Groeipijn

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Groeipijn

Berichtdoor Barfplaats

CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Wo 23 Jan 2013, 07:58

Hoi, ik heb nog even een vraagje. Ik lees erg veel op internet over goede voeding, maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik heb mijn honden groot gebracht op Lotgering. Daar gingen ze echter onwijs van stinken, vooral uit hun bek! Toen wat gaan experimenteren. En nu in de problemen met mijn Dobermann. Ze zitten nu op Orijen Adult brokken, dit sprak me erg aan. Alleen hij vergaat nu van de groeipijn. Hij piept erg veel, vooral 's avonds. Stap ik nu over naar bijvoorbeeld Acana Wild Prairie vanwege een lager eiwit en calcium gehalte? Het liefst ging ik biologische kvv geven, maar dat is echt zo duur..... Met goedkopere kvv ben ik weer bang dat ze zoveel antibiotica binnen krijgen. Met mijn Jack Russell zijn er helemaal geen problemen. Die is natuurlijk klein, hij is nu negen maanden en kent geen groeipijn. Mijn Dobermann weegt nu 27 kilo en is 7 maanden oud. Wat kan ik het beste doen? Ik geef hem wel al dagelijks extra vitamine c (de esther c vorm). Ik begreep dat het goed werkt bij groeipijn. Nou, hopelijk heeft iemand een goede tip, want buiten het feit dat hij pijn heeft ben ik bang dat hij wellicht schade aan zijn skelet oploopt.... Groetjes Linda.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Groeipijn

Berichtdoor Parelridder » Wo 23 Jan 2013, 08:32

Je zult op dit forum geen advies krijgen tav een andere brok.. Wat het kostenaspect betreft: de Orijen brok duurder is (per maand) dan een biologische kvv. De Orijen kost afhankelijk van de Adult variant 75-90 euro per 13,5 kg. Daar doe je ca. een maand mee?? Uitgaande van dat jouw hond ivm de groei/leeftijd een kilo Darf per dag zou eten, kost dat je 100 euro p.mnd. Ergens is natuurlijk een grens, maar ik vind het verschil in prijs niet groot.. Ik heb div. ervaringen gelezen van mensen wiens hond baat had bij verse voeding met bot als calciumbron bij groeipijn, dus zou dat zeker overwegen.
Of vit. c helpt tegen groeiijn betwijfel ik. Ik kan iig niet begrijpen waarom dat zou helpen :-\
CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Re: Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Wo 23 Jan 2013, 08:41

Bedankt voor je reactie. Nee, ik had al begrepen dat jullie geen fan zijn van brokken. Ik zelf in principe ook niet, maar het viel mij op dat mijn honden tijdens de kvv periode werkelijk alles van straat liepen te vreten, zelfs stokjes. En toen ik Orijen ging geven leek het alsof ze de juiste voedingsstoffen binnen kregen en verdomd, dat gevreet van straat was met een week over! Dat is toch bizar? Vandaar dat ik de brokken kant op ging. Moet ook zeggen dat het fijn is dat ik nu weer zelf ruimte in mijn vriezer heb heb, ik kon op het laatst nog maar 1 brood kwijt. En een extra vriezer is geen optie. Oké, dat Darf is biologisch, maar toch best erg duur. Ga ik anders toch een 'gewone' kvv geven? Maar dan verlaag je hun weerstand toch alleen maar door de enorme hoeveelheid antibiotica die ze binnen krijgen? Ik eet zelf ook zeer weinig vlees, alleen daar voor. Ik moet die troep niet in mijn lijf. Nou goed, het is een lastig vraagstuk. Althans....voor mij dan. :-)
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Groeipijn

Berichtdoor Parelridder » Wo 23 Jan 2013, 08:54

'Fans' van brok zul je hier idd niet vinden, maar vooral: het onderwerp van dit forum is nou juist vérse voeding.. ;)
Mijn ervaring (zowel met eigen honden als hetgeen ik van bekenden hoor) is ab-so-luut niet dat je de weerstand verlaagd middels verse voeding t.o.v. brokvoeding, in tegendeel! En dat óók bij het voeren van bio-industrie-producten (waarvan ik overigens wel tal van andere redenen kan geven om de voorkeur te geven aan biologisch en wild..).
Of je 3,40 per kilo 'duur' vindt is denk ik persoonlijk. Voor een verse, biologische, kant en klare voeding vind ik dat zelf zeker niet duur. En voor een kwartje op de 1e rij bestaat gewoon niet, het is immers gen liefdadigheid. Of je het betalen kunt is natuurlijk altijd vers 2, maar aangezien de weerstand er bij gebaat is verwacht ik dat je er dierenarts kosten me uit spaart..
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11684
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Groeipijn

Berichtdoor hannabelgje » Wo 23 Jan 2013, 09:44

Neem eens contact op met bandit voeding, die hebben een speciaal voer ontwikkeld voor honden met groeipijnen.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Groeipijn

Berichtdoor Parelridder » Wo 23 Jan 2013, 13:09

'k Vind Bandit heel mooie voeding, althans toen ik het járen (8 jaar?) geleden probeerde, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Het ligt zeker niet binnen hetgeen TS wil/kan uitgeven aan hondenvoeding.
elianne
3-sterren
Berichten: 153
Lid geworden op: Di 02 Dec 2008, 00:49

Re: Groeipijn

Berichtdoor elianne » Wo 23 Jan 2013, 18:57

Hier werd tijdens de groei-periode gewoon KVV gegeven, ik heb Leonbergers, dus een groot ras.

Ik was zéér alert op t gewicht  tijdens de eerste levensjaren, een leo is nl met de 3 jaar gehhel uitgegroeid/ uitgedijt.

Hier geen groeipijnen gehad.
Bij veel honden die te snel de hoogte ingaan, dan groeien de botten sneller dan de spieren hebben dus last van groeipijnen.

Ik ken andere hondeneigenaren die trots vertelden dat hun hond al zóóó gegroeid was, maar al wel volgestopt met medicatie.... :'(

Elke week ging bij DA wegen, is gelijk een goede socialisatie bij DA, en paste de voeding hier op aan.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Groeipijn

Berichtdoor Parelridder » Wo 23 Jan 2013, 21:22

Een interessant artikel tav groeipijn vind ik: https://www.nlv.nu/rasengezondheid/best ... nge_LR.pdf
En dan met name:
Hoge calciuminname tijdens het jonge leven (vanaf 3 tot 6 weken, dus tijdens het gedeeltelijk
spenen), maar ook nog de eerste weken tot maanden daarna zal later het optreden van
enostosis in de hand kunnen werken.
Rol voeding
Bronnen van dit extra calcium kunnen zijn:
• Mee-eten uit de voederbak van de teef waarin mogelijk volwassen-hondenvoer (waaraan
misschien zelfs calcium is toegevoegd tegen de eclampsia)
• Een melkvervanger met veel calcium
• Het naast de moedermelk verstrekken van een voer met te veel calcium;
• Het nadat de hond geen melk meer krijgt voeren met eten met een calciumgehalte dat in
relatie tot het energiegehalte te rijk is aan calcium.


Uit de lezing die dr. Hazewinkel hield over ondermeer groeipijn, maakte op mij indruk dat de oorzaak vaak gelegen blijkt in wat er in de nestperiode gegeten is, waarbij het mee eten van de extra calciumrijke voeding voor de moederhond een negatieve invloed had.
CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Re: Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Do 24 Jan 2013, 06:14

Heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik heb ondertussen via Facebook contact met Meike van voerwijzer. En uiteindelijk ga ik dus toch weer terug naar kvv. Die arme hond lag gisteren weer de hele tijd te piepen. En ik ben natuurlijk zuinig op hem, hij is echt een schitterende Dobermann! Zijn ouders zijn ook erg groot, dus hij gaat het komende half jaar nog enorm groeien vrees ik. Nu ga ik dus op zoek naar een goede, maar betaalbare kvv. Geen lotgering meer in ieder geval! Heeft iemand hier nog een tip qua kvv? Biologisch is niet haalbaar vrees ik. Ik zag die bandit prijzen via Google en schrok enorm. Zijn er goede Kvv's te koop voor rond de 2,50/2,75 de kilo? Dat barf zie ik niet zitten overigens.... Ik heb mijn hond ooit een kippenpoot naar binnen zien werken. Levensgevaarlijk! Hij slikt alles van rond de tien centimeter gewoon door zonder te kauwen. Ik hoorde over Naturis kvv. Die vind ik betaalbaar. Vinden jullie die ook goed? Ik zal even verder zoeken op dit forum. Groetjes Linda.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3618
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Groeipijn

Berichtdoor Parelridder » Do 24 Jan 2013, 06:59

Het kost wat meer tijd, maar gezien de combinatie van je budget, je wens een kwalitatief goede kvv te geven (óók met het oog op de groeipijn) en je wens gemalen botten te geven: zou het een optie zijn om BARF te geven met gemalen vleesbot, eventueel zelf gemalen??
Er zijn diverse leveranciers die gemalen vleesbot bieden, er zijn ook goede vleesmolen te koop waarmee je die investering terug verdient doordat ongemalen karkas goedkoper is dan gemalen. Je kunt dan ook kiezen voor wat biologische BARF producten (bijv. kipkarkas, maar ook div. soorten orgaan).
Op die manier moet je voor dat bedrag zeker een mooie kwaliteit kunnen geven.
Verder kun je op voerwijzer.com onder het kopje 'kvv vergelijken' ook selecteren op prijs, waardoor ze op volgorde van kosten gesorteerd worden: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11684
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Groeipijn

Berichtdoor hannabelgje » Do 24 Jan 2013, 14:23

Parelridder schreef:'k Vind Bandit heel mooie voeding, althans toen ik het járen (8 jaar?) geleden probeerde, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Het ligt zeker niet binnen hetgeen TS wil/kan uitgeven aan hondenvoeding.


Tja van de kosten van een Da kun je heel wat bandit voeren. Honden kosten geld en als het voorkomt dat er verdere ellende van komt door ze tijdelijk duurder voer te geven dan had ik het er wel voor over. Als ze uitgegroeid zijn kun je weer terug op goedkoper voer.
CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Re: Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Do 24 Jan 2013, 17:58

Ja, inderdaad. Het mag heus wat kosten. Ik ben nu met Orijen brokken ook dik 70 euro voor drie weken kwijt dus..... :-) Ik ben druk op zoek via voerwijzer naar een goede KVV. Ik lees nu veel goede berichten over Kivo. Die is ook betaalbaar. Nou, ik laat nog weten wat het is geworden. Bedankt in ieder geval voor het meedenken!
hannabelgje
5-sterren
Berichten: 11684
Lid geworden op: Zo 16 Aug 2009, 12:00
Locatie: Bocholt

Re: Groeipijn

Berichtdoor hannabelgje » Do 24 Jan 2013, 18:43

Ik zou echt contact opnemen met Huub van bandit. Die heeft een speciaal voer ontwikkeld voor honden met groeipijn.
CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Re: Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Vr 25 Jan 2013, 18:42

Oké dat ga ik zeker doen!
CooperFlow
2-sterren
Berichten: 71
Lid geworden op: Di 15 Jan 2013, 19:21

Re: Groeipijn

Berichtdoor CooperFlow » Vr 25 Jan 2013, 19:31

Ben ik nu gek of is dit echt spotgoedkoop?

http://webwinkel.caroba.nl/vers-vlees-v ... mixen.html
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Groeipijn

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten