Weer een aanval

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Weer een aanval

Berichtdoor Barfplaats

amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Di 26 Apr 2005, 12:12

Het leek even goed te gaan, vanmorgen was de koorts weg en speelde Max weer gewoon, maar helaas, zonet was het weer raak, weer een epileptische aanval. Vallen, verkrampen, alles laten lopen enz. Het duurde ongeveer drie minuten. Nou is ons verteld dat epilepsie de temperatuursregeling in de hersenen kan beschadigen, en ik ben bang dat dit bij Max ook het geval is. Hij voelt zich nu weer doodongelukkig, en ik weet ook niet meer wat ik nu moet doen. Dierenarts maar weer bellen?, de aanval is voorbij en hij kan er verder toch niks aan doen. Van verschillende kanten word mij aangeraden hem "niet langer te laten lijden", maar zoals vanmorgen voor de aanval, speelde hij nog wel, dus hoe ongelukkig is hij dan? Ik wil hem niet "zomaar" laten inslapen, maar eerst alles geprobeerd hebben,maar hij moet nog wel gelukkig zijn. Hoe fair is dit ten opzichte van je hond?
rees

Re:Weer een aanval

Berichtdoor rees » Di 26 Apr 2005, 15:13

Moeilijk om over te oordelen want hoe vaak heeft hij die aanvallen hoe veel tijd zit er tussen :(

IK ben heel radicaal als het om de dieren gaat als ze echt alleen nog maar pijn hebben laat ik ze inslapen.

Maar als ze zich nog vermaken en en het leuk hebben vind ik het niet nodig.

Daarom vind ik het moeilijk om hier wat over te zeggen :-\

Maar met wat je ook beslist sterkte ermee .
Gebruikersavatar
chooky
5-sterren
Berichten: 1328
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 00:30
Locatie: Zeist
Contact:

Re:Weer een aanval

Berichtdoor chooky » Di 26 Apr 2005, 15:25

Hoe zit het eigenlijk met inentingen.
Er staat in de bieb een heel artikel over entingen en epilepsie.
Heeft Max al zijn entingen gehad?
Wanneer zijn de aanvallen begonnen?
Wat je namelijk zou kunnen proberen, is een klassiek homeopaat vragen of hij/zij, hetzij met gepotenteerde entstoffen (voor deze methode zie bijvoorbeeld www.tinussmits.nl), hetzij door een constitutioneel middel te geven (zo heeft een homeopatische arts dat bij mij vroeger gedaan) de entingen kan ontstoren.
Wie weet heeft dat ook effect.
Misschien kan Linda (Timmy) je ook verder helpen.
Gebruikersavatar
Valentino
2-sterren
Berichten: 52
Lid geworden op: Do 24 Mar 2005, 16:16
Locatie: Zuid Holland

Re:Weer een aanval

Berichtdoor Valentino » Di 26 Apr 2005, 16:22

hallo ,ik lees dat Max er weer een heeft gehad o wat is dat toch erg,je vroeg aan mij wat ik er aan deed,dus ben ik eens na gaan denken en weet dat hij alleen vers vlees kreeg hart en pens en rund met groente en hij is daar toch 11jaar mee geworden .Of dat het met het eten te maken had ,dat weet ik niet en de da wist eigenlijk ook niet wat beter was maar dit alles speelde af in de jaren 70 dus hoopte ik dat nu betere pilletjes zouden zijn ,Whisky kreeg eerst een kwart van een pil en na een paar jaar een half en dat voerde we op tot hele pil,maar of hij nu stil lag of aan het spelen hij kreeg het zomaar ineens en na heel de dag door wilde we hem niet langer laten lijden en hebben we Whisky laten in slapen ,maar hij heeft toch nog heel wat fijne jaren gehad :(heel veel sterkte en een knuffel aan Max
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Wo 27 Apr 2005, 10:40

Hallo, op het moment is Max weer wat opgeknapt, hij heeft alleen nog weinig eetlust.
Hier even een klein overzichtje van de aanvallen die Max heeft gehad. Vroeg in de ochtend van 1 febr. 03 heeft hij, voor zover wij weten, z'n eerste echte aanval gehad (vallen, plassen, fietsen, huilen enz) Op aanraden van de da begonnen met 0,5 fenobarbital per dag. 11 feb 03 weer een aanval. Toen ging het tot dec goed, 12 dec 03 weer een, toen 7 jan 04, 19 feb, 13 mrt, toen is de medicatie verhoogd naar 2 tabletten per dag. 1 juni weer een aanval, 23 sept een grand mal (aanvallen stopte niet meer). Toen zijn we begonnen met epitard, 1 per dag. Maar helaas, 18 en 30 dec weer aanvallen, medicatie verhoogd naar 3 per dag. Dit jaar heeft hij aanvallen gehad op:5, 14 en 16 maart en 2, 14 en 26 april. In totaal dus 16 aanvallen, waarvan de laatste 6 binnen dik 7 week! (die wij tenminste gemerkt hebben) Soms lijkt het alsof Max ineens even afwezig is, dan staat hij een minuut roerloos stil voor zich uit te staren en reageert hij vaak niet als je hem roept. Normaal gesproken is het een hardstikke aktieve hond, maar soms is hij ineens niet vooruit te branden, wil steeds aandacht en op schoot, alsof hij bang is,slaapt de hele tijd en kijkt ontzettend treurig, dus hoe hij zich dan voelt..? ??? Kon hij het maar zeggen hé! Gistermorgen heeft hij ook een paar uur voor de aanval nog vrolijk met de kat en Tara lopen spelen, dus toen voelde hij zich vast wel even goed.

Het artikel in de bieb heb ik gelezen inderdaad, tnx voor de tip, en ik zal eens op die site kijken
Wat betreft de entingen, die heeft hij vorig jaar juni gehad en daarna heeft hij geen aanvallen gehad.

Gisteren heb ik nog weer contact gehad met de da, die probeert nu zo snel mogelijk contact te krijgen met een neuroloog van de universiteitskliniek in Utrecht, dhr van Nes, heette hij volgens mij. Misschien dat we dan daar nog heen kunnen en dat hij Max nog kan behandelen.
Maar de da zei helaas wel, dat als ze het in Utrecht niet weten, dat Max dan nog weinig kans heeft, maar daar wil ik nog niet aan denken!!!!!! :'(
Laatst gewijzigd door amber13 op Wo 27 Apr 2005, 10:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Timmy

Re:Weer een aanval

Berichtdoor Timmy » Wo 27 Apr 2005, 15:43

In de eerste plaats vind ik persoonlijk dat je dierenarts beter contact op kan nemen met Lisette Overduin in Oisterwijk. Dr. van Nes heb ik zelf geen hoge hoed van op (maar dat is persoonlijk en gaat zo ver door dat hij never-nooit niet meer met zijn handen aan mijn hond komt). Overduin weet veel van epilepsie, heeft er ook onderzoek naar gedaan voor een proefschrift en ze heeft vele eigenaren goed begeleid.

In de tweede plaats lijkt het me toch verstandig als je overstapt op Kaliumbromide. Behalve het feit van die lever, lijkt het er ook op dat je hond niet op de normale standaard medicijnen reageert. Kaliumbromide is dan een goed alternatief. Het is inderdaad zo dat er gauw bijwerkingen optreden, maar die zijn er alleen als de dosis te hoog is. Zodra je hond op de juiste dosis staat, is er van bijwerkingen geen sprake meer.

Epileptiforme aanvallen beschadigen de hersenen niet. Wel is het zo dat als jouw hond in een status epilepticus komt, er vitale functies in gevaar kunnen komen, hoofdzakelijk door een stijging van de temperatuur (die dus stijgt door de verkrampingen). Gewone doorsnee aanvallen (die dus Grand Mal genoemd worden, meerdere aanvallen die elkaar opvolgen heten een cluster) doen weinig kwaad bij een hond. Over het algemeen heeft een hond geen pijn en weet hij naderhand ook niet dat er wat gebeurd is. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over inslapen; dit zou alleen een optie zijn als jij als eigenaar er niet meer tegen kan. Het ligt dus aan jou wat je wilt.

Misschien is het ook een optie (als je dat wilt) om verder (neurologisch) onderzoek te laten doen. Het zou best kunnen dat het hier helemaal niet om epilepsie gaat. Dat zou ook verklaren waarom de medicatie niet helpt.

Gr.
Linda
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Wo 27 Apr 2005, 16:00

Heb je misschien nog meer gegevens van Lisette Overduin, want dan probeer ik dat eens. Mijn da zei ook al dat die van Nes niet echt snel was.

(Heb trouwens je stuk in de bibliotheek ook gelezen over epilepsie en enten, erg interresant)

En we zouden Max ook nooit laten inslapen om alleen de epilepsie hoor, alleen volgens de da kunnen door de aanvallen de temperatuursregeling in de hersenen beschadigd zijn, en dat veroorzaakt volgens hem dan ook die onverklaarbare koorts ??? Hierdoor zouden dan andere organen weer beschadigd kunnen worden.
En wat betreft die grand mal, inderdaad, was even in de war, normaal zijn de aanvallen een grand mal, en gaan ze na een paar minuten over, maar die ene keer bleven de aanvallen elkaar opvolgen en zijn we met speod naar de da gegaan, daar hebben ze hem een dag opgenomen.

Wat voor onderzoeken kan ik verder nog laten doen, er is al vanalles onderzocht, suiker, tumor, infecties, enz?

En, ik zal m'n vriendje nooit laten inslapen omdat ik het lastig vind, alleen wanneer HIJ geen gelukkig leven meer heeft.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Wo 27 Apr 2005, 16:05

Heb de site met gegevens van de Veterinaire Specialisten Oisterwijk al gevonden, net even gebeld, maar moet via de da, die geef ik het telefoonnummer even door, dan kan die bellen. Wie weet wat daar weer uit komt.
Laatst gewijzigd door amber13 op Wo 27 Apr 2005, 16:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Timmy

Re:Weer een aanval

Berichtdoor Timmy » Wo 27 Apr 2005, 16:13

amber13 schreef:Heb je misschien nog meer gegevens van Lisette Overduin, want dan probeer ik dat eens. Mijn da zei ook al dat die van Nes niet echt snel was.


Lisette Overduin zit bij de Veterinaire Specialisten Oisterwijk. Het telefoonnummer is 013-5285900. Ze hebben alleen een verwijskaart van je dierenarts nodig en je kunt zelf een afspraak maken.

En we zouden Max ook nooit laten inslapen om alleen de epilepsie hoor, alleen volgens de da kunnen door de aanvallen de temperatuursregeling in de hersenen beschadigd zijn, en dat veroorzaakt volgens hem dan ook die onverklaarbare koorts ??? Hierdoor zouden dan andere organen weer beschadigd kunnen worden.


Ik heb er nog nooit van gehoord. Wel kan tijdens een aanval de temperatuur wat stijgen, maar dat wordt zelden gevaarlijk, omdat de aanvallen nooit zo lang duren.

Wat voor onderzoeken kan ik verder nog laten doen, er is al vanalles onderzocht, suiker, tumor, infecties, enz?


Er kunnen een heleboel oorzaken zijn voor epileptiforme aanvallen. Is er trouwens ook ammoniak onderzocht?
Als je naar Lisette Overduin gaat, kun je met haar overleg of er en welke onderzoeken nog gedaan kunnen worden.

En, ik zal m'n vriendje nooit laten inslapen omdat ik het lastig vind, alleen wanneer HIJ geen gelukkig leven meer heeft.


Dat is een hele goede instelling. Echter, soms is het voor de eigenaar gewoon geen leven meer. Toen Timmy nog slecht was, heb ik meer dan eens overwogen er een eind aan te maken. Als je enkele weken lang haast geen nacht slaapt en er geen verbetering lijkt te zijn, dan gaat je dat niet in de koude kleren zitten!
Vergeet alleen nooit dat niemand die geen hond met epilepsie heeft, weet waar je doorheen gaat. Niemand zal jou dan ook kunnen veroordelen als je er uiteindelijk een streep onder trekt. Voorlopig lijkt het mij dat je nog genoeg vechtlust hebt. Ik hoop dat dat uiteindelijk beloond zal worden.

Gr.
Linda
Gebruikersavatar
Valentino
2-sterren
Berichten: 52
Lid geworden op: Do 24 Mar 2005, 16:16
Locatie: Zuid Holland

Re:Weer een aanval

Berichtdoor Valentino » Wo 27 Apr 2005, 16:27

ik volg met belangstelling hoe het gaat met Max en het bericht van Timmy gelezen,fijn dat er iemand is die ook weet waar ze het over heb,ik kan je alleen maar zeggen dat Whisky zelfs na twee op een dag weer aardig aan het spelen was ,alleen moest hij even wennen waar hij was maar dan ging het weer prima.Het is alleen voor jou zo erg ,hij merkt er weinig van alleen soms beet hij op zijn tong en was uit geput.we hebben het met elkaar toch heel wat jaren uit gehouden .Alleen toen ik andere honden kreeg twee duitseherders en nu de Sheltie ,als ze dan even raar keken dan stond mijn hart stil ,dan dacht ik ojee niet weer. :'(ik leef met je mee
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Wo 27 Apr 2005, 16:31

Dat hoop ik ook, ik vind dat wanneer je voor een hond kiest, ook er voor hem moet zijn als het niet goed gaat, het is geen wegwerpartikel, zo van, deze is stuk, ik neem een nieuwe.

Wat de temperatuur betreft, ik hoop dan maar dat jij gelijk hebt, en niet de dierenarts, dan klinkt het al weer een stuk positiever ;D

Ik weet niet of amoniak onderzocht is, dacht het haast wel, maar kan misschien beter even afwachten en dan na verwijzing alles opnieuw laten onderzoeken.

Mensen die geen hond met epilepsie hebben kunnen zich inderdaad denk ik maar moeilijk voorstellen wat je doormaakt, Max heeft nou al zoveel aanvallen gehad maar elke keer weer kan ik de tranen naar moeilijk in bedwang houden, als m'n lieverd weer ligt te spartelen en gillen. Ik troost me dan maar met de gedachte dat hij er niks van voelt (toch ???)
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Do 28 Apr 2005, 08:38

Wanneer houd het nou even een keer weer op!!!! Vannacht heeft Max weer meerder aanvallen gehad :'( :'( :'( :'( :'(. Op dit moment lijkt het even goed, maar inmiddels verwacht ik bijna elk moment weer wat. Nou, ik zal eerst het huis maar weer eens gaan dweilen, want dat is er weer onder geplast, gepoept en gekwijlt, arme hond.
Heeft iemand nog een tip hoe je van een hond nare luchtjes kan verwijderen, zonder hem te wassen? Max is net gisteren weer onder de douche geweest maar eigelijk zal hij nu weer moeten, maar hij heeft een ongelofelijke hekel aan water en ik vin het sneu hem nu weer te moeten wassen. :'( (wat weer een somber begin van de dag) :-\
eefje
5-sterren
Berichten: 503
Lid geworden op: Wo 06 Apr 2005, 18:05

Re:Weer een aanval

Berichtdoor eefje » Do 28 Apr 2005, 11:54

jemig wat een gedoe zeg en dan is ie ook nog vies waardoor hij weer onder het water zou moeten(nog meer stress)
je kan hem misschien met een natte washand afnemen dan hoeft hij niet onder het sproeiwater.
maar ik weet het niet hoor ik zou niet weten wat ik in jou geval zou moeten doen,ik vind het zo sneu voor jou en de hond!

groetjes eefje en sterkte
rees

Re:Weer een aanval

Berichtdoor rees » Do 28 Apr 2005, 13:05

Zo das niet niks zeg :(

Hoop dat er snel wat veranderd voor jou en Max en dat ze hem snel kunnen helpen.
amber13
4-sterren
Berichten: 460
Lid geworden op: Do 21 Apr 2005, 10:44
Locatie: Drenthe

Re:Weer een aanval

Berichtdoor amber13 » Do 28 Apr 2005, 13:33

Bedankt voor het medeleven allemaal, dat doe je dat toch wel een beetje goed! :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Weer een aanval

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten