Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Barfplaats

Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Zo 06 Jan 2013, 19:12

Momenteel zitten mijn dieren op groentenvrije KVV maar ik wil in de toekomst graag over op BARF met een klein beetje groenten. Ik vindt het een prettig idee om te weten wat er precies in het voedsel gaat en in welke verhouding en welke kwaliteit. Toch wil ik me er eerst van verzekeren dat ik het goed heb begrepen, daarom zit ik nu ook nog op KVV. Ik zou het erg fijn vinden als jullie het menu  wat ik heb gemaakt willen beoordelen. Dit is namelijk wat ik daadwerkelijk wil gaan maken. Ik heb gekeken naar de betaalbaarheid van de ingrediënten maar ook gestreefd naar zoveel mogelijk soorten dieren (waaronder ook wild) in zowel het vleesbot als het spiervlees als het orgaanvlees.

Als ik 30 kg voer maak (dit eten mijn honden per maand) kom ik uit op een kiloprijs van 2,28 per kg. De vleesgrondstoffen komen dan van VersVlees webwinkel (die lijken erg veel te hebben en dan zou ik het bij 1 maal verzendkosten kunnen houden omdat het bij 1 leverancier vandaan komt. De groenten koop ik zelf in bij onze bio-boer en zijn 100% biologisch. Het lijkt me erg leuk om in de toekomst koopjes te kunnen gaan jagen, o.a. met behulp van de lijntjes die hier worden uitgezet maar als dit klopt weet ik in ieder geval dat ik ze zelf altijd een goede maaltijd kan aanbieden met wat ik via de webshop kan bestellen. 

Verhoudingen 30 kg, 28kg (93%) vlees van 9 diersoorten en 2kg (7%) groenten van 9 soorten gewassen. Ik heb aangehouden 50% vleesbot,23% spier, 20% orgaan en 7% groenten
 • Kip = 35% (10 kg kippennekken 500gr maag)
 • Geit 12% (2kg spiervlees en 2kg long)
 • Eend 7,5% (2kg nekken en 500gr lever)
 • Rund 7,5% (2kg pens en 500gr hart)
 • Kalf 6% (2kg spiervlees van de wangen)
 • Paard 6% (2kg spiervlees)
 • Konijn Tam 4,5% (1kg delen en 500gr nieren)
 • Parelhoen 3% (1kg karkas)
 • Haas 3% (1kg schouder/voorpoot)
 • Ree 3% (1kg spiervlees)

Percentage niet genoteerd maar deze volgorde van hoeveelheid, licht gestoomd, beetje kokosolie erbij en toen gepureerd. Natuurlijk verschilt dit per maand want het is afhankelijk van wat wij zelf eten en wat in het seizoen is. Dit heb ik afgelopen weekend gemaakt en ingevroren.
 • Pompoen 1 kleintje
 • Andijvie 1 krop
 • Postelein 500 gram
 • Bataat 2 stuks
 • Winterwortel 4 stuks
 • Courgette 1 stuk
 • Pastinaak 2 stuks
 • Chinese kool 4-5 bladeren
 • Groene kool 4-5 bladeren

Extra toevoegingen kunnen zijn een rauw ei, yoghurt (als ik het erin krijg want "Oh wat is dat SMERIG!") en zo nu en dan een stukje witvis, vette vis of een schepje bouillon/kookvocht van een uitgekookte zalmkop (zonder verdere toevoegingen) Verse vis leren ze nu waarderen maar echt van harte gaat het dus niet. Dat schepje kookvocht vergeven ze me nog maar als ik het in m’n hoofd haal verse zalm aan te bieden gaat de kat er mee vandoor en kijken zij me een half uur niet meer aan “Wat dénk je wel niet?!?!?!” Chlorella krijgen ze dagelijks (1 tabletje per dag per hond  was mij geadviseerd)

Vraag 1: Is het pensgehalte niet te hoog? Het zou neerkomen op zo’n 33% van het totaal aan orgaan. Ik kan het desgewenst terug brengen naar +- 15% en vervangen met een ander soort orgaan. Maar het leek mij een erg waardevolle toevoeging met alles waar vuile pens rijk aan is.

Vraag 2: De dames hebben zo’n halfbakken, Spaans blotebillenvelletje en verbranden dus best wel wat alleen al door warm te blijven. Met Lotgering KVV zit het qua vet wel goed maar zou ik met deze samenstelling genoeg brandstof leveren of zou ik beter nog iets extra’s toe kunnen voegen?

Andere op- of aanmerkingen HEEL GRAAG! Liever dat ik de boel nu moet bijstellen dan dat ik erachter kom dat er iets niet klopt als ik alles in huis heb gehaald.  :shy:
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Zo 06 Jan 2013, 19:38

Van de 20% orgaan word er meestal 10% pens gegeven, dat zou dus wel wat meer kunnen.
Wat mij wel opvalt aan het orgaan is dat je van het meeste 500g hebt maar wel 2kg long? Long bevat niet heel veel voedingsstoffen dus daarvan zou ik niet zoveel voeren, liever wat meer hart en lever.

Qua vleesbot voer je erg veel nekken, dat is in het begin geen probleem om ze goed te laten wennen aan barf, maar met de volgende bestelling zou ik een deel vervangen door karkas.

Toen ik (naja, Shanti  :biggrin2:) van Lotgering (+wat barf dingen) op volledig barf ben overgestapt ben ik meer gaan voeren. Met Lotgering voerde ik zo'n 600g per dag, nu krijgt ze ongeveer 700g per dag. 
Ik zou dus wel iets meer voeren dan van Lotgering.

Hoe is hun ontlasting nu op Lotgering? Want die bevat 30% vleesbot (15% vlees) dus dan kan het dat 50% voor hun teveel is, ik heb daarom besloten te beginnen op 40% en dat is genoeg voor Shanti

En misschien zou je zalmolie kunnen toevoegen? Daarvan kun je elke dag een beetje geven dus misschien accepteren ze het dan nog wel. Want als je er wat vis in kan krijgen is dat wel goed voor de omega 3.  :)
Gebruikersavatar
Envie
5-sterren
Berichten: 622
Lid geworden op: Di 08 Dec 2009, 20:22
Locatie: Z.O. Friesland

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Envie » Zo 06 Jan 2013, 20:32

Jipo...wat een leuke banner  :D    :offtopic2:
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Zo 06 Jan 2013, 20:56

[quote="Thessa en Shanti"]
Van de 20% orgaan word er meestal 10% pens gegeven, dat zou dus wel wat meer kunnen. [/quote] Dus als ik het goed begrijp van 33% mag ik zelfs probleemloos naar 50%? :)

[quote="Thessa en Shanti"]Wat mij wel opvalt aan het orgaan is dat je van het meeste 500g hebt maar wel 2kg long? Long bevat niet heel veel voedingsstoffen dus daarvan zou ik niet zoveel voeren, liever wat meer hart en lever. [/quote] Oke, ik koos voor de long als variatie in diersoort en "onderdeel" maar kan daar makkelijk een kg van wegnemen en bijvoorbeeld vervangen door de pens. De reden dat er zoveel 500 grammetjes in voorkomen is omdat ik dat heb gebaseerd op een orgaanmix met 25% konijnennier, 25% kippenmaag, 25% runderhart en 25% eendenlever. Die is al kant en klaar zeg maar en die zou ik dan aanvullen met andere "onderdelen" .

[quote="Thessa en Shanti"]Qua vleesbot voer je erg veel nekken, dat is in het begin geen probleem om ze goed te laten wennen aan barf, maar met de volgende bestelling zou ik een deel vervangen door karkas. [/quote] Nekken had ik om twee redenen gekozen, als eerste de veiligheid (zijn lekkere amateursbotjes) en als 2e de kosten. Zit momenteel nog in de ziektewet en ik hoop met een paar maanden hersteld te zijn maar tot die tijd moet ik een beetje op de centjes letten, heb je misschien een goede tip voor me waar ik het mee zou kunnen vervangen zonder meteen m'n kilo prijs sky-high te gooien? Als ik weer aan het werk ben kan er ook weer meer hoor.

[quote="Thessa en Shanti"]Toen ik (naja, Shanti  :biggrin2:) van Lotgering (+wat barf dingen) op volledig barf ben overgestapt ben ik meer gaan voeren. Met Lotgering voerde ik zo'n 600g per dag, nu krijgt ze ongeveer 700g per dag. 
Ik zou dus wel iets meer voeren dan van Lotgering.[/quote] Ok dankjewel, dan hou ik daar vanaf het begin af aan rekening mee. Zou het erg jammer vinden dat ik ze zelf van hun inmiddels goede gewicht af zou halen door ze onbedoeld te weinig te voeren. Dankje!

[quote="Thessa en Shanti"]Hoe is hun ontlasting nu op Lotgering? Want die bevat 30% vleesbot (15% vlees) dus dan kan het dat 50% voor hun teveel is, ik heb daarom besloten te beginnen op 40% en dat is genoeg voor Shanti[/quote] Dat van de ene teef is prima, maar die zou nog een spoorbiels kunnen eten zonder rare keutels te krijgen. De andere teef heeft voor 95% prachtige droge keuteltjes maar perst er steeds een halve eetlepel smurrie achteraan. Had daar ook een topic voor geopend omdat ik dat zo raar vond. Zij had overigens heel vaak diarree toen wij haar in huis haalden. Sinds de brokken er niet meer ingaan en ze bij ons op de KVV zit is haar ontlasting dus enorm vooruit gegaan. Dat laatste beetje ga ik proberen te verbeteren door meer vleesbot te geven, veendrenkstof aan te schaffen en vragen of de stichting waar ze vandaan komt behalve een "Mittelmeercheck" ook op Giardia hebben getest.

[quote="Thessa en Shanti"]En misschien zou je zalmolie kunnen toevoegen? Daarvan kun je elke dag een beetje geven dus misschien accepteren ze het dan nog wel. Want als je er wat vis in kan krijgen is dat wel goed voor de omega 3.  :)
[/quote] Dat lijkt me wel wat, en gezien je daar verhoudingsgewijs niet zoveel van geeft zal de vissmaak wel meevallen en verwacht ik dat ze er minder moeite mee zouden hebben. Stomme Spanjaarden... ze hebben daar heerlijke paella maar die van mij "lust ik niet..." Welk merk zalmolie zou je adviseren? Zie er nogal wat in de handel... :o

@Envie: Dankjewel! :D
Laatst gewijzigd door Jipogelion op Zo 06 Jan 2013, 21:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Ma 07 Jan 2013, 09:59

Van het orgaan kun je inderdaad prima 50% aan pens voeren. Als ik het goed heb voer je 6kg orgaan, daarvan zou ik dan 3kg aan pens geven, 2,5kg aan orgaanmix en 0,5kg aan long. Dan hou je gewoon een halve kg over voor de volgende keer.

Voor de eerste maand zijn zoveel nekken geen probleem want het is een mooi beginnersbot. Maar waar bestel jij je vlees dan? Want meestal zijn karkassen goedkoper dan nekken, je zou dan een deel van de kippennekken kunnen vervangen door kipkarkas.

De ontlasting is vooral uittesten maar als ze nu al droge ontlasting heeft kan het dat 50% vleesbot teveel voor haar is.

Met zalmolie heb ik geen ervaring, Shanti lust gelukkig zalmkoppen.
Gebruikersavatar
Arkay
4-sterren
Berichten: 274
Lid geworden op: Zo 08 Jul 2007, 19:59
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Arkay » Ma 07 Jan 2013, 10:36

Ik zag dat je uitgaat van een orgaanmix (25% konijnennier, 25% kippenmaag, 25% runderhart en 25% eendenlever) de afwisseling in diersoorten is goed alleen zou ik de percentages veranderen. lever/hart/nier is het belangrijkst evt testen en hersenen daarna komen de maag en longen.

Ik hou de volgende verhoudingen aan,
voor totaal orgaan is 10% pens en 10% orgaan waarvan ongeveer 1/3 lever voor de rest hart nier/testen maag long,
dus per week bijv 1kg totaal orgaan waarvan 500 gr pens 150-170 gr lever 100 gr nier/testen 100 gr hart 130-150 gr maag/long.
Voor jouw zou dat dan
3 kg pens, 900 gr lever, 600 gr nier, 600 gr hart, 900 gr wat je verdeelt over testen/hersenen/maag/longen

Verder zou ik een deel van je kippenekken vervangen door bij haaskarkas, dan heb je wat meer wild in je dieet en in verhouding minder nek en minder kip.
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Ma 07 Jan 2013, 10:51

@ Thessa en Shanti:
Ik zou het gaan bestellen bij versvoer.nl. Ik heb een aantal webwinkels bekeken en zij hebben erg veel variatie en zitten qua prijs netjes. Ik heb ook even een paar webwinkels hier in Duitsland bekeken maar het enige wat daar goed betaalbaar is was steekvlees, lamsrib en uier. De rest was soms wel 3, en meestal 2x zo duur  :o Misschien heb ik gewoon de verkeerde webshops bekeken maar als ik versvoer en barferswelfood vergelijk: Kippennek 500gr voor 1.40, bij versvoer heb ik daar een kilo voor als ik het in bulk koop. Geit 500gr voor 3.45 vs een kilo voor 3.55. Vervoerskosten zijn gelijk. Ik ben wel gek maar niet goed...  :biggrin2:  :uglystupid2:

Ik had ook gezien dat ik het via de vervoerslijntjes hier vaak nog veel voordeliger kan krijgen maar ik wil me er van verzekeren dat ik altijd een leverancier heb om op terug te vallen. Als ik het een maand goedkoper kan doen (of de kwaliteit kan verhogen) door hier mee te bestellen zal ik het zeker niet laten maar aan het eind van de maand moet er hier wel weer 30+kg klaar liggen. Dat zal ik waarschijnlijk deels moeten doen door bijbestellen.

De kippennekken kan ik eventueel vervangen door kipkarkas. Beide zijn 14,- voor een bulk van 10kg. Als dat beter is dan ga ik daarvoor. Dan bewaren we de kippennekjes gewoon voor de lekker.

@Arkay
Ik zal even gaan stoeien met mijn orgaanwaardes... nou ja, die van het menu dan  ;) Nieuw voorstel zal volgen!

Haaskarkas is daar te koop voor 1.85 per stuk. Wat zou dat ongeveer qua gewicht zijn? Waarop zou ik dan moeten rekenen per kg, ongeveer? Ik moet de komende tijd wel een beetje op de prijs letten. Zojuist hier op het forum gelezen dat ze tussen de 200 en 240 gram per stuk zijn, die kg prijs is mij echt te hoog momenteel. Ik ga even kijken wat ik voor alternatief kan doen. Wordt vervolgd...

Wat ik zowieso kan doen is een deel kip en tam konijn vervangen door fazant, verhoog ik toch weer het wildgehalte, bestaat het wel uit nog meer gevogelte. Is dat niet bezwaarlijk?
Laatst gewijzigd door Jipogelion op Ma 07 Jan 2013, 11:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Ma 07 Jan 2013, 12:37

Nieuw voorstel uitgaande van 40kg ipv 30kg:

 • 26,25% Kip (10kg karkas en 500gr maag)
 • 11,25% Konijn tam (4kg konijndelen en 500gr nier)
 • 10% Ree (spiervlees)
 • 8,75% Rund (3kg pens en 500gr hart)
 • 7,5% Fazant (3kg karkas)
 • 5% Lam (1kg lever en 1kg nier)
 • 5% Geit (spiervlees)
 • 5% Paard (spiervlees)
 • 5% Kalf (spiervlees wangen)
 • 5%Parelhoen (2kg karkas)
 • 2,5% Haas (1kg schouder/voorpoot)
 • 1,25% Eend tam (500gr lever)
 • 7,5% groenten

Vleesaandeel: 92,5%,
Groentenaandeel: 7,5%
Aantal diersoorten: 11
Wildsamenstelling: 25% als je de parelhoen mee mag tellen als wild anders 20%
Samenstelling organen: 50% pens/maag, 28,5% lever, 28,5% nier, 14% hart
Kiloprijs: 2,39 per kilo (groenten reken ik niet mee in kostprijs, ik sta altijd wat van mijn eigen groenten af)

Ik heb nu geprobeerd om extra wild toe te voegen. Ook heb ik de zuiveringsorganen (lever en nieren) grotendeels vervangen door lam, dit lijkt mij wat minder belastend gezien de gemiddelde leefwijze van het gemiddelde lammetje in vergelijking met de doorsnee Nederlandse koe en ik ben meer uitgegaan van de eerder voorgestelde verhoudingen.  :)
Laatst gewijzigd door Jipogelion op Ma 07 Jan 2013, 12:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Ma 07 Jan 2013, 14:31

Volgens mij voer je nu teveel nier, ik zou liever meer hart voeren. Nier is wel belangrijk maar doordat het en zuiveringsorgaan is zitten er ook afvalstoffen in.

Qua kip, of je de eerste keer nek of karkas moet kopen hangt af van je honden. Ik weet niet of ze al eerder vleesbot hebben gegeten?
En met nek als vleesbot is niks mis, alleen over lange tijd is het niet goed als zowat al je vleesbot uit nek bestaat.
Gebruikersavatar
Arkay
4-sterren
Berichten: 274
Lid geworden op: Zo 08 Jul 2007, 19:59
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Arkay » Ma 07 Jan 2013, 15:09

Als je mijn voorbeeld in procenten zet
3 kg pens,    50% pens,
900 gr lever,15% lever, 
600 gr nier,  10% nier,
600 gr hart, 10% hart,
900 gr wat je verdeelt over testen/hersenen/maag/longen bijvoorbeeld 7,5% lamslong, 7,5% kippenmaag   
Laatst gewijzigd door Arkay op Ma 07 Jan 2013, 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Ma 07 Jan 2013, 15:33

@Arkay
Oh nu zie ik wat ik verkeerd heb berekend. Dankjewel voor dit overzichtje, ik ga weer aan de slag! :biggrin2:

@Thessa en Shanti
Ja ze eten al wel bot; kippennek, kippenvleugels en (wilde) konijnendelen. Ze kauwen ook erg netjes. Maar als karkas over de lange termijn beter is dan nekken pas ik dat liever meteen aan in het geplande menu. Dan houden we de nekken gewoon als snack of afwisseling en stop ik ze er alleen zo nu en dan een deel in. Bijvoorbeeld als ze een keer in een aanbieding zijn.
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3957
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Mowgli » Ma 07 Jan 2013, 22:57

[quote="Jipogelion"]
@ Thessa en Shanti:
Ik heb ook even een paar webwinkels hier in Duitsland bekeken maar het enige wat daar goed betaalbaar is was steekvlees, lamsrib en uier. De rest was soms wel 3, en meestal 2x zo duur  :o Misschien heb ik gewoon de verkeerde webshops bekeken maar als ik versvoer en barferswelfood vergelijk: Kippennek 500gr voor 1.40, bij versvoer heb ik daar een kilo voor als ik het in bulk koop. Geit 500gr voor 3.45 vs een kilo voor 3.55. Vervoerskosten zijn gelijk. Ik ben wel gek maar niet goed...  :biggrin2:  :uglystupid2:
[/quote]Ja helaas is hier in Duitsland het barfen veel duurder als in Nederland en Barfer's Wellfood is nou net een van de duurste webshops in Duitsland. De kwaliteit is overigens wel ok. Ik woon in Berlijn en ben in het begin nog wel eens op de fiets naar 1 van hun winkels in Berlijn gereden.

Als jij de mogelijkheid hebt via Nederland je waren te bestellen, zou ik niet eens de moeite nemen naar Duiste webshops te zoeken. Berlijn is helaas te ver weg van nederland :( Ik bestel nu meestal bij Zoobedarf Hitzegrad, die hebben voor mij als "katten-barfer" het grootste assortiment; ze hebben veel Kiezebrink-mixen en vergeleken met de prijzen van de andere webshops in Duitsland zijn zij zeer betaalbaar. Ideaal is het helaas niet, omdat ik weet hoe de prijzen van Lupa en de andere aanbieders in Nederland zijn...
Jipogelion
3-sterren
Berichten: 107
Lid geworden op: Za 05 Jan 2013, 21:22

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Jipogelion » Ma 07 Jan 2013, 23:33

Oh heb ik even geluk dat ik zo'n "grensgeval" ben geworden, we wonen zo'n 30km over de grens. Mijn wederhelft laat het gewoon op z'n werk (in Nederland) bezorgen of we halen het zelf op. Als ik nou maar een kg of 10 per maand zou verwerken zou ik denk ik gemakzuchtiger zijn maar dat is niet het geval. Toch ik blijf het bizar vinden... Duitsland is een vleesland bij uitstek en toch zijn sommige zaken zoveel kostbaarder dan in Nederland ???

Ik ben nu trouwens de organen aan het samenstellen zoals Arkay had voorgesteld. Maar ik heb met mijn onderontwikkelde rekenvaardigheid vandaag even iets teveel de calculator en de shift 5 ingedrukt dus m'n lijstje zal ik morgen wel herschrijven :biggrin2:
Gebruikersavatar
Mowgli
5-sterren
Berichten: 3957
Lid geworden op: Wo 03 Aug 2011, 22:09
Locatie: Berlijn

AW: Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Mowgli » Di 08 Jan 2013, 02:38

[quote="Jipogelion"]
Toch ik blijf het bizar vinden... Duitsland is een vleesland bij uitstek en toch zijn sommige zaken zoveel kostbaarder dan in Nederland
[/quote]Er staat hier in Duitsland voornamelijk varkensvlees op het menu. Daar word je mee doodgegooid hier, is veel goedkoper dan in Nederland en juist dat voeren we onze diertjes niet...
Even OT: ben er net achtergekomen dat mijn leverancier Hitzegrad een flink aantal producten die ik altijd bestelde niet meer in de webshop heeft :-[ Kan ik voor mijn volgende bestelling weer de hele stad door fietsen en puzzelen en belachelijk veel geld gaan betalen :-[:-[:-[
Gebruikersavatar
Thessa en Shanti
5-sterren
Berichten: 2028
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012, 17:09
Locatie: Omgeving Zwolle

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Thessa en Shanti » Di 08 Jan 2013, 10:33

Qua orgaan, met 40kg in totaal voer je 8kg orgaan.
50% pens --> 4kg
15% lever --> 1,2kg   
10% hart  --> 0,8kg
10% nier  --> 0,8kg
15% overig -> 1,2kg
Ik zou dan makkelijk afronden en 1,5kg lever voeren, 1kg hart, 1kg nier en 0,5kg overig. Je kan dan 2kg van de mix voeren (0,5kg van alles) en dan de rest toevoegen.
Ikzelf geef alleen de mix en soms wat long/lever/hart extra maar je moet zelf maar even kijken wat jij het makkelijkst vind.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Goedgekeurd of terug de schoolbanken in...?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten