Kan dat?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kan dat?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Kan dat?

Berichtdoor Senna99 » Za 12 Jan 2013, 19:27

Ik wil morgen eigenlijk gaan portioneren. En nu had ik bedacht dat ik het vlees er vanavond laat (tegen twaalf uur ofzo) uithaal. Om het morgenochtend tegen een uur of half twaalf (na de ochtendwandeling) te gaan portioneren.
Het vlees ligt dan te ontdooien bij ons in het achterhuis (oude boerderij) dat gedeelte is niet geïsoleerd en dus met dit weer ook nog redelijk koud.
Kan dat, of ligt het vlees er dan te lang uit?
Als ik het er morgenvroeg namelijk uit haal dan is het vaak na twee à drie uur nog steeds best lastig van elkaar te krijgen. 
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 1892
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Kan dat?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Za 12 Jan 2013, 19:42

Het vriest nu wel bijna maar ik denk dat het wel te lang is, het ligt er dan wel 12 uur uit, en de laatste dingen langer. Kun je het er niet 's ochtends uithalen en 's middags (na 6 uur ofzo) gaan protioneren?
Gebruikersavatar
Manon
3-sterren
Berichten: 231
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2010, 19:36

Re: Kan dat?

Berichtdoor Manon » Za 12 Jan 2013, 19:51

Ik denk dat het prima kan, aangezien het vannacht weer -5 wordt, in jouw achterschuur zal het dan ook niet ver boven nul zijn...
Gebruikersavatar
Daantje
5-sterren
Berichten: 1112
Lid geworden op: Di 29 Nov 2011, 09:49

Re: Kan dat?

Berichtdoor Daantje » Za 12 Jan 2013, 20:02

Dat zal prima gaan gezien de verwachte temperaturen komende nacht.
Sterker nog ,als het zo koud blijft dan kan het soms wel 3 dagen duren voordat je het uit elkaar kan halen.

Ik heb zelf regelmatig bulkverpakkingen in plastic verpakt in een doos ,dat is zelfs bij hoge temperaturen in de zomer pas na 2 dagen te portioneren.

Ik zou wel alles in een afgesloten bak of ton doen ,er kunnen muizen e.d op af komen.
Gebruikersavatar
Manon
3-sterren
Berichten: 231
Lid geworden op: Zo 03 Okt 2010, 19:36

Re: Kan dat?

Berichtdoor Manon » Za 12 Jan 2013, 20:04

Daantje schreef:Dat zal prima gaan gezien de verwachte temperaturen komende nacht.
Sterker nog ,als het zo koud blijft dan kan het soms wel 3 dagen duren voordat je het uit elkaar kan halen.

Ik heb zelf regelmatig bulkverpakkingen in plastic verpakt in een doos ,dat is zelfs bij hoge temperaturen in de zomer pas na 2 dagen te portioneren.

Ik zou wel alles in een afgesloten bak of ton doen ,er kunnen muizen e.d op af komen.


Idd, ik heb vorige week ook een doos van 10kg lamsstaartjes zeker 1 + 3/4 dag(en) buiten laten staan, voordat ik er uberhaupt tussen kwam met mijn schroevendraaier...
Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Re: Kan dat?

Berichtdoor Senna99 » Za 12 Jan 2013, 23:33

Bedankt voor de reacties!
Ik heb zelf het idee dat het met dit weer ook niet zo'n probleem moet zijn. Het vriest hier wel een vier a vijf graden en dus is het in ons achterhuis nu ook behoorlijk koud. Alles wel netjes in plastic bakken gedaan. Bedankt voor de tip Daantje. En dan kan ik morgen na de ochtendwandeling hopelijk direct beginnen met portioneren.
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: Kan dat?

Berichtdoor **Jolanda** » Za 12 Jan 2013, 23:43

Ik denk dat je later zult moeten portioneren omdat je vlees morgenmiddag rond 12uur nog bevroren is, tenminste als het bulkverpakkingen zijn.
Het lukt mij met deze temperaturen niet om het (bulk)vlees binnen 24uur ontdooit te hebben in mijn schuurtje (niet geisoleerd en dus buitentemperatuur)
Gebruikersavatar
Anthraciet
5-sterren
Berichten: 1386
Lid geworden op: Zo 18 Nov 2007, 17:33
Locatie: Duitsland

Re: Kan dat?

Berichtdoor Anthraciet » Zo 13 Jan 2013, 00:03

Een beetje afhankelijk van wat het is en hoe dicht het op elkaar zit, heb je idd best grote kans dat je na 12 uur nog niet kan portioneren.

Ik haal deze tijd van het jaar het eten voor de dieren 's avonds na hun maaltijd al uit de vriezer en laat het dan op het aanrecht ontdooien, dat zijn kiloverpakkingen. En zelfs dan is het de volgende avond vaak nog niet helemaal ontdooid, zeker dingen als pens, wat toch 1 blok is.
(nu is het in onze keuken in de winter altijd koud, denk een graad of 8-10...)
Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Re: Kan dat?

Berichtdoor Senna99 » Zo 13 Jan 2013, 10:32

Het was vanmorgen idd nog best stijf bevroren. Dus het is nu ff verhuisd naar de gang. Met de deksels eraf. Hopelijk treedt de dooi dan wat sneller in. :biggrin2:
Gebruikersavatar
rupa
4-sterren
Berichten: 441
Lid geworden op: Do 23 Jun 2011, 19:34

Re: Kan dat?

Berichtdoor rupa » Zo 13 Jan 2013, 11:14

wij laten het nooit ontdooien en het is ook niet echt nodig om het te laten ontdooien.
als je een bijl en een vuistje neemt( hamer van 1 kilo van gewicht ) de kop van de vuist staat er altijd op wat het gewicht is ) dan splijt je al mooi stukken op de grootte die jij wil. en als je nou bv lamstongetjes of kleine hartjes of kippen nekken hebt dan kan je die makkelijk met een beitel en een vuistje van elkaar los tikken.
maar niet op het aanrechtblad in de keuken doen dan maak je meer los dan dat de bedoeling is :biggrin2:
doe het op een massieve ondergrond met een dik stuk hout eronder.
wij doen het zelf op een hakblok misschien kan je ergens een groot hakblok of een boomstam op de kop zien te tikken.
zo doen wij het altijd ( wij ruud dan ;D) die leeft zich er altijd  op uit en ik doe het wel in zakjes ;)
gr paulien en ruud.
Laatst gewijzigd door rupa op Zo 20 Jan 2013, 14:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Thea
5-sterren
Berichten: 1609
Lid geworden op: Di 04 Okt 2011, 09:43
Contact:

Re: Kan dat?

Berichtdoor Thea » Zo 13 Jan 2013, 14:22

Gisteravond om half 12 eten voor honden uit de vriezer 1 kg kip 400gr hertvlees en 200 gr orgaan. In de keuken laten ontdooien.
Vanmorgen om half 12 was kip nog niet helemaal ontdooit en paard en orgaan waren ook nog erg koud.
En dan woon ik in een flat ;)

2 maanden terug had ik een runderpens van 9 kg stijf bevroren heeft 2 dagen geduurt voordat ik het kon portioneren  :-\
Gebruikersavatar
BAC
5-sterren
Berichten: 1151
Lid geworden op: Wo 12 Okt 2011, 17:59

Re: Kan dat?

Berichtdoor BAC » Zo 13 Jan 2013, 18:06

Ik zou het niet doen ivm met verlies van voedingswaarde
Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Re: Kan dat?

Berichtdoor Senna99 » Zo 13 Jan 2013, 18:10

Nou, gelukt hoor! ;)
Om 16.00 uur zat alles weer keurig verpakt in de vriezer.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kan dat?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast