Janet » Do 06 Nov 2003, 00:36

oebaya schreef:Tannetje, je kan wel trainen, maar als de hond een trauma heeft opgelopen, dan heb je, dat is in elk geval mijn ervaring, toch ook ondersteuning van wat andere middelen nodig. Anders schiet de hond bij het minste of geringste weer in de stress.
gr.
Nicolette
Volgens mij bedoelt ze dat ook hoor, althans, dat maak ik uit haar verhaal op. Bachremedies als ondersteuning. Niet alleen maar Bach (zonder training).
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor Hitam » Do 06 Nov 2003, 09:45

Klopt, ik kom vaak mensen tegen die willen graag een snelle oplossing en denken dan dat je met druppeltjes alleen het probleem kunt oplossen.
Ik benadruk dan altijd dat je de druppeltjes moet combineren met gedragstherapie. Dan heb je een oplossing die langer duurt dan alleen oud en nieuw.

En met de middelen die ik opnoemde kun je je hond rustiger maken zodat ie beter beïnvloedbaar is voor gedragstherapie therapie.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re:Bach

Berichtdoor oebaya » Do 06 Nov 2003, 10:05

Oké, maar zoals ik reeds vermoedde, traint Renate al. Dus dan nu op naar Yalla Renate voor de rest van de trainingsadviezen.
gr.
Nicolette
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Bach

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten